IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
    jamiemirror, имот за живеене се купува със сърце. Визираният от теб начин на мислене е характерен за мен, но с цел инвестиция.
    Глупаво е да спестиш 5-10 000 евра и после цял живот да си псуваш акъла за дребната сметчица и недопустимия компромис.
    В друга тема някой каза...не ти ли трепне под лъжичката като видиш имота и изгледа няма да си отгледаш там децата и да доживееш там старините си.
    jamiemirror,
    Напротив
    Айде стига ме смятали за брокер. Аз брокерите ги смятам за паразити и ако бях такъв едва ли щях да пиша наляво и на дясно хитринки как да направим директна връзка с клиента:-)
    Глупости на търкалета, със сърце и трепкане ама ДРУГ ПЪТ! Така само издънки стават, като ти е все тая за 10 000 евра - давам ти на лични сметка д ами ги преведеш.
    МЪДРО е да спестиш 10 000 евра, пари за НИЩО дават само глупаците. Тук изобщо не става дума за компромиси - а за разум.

Коментар

• jamiemirror

jamiemirror, имот за живеене се купува със сърце. Визираният от теб начин на мислене е характерен за мен, но с цел инвестиция.
      Глупаво е да спестиш 5-10 000 евра и после цял живот да си псуваш акъла за дребната сметчица и недопустимия компромис.
      В друга тема някой каза...не ти ли трепне под лъжичката като видиш имота и изгледа няма да си отгледаш там децата и да доживееш там старините си.
      jamiemirror,
      Напротив
      Айде стига ме смятали за брокер. Аз брокерите ги смятам за паразити и ако бях такъв едва ли щях да пиша наляво и на дясно хитринки как да направим директна връзка с клиента:-)
      Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
        Zashtontcho,
        изобщо не искам да предполагам дали тази къща ще се продаде на тази цена.Ако на някой му легне на сърцето и има парите може и да стане.

Плочите са три.Помисли. Ти основната, фундамента не я ли броиш? За бетона като се замисля как един приятел наля 100 кубика само в основите мога да си поправя сметката и да увелича 250 прогнозирани кубика. Определено не си строил затова не знаеш как бригадата те работи и как се качват 20-30 тона желязо и 5000 четворки на втора и част от тях на трета плоча. Никаде не съм написал кулокран, но трябва да се калкулират няколко машиносмени на автокранове. Ще купуваш в последствие доста неща от планираните и ще има плащаня и за транспорт.

Относно различните цените на брокерите, възможности много. Не изключвам и твоето предположение за надуване на цената. Ако мине куповача е сляп и малко е гледал и търсил. Залагам на това, че собственика в процеса на продажба е свалил цената и работи с много АНИ.

За телта и пироните...ако ти кажа че ще отидат над 100 кг пирони пак няма да ми повярваш.И как друго-ти не си строил!!!

Забравих да напиша, че за тази къща ще трябва и кофраж. Наема му ще е поне 5000 лв ако е за две плочи. Когато направиш ел и ВиК инсталациите с тези пари ми се обади. Или сигурно си калкулирал цената за труд.Щото нормално си върви 10 лв на точка.
        За локалният ТЕЦ казах.

Не ми се спори и стига съм отварял очите ти.

Гадно е да заблуждаваш хорицата как с 90000 лв ще докараш тази къща до акт 16.
        Още по-гадно е това:
        "Ако на някой му легне на сърцето и има парите може и да стане."

Че тоя с парите да не би да няма и АКЪЛ? Имот не се купува със сърце - а с глава.
        Гадно е да заблуждаваш хората че подобна къща на подобна локация (шибана, макар че се смята за елитна) струва близо милионче

Коментар

• Zashtontcho

Zashtontcho,
          изобщо не искам да предполагам дали тази къща ще се продаде на тази цена.Ако на някой му легне на сърцето и има парите може и да стане.

Плочите са три.Помисли. Ти основната, фундамента не я ли броиш? За бетона като се замисля как един приятел наля 100 кубика само в основите мога да си поправя сметката и да увелича 250 прогнозирани кубика. Определено не си строил затова не знаеш как бригадата те работи и как се качват 20-30 тона желязо и 5000 четворки на втора и част от тях на трета плоча. Никаде не съм написал кулокран, но трябва да се калкулират няколко машиносмени на автокранове. Ще купуваш в последствие доста неща от планираните и ще има плащаня и за транспорт.

Относно различните цените на брокерите, възможности много. Не изключвам и твоето предположение за надуване на цената. Ако мине куповача е сляп и малко е гледал и търсил. Залагам на това, че собственика в процеса на продажба е свалил цената и работи с много АНИ.

За телта и пироните...ако ти кажа че ще отидат над 100 кг пирони пак няма да ми повярваш.И как друго-ти не си строил!!!

Забравих да напиша, че за тази къща ще трябва и кофраж. Наема му ще е поне 5000 лв ако е за две плочи. Когато направиш ел и ВиК инсталациите с тези пари ми се обади. Или сигурно си калкулирал цената за труд.Щото нормално си върви 10 лв на точка.
          За локалният ТЕЦ казах.

Не ми се спори и стига съм отварял очите ти.

Гадно е да заблуждаваш хорицата как с 90000 лв ще докараш тази къща до акт 16.
          Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Преустройствата са 99.9% незаконни и са предмет на санкция от контрола, който го няма.
            Не може да купиш 200 кв по 1500Е, и на 50 кв.м тераса да редиш Итонг и ПеВеЦе. Подобно просташко унищожаване на луксозна придобивка трябва да се наказва. НЕма мое, НЕма твое.

Предприемачите гледат да си спазват гаранцията, още повече, ако имат още за продаване в сградата . Само че е малка тая гаранция, и при никаквия контрол, всчики остава на съвеста на строителя.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              ... И защо се срамувате да дадете повече от 10 години гаранция на конструкцията? Кое ви "притеснява"?
              ...?"
              marandi, ша ма извиняваш, чи пак се намесвам, ама нали е форум. Та ще си кажа мнението за гаранцията на база моя опит, пък си запазвам правото да не съм прав
              Издаването на гаранция обикновено е свързано с определени условия. Ако направим пак аналогия с онези конструкции, трябва да има правилник как да се натоварва, как да се подържа и съответно периодични инспекции. Да ама бгстанеца в къщи си е цар и прай квот иска пък после търси гаранция. Преди време един близък строител го извикаха по повод проблеми с един покрив. Течало по една стена и т.н. Та оказа се че още по време на гаранцията собственика на мансардата си изместил някви стени, донаправил си нов покрив, нищо общо с проекта и даже го препродал като тристаен. И идва след 5 години някъв човечец и търси гаранция за нещо дето си нямаш идея какво е!
              п.с. Не защищавам нито архитекти нито строители

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                ... Нашите архитекти трябва да се срамуват от лайната с които оцвъкаха страната за пари....
                Батка,

аз съм деликатно бебе и винаги се изказвам "дозирано".

Точната дума е срам, но тя не е само към архитектите, касае цялата верига ( по статистика и по памет над 2/3 от узаконеното строителство след 90 год. е незаконно ).

Затова аз не нападам архитектите, просто системата е такава ( порочна ) и те са едно винтче в нея.

Всеки е чувал клишето: "Хубава ви е природата", от всеки стъпил в БГ-то.

Но никой не довършва репликата, че природата ни е хубава там, където още не е стъпил БГ-стански архитект, а това трябва да се казва ясно.

Където е минал БГ-стански архитект спираме да говорим за природа. Примерите са безбройни, в цялата страна ...

Тоже ще се върна на т.нар. стомано-бетонни конструкции, наложени в БГ-стан. При бетонЯ се наблюдава химичен процес, който като такъв има начало, развитие и край. От цялостния му развой, зависи и качеството му. От 2003 год., ако не се лъжа имаме опити за сертифициране по БДС/ЕN на бетоновите възли и едни организации с абревиатура, колкото половината ми клавиатура, за да я изпиша. Ама, т'ва не значи нищо, поне според мИня, щото не съм видял досега една съборена тухла или колона поради брак в "новото" строителство.

Тук ще питам бебе Мажоритар - той колко пъти за 10 години е събарял конструктивен елемент и да се прави наново, поради техническо несъответствие? Щото, да ми говори на мИня, че в строителстовото няма брак е все едно да ми говори, че е открил перпетуум мобиле. Колко степени на контрол извършва след всека операция, ама не да ми казва, че плаща на някой мухляк дет' първата му работа е да се напиват с бачкерите, че така е най-лесно и да му вика: "Всичко е 6+, шефее .."? Накрая - какви гаранции дава на построеното от него, че е това, което е описано в проекта, че ще бъде? Колко независими експертизи и вещи лица прилага, че това е така плюс лабораторни проби, ама не от бетоновия възел, ами от обекта му? Колко му е допуска на отклоние по проекта, който използва и прилага?

За отговорни проекти при работа с химичен процес кат' бетонЯ, ръчен труд и метални компоненти като цялостна сгобка, аз бих се доверил на сладко бебе Фло и сладко бебе Гоголчо от форума на имоти нет + още няколко бебета.

Те поне не дрънкат басни, че няма брак при химичния процес и всички резултати накрая са едни и същи като качество - к'вото и да правиш, който и да го прави, зиме-лете, с техника - ръчно и т.н.

Та, толкоз за прехвалените архитекти, дет' "най-тежките" им познания са подписите им или как да те "светнат" да узакониш незаконно строителство.

Мажоритаров, ти си? За 10 години имал ли си случай на дефектирал детайл по обектите си, които после си коригирал за твоя сметка? Ама, не свързани с очеизвадни геометрични несъответстия, а като качество? И защо се срамувате да дадете повече от 10 години гаранция на конструкцията? Кое ви "притеснява"?

Иначе сте "артисти" по обявите, тухлите са ми такива, керемидите онакива, дограмата не знам си к'ва - все сертифицирани стандартни модули по БДС/EN, ама сглобката накрая кой ми я гарантира бе, пиле? Хубавата ти усмивка предполагам ...

П.П. За тебе "сглобка", за други Дом, ама как беше лафа: "Алис? Ху дъ фък ис Алис ...?"
                Last edited by marandi; 01.09.2010, 02:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                  Нещо си в грешка!!! Офертата която се обсъжда е за продажба на готова къща нали???Ако обявата беше,че някой търси строител за къща в Бояна е друг въпрос но тя е точно за продажба така,че се търсят КУПУВАЧИ а не строители!По принцип човека който я продава може да е бивш голям началник и да му е излязла съвсем без пари ако е откраднал материалите и са му работили безплатно,но това не означава,че трябва да я подари,нали!!!
                  Геле, стига си писал глупости и си се излагал. Основният спор тука е колко струва да си построиш къща като тая от картинката. Според Защончо излиза 90 000 лева, разписал е някаква сметка, дали е вярна или не аз лично не се наемам да преценявам, защото не се занимавам със строителство. От другата страна са Иксеос, БобиБ и Бонвивана, които твърдят, че сметката на Защончо е твърде занижена и че такава къща ще излезе поне 2 пъти повече пари. Отново казвам, тук се обсъжда само цената на строежа, не цена на закупуване или цена на парцела.
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Няма да отговарям на поредните ти глупости породени от явен хормонален дисбаланс проявяващ се главно в по-млада възраст.За нивото на интелекта си сам си казал толкова много,че едва ли има друг който да каже повече.Ако си напънеш мозъка ще проумееш,че не давам никакви съвети и още по-малко примери(затова трябва да се познаваме лично,пример не се дава по нета).За мен си повече от ясен защото същността ти личи от скритите ти мечти:плазма(стара слава),Хюндай или някакъв подобен боклук!!!А аз живея както повечето нормални хора предполагам-както съм заслужил и каквото съм направил с ръцете и с ума си! Пожелавам ти някой ден да можеш да го кажеш и за себе си и да постигнеш и преживееш и една десета от това което съм постигнал и преживял аз и такива като мен!!! Колкото до костюмите престани да ръсиш простотии явно не ти е там силата(както и на други места между другото).Ще ти кажа само една дума Zegna,ако на инфантил като теб не говори нищо по вашия край може да му викате Женя
                    Ангелчо Женята, я да те видим какво си постигнал и преживял - напиши тука. Стана ми интересно - една десета все пак колко му е - хайде стига голи думи.
                    Чакам да се покажеш, приказен геройчо

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                      Твойта логика ми е ясна - купувай скъпи апартаментчета на надути цени с ипотечка, купувай чисто нови лизингови корейски сапунерки, плазми на бърз кредит и си живей живота, докато все още можеш. Лошото е, че много хора се подлъгаха по лошия пример на хора като теб, по реклами от сорта на "всеки заслужава свой дом" и "па па па па па", без да си правят прости сметки кое колко струва. И че купуваш бетон, арматура, дограма и тухли, а не приказен апартамент и усмивката на брокерката

Както всеки сън, така и този обаче има край. И с всеки изминал ден все повече хора се събуждат Но сънят не свършва, а се превръща в кошмар...

Между другото костюмите по поръчка излизат доста по-скъпо, защото скъпите платове не са за всеки, но си заслужават всеки лев
                      Няма да отговарям на поредните ти глупости породени от явен хормонален дисбаланс проявяващ се главно в по-млада възраст.За нивото на интелекта си сам си казал толкова много,че едва ли има друг който да каже повече.Ако си напънеш мозъка ще проумееш,че не давам никакви съвети и още по-малко примери(затова трябва да се познаваме лично,пример не се дава по нета).За мен си повече от ясен защото същността ти личи от скритите ти мечти:плазма(стара слава),Хюндай или някакъв подобен боклук!!!А аз живея както повечето нормални хора предполагам-както съм заслужил и каквото съм направил с ръцете и с ума си! Пожелавам ти някой ден да можеш да го кажеш и за себе си и да постигнеш и преживееш и една десета от това което съм постигнал и преживял аз и такива като мен!!! Колкото до костюмите престани да ръсиш простотии явно не ти е там силата(както и на други места между другото).Ще ти кажа само една дума Zegna,ако на инфантил като теб не говори нищо по вашия край може да му викате Женя

Коментар

• Твойта логика ми е ясна - купувай скъпи апартаментчета на надути цени с ипотечка, купувай чисто нови лизингови корейски сапунерки, плазми на бърз кредит и си живей живота, докато все още можеш. Лошото е, че много хора се подлъгаха по лошия пример на хора като теб, по реклами от сорта на "всеки заслужава свой дом" и "па па па па па", без да си правят прости сметки кое колко струва. И че купуваш бетон, арматура, дограма и тухли, а не приказен апартамент и усмивката на брокерката

Както всеки сън, така и този обаче има край. И с всеки изминал ден все повече хора се събуждат Но сънят не свършва, а се превръща в кошмар...
                        Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
                        Между другото ходенето на шивач отдавна не е актуално ,
                        Между другото костюмите по поръчка излизат доста по-скъпо, защото скъпите платове не са за всеки, но си заслужават всеки лев

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                          Анжоо, спирай се, мисли малко, като пишеш насам-натам!

Бетона, арматурата, дограмата и тухлите са най-важното в къщата, по кое друго да се определя цената на строежа?

Като купуваш кола и гледаш мотора и рамата първо, дали не е бита колата и дали работи както трябва мотора, не гледаш колко струват накладките бре Анжооо. Накладки, мигачи и стопове се сменят, двигател знаеш ли как се сменя? Рама знаеш ли как се изправя, ако има механични дефекти? Да сложиш кола на дозер знаеш ли колко разглабяне иска и колко пари излиза цялата работа?

Панталон се купувало като броиш копчетата и мериш конците? Абе Анжо, оправяй се! Купуваш си скъп плат, отиваш на шивач и той ти прави костюм/панталон по поръчка. Колкото е по-скъп плата, толкова по-хубав костюма. Шивачът ще ти вземе почти еднакви пари в двата случая, за да ти ушие костюма/панталона по поръчка.
                          ако можеш само да обясниш на готова къща как се проверява бетона и най-вече желязото!!!Колкото до сравнението с автомобилите имах предвид нови или поне в гаранция,а не купени от съмнителни пазари.Къщата построена по твоя начин определено ще има нужда от "дозер",ако ми разрешиш да използвам алегорията ти.А в сравнението за панталона имах предвид,че плата е парцела и по-точно местоположението му.Между другото ходенето на шивач отдавна не е актуално , но пък може там от където идваш още да е на мода!!!

Коментар

"ТВА" има отношение към цената!!! Нали това се дискутира в момента,а не бетона,дограмата и инсталациите!!! Защото ти не купуваш бетон и дограма нали? Като купуваш или продаваш кола как и определяш цената? По цената на мигачите и стоповете ли или може би по цената на накладките? Панталон как си купуваш?Сядаш в магазина и броиш копчетата и мериш конците ли?
                            Анжоо, спирай се, мисли малко, като пишеш насам-натам!

Бетона, арматурата, дограмата и тухлите са най-важното в къщата, по кое друго да се определя цената на строежа?

Като купуваш кола и гледаш мотора и рамата първо, дали не е бита колата и дали работи както трябва мотора, не гледаш колко струват накладките бре Анжооо. Накладки, мигачи и стопове се сменят, двигател знаеш ли как се сменя? Рама знаеш ли как се изправя, ако има механични дефекти? Да сложиш кола на дозер знаеш ли колко разглабяне иска и колко пари излиза цялата работа?

Панталон се купувало като броиш копчетата и мериш конците? Абе Анжо, оправяй се! Купуваш си скъп плат, отиваш на шивач и той ти прави костюм/панталон по поръчка. Колкото е по-скъп плата, толкова по-хубав костюма. Шивачът ще ти вземе почти еднакви пари в двата случая, за да ти ушие костюма/панталона по поръчка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                              Напротив, точно бетонът, дограмата и инсталациите се коментират. От тая гледна точк дали строиш в Банкя или в Бояна е все тая. Виж, ако купуваш в Банкя или Бояна, вече нещата са доста различни
                              Нещо си в грешка!!! Офертата която се обсъжда е за продажба на готова къща нали???Ако обявата беше,че някой търси строител за къща в Бояна е друг въпрос но тя е точно за продажба така,че се търсят КУПУВАЧИ а не строители!По принцип човека който я продава може да е бивш голям началник и да му е излязла съвсем без пари ако е откраднал материалите и са му работили безплатно,но това не означава,че трябва да я подари,нали!!!
                              Last edited by ангел петков; 31.08.2010, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                вЯско,

франсетата са казали: "Свикнали сме с глупаците, които се присмиват над това, което не разбират."

Писна ми да ме трият заради тИбя, но пак ще ти отговоря. Попрочети малко на какво се дума 100% запас на плавателност и от коя година се прилага в проектирането и после се смей на воля на акъла си.

Най-добрата оценка за качеството на строителството като архитектурна стойност я дава времето и чуждестранния, туристически поток.

Сигурен съм, че и след 20-30 години, когато сегашно ново строителство, предлагано като лукс замяза на на днешните панелки кат' визия, ще се сетите за думите на Русото.

А качеството му е такова, предвид макс. ползване на днешната механизирана техника + стандартизирани строителни елементи по типово зададени проекти. Когато говорим за конфекция, думичките лукс са просто смешни.

Тоже вътрешна среда на обитаване върви в комплект и с външната такава. Ако външната среда мяза на кенеф, то е въпрос на време да корелира и в цената на вътрешната такава, па ако искат да я представят кат' мега-лукс, ултра-лукс и всички луксове, за които се сетят

В някои източни философии на това му думат хармония ...

Ай, да сръбна, че пресъхнах от толкоз писане - хихи

Чиърс на бебетата сладки!

П.П. Сладко бебе Шъ ми цели гледната точка удивително точно. Чиърс и на нея!
                                Маранди ти си бил голям оптимист.След 20-30г сегашното нова строителство ще се е разкапало ако въобще го има.Освен това няма никаква архитектурна стойност.Пълен боклук и като големина на помещенията и като разпределение и фасади.Да не говорим за качество и противоземетръс.Тези боклуци са построени с една единствена мисъл да приберем колкото можем повече пари от глупаците.Последния мангал да хванеш от Факултето ще ти направи нещо по добро.Нашите архитекти трябва да се срамуват от лайната с които оцвъкаха страната за пари.Когато в една страна най големите политици и бизнесмени са завършили спортни и полицейски училища когато решения взимат хора прочели само Винету това са резултатите.Ако има някой не разбрал да знае че тук нещата никога няма да се променят

Коментар

Working...
                                X