IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
    Вие колега показвате чрез мнението си ,че разбирате от банкиране, колкото Стоичков от виша математика.

По зеленичкото. От къде ще дойдат парите за погасяване на вноските и най-вече лихвити по този кредит.

По първото червеничко. Кредит въз основа на привлечен капитал може да е дори и над 90%, защото задължителните резерви са под 10%.

Изкарахте че банката е финансово перпетомобиле.

Защо тогава фалират банките?

По второто червеничко. Как точно го проверихте лично?
    Не съм банкер и подчертах, че това са мои разсъждения, в които може и да греша, но ако грешката ми е само в кредитния мултипликатор в нашата банкова система, то това ме класира доста по-напред от Стоичков във виСшата математика, но вие може да се борите по правопис с него.

Естествено, че схемата не решава проблема, а именно го отлага във времето, което е и целта.
    По първия въпрос съм написал, че кредита може да е със солиден гратисен период, смятам е възможно, за това не е нужно да идват пари за лихви на първо време, а и дали няма възможност банка да даде заем със символична лихва на свое дружество.

По втората ти забележка, ами още по-лошо, аз лично мислех, че банковата ни система е малко по-консервативна, но не ме е интересувало, за да го проверявам.

А като съм написал, че е лично проверено, предполагам може да се досетиш, че съм участвал на търгове и вече научих имената на някой от дъщерните фирми на банките. Смешно е,че имената им почти винаги имат думи като пропърти и инвестмънт в тях.

Аз имам само един въпрос, ти какво точно твърдиш с поста си? Че банките не участват в търгове или просто се заяждаш?

Коментар

• ...

Нормална цена при ненормална продажба , нима имотите е нормално да се продават през съдия изпълнители.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Zashtontcho

Пък колко са равни документите дето ще ти ги оформи съдия изпълнителя на тези от нотариус при нормална сделка ги разправяй на баба ми. Равни са пък таксите им ниски , и като тръгнеш да продаваш с тях си леко ясен на купувача отсреща. И се получава една опашка от купувачи.На мен ми предложиха едно нещо такива документи , продаваше ми го адвокат..вещ в човека в тези неща и каза стартово няма проблеми. После му обясних за разликите в картинката , ако беше картинка от нормална продажба...адвокатът нищо не каза.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Zashtontcho

Дрън , дрън ако възбраната е да не може по време на търга да се промени собствеността - да. Ама за какво е такава възбрана , те тези които губят имота поначало нямат нотариален акт , пък той имота им е на банката.Я помисли хубаво що пише че е възбранен ! Нотариален акт е договор като всеки , само таксите му са яко високи и може да се оспори че ще пуши.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Ихеус Разгледай мнение
            Показаният апартамент на търг от ЧСИ е с възбрана, тоест има някакво съдебно дело, което тече. Тази вписана възбрана задължава приобретателя с всякакъв изход от делото. Освен това, посочената цена може да се окаже, че е без ДДС.

Имаш доста неправилно понятие за търговете на ЧСИ, както и твоите приятелчета Рофър и Анжо Петков. Възбраната се поставя от ЧСИ, за да не може да се смени собствеността. Имот, придобит чрез търг на ЧСИ е освободен от всякакви тежести и задължения, пише го черно на бяло в закона, няма да ти цитирам члена. Цената е без ДДС. Има ситуации, когато трябва да се начислява ДДС и тогава ЧСИ ги указва изрично в обявлението. Просто си пишеш свободни съчинения по форумите.

Първоначално изпратено от Ихеус Разгледай мнение
            От друга страна имотът на свободна продажба подлежи на договаряне надолу. С една дума не се опитвай да хвалиш офертите от ЧСИ-тата. Аз ги следих месеци наред и нищо читаво нямаше. Само коптори с куп юридически проблеми и страдалци дето с лист хартия и пет лева, могат да входират в съда искова молба срещу купувача и ЧСИ-тата и да им отровят живота в идните 10 години.

Толкова си ги следил Ихеус, и толкова са ти ясни нещата. При ЧСИ единствения недостатък е, че все още предлагането е сравнително малко. Всичко останало са само плюсове - не може да стане никаква измама, не можеш да си загубиш парите по никакъв начин. Имотът е проверен и ЧСИ гарантира за него. Не се налага да плащаш никакви такси на нотариуси, плащаш доста по-малко на ЧСИ и той ти върши същата работа.

Най-прецакани от търговете на ЧСИ сте ти Ихеус, и останалите представители на брокерското съсловие. Реалните цени излизат наяве и се губи смисъла от такива като вас. Мои познати наемаха брокери да им продават на завишени цени и допреди година и нещо тоя номер вървеше яко. Сега обаче нещата се промениха и лека полека офертните цени ще почнат да се доближават до реалните

Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против брокерите на НИ. Ще има работа и за вас, просто ще бъде доста по-малко от преди. По-некадърните брокери се надявам да изчезнат, да започнат отново да продават застраховки или там каквото са прили преди бума, останалите може да си направите нещо като брокерско сдружение или съюз и поне малко да престанете да работите в ущърб на крайния купувач.
            Все от някакви брокери ще има нужда, това не може да се отрече Казано малко по-шеговито, трябва да има хора, които да подмамват разни шарани (или по-точно шаранки) да се заковават с 30 годишни ипотеки и да работят 30 години за банката, а отчасти и за вас Така по-трудния начин и тези шаранки ще научат някои житейски уроци

Коментар

• jamiemirror

Да удвоени са почти , имам познат купи два апартамента преди 6 месеца и преди седмица продаде единия.Ти си разправяй че не са , ама той лапна един апартамент без пари.Всички пазари ще обърнат тенденцията , само Китай ще пада яко.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                От всичко написано дотук разбрах, че въпреки очакванията ( навършват се две години от "началото на срива"), евтини имоти все още няма. Евтини и достъпни за даунърите.

Причини - хиляди. Но че не се осъществиха прогнозите и очакванията ( досега), е факт. Ровете, смятайте, но без пари все още няма. Пак повтарям - две години минаха.
                Ти си уникален. И най-големите сривльовци признаваха факта, че цените с качват. В момента националната статистика, всякакви сайтове за имоти, и тук и в чужбина, отчитат 40% спад от 2008. И това е ФАКТ.

Ама,

"Имота никога не пада...". Е, поне докато господ не реши.

Уникално.

Коментар

• До скоро тезата, която се защитаваше беше НИ ще растат, сега вече се наблядава защита на теза не са паднали или няма да падат повече.

Някой наблюдава ли проблема с пенсионната система и застаряващото население и липсата на пари за пенсии?

Скоро някой гледал ли е колко процента са лошите кредити и колко са преструктурирани?

А да, и някой да е чул кога идва края на кризата?

П.П. Нищо не искам да кажа, просто разсъждавам. Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
                  Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Показаният апартамент на търг от ЧСИ е с възбрана, тоест има някакво съдебно дело, което тече. Тази вписана възбрана задължава приобретателя с всякакъв изход от делото. Освен това, посочената цена може да се окаже, че е без ДДС. От друга страна имотът на свободна продажба подлежи на договаряне надолу. С една дума не се опитвай да хвалиш офертите от ЧСИ-тата. Аз ги следих месеци наред и нищо читаво нямаше. Само коптори с куп юридически проблеми и страдалци дето с лист хартия и пет лева, могат да входират в съда искова молба срещу купувача и ЧСИ-тата и да им отровят живота в идните 10 години.

Коментар

• Защонтчо, по-долу се съсипаха да ти обясняват за търговете, банките и съдебните изпълнители. Ти видял ли си го този апартамент? Знаеш ли му историята? Или само си чел обявата? Защото има такива и по 20 000 лева на търг, ама само дето се води дело, защото е бил препродаден. Което не пречи да е на търг, ДЕ.
                      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Рофър Разгледай мнение
                        От всичко написано дотук разбрах, че въпреки очакванията ( навършват се две години от "началото на срива"), евтини имоти все още няма. Евтини и достъпни за даунърите.
                        Причини - хиляди. Но че не се осъществиха прогнозите и очакванията ( досега), е факт. Ровете, смятайте, но без пари все още няма. Пак повтарям - две години минаха.
                        Рофър, нищо не си разбрал, нищо.
                        Евтино ли са 103 кв.м апартамент в Лозенец за 138 000 ЛЕВА? Ето я офертата - http://www.sales.bcpea.org/?q=node/12338. Това е просто пример, има и много други такива.

Ето и една оферта пак в Лозенец, почти същите квадрати, само че за 139 000 ЕВРО! http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...746&f1=details

Един и същи квартал, едни и същи квадрати, 2 пъти разлика в цената! Ето затова такива като теб плямпат постоянно по форуми, че няма срив и че нищо не виждат и куп подобни глупости. Надявате се някой балък да лапне и да купи от скъпото, за да се нагушите от %. Сам можеш да прецениш Рофър кой от двата имота ще се продаде по-бързо И като минат още 3 седмици, кой ще бъде без комисионна, но ще плямпа по форумите, че няма срив и всичко е както преди

Коментар

• От всичко написано дотук разбрах, че въпреки очакванията ( навършват се две години от "началото на срива"), евтини имоти все още няма. Евтини и достъпни за даунърите.

Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                            Първоначално изпратено от mindless™ Разгледай мнение
                            но ФАКТА, че банките участват и купуват имоти на търгове през ЧСИ е обществено известен
                            Как точно го проверихте лично?
                            С типчино българските аргументи "Един приятел в кръчмата разправяше...." или "Е това всеки го знае, че е така....", нямаш шанс да се пребориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                              Е... Видяхме ги великите Lehman Brothers докъде я докараха. Не мисля, че нашенските банкери са по-умни или по-кадърни.
                              Засега явно са по-кадърни. За по-умни не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                                Не ги подценявай! Алчни са и умеят да смятат. Те това работят от 2000 години. А иначе откакто лихвата по депозита слезе, цените спряха да падат и пазарът съвсем не е нулев. Такъв беше миналата година.
                                Е... Видяхме ги великите Lehman Brothers докъде я докараха. Не мисля, че нашенските банкери са по-умни или по-кадърни.
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X