IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Джея колко според теб трябва да е цената например в Лозенец и Обеля

Коментар

• Много добре съм ги виждал. Атина с какво е по красива от София като архитектура на сградите в централната част? Скопие в което цените са по високи от нашата столица сравнимо ли е като красота инфраструктура и сигурност? Ами в Белград имотите дето допреди около 2-3 години бяха двойни на тези в София?
      Като ти чета аргументите на типичен сривльо-катастрофик, виждам, че не можеш да добавиш нищо ново под слънцето като аргументи на апокалиптиците - твоите събратя. Те пелтечат едно и също: цигани , емигранти, състаряване и т.н. Само че изпускат факта че ще остареят преди да са готови да купят имот на техните избрани или по-точно сънувани и бленувани цени.
      ..................

П.П И не се пише ИЗПЕЧЕЛИ,а спечели,ама кой да ти гледа бългаският книжовен език
      ------------
      Необразованото ми пале ще те просветя: Това е мисъл на Петър Берон преди 200 години, в която обяснява как е питал един търговец.
      Невежеството не е порок но не го показвай като не знаеш нещо по добре замълчи.
      ....................
      Едногова търговеца попитаха:
      „Как изпечели толкова пари?” А той им рече:
      „Многото лесно, малкото трудно.”
      д-р Петър Берон
      Last edited by LANDLORD 31; 04.10.2010, 18:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Отново тука е пълно с катастрофици и такива които смятат че имотите трябва да паднат съдейки по собствения си джоб. Такава ганьовщина е че нямам думи. Цените се определят от търсенето и предлагането. Като бедните мишоци нямат за да купят, има безброй други включително чужденци или такива българи които купуват имоти на килограм, които пак ще определят цените, а други ще цъкат с език в мизерната квартирка.
        Тук се заговори за Лондон и Берлин, но никой не желае да види цените във всички останали балкански столици. И там ли са много надценени?
        Само че,нашето младо население емигрира ЕДНОПОСОЧНО. Родителите на първата вълна емигранти(които няма да се върнат) 1990-1995 вече са на преклонна възраст или са покойници. Според тебе,какво става с техните НИ.
        И преди да пишеш за другите балкански столици,помисли върху следното:
        - инфраструктура тук и там
        - застаряване на населението(на 5 място в СВЕТА сме);
        - липса на здравеопазване - как да дойдат пенсионери от ЕС,да живеят у нас,като в градовете има недостиг на лекари,да не говорим по селата;
        - непрестанни кражби от циганите по селата;
        - неработещи полиция и правосъдие;
        - .....
        Да продължавам ли или сам ще се сетиш, че сравняваш тиква(София), със цитруси(Атина,Букурещ, че дори и Белград).
        Първо иди и ги виж и чак тогава пиши

П.П И не се пише ИЗПЕЧЕЛИ,а спечели,ама кой да ти гледа бългаският книжовен език
        Last edited by master of the seven seas; 04.10.2010, 18:25.

Коментар

Отново тука е пълно с катастрофици и такива които смятат че имотите трябва да паднат съдейки по собствения си джоб. Такава ганьовщина е че нямам думи. Цените се определят от търсенето и предлагането. Като бедните мишоци нямат за да купят, има безброй други включително чужденци или такива българи които купуват имоти на килограм, които пак ще определят цените, а други ще цъкат с език в мизерната квартирка.
          Тук се заговори за Лондон и Берлин, но никой не желае да види цените във всички останали балкански столици. И там ли са много надценени?
          Mного заприличваш на Пунди от друг форум.

Коментар

... никой не желае да види цените във всички останали балкански столици.
            Бих им казал да надникнат към Скопие, макар двата града да са много трудно сравними, все пак по-близо са от сравнение София - Белград. Букурещ не го харесвам (като изключим красивите му сгради), поради това, че хубавата му централна част е без дървета от двете страни на улиците (тегаво ми е без зелено наоколо), в голямата си част, но пак са несравними двата града.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Следя сайтовете на ЧСИ от около година и гледам какви имоти се предлагат, на какви цени и колко са реализираните сделки и на какви нива.
              Ако ще участваш към края на месеца за имот в София, не вдигай повече от 5 % цената
              Днес за мен, утре за теб......има за всички !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                [FONT="Lucida Sans Unicode"]Аз много добре знам, на теб не ти отърват фактите, а те са, че НИ падат.
                пич,
                Ако беше зачел темата по-надолу щеше да видиш,че аз самият обикалям и търся качествен имот и колко ми е писнало от некоректни обяви.Но явно ти е по-лесно да пишеш отколкото да четеш...
                Не обичам елементарни разсъждения като твоите - затова те репликирах.
                Следя сайтовете на ЧСИ от около година и гледам какви имоти се предлагат, на какви цени и колко са реализираните сделки и на какви нива. Определено мога да кажа, че този пазара към момента е трета глуха. Ако нещата се сговнят в БГ (да не се случва) сигурно ще се развие и ще заприлича повече на пазар, но към момента е умряла работа.
                Имам познати в проблеми клиенти на голяма банка и знам как се процедира при 'закъсване' от страна на кредитополучател, НО ти понеже си много в час 'дебни' да купиш нещо качествено от ЧСИ.

успех
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Отново тука е пълно с катастрофици и такива които смятат че имотите трябва да паднат съдейки по собствения си джоб. Такава ганьовщина е че нямам думи. Цените се определят от търсенето и предлагането. Като бедните мишоци нямат за да купят, има безброй други включително чужденци или такива българи които купуват имоти на килограм, които пак ще определят цените, а други ще цъкат с език в мизерната квартирка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Ами, а де.. и аз се чудя какво по-евтино искат? Да им подарят по един и да им доплатят за това, че го вземат ли
                    аз се мъча да обясня тук на някои хора да не се интересуват колко струват НИ. нека 1 апартамент 60-70м2 в 'топ' квартал, ново строителство си върви за 200-250 евро на месец, пък който иска да си мисли, че струва 90,000 евро. наема предполага на такъв имот цената му да е между 34,000 и 42,000 (7% брутна доходност, 5% нетна).
                    който иска да купува, който може да си прави сметката, ясно му е, че е по-евтино да наема. инфлация или не, доходите са определящият фактор за покупка и наем.
                    Last edited by bbzz24; 04.10.2010, 17:22.

Коментар

Явно не си чел внимателно защото съм го написал на няколко пъти - Цените на живота не са като в 1999 г. Цените на всичко друго са се качили - Долу дори ти го казах. Литър дизел не е на цената си от литър дизел в 1999 г., хляба бе 25-30 стотинки в 2001 сега е почти левче, данъците също са в посока на горе, таксите. Също така, държавата изисква ново БДС което оскъпява строителството. Отделно, парцелите в центъра на градовете вече ги няма. Дали е спекулативно, дали има пазар или не, не ме вълнува много. Факт е обаче, цените въпреки кризата са високи, а прогнозите как ще слязат цените в 2010 на нивото си от 2000 забавни.
                      Jay Gould , всичко това горното пък
                      може и да значи още по-малка достъпност
                      от към възможност да се купуват НИ заради
                      по-малкото разполагаемост на доходи
                      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Явно не си чел внимателно защото съм го написал на няколко пъти - Цените на живота не са като в 1999 г. Цените на всичко друго са се качили - Долу дори ти го казах. Литър дизел не е на цената си от литър дизел в 1999 г., хляба бе 25-30 стотинки в 2001 сега е почти левче, данъците също са в посока на горе, таксите. Също така, държавата изисква ново БДС което оскъпява строителството. Отделно, парцелите в центъра на градовете вече ги няма. Дали е спекулативно, дали има пазар или не, не ме вълнува много. Факт е обаче, цените въпреки кризата са високи, а прогнозите как ще слязат цените в 2010 на нивото си от 2000 забавни.

Така си е, а аз не вярвам, ама Стамболов много ми се сърди като го напиша
                        В момента пазара ми напомня на тоя около 1997-2002 , малко сделки, малко купувачи но хората пак трудно свалят цените едно защото някой не могат (някой строители са строили скъпо - друго защото някой не искат, като не са на зор, защо да го правят?). А сделките които са наистина изгодни дори не стигат до пазара в 95 % от случаите. Това е.
                        цените ще слезнат надолу в това бъди сигурен. кога точно никой не може да каже .
                        не ми сравнявай дизел с НИ . няма място за сравнение . различни стоки , различни пазари... цените на всичко са се увеличили заради инфлацията и алчността на търговците . точно така обеднява най-здраво българското население - от инфлация и алчни търговци слагащи по 300-400% надценка . цените на стоки 1ва необходимост в БГ са абсурдни , дори по -скъпи от държави като Германия и Англия ,които далеч не са най-евтините за живот. извинете ме ама и това ако е нормална държава.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                          човече, ти не си в час. за 200-250 евро на месец взимаш новопостроен с довършителни работи 60-70м2 в лозенец около черни връх. не знам във варна как са цените, но освен моряците да наддават за имоти със спестяванията си и мутри, друг легитимен бизнес има ли там? виж, че дори доходите не са класират варненци в топ 5 града в БГ.
                          Ами, а де.. и аз се чудя какво по-евтино искат? Да им подарят по един и да им доплатят за това, че го вземат ли
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

....
                            човече, ти не си в час. за 200-250 евро на месец взимаш новопостроен с довършителни работи 60-70м2 в лозенец около черни връх.
                            не знам във варна как са цените, но освен моряците да наддават за имоти със спестяванията си и мутри, друг легитимен бизнес има ли там? виж, че дори доходите не са класират варненци в топ 5 града в БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                              за мен е чисто спекулативно , базирано на чиста проба алчност , но може и да бъркам, тъй като не съм близко до самия пазар на имоти.
                              просто гледам цените в БГ и на други стоки и виждам ,че са АБСОЛЮТНО НЕРЕАЛНИ и не подлежат на никаква пазарна логика . а това означава само 1 - в БГ не функционира свободен пазар ....
                              не разбрах какво имаш предвид и защо не са паднали още....
                              Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                              Jay Gould това е само от една страна погледното !!!
                              Погледни нещата от гледна точка ликвидност.
                              Може да се погледне и от друга гледна точка.
                              Например от гледна точка фундамент на
                              развитие на икономиката у нас.Верваш ли , че има разтеж на икономиката както обявиха???
                              Та може да се погледне от една и от друга страна , но едва ли догодина , ако вземеш да продаваш средностатистически имот в някои от големите градове у нас ще му вземеш повечко парички отколкото сега.
                              Те така !!
                              Така си е, а аз не вярвам, ама Стамболов много ми се сърди като го напиша
                              В момента пазара ми напомня на тоя около 1997-2002 , малко сделки, малко купувачи но хората пак трудно свалят цените едно защото някой не могат (някой строители са строили скъпо - друго защото някой не искат, като не са на зор, защо да го правят?). А сделките които са наистина изгодни дори не стигат до пазара в 95 % от случаите. Това е.
                              Last edited by Jay Gould; 04.10.2010, 17:10.

Коментар

И ако няма заеми за какво да си дава зор? Какво му пука, ще почака. За да ти прави кефа ли да продава Просто да върти едни пари - като във вица за мутрите, или "залудо работи, ама за лудо не стой"?
                                Много емоционално гледате.
                                Принудата сваля цените, алчността ги качва.
                                Тези които нямат нужда, няма да свалят. На зор са тези които искат да си купят, за да намерят нещо евтино за тях изхода е само един. Да търсят кой има нужда да продава. Много сте ми смешни. Само защото имало криза ви се иска едва ли не всички да продават. Ама не си задавате въпроса, защо да го правят. Поне за мен повече спад в имотите може да има само ако падне валутния борд, но дори тогава спада няма да е рязък, а ще е плавно и леко понижение.
                                Пък и нали ви чета. Трябваше според вас вече да се продават жилища за по 180 долара имаше и такива прогнози за 2010 г. в Инвестора, ама нъцки. Кога ми намериш месо, яйца, мляко, данъци, работна заплата, осигуровки, бензин, тухли, вар, бетон на равнищата им от 2000 г., свалиш дограма, изолации, нотариални такси, тогава може и да наближим ония цени.
                                Jay Gould това е само от една страна погледното !!!
                                Погледни нещата от гледна точка ликвидност.
                                Може да се погледне и от друга гледна точка.
                                Например от гледна точка фундамент на
                                развитие на икономиката у нас.Верваш ли , че има разтеж на икономиката както обявиха???
                                Та може да се погледне от една и от друга страна , но едва ли догодина , ако вземеш да продаваш средностатистически имот в някои от големите градове у нас ще му вземеш повечко парички отколкото сега.
                                Те така !!
                                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Working...
                                X