Първоначално изпратено от Crux
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение300% надценка? Бе смешко, слагал ли си камък върху камък през живота си, да видиш колко струва и колко е лесно?! Който си е взел жилище през 2008 не смятам, че се е прецакал - хората живеят вече по 2 години в апартаментите си, имали са възможност, взели са кредити и прочие. Познавам точно 5 човека, които си купиха 2008 апартаменти и още 4 които си купиха 2009. Нито един не се е оплакал.
Ти с твоите "пари изкарани със зор" какъв кредит можеш да си позволиш. Има ли кой да ти го даде изобщо? Или си събрал 1/3 от парите и се молиш да паднат имотите? Наистина ли се опитваш да кажеш, че сега е по-лесно да си купиш жилище отколкото през 2008?!
И не казвам, че за хората с пари няма никакво значение какви са цените. Просто едно е да се чудиш от кой хляб да си купиш, за да спестиш 20 стотинки, друго е да се молиш по форумите да паднат цените на имотите щот вече си минал 35 и се чудиш къде да си завреш задника и да гледаш деца и трето е да се вълнуваш от това на кой остров ще почиваш, нали?
А иначе в България никой няма да си признае, че се е прецакал - нали знаеш най-големия страх на българина - да не настине и да се не мине.Твоите познати, дето са си взели 2008-а, сега щяха да вземат същото жилище с най-малко 30% по-ниска цена.
Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЗлоби,
Нарочно пуснах търсене за двустайни, защото това са най-купуваните апартаменти. А най-търсени от двустайните са точно тези в Обеля N-та част, Люлин, Младост, Дружба, Надежда и прочие панелни гета - защото са най-достъпни като цена.
През 2007/2008-а умници като теб също обясняваха как "сега е момента за апартамента" и как жилищата никога нямало да поевтинеят, как който не е купил сега, се е прецакал зловещо, защото утре цените ще са нагоре, как инфлацията "ядяла" ипотечния кредит и който не се е набълбукал, е глупак и бедняк.
Аз изкарвам достатъчно пари. И точно защото ги изкарвам със зор, нямам никакво намерение да пълня гушите на всякаква строителна сган, която иска да ми продава некачествени жилища с 300% надценка. Само някой голтак като теб може да си въобразява, че за хората с пари цените са без значение.
Но това е - всеки се простира според чергата. Не може да имаш 5 лв в джоба и да чакаш имотите да станат по 4. Няма как да стане. Или спестяваш добра сума, за да не усетиш кредити и простотии, или купуваш директно с твои пари. "От нищо нещо" не става и никой няма да ти го даде даром.
Ти с твоите "пари изкарани със зор" какъв кредит можеш да си позволиш. Има ли кой да ти го даде изобщо? Или си събрал 1/3 от парите и се молиш да паднат имотите? Наистина ли се опитваш да кажеш, че сега е по-лесно да си купиш жилище отколкото през 2008?!
И не казвам, че за хората с пари няма никакво значение какви са цените. Просто едно е да се чудиш от кой хляб да си купиш, за да спестиш 20 стотинки, друго е да се молиш по форумите да паднат цените на имотите щот вече си минал 35 и се чудиш къде да си завреш задника и да гледаш деца и трето е да се вълнуваш от това на кой остров ще почиваш, нали?
И още един въпрос, който си го задавам от години тука и никой не е отговорил още. Като са ви надценени жилищата и ви ги продават с 300% надценка, що не вземете да си построите вие лично жилище? Нали е много евтино и лесно?
Държите се, все едно някой ви е длъжен на тоя свят да ви даде "нещо за нищо" и обяснявате колко пари имате и какви възможности същевременно...имате грънци, с това мислене сте ми ясни.Last edited by Дебнем на замаушка; 06.08.2010, 14:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение...бла бла бла...Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЗлоби, ... Само някой голтак като теб може да си въобразява, че за хората с пари цените са без значение.
Точно затова по време на бума 2004-2008 маса кокошкари изтеглиха заеми, мислейки, че преебават банките. Водени от логика като "Дават ли ти, взимай", "Ти ми дай парите, аз ще се оправя" и други подобни. Само човек, който няма нищо и си брои паричките и без заем не е способен да си купи нищо по-стойностно, е готов да се обрече на 30 годишно слугуване на банката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеСъс сигурност няма да си ти. Като ти гледам аватара, като ти гледам логиката и това, че се занимаваш да пишеш глупости в темата на отчаяните, ще купиш жилище на кукуво лято.
Мина ли ти изобщо през акъла да се замислиш над следните въпроси:
1) Колко от тия двустайни са актуални, важащи обяви?
2) Колко от тях изобщо са обитаеми и не се намират в някое падащо виетнамско общежитие?
3) Колко са в Обеля "емнайсе" и колко са на по-подходящо място?
4) Колко са на под 40 години и не са за основен ремонт?
В крайна сметка мислиш ли, че преди 3-4 години, когато пазарът беше лудница и "имаше повече кой да купува" не е имало продавачи? Имаше и те бяха много повече от сега...
Всъщност въпросът се свежда до много по-прост. Тебе грее ли те колко продавачи има? Купуваш ли, продаваш ли, жилище имаш ли и прочие...щот със сеирджии дето разглеждат сайтовете е пълно. И тука на гол гъз да се коментира е много модерно.
Ако си въобразяваш, че да имаш собствено жилище някога ще ти е по-евтино отколкото е сега, жестоко се заблуждаваш. Цените и да падат, ти нямаш гаранция, че пак ще имаш кинтите да си позволиш жилище. Продължавам да си настоявам на тезата, че да имаш собствен дом и преди и сега, и винаги няма да е толкова лесно, колкото да си имаш собствен автомобил примерно. И все ще изисква усилия и бачкане, и зор за всеки стредностатистически човек. Щом всички "не купуват", значи нямат възможности, а шансът ти да си от "не купуват" е доста голям, освен ако не си над средната класа (в който случай надали би писал нещата които пишеш).
За това бих се замислил как да изкарвам толкова, че да не ми дреме какви са цените, отколкото да бръщолевя по форумите и да мрънкям колко ми е скъпо и как "е са падат цените". Пък те, ако паднат - бонус за тебе. Ама ти не леж на тая...
Нарочно пуснах търсене за двустайни, защото това са най-купуваните апартаменти. А най-търсени от двустайните са точно тези в Обеля N-та част, Люлин, Младост, Дружба, Надежда и прочие панелни гета - защото са най-достъпни като цена.
През 2007/2008-а умници като теб също обясняваха как "сега е момента за апартамента" и как жилищата никога нямало да поевтинеят, как който не е купил сега, се е прецакал зловещо, защото утре цените ще са нагоре, как инфлацията "ядяла" ипотечния кредит и който не се е набълбукал, е глупак и бедняк.
Аз изкарвам достатъчно пари. И точно защото ги изкарвам със зор, нямам никакво намерение да пълня гушите на всякаква строителна сган, която иска да ми продава некачествени жилища с 300% надценка. Само някой голтак като теб може да си въобразява, че за хората с пари цените са без значение.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение...
За това бих мислил как да изкарвам толкова, че да не ми дреме какви са цените, отколкото да бръщолевя по форумите и да мрънкям колко ми е скъпо и как "е са падат цените". Пък те, ако паднат - бонус. Ама ти не леж на тая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНаправих си труда да прегледам imot.bg и да видя колко оферти за двустайни апартаменти в София има.
Отговорът е: 10 477.
И логичният въпрос:
А КОЙ ЩЕ ГИ КУПУВА???
Мина ли ти изобщо през акъла да се замислиш над следните въпроси:
1) Колко от тия двустайни са актуални, важащи обяви?
2) Колко от тях изобщо са обитаеми и не се намират в някое падащо виетнамско общежитие?
3) Колко са в Обеля "емнайсе" и колко са на по-подходящо място?
4) Колко са на под 40 години и не са за основен ремонт?
В крайна сметка мислиш ли, че преди 3-4 години, когато пазарът беше лудница и "имаше повече кой да купува" не е имало продавачи? Имаше и те бяха много повече от сега...
Всъщност въпросът се свежда до много по-прост. Тебе грее ли те колко продавачи има? Купуваш ли, продаваш ли, жилище имаш ли и прочие...щот със сеирджии дето разглеждат сайтовете е пълно. И тука на гол гъз да се коментира е много модерно.
Ако си въобразяваш, че да имаш собствено жилище някога ще ти е по-евтино отколкото е сега, жестоко се заблуждаваш. Цените и да падат, ти нямаш гаранция, че пак ще имаш кинтите да си позволиш жилище. Продължавам да си настоявам на тезата, че да имаш собствен дом и преди и сега, и винаги няма да е толкова лесно, колкото да си имаш собствен автомобил примерно. И все ще изисква усилия и бачкане, и зор за всеки стредностатистически човек. Щом всички "не купуват", значи нямат възможности, а шансът ти да си от "не купуват" е доста голям, освен ако не си над средната класа (в който случай надали би писал нещата които пишеш).
За това бих се замислил как да изкарвам толкова, че да не ми дреме какви са цените, отколкото да бръщолевя по форумите и да мрънкям колко ми е скъпо и как "е са падат цените". Пък те, ако паднат - бонус за тебе. Ама ти не леж на тая...Last edited by Дебнем на замаушка; 06.08.2010, 11:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениесамо не разбирм защо толкова се коментира, дори да има такива случаи не означава, че това са правилни решения.
Ако видиш че някой скача от прозореца, без да видиш какво се е случило после, ти ще скочиш ли?
Когато банките раздаваха кредити на поразия, правилно ли постъпиха?Last edited by javcho; 06.08.2010, 11:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеЗнаеш ли за случай банките да придобиват чрез поставени лица имоти.
На теб бих повярвал.
Ако видиш че някой скача от прозореца, без да видиш какво се е случило после, ти ще скочиш ли?
Когато банките раздаваха кредити на поразия, правилно ли постъпиха?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБебетата си гукат - хихи
Има верни слова, има и доста глупости в разразилата се дискусия.
П.П.П. Финта с имотките тепърва ще е възможен само за юридечески лица, за да е печеливш като модел ( справка сладко бебе Бонвиан за БГ и сладко бебе Никол за извън БГ ).
В следващите 20 години няма да станем развит, имотен пазар, напук на мантрите, които се проповядват. Пътят ще е дълъг ... и "кървъв".
Чиърс на бебетата сладки!
Знаеш ли за случай банките да придобиват чрез поставени лица имоти.
На теб бих повярвал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mindless™ Разгледай мнениеНе съм банкер и подчертах, че това са мои разсъждения, в които може и да греша, но ако грешката ми е само в кредитния мултипликатор в нашата банкова система, то това ме класира доста по-напред от Стоичков във виСшата математика, но вие може да се борите по правопис с него.
Естествено, че схемата не решава проблема, а именно го отлага във времето, което е и целта.
По първия въпрос съм написал, че кредита може да е със солиден гратисен период, смятам е възможно, за това не е нужно да идват пари за лихви на първо време, а и дали няма възможност банка да даде заем със символична лихва на свое дружество.
По втората ти забележка, ами още по-лошо, аз лично мислех, че банковата ни система е малко по-консервативна, но не ме е интересувало, за да го проверявам.
А като съм написал, че е лично проверено, предполагам може да се досетиш, че съм участвал на търгове и вече научих имената на някой от дъщерните фирми на банките. Смешно е,че имената им почти винаги имат думи като пропърти и инвестмънт в тях.
Аз имам само един въпрос, ти какво точно твърдиш с поста си? Че банките не участват в търгове или просто се заяждаш?
Дайте името, предполагам не е тайна, на тези участници в търговете, за да провериме, кой точно седи зад тях.
Това че в името има определено дума не значи, че имат нещо общо с банката.
Това че може би работят с привлечен банков капитал, също не значи, че имат нещо общо с банката.
Обясни ми как според теб се разрешава кредит кък фирмата за търга, ако към момента на даването на кредита фирмата все още няма активи и съответно какво е обезпечението.
Или дават парите на доверие?
Ако това нещо беше наистина вярно, щеше да се наблюдава ръст на кредитния портфейл на банките, сума която от месеци не мърда много.
Липсата на ръст по същата сума показва, че или банките не разполагат със свободни ресурси, нещо което се потвърждава и от високите лихви по депозити или смятат, че раздаването на ипотечни кредити все още е рисковано, което се потвърждава от високите лихви по кредитите.
Друг важен елемент е факта, че голяма част от банките са всъщност чужди и при това публични. Защо смяташ че тези "акробатики" няма да се забележат и ще се приемат добре от акционерите.
Ти ако си шеф на банката, какво ще отговориш на въпроса на акционертите, защо при над 15% лоши кредити и продължаваща тенденция за увеличаване на този процент, продължаваш да вкарваш пари в този сектор.Last edited by javcho; 06.08.2010, 10:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДа удвоени са почти , имам познат купи два апартамента преди 6 месеца и преди седмица продаде единия.Ти си разправяй че не са , ама той лапна един апартамент без пари.Всички пазари ще обърнат тенденцията , само Китай ще пада яко.
Коментар
-
Бебетата си гукат - хихи
Има верни слова, има и доста глупости в разразилата се дискусия.
П.П. Грешките до момента:
1. БаМкерите са умни люде и "усещат" нещата "напред".
2. НИ са "сигурна" инвестиция, демек е "игра" за всеки.
3. Тотално подценяване на кризата в БГ.
4. Изчерпване на механичния, демографски прираст към големите градове в БГ ( особено в частта качество ).
5. Бачкер ще може да си позволи ипотека, която да изплати ... ( звучи ми като бачкер да се пенсионира с пълни права оттук-насетне, съгласно критериите, които навлизат - демек илюзия при настоящите условия, а ще става все по-зле - белийв ми ).
П.П.П. Финта с имотките тепърва ще е възможен само за юридечески лица, за да е печеливш като модел ( справка сладко бебе Бонвиан за БГ и сладко бебе Никол за извън БГ ).
В следващите 20 години няма да станем развит, имотен пазар, напук на мантрите, които се проповядват. Пътят ще е дълъг ... и "кървъв".
Чиърс на бебетата сладки!Last edited by marandi; 06.08.2010, 02:39.
Коментар
Коментар