Първоначално изпратено от Zashtontcho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеАрхитектурата ( от гръцки език: αρχιτεκτων (архитектон) - "пръв/главен строител" от "архи" - пръв и "тектон" - строител) е наука и изкуство за проектиране на сгради. Архитектурата е съзнателна градивна дейност, която в отговор на конкретни човешки материали и духовни потребности организира целесъобразна, удобна и естетически устроена пространствена среда.
Обхват на архитектурната дейност
Архитектура се нарича както самото архитектурно произведение, така и творческата дейност по неговото проектиранѐ, която обхваща проектиране на сгради (архитектурата в тесен на смисъл на думата), на населени места и открити пространства - улици, площади, градини, паркове (градоустройство и паркоустройство), както и физическо устройство на цели области и държави (териториално устройствено планиране). На определено естетическо равнище архитектурата прераства в строително изкуство, което се отличава от елементарното строителство с по-съвършената обработка на построеното, надхвърля рамките на чистата утилитарност и става носител на определени естетически стойности. Архитектурата решава художествени задачи и чрез синтез на монументалните, декоративните и приложните изкуства. Архитектурата задължително включва в себе си функционално предназначение; само чрез него тя може успешно да изпълни своите идеологически и естетически задачи. Архитектурата е една от важните прояви на обществено производство, на материалната култура изобщо и е свързана тясно с производителните сили и характера на производствените отношения, с развитието на науката, техниката и изкуството. В класовите общества архитектурата служи на икономическите, идеологическите и социално-битовите изисквания на управляващите класи и отразява техния естетически идеал. При социализма цел на архитектурата е максималното задоволяване на потребностите на цялото общество и на отделния човек.
www.wikipedia.org
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение... Завършил съм Винса, но съм строителен предприемач от 10 години. Истината е че без кадърен архитект си обречен, какъв е инженера няма голямо значение какъв е. ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениеистинска история УАСГ: " Колега пиша ви тройка но ми обещавате че никога няма да проектирате нещо по високо от шадраван"
Истинско нещастие !!!
Коментар
-
Архитект [редактиране]
Работата на архитекта включва някои от следните дейности:
раждане на архитектурна идея
предварителни (прединвестиционни) и обемно-устройствени проучвания;
изработване на инвестиционни проекти;
подготовка на тръжни книжа за избор на изпълнител на инвестиционни проекти;
съдействие на възложителя при реализация на проекти;
авторски надзор;
експертни дейности и консултации;
изготвяне на екзекутивна документация;
участие в процедури за въвеждане на обекти в експлоатация;
ангажименти в рамките на гаранционните срокове.
www.wikipedia.org
Архитекта върщи най-много и най-трудната работа бъди сигурен. Не случайно взима над 50% от общия хонорар за инвестиционния проект. А нещата написани по горе един инженер неможе да ги направи вервай ми, освен това те се заплащат допълнително....Last edited by Мажоритаря; 31.08.2010, 12:39.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
На архитекта не му е работа да смята самата сградата на земетръс или да смята изкопната маса, за това си има инженери, които всичките са под шапката на архитекта и нищо не става без негово одобрение. Той изгражда пространството в една сграда, прави я функционална и максимално полезно използваема, вкарва я в нормативната среда за която инженера идея си няма, но не му е и работа... Незнам до колко си запознат с програмта на архитектите в ВИАС, но аз съм и никак не им е леко. Защото така както ги кръстихте "естетски" дисциплини са изключително тежки проекти, като в същото време учат голяма част от това което инженерите и геодезистите, но в по-кратък вариант. Въпроса е нужно ли им е да учат повече за инженерните специалности... Според мен не, защото не му е работа... То ако архитекта можеше да си сметне сградата нямаше да има нужда от инженер нали? Врътката е че за масовия инженер е важно да си сметне сградата да не падне и това без да мисли за пространство и т.н. Тогава се появяват ония моменти с колони в средата на хола. Както писах по рано не съм нито инженер, нито архитект. Завършил съм Винса, но съм строителен предприемач от 10 години. Истината е че без кадърен архитект си обречен, какъв е инженера няма голямо значение какъв е. Важен е до толкова, че може да ти спести пари, като смята без да преоразмерява кофража. А за колоните в хола, архитекта с които работя през всичките тези години гони инженерите и им връща проектите докато не си поставят колоните на правилните места.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнениеИ аз така го мисля, но има и други фактори. Инфлацията според някои школи в икономиката е резултат от увеличаване на паричната маса. Не визирам България, защото сме много малки а света. Има хора които твърдят, че за да свърши сегашната криза трябва да се премине през инфлация, може би умерена, но все пак значително обезценяваща стйността на парите. Тъй като в България все още има свободен ресурс, и инвестирането в злато не е достъпно за широката публика е възможно някои хора да се опитат да си спасят парите в имоти.
имота е като всяка друга стока, коклото по-рано го разберете толкова по-добре!
Другото са митове и легенди!
Ако си богат имаш и поддържаш скъп имот, ако си беден дълго няма да изкараш в скъп имот, дори и 100% твой!
Коментар
-
Етимологията на думата няма никакво значение. Въпросът е съответната дейност/професия с какво съдържание е изпълнила съответната думичка. Ако искате ги кръстете и Творци на вселената-все тая. Ако за 4 г. обучение осовно занимание е било лепене на картон и зачукване на дъсчици, повече от проектиране на кокошарник не бих им поверила.
п.п.То като гледам и тези, които трябва да им поверят не го правят- 90% от сградите като бройки са типово строителство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТова, което Маранди искаше да каже (според мен) е, че местните архитекти нямат капацитета (знанията) за подобни занимания. То и не им е работа. Изчисленията се правят от конструктори/инженери.Затова и постна програмата им на обучение, в която доминират "естетски" дисциплини, а не конструкторско/проектантски/инженерни.
Обхват на архитектурната дейност
Архитектура се нарича както самото архитектурно произведение, така и творческата дейност по неговото проектиранѐ, която обхваща проектиране на сгради (архитектурата в тесен на смисъл на думата), на населени места и открити пространства - улици, площади, градини, паркове (градоустройство и паркоустройство), както и физическо устройство на цели области и държави (териториално устройствено планиране). На определено естетическо равнище архитектурата прераства в строително изкуство, което се отличава от елементарното строителство с по-съвършената обработка на построеното, надхвърля рамките на чистата утилитарност и става носител на определени естетически стойности. Архитектурата решава художествени задачи и чрез синтез на монументалните, декоративните и приложните изкуства. Архитектурата задължително включва в себе си функционално предназначение; само чрез него тя може успешно да изпълни своите идеологически и естетически задачи. Архитектурата е една от важните прояви на обществено производство, на материалната култура изобщо и е свързана тясно с производителните сили и характера на производствените отношения, с развитието на науката, техниката и изкуството. В класовите общества архитектурата служи на икономическите, идеологическите и социално-битовите изисквания на управляващите класи и отразява техния естетически идеал. При социализма цел на архитектурата е максималното задоволяване на потребностите на цялото общество и на отделния човек.
www.wikipedia.orgМнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Това, което Маранди искаше да каже (според мен) е, че местните архитекти нямат капацитета (знанията) за подобни занимания. То и не им е работа. Изчисленията се правят от конструктори/инженери.Затова и постна програмата им на обучение, в която доминират "естетски" дисциплини, а не конструкторско/проектантски/инженерни.Last edited by val/she; 31.08.2010, 12:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеВеско,не се заяждай. Русото е прав за корабите. Аз преди две години видях кораб клас 'Либърти',строен 1944 и НАПЪЛНО функциониращ. Я кажи,колко ВЕЛИКИ БГ сгради,над 5 етажа,строени 1945-1950 са останали
(ако ги е имало). А относно твоят проект,ти трябва ПРОЕКТАНТ,а не архитект. Ако искаш,ще ти дам контакт в общината,да ти обяснят.
Правоспособност за ПРОЕКТИРАНЕ, изисква определено образование. За съжаление,както всяко нещо в БГ,гилдията си е направила правила,за да не може да ги избегнеш,т.е. за пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнениеsteppenwolf, само едно нещо може да повлияе в посока плюс на имотите и това е увеличаване на нетния доход на населението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ironhorse Разгледай мнениеixeos
Абе момче,
какво си се развихрил да убеждаваш колко е хубаво да живееш в затворен комплекс и да плащаш по 800 до 1000 лв, за поддръжка на година ?!
Като ти е толкова гот' да те скубят твой проблем.
Аз ти казах, че се казва цена на квадрат, когато се продава жилищна сграда като такава.
Ти ми казваш цена на квадрат заедно с обзавеждане и вилици.
Много бъркаш ...
Тази твоя цена ми прилича на ценообразуването при саламите.
Ако има месо добре, но вътре са ти калкулирали сланина, перош, рога, копита и други вкусни работи, на цената за месо.
Явно си много закъсал за да се пънеш толкова с тези такси.
И сметките ти въобще не са правилни.
За охрана:
Къде се чуло и видяло охранител да взима 800 лв. месечно ?! Иди и питай момко.
Градинар:
Много си ларж на чуждите пари- провери колко струва абонамент от фирма за озеленяване и пак ми ги дрънкай.
Басейн : ти въобще си нямаш идея кой е основният разход в поддръжката му.
Дребни ремонти - парите се събират за конкретна дейност а не така профилактично за усвояване.
В България в момента е по-изгодно да си построиш къша, ще имаш и двор, отколкото да захранваш дембели като теб.
Да не говорим, че къщата можеш да си я направиш, енергийно ефективна, без да се съобразяваш с общи отопления, ел инсталации и прочее. Така режийните за енергия можеш да намалиш поне с 80 %.
За удобство няма да говоря.
Сградите които ще се строят след 2011 ще са еднофамилни къщи.
Бетонните джунгли и затворените комплекси или ще поевтиняват или собствениците им ще живеят по един ден във всеки апартамент и така ще си обикалят имотите.
Коментар
Коментар