IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    Къщата струва толко за колкото се продаде. До тази цена може и да не се стигне.
    Не изглеждаш много сигурен, че къщата няма да се продаде на тази цена. Може да не стигне, значи според теб може и да те стигне - 957 000 лв. за тая къща?! това е абсурд.
    Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    Цената я определя продавача, брокера е на процент.
    Това така си чувал или? Ето ти пример как два различни брокера пускат един и същ апартамент на различни цени. Просто горницата над цената, искана от продавача, си я определят те. Единият брокер пуска оферта за 156 000 лв., http://www.imoti.net/prodazhbi-dvust...no1737972.html. В тая оферта си е калкулирал голяма надценка, освен това сигурно ще вземе и процент от продажбата.
    Другия брокер пуска същия апартамент, но за 164 000 лв., http://www.imoti.net/prodazhbi-dvust...no1708423.html.
    Един и същ апартамент, един и същ собственик, две цени. И в двата случая собственика си получава парите, които иска, а горницата я прибират брокерите (която е поне 40 000 лв. в случая). Отделно слагат и 2-3% такса върху цената, и така прибират още 2 000 - 3 000 лв. Просто в случая единия брокер се е полакомил яко и е решил да си докара още 8 000 отгоре
    Но клиентът си решава - който иска вярва на брокера-инвеститор Бонвиваньо, който иска - не.

Плочите са 3
    Виж хубаво всички снимки на къщата, виж колко са етажите всъщност, а не да четеш обявата, и тогава смятай колко са плочите.
    Бетона по новите изискваня за сеизмичност за това РЗП ще е поне 200 кубика ако няма мазе.
    Какви нови изисквания бе Бонвиваньо Ваньо? Кога е строена тази къща? Началото на тази година ли? Какви 200 кубика, каква сеизмичност?
    забравил си вътрешно измазване,вътрешна и външна топлоизолация, парапети, огради, плочници, обицовки на терасите, хидроизолация на основите, обратен насип, дренаж, канализация,ел.захранване, зидане на преградни стени, комини, олуци, водосточни тръби, хидроизолация под керемидите, летви, улами, била,челни дъски. Кога само с дъски и керемиди покриеш ела ми се обади. Изобщо не искам да калкулирам направа на локална отоплителна инсталация защото половината пари които си сметнал ще отидат там. Не говоря и за озеленяване, обзавеждане и хиляди дреболии които само ако си строил ще ги знаеш. Мога да ти гарантирам, че само пироните,телта, фиксаторите, дюбелите, гипса за ел. инсталацията,лепилата и силиконите за строежа ще са четрицифрена сума. Нали един свестен ключ за осветление е 20 лв...
    Каква локална отоплителна инсталация, какви пирони за 1000 лв бре алоо? Аз и ел. часта съм описал, и Вик. Я почвай да разписваш всичко, дето си изброил и сложи цените, да видим колко ще излезе? Нали си брокер-инвеститор, дай да видим наяве нещата? Ключове на дилърска цена с отстъпка 20 лв. ли идват? или много по-малко?

Не си калкулирал транспорт, кранове, товаро-разтоварна дейност.
    Какви кранове Бонвиваньо Ваньо? Кулокран кран за 2 етажа с керемиди ли искаш? За къща ли бре? Ти идея имаш ли как се строи къща? Всичко дето си изброил си влиза в цената на бригадата, дето се наема.

Не на последно място времето и късането на нерви нямат цена.
    Поредната брокерска мантра. Теб си те спомням като особено упорит брокер, имаше преди време един задочен спор за общи част или нещо от сорта, как не си струвало нервите да се смята колко излизат и някакви такива и как трябвало да се вярва на брокера за тия работи. И един пич ти беше постнал една скица на жилище във Виена или в Париж, където си бяха описани нещата както трябва и офертата на брокера беше за ЧЖП, а не като у нас. И се оказа, че твоята оферта е по-скъпа с 1 000 евро, отколкото тази във Виена! Ще го намеря това и ще го репостна, като малко се поуталожат страстите

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
      "ТВА" има отношение към цената!!! Нали това се дискутира в момента,а не бетона,дограмата и инсталациите!!! Защото ти не купуваш бетон и дограма нали? Като купуваш или продаваш кола как и определяш цената? По цената на мигачите и стоповете ли или може би по цената на накладките? Панталон как си купуваш?Сядаш в магазина и броиш копчетата и мериш конците ли?
      Напротив, точно бетонът, дограмата и инсталациите се коментират. От тая гледна точк дали строиш в Банкя или в Бояна е все тая. Виж, ако купуваш в Банкя или Бояна, вече нещата са доста различни
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
        А тва кво отношение има към цената на изкопа, бетона, дървения материал, дограмата и инсталациите???
        "ТВА" има отношение към цената!!! Нали това се дискутира в момента,а не бетона,дограмата и инсталациите!!! Защото ти не купуваш бетон и дограма нали? Като купуваш или продаваш кола как и определяш цената? По цената на мигачите и стоповете ли или може би по цената на накладките? Панталон как си купуваш?Сядаш в магазина и броиш копчетата и мериш конците ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
          Русо бебе, и аз си сипах една водка (нали съм градко чадо, нямам си ръкойка ) и по този случай ще ти отговоря пак. Бъркаш понятията и от това всичко ти е обркано. Говориш първо че кораба е здрав, демек за общаи местна якост, а сега за запас на плавателност, което е свързано с надводния борд и товарната марка. Ама стига толкова, че не е по темата и затуй ни трият.
          За останалото съм аbsolut-но съгласен както и с вал-ши.
          Айде чиърз!
          Мхм,

тук си прав, че задачата на иженерите е да проектират дадено съоръжение/конструкция хем да е здраво, после надеждно във времето, после да е икономично/евтино, после да е унифицирано/стандартизирано, после да е с минимална поддръжка и консумативи и после да го произведе работна ръка дори и с най-ниска степен на квалификация или възможно най-бърза преквалификация, демек всеки хванат от пътя.

Трудна задача, ама нас затова са ни обучавали

Чиърс, май ще чезвам на кръчма малко, че тъкмо спря да вали. После може пак да си "подърпаме" плитките - хихи

П.П. Мадам Шъ я чети внимателно и по няколко пъти, ерудицията й е по-висока поне на 80% от пишещите в тоя форум.
          Last edited by marandi; 31.08.2010, 20:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            вЯско,
            франсетата са казали: "Свикнали сме с глупаците, които се присмиват над това, което не разбират."
            Писна ми да ме трият заради тИбя, но пак ще ти отговоря. Попрочети малко на какво се дума 100% запас на плавателност и от коя година се прилага в проектирането и после се смей на воля на акъла си.
            Чиърс на бебетата сладки!
            П.П. Сладко бебе Шъ ми цели гледната точка удивително точно. Чиърс и на нея!
            Русо бебе, и аз си сипах една водка (нали съм градко чадо, нямам си ръкойка ) и по този случай ще ти отговоря пак. Бъркаш понятията и от това всичко ти е обркано. Говориш първо че кораба е здрав, демек за общаи местна якост, а сега за запас на плавателност, което е свързано с надводния борд и товарната марка. Ама стига толкова, че не е по темата и затуй ни трият.
            За останалото съм аbsolut-но съгласен както и с вал-ши.
            Айде чиърз!

Коментар

• вЯско,

франсетата са казали: "Свикнали сме с глупаците, които се присмиват над това, което не разбират."

Писна ми да ме трият заради тИбя, но пак ще ти отговоря. Попрочети малко на какво се дума 100% запас на плавателност и от коя година се прилага в проектирането и после се смей на воля на акъла си.

Най-добрата оценка за качеството на строителството като архитектурна стойност я дава времето и чуждестранния, туристически поток.

Сигурен съм, че и след 20-30 години, когато сегашно ново строителство, предлагано като лукс замяза на на днешните панелки кат' визия, ще се сетите за думите на Русото.

А качеството му е такова, предвид макс. ползване на днешната механизирана техника + стандартизирани строителни елементи по типово зададени проекти. Когато говорим за конфекция, думичките лукс са просто смешни.

Тоже вътрешна среда на обитаване върви в комплект и с външната такава. Ако външната среда мяза на кенеф, то е въпрос на време да корелира и в цената на вътрешната такава, па ако искат да я представят кат' мега-лукс, ултра-лукс и всички луксове, за които се сетят

В някои източни философии на това му думат хармония ...

Ай, да сръбна, че пресъхнах от толкоз писане - хихи

Чиърс на бебетата сладки!

П.П. Сладко бебе Шъ ми цели гледната точка удивително точно. Чиърс и на нея!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Докато в тази държава на инженерите не им се оказва подобаващо уважение, няма да има нищо повече от черни пътища , панелни блокове и жалки кооперацийки с претенции за лукс.
                Това, което един инженер естет може да направи
                архитекта дори и неможе и да сънува.
                В крамолите си сте пропуснали да коментирате един от най-стойностните постове в темата. При това, написан от жена.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                  как не те досрамя! За две години доста хора загубиха 30-40% от вложенията в имоти, очакват ги още толкова!
                  имота е като всяка друга стока, коклото по-рано го разберете толкова по-добре!

Другото са митове и легенди!
                  Ако си богат имаш и поддържаш скъп имот, ако си беден дълго няма да изкараш в скъп имот, дори и 100% твой!
                  От какво да ме е срам. Аз още 2006 им виках на разни приятели че тия цени не са нормални за нашата държава. Да ама имотите растяха още две години. Ако не беше световната криза щяха такъв балон да надуят че ум да ти зайде. И сега ви питам за мнение. Да предположим имаш 60 000Е. Нямаш собствен бизнес. Като дойде инфлация кво ще правиш. Не можеш да ги изядеш и изпиеш. Верно да купиш жилище също е глупаво, ама какви са другите възможности. Моите приятели още разправят че имота вода и хляб не иска и докато държавата не нацепи едни по сериозни данъци тия митове ще си останат. Дай боже да паднат още с 30-40% ама след колко време ще стане според теб това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                    Бонвиваньо Ваньо, грубата сметка, която съм направил, е за груб строеж. Ти като един брокер кажи къде отива разликата от цената за груб строеж, 90 000 в моя случай, до продажната цена, 957 000 лв.? Напиши даже някаква сметка, за да ме убедиш колко струва този имот. Примерно цената на парцела е толкова, цената на оградата е толкова, цената на вратата на двора е толкова, цената на ламината в къщата е толкова, цената на мебелите в нея е толкова и толкова?
                    Един прост въпрос имам - колко струва тази къща според теб и защо?
                    Глей са.
                    Къщата не е само бетон, тухли, керемиди и джамове. В случая от голямо значение е местоположението. Ако е на хубаво място в Бояна, само за парцела без никаква къща на него могат да искат половин милион. Дали някой ще го купи, е друг въпрос. Същата тая къща, ако беше построена в Пордим, щеше да струва 100 000 лева барабар с парцела и пак нямаше да има желаещи да я купят.
                    Колко струвала къщата - ми струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея. Ако се намери някой да кихне 500К Евро - значи толкова струва. Не че ще се намери, де

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho
                      Брокера и иска на тая къща 957 950 лв.! Иска 10 пъти повече! Ти казваш, че цената и била 620 000 лв. (по 700 евро/квадрата) + цената на парцела!
                      Сега виждам какъв дявол си. Като смяташ според теб колко ще излезе, смяташ 300 кв.м. * 150 евро/кв.м. = 90 000 лева. И казваш, че според мен щяло да струва 620 000 лева, тоест 440 кв.м. * 700 евро/кв.м.

А първо уточни за себе си, тоя строеж 300 кв.м. или 440 кв.м. ! Щото ако излезе 700 евро/кв.м., говорим за 420 00 лева, не 620 000 лева.

За какво продавача иска 957 000 лева, питай него. Аз твърдя, че 300 кв.м. къща в такова състояние, адски трудно, да не кажа, че направо не може да я докараш под 400 хиляди лева.

Коментар

• Ха,ха,ха...не съм брокер.Занимавам се с имоти но ги купувам за моя сметка и ги управлявам..
                        Къщата струва толко за колкото се продаде. До тази цена може и да не се стигне. Цената я определя продавача, брокера е на процент.

Но ти определено си далеч от строително ремонтните работи.
                        Плочите са 3
                        Бетона по новите изискваня за сеизмичност за това РЗП ще е поне 200 кубика ако няма мазе.
                        желязото е много над това което си написал и като цена и като количество
                        забравил си вътрешно измазване,вътрешна и външна топлоизолация, парапети, огради, плочници, обицовки на терасите, хидроизолация на основите, обратен насип, дренаж, канализация,ел.захранване, зидане на преградни стени, комини, олуци, водосточни тръби, хидроизолация под керемидите, летви, улами, била,челни дъски. Кога само с дъски и керемиди покриеш ела ми се обади. Изобщо не искам да калкулирам направа на локална отоплителна инсталация защото половината пари които си сметнал ще отидат там. Не говоря и за озеленяване, обзавеждане и хиляди дреболии които само ако си строил ще ги знаеш. Мога да ти гарантирам, че само пироните,телта, фиксаторите, дюбелите, гипса за ел. инсталацията,лепилата и силиконите за строежа ще са четрицифрена сума. Нали един свестен ключ за осветление е 20 лв...

Не си калкулирал транспорт, кранове, товаро-разтоварна дейност. Затова има значение дали обекта е в Банкя или Бояна. Но хайде да не издребняваме.Затова казвам така: смята се основното и се умножава по две.Сметката е вярна.

Не на последно място времето и късането на нерви нямат цена.Ти определено не си строил.

И за мен тази цена е висока, но определено твоите сметчици са мноооого по зле. Като теб смятат хиляди-затова и вихдаме хиляди къщи изоставени поради грешни финансови сметки.

Със здраве!
                        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho
                          Айде пак да смятаме и да видим колко надуват цените гладните брокери и колко им пригласят форумните брокери. Къщата в Банкя - 120 кв. сутерен, 120 кв.м първи етаж и 55 кв.м втори етаж.http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...7=Р&f8=3&f9=1

1. Изкопни работи с извозване на земната маса - 3 000 лв.
                          2. Бригада за груб строеж само за труд - 40 лв. на квадрат - 300 кв.м - 12 000 лв.
                          3. Бетон - при по-големи поръчки цената пада, може да се намери за 140 лв. кубика, и доста по-евтино. Имаме 2 плочи по 120 кв.м - 24 кубика, още 20 кубика за греди и колони, айде грубо 50 кубика - 7 000 лв.
                          4. Арматура - 5 тона - 4 500 лв.
                          5. Тухлите - за 1 кв.м отиват 32 тухли четворки, едната тухла ти е 0,70 лв., за 300 квадрата околна повърхнина ще дадеш 6 700 лв. Има врати, прозорци, излиза ти по-малко. Ще можеш да купиш вар, пясък. Слагаме тука 7 000 лв.
                          6. Замазка 8 лв + шпакловка 4 лв.кв, общо 12 лв. - имаш 900 кв. околна заедно с таваните - ето ти 10 800 лв., тука може да се намали, ама айде, слагаме 10 000 лв.
                          7. Дървен материал - 30 кубика - 6 000 лв.
                          8. Керемиди - 1 000 лв.
                          9. Дограма - около 8 - 9 000 лв.
                          10. Под - 4 000 лв.
                          11. Ел. инсталация - 1 500 лв.
                          12. ВиК - 2 500 лв.

Общо дотук - 67 500 лв., и то съм понадул някои неща. Още 15 000 лв. непредвидени разходи - идва на 82 500 лв. За архитект още 5 000 лв., 87 500 лв., айде грубо да ги закръглим на 90 000 лв.

Брокера и иска на тая къща 957 950 лв.! Иска 10 пъти повече! Ти казваш, че цената и била 620 000 лв. (по 700 евро/квадрата) + цената на парцела!
                          Откъде идва разликата? Я разпиши колко излизат довършителните, цената на парцела, други разходи, чистата печалба на собственика, комисионната на брокера? Гледам си смятал някакви сметки за затворените комплекси, я сметни откъде идва тая разлика от 10 пъти в цената Нали си брокер? Айде казвай защо е изгодно да я купя тая къща?
                          Човек, който не може да прави разлика между замаска (на пода) и мазилка (на стената), какво да му кажа? Според твоите сметки, имаме 90 000 лева за 300 кв.м. строеж. Тоест, ти твърдиш, че за 150 евро/кв.м. ще направиш къщата! Предлагам ти следната сделка:

Ако намеря изгоден парцел за къща в р-н Изгрев, те наемам да ми вдигнеш този строеж за 200 евро/кв.м. За да докажа, че имам парите, правя ескроу в твоя полза в реномирана институция по твой избор, при ред определени условия, а именно да завършиш качествено обекта за година. Ако не успееш, обаче, ти вземам къщата, колата, дрехите от гърба ... Ако успееш, реализираш 30% печалба, което твърдиш, че е супер изгодно в строителния процес. .

Преди да се хванеш, обаче, имай предвид, че само грубият строеж ще ти излезе тия 150 евро, отделно довършителните работи до боя и гранитогрес или паркет са 200-240 евро. Ако оборудваш до степен, в която е завършена тая къща в Бояна, под 700 евро/кв.м. няма да паднеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                            Zashtontcho, винаги съм казвал, че за да ти излезат сметките верни трябва да умножиш по две. Но тук определено сметките са ти мнооого грешни и за да докараш къщата не за обитаване а до акт 16 умножи по 3.
                            Бонвиваньо Ваньо, грубата сметка, която съм направил, е за груб строеж. Ти като един брокер кажи къде отива разликата от цената за груб строеж, 90 000 в моя случай, до продажната цена, 957 000 лв.? Напиши даже някаква сметка, за да ме убедиш колко струва този имот. Примерно цената на парцела е толкова, цената на оградата е толкова, цената на вратата на двора е толкова, цената на ламината в къщата е толкова, цената на мебелите в нея е толкова и толкова?
                            Един прост въпрос имам - колко струва тази къща според теб и защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                              НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ КЪЩАТА НЕ Е В БАНКЯ А В БОЯНА!!!
                              А тва кво отношение има към цената на изкопа, бетона, дървения материал, дограмата и инсталациите???

Коментар

• Zashtontcho, винаги съм казвал, че за да ти излезат сметките верни трябва да умножиш по две. Но тук определено сметките са ти мнооого грешни и за да докараш къщата не за обитаване а до акт 16 умножи по 3.

Много неща си пропуснал.
                                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Working...
                                X