IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
    Не е никаква теория, както ти казах, съвсем нормална практика е и ще се среща все по-често. Купувачът плаща за чистия имот цената, за която се е договорил, както и в повечето случаи и нотариалните разходи по прехвърлянето. Продавачът си плаща задълженията към банката, както му е по договор - лихви, такси и каквото има. Колко е плащал досега, дали му остават пари след продажбата или трябва да доплаща задължението със собствени, и какво кога и как му е изгодно си е негова работа.
    Ей в това е разковничето, че не е изгодно, освен ако имота не е придобит преди 2000г. Успех на всички.
    П.П. Време е за бира и партита през уикенда

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
      Много теоретично ги говориш нещата, а кой ще плати лихвите на банката по ипотеката или таксите за предсрочно погасяване? Убеден съм, че няма да е купувача (всеки купувач търси имот без тежести), а ако е продавача то той остава без имот, а си е плащал примерно 5 години на банката и би му излязло да живее съответните 5 години поднаем.
      Не е никаква теория, както ти казах, съвсем нормална практика е и ще се среща все по-често. Купувачът плаща за чистия имот цената, за която се е договорил, както и в повечето случаи и нотариалните разходи по прехвърлянето. Продавачът си плаща задълженията към банката, както му е по договор - лихви, такси и каквото има. Колко е плащал досега, дали му остават пари след продажбата или трябва да доплаща задължението със собствени, и какво кога и как му е изгодно си е негова работа.

Коментар

Защо оставам с впечатление, че имаш повишена чувствителност към понятия като "глупост" и "прецакване"? Как точно го сметна, че във времето ще платят много повече - ползваш цифри, актуални към минал и настоящ момент ли? Имаш ли някаква обоснована идея за нещата само след 5 години? Да не говорим за нематериалните ползи от това да живееш в собствено жилище, обзаведено по собствен вкус - не знам как се осчетоводяват такива неща, а са много важни. Аз си признавам, че и най-точните ми прогнози не надхвърлят една година.
        Колега объркали сте форума.Тук не е бг мама. Дискусията е за пари и инвестиции. Само жените и един специален подтип от мъжете се впечатляват от "удобството" на собственото жилище. За момента не е изгодно да се купува апартамент, което е видно от намалението в броя на сделките. След години ситуацията може и да се промени.

Вие колко време прекарвате в това комфортно жилище. Аз например прекарвам само 6-7 часа на ден.

Избройте тези нематреални ползи и защо е нужно някой да плаща двойна или както в някой лоши случай тройна цена.

И тези прогнози до една година са за ръст на цените, така ли?

Коментар

Няма нужда да ги имаш парите. Нали продаваш имота срещу пари? Отиваш с купувача в банката, уведомяваш ги какво ще правиш, купувачът внася сумата по сметка под условие, банката заличава ипотеката и му прехвърляш имота чист. Не е сложно и не е някаква екзотика. Нормална практика е.
          Много теоретично ги говориш нещата, а кой ще плати лихвите на банката по ипотеката или таксите за предсрочно погасяване? Убеден съм, че няма да е купувача (всеки купувач търси имот без тежести), а ако е продавача то той остава без имот, а си е плащал примерно 5 години на банката и би му излязло да живее съответните 5 години поднаем.

Коментар

Ако имаш парите за имота защо ти е да го купуваш с кредит? А ако нямаш по-добре изчакай старците да умрат и продавай наследствения имот. Иначе пробвай да продадеш ипотекиран имот без банката, ако стане много клиенти ще си намериш
            Няма нужда да ги имаш парите. Нали продаваш имота срещу пари? Отиваш с купувача в банката, уведомяваш ги какво ще правиш, купувачът внася сумата по сметка под условие, банката заличава ипотеката и му прехвърляш имота чист. Не е сложно и не е някаква екзотика. Нормална практика е. Има и случаи, когато купувачът купува имота с кредит от друга банка. Малко повече бумащина и уговорки между юристите на двете банки.
            Last edited by winner; 06.08.2010, 16:47.

Коментар

Ипотекарят е пълноправен собственик на жилището си. Може да го ремонтира, дава под наем, продава и каквото си ще. На банката дължи пари. Нищо повече. Няма никакъв проблем да си продаде имота, при условие, че си погаси задължението. Лизингът е друго нещо.
              Ако имаш парите за имота защо ти е да го купуваш с кредит? А ако нямаш по-добре изчакай старците да умрат и продавай наследствения имот. Иначе пробвай да продадеш ипотекиран имот без банката, ако стане много клиенти ще си намериш

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                Над 20% за БМВ.

Мерцедес не ги харесвам. Те са за стари хора с изключение на няколко модела, които за съжаление са много скъпи и не са за всеки.
                Абе аз съм стар човек ама между март 2009 и днес в Балкан стар както и в централата в Щутгарт разликата в цената е 0%.последна справка 30 07 2010.Колкото до БМВ как ги сметна тия 20% като новата 5ца и 7ца се предлагат от няколко месеца.
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Жилищета на ипотека изобщо не е собствено, а на банката, това е като лизинга на автомобила, не е твой докато не го изплатиш, на лизинговото дружество е. Ипотекарите са наематели с ангажимент към самите себе си да стопанисват имота.
                  Ипотекарят е пълноправен собственик на жилището си. Може да го ремонтира, дава под наем, продава и каквото си ще. На банката дължи пари. Нищо повече. Няма никакъв проблем да си продаде имота, при условие, че си погаси задължението. Лизингът е друго нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                    20% при директно плащане в кеш. Ама трябва да ЗНАЕШ как да си го поискаш
                    Абе аз питам за тия дето не знаят как да си го поискат щото те за тия дето знаят как да си го поискат това си важеше и преди 3-4 години,та дори и предлагаха без да си го поискаш.
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Да не говорим, че ипотекаря няма право да продава без банката и дълга му остава до пълното погашение, а дори да го погаси той плаща такси.

Коментар

Да не говорим за нематериалните ползи от това да живееш в собствено жилище, обзаведено по собствен вкус - не знам как се осчетоводяват такива неща, а са много важни. Аз си признавам, че и най-точните ми прогнози не надхвърлят една година.
                        Жилищета на ипотека изобщо не е собствено, а на банката, това е като лизинга на автомобила, не е твой докато не го изплатиш, на лизинговото дружество е. Ипотекарите са наематели с ангажимент към самите себе си да стопанисват имота.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                          Как не си разбрал какво твърдя. Твърдя че грешиш.

Дайте името, предполагам не е тайна, на тези участници в търговете, за да провериме, кой точно седи зад тях.

Това че в името има определено дума не значи, че имат нещо общо с банката.

Това че може би работят с привлечен банков капитал, също не значи, че имат нещо общо с банката.

Обясни ми как според теб се разрешава кредит кък фирмата за търга, ако към момента на даването на кредита фирмата все още няма активи и съответно какво е обезпечението.

Или дават парите на доверие?

Ако това нещо беше наистина вярно, щеше да се наблюдава ръст на кредитния портфейл на банките, сума която от месеци не мърда много.

Липсата на ръст по същата сума показва, че или банките не разполагат със свободни ресурси, нещо което се потвърждава и от високите лихви по депозити или смятат, че раздаването на ипотечни кредити все още е рисковано, което се потвърждава от високите лихви по кредитите.

Друг важен елемент е факта, че голяма част от банките са всъщност чужди и при това публични. Защо смяташ че тези "акробатики" няма да се забележат и ще се приемат добре от акционерите.

Ти ако си шеф на банката, какво ще отговориш на въпроса на акционертите, защо при над 15% лоши кредити и продължаваща тенденция за увеличаване на този процент, продължаваш да вкарваш пари в този сектор.
                          Разката в мненията ни произтича от факта, че ти базираш мнението си на лични разсъждения, а аз на лични наблюдения.

Дори и да не съм уцелил с каква мотивация и финансиране банките участват в търговете, това не променя факта, че го правят.

Кое точно е със сигурност невъзможно от това, което съм предположил?

Като се има предвид, че банките не участват на абсолютно всеки търг и обема на този пазар към момента, мисля сам може да си отговориш, защо все още това не се усеща в кредитните им екзпозиции.

Как се мотивират пред акционерите си банките мога само да гадая, но явно операцията към момента изглежда смислена и за тях.

Тъй като явно си от хората "око да види, ръка да пипне" спокойно може да провериш достоверноста на думите ми като отидеш на публична продан, която ще предизвика интерес.

Доколкото знам дори и да не участваш в нея, никой не може да ти забрани да влезеш на търга и съответно да чуеш предложенията на наддаващите.

P.S. С това смятам темата за изчерпана и не мисля да отговарям на последващи постове от твоя страна. Информацията, която съм споделил е достоверна и броя на мненията ми би трябвало да покаже, че не стоя тук просто да оспамвам форума.

Коментар

• Тук си прав, просто банките отлагат проблема за по-добри времена, но дали ще имат време и сили да ги дочакат?

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                              Аха само да ми кажеш с колко процента са свалили цените МБ И БМВ на новите коли,че нещо не можем да ги сметнем.А може би тия не са точно от скъпите?
                              Над 20% за БМВ.

Мерцедес не ги харесвам. Те са за стари хора с изключение на няколко модела, които за съжаление са много скъпи и не са за всеки.
                              Last edited by javcho; 06.08.2010, 16:06.

Коментар

Ако е така както го описваш в банките трябва да влиза реален кеш от продажбата.
                                Вместо загуба от 50К имаш 40К, кредитиране,тъй като кредитираш дъщерната фирма,бавно падане на цени,намаляване лоши кредити и.т.н.
                                То за това е стъкмистиката. Реално си дал 120К за този НИ

Коментар

Working...
                                X