IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моя приятел Сахибата пак Ви е забавлявал гледам - хихи

Русата ми тиква пуска "картинки" и графики в статиите си, 'мъ нЕма кой да си ги "преведе" сякаш.

Източник:
    http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963
    -------------------------------------------------------------------
    Ся, щот' Сахибата ми е дружка, ще го помоля да обърне фнимание на "картинката", че средната инфлация за периода е 6000+ и после да се загледа в двете графи една под друга 04 - Жилища ( наеми .... ) и 05 - Жилищно обзавеждане .....

Там едното число е 12к + за инфлация, а на другата редичка около 3к, при средна за периода 6+к.

Ще го помоля също да си погледне простотията, която е написал в коментара си и дали нещо не му прави впечатление кат' съзерцава тия цифрички?

Некви изводи налазват ли го или Русата ми тиква си ги пише тия неща в картинки, а той пак не мо'е да вдене ко ста'а. Понякога и аз се отчайвам ....

П.П. Забрайках да питам само от цялата ра'отъ, кой ли е "клошара"?
    .....................
    СОЛЕНО СТАРЧЕ МАРАНДИ НЕ МОЙ ТЕ РАЗБЕРА. УЖ НЯМАЛО ИНФЛАЦИЯ ПЪК МИ ЦИТИРАШ ИЛЯДИ ПРОЦЕНТИ.
    СЕГА ЩЕ ТИ ЗАДАМ ЕДИН ПРАВИЛЕН ВЪПРОС : ТИЗЕ С КВО ТОЧНО СЕ ЗАНИВАМАШ И НЕ БЯГАЙ ОТ ОТГОВОРА МОЛЯ? АКО Е СЪС ЗАСТРАХОВКИ - ТРЯБВА ДА СИ ПРАВИЛ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ МЕН АЛЕКСЕЙ И ПАШАТА ПРЕЗ ДЕВЕДЕСТТЕ ЗА ДА ТИ ПОВЯРВАМ ЧЕ ОТ ТОВА ЖИВУРКАШ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СИ КЛОШАР.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Хиперинфлация догодина няма да има.А и не виждам на кого и с какво ще помогне.Ние можем да предизвикаме такава само на лева.Хората обаче си държат парите в други валути.Най много да прецакате бабичките спестили по 1000лв от мизерните си пенсии
      ми и аз така мисля , но доста хора тръгнаха да обесняват за хиперинфлация . според мен е невъзможно .

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
        +1

И защото е най-голямата и най-важната.
        Почти си е световна банка.
        ФЕД надува спекулативни балони и разрушава стойността на долара . Бернанке има в пъти повече власт от Обама .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          бате Пешо ти не разбра явно какво имах предвид . казах ,че БНБ не си върши работата . вместо това си бъркат в носа . ти за демокрация ми заговори .
          иначе така и не разбрах как точно ще стане хиперинфлацията в БГ . и не знам откъде и на каква база идват такива прогнози .
          Хиперинфлация догодина няма да има.А и не виждам на кого и с какво ще помогне.Ние можем да предизвикаме такава само на лева.Хората обаче си държат парите в други валути.Най много да прецакате бабичките спестили по 1000лв от мизерните си пенсии

Коментар

• Първоначално изпратено от партиен куфар Разгледай мнение
            Елементарно Уотсън!
            Повечето държави , които си изредил са губещи през Първата световна война-1914-1918г.
            Те са нямали друг начин оцелеят освен с хиперинфлация.А вдругите е имало или граждански войни или са колониални държави.
            А САЩ са излезли от Великата Депресия благодарение на 2рата Световна война.
            Явно не си в крак с времето Това не са коментарии от Цайтгайст , а критиката към ФЕД ,е вече от световно известни икономисти и политици- чел ли си книгата на американския действащ сенатор Рон Пол- " Закрийте ФЕД"
            От създаването на ФЕД американският долар се е обезценил 98%
            Иронията е че Банките , които са главните виновници за кризата се измъкват сухи , защото контролират политиците.
            браво - най-накрая един да каже истината.... и в бг е подобно . тук пък има картел .

Коментар

• бате Пешо ти не разбра явно какво имах предвид . казах ,че БНБ не си върши работата . вместо това си бъркат в носа . ти за демокрация ми заговори .
              иначе така и не разбрах как точно ще стане хиперинфлацията в БГ . и не знам откъде и на каква база идват такива прогнози .

Коментар

• Zashtontcho

Кои са нормалните цени , на ЧСИ имотите въобще не ги гледай защото тези хора така газят яко лука че не може да не стане някой голям скандал в един момент и ще видиш как точно сделките през тях ще почнат да се гледат през лупа. Това изобили от имоти с невярна документация и дори несъществуващи така както са описани въобще не е на добре. Някаква невиждана анархия е дори за българската действителност.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Да видим и утре CPI.

US DATA: Oct PPI +0.4% overall; -0.6% core rate, both well below
                  expectations. YOY PPI 4.3% and YTD +2.6%. Energy +3.7%, foods -0.1%(тук влизат бонбонките за Хеллоуин).
                  Cars/trucks held down the core, since seasonal factors expected the
                  model-year change to bring much bigger price hikes than actually
                  happened. Ex-cars/trucks, core would have been +0.2%. At the beginning
                  of the pipeline, lots of commodities price pressure. Crude goods +4.3%for the month alone. Unrounded core -0.57241%.

October PPI rose 0.4%, half the consensus
                  forecast, while the core unexpectedly plunged 0.6%, compared to the
                  consensus forecast of a 0.1% increase.
                  The headline was lifted by a 9.8% jump in gasoline prices but the big
                  story is the 3.0% plunge in car prices and the 4.3% drop in light truck
                  prices, which depressed the core
                  . Car prices last fell at this pace in
                  July 2006, when the core PPI last fell by 0.6%. So now we know why auto
                  sales were so strong last month; the manufacturers were giving them
                  away."

--------------------------------------------------------------
                  Ал-трейдър, не е важно какво става в държавата, а какво ще става. Тези високи лихви по кредитите са симптом за нещо предстоящо....
                  После пак ще бъдете изненадани.

Коментар

• След няколко дни бясно обсъждане на федералния резерв и икономиките на САЩ и страните от ЕС е време да се върнем в Българската реалност.

Ето апартамент в ж.к. Люлин 7, 67 кв.м за 61 070 лв. (като реалната цена е поне с 10к по-ниска). http://www.sales.bcpea.org/?q=node/17725

Ето какво предлагат брокерите в техните брокерски сайтове
                    • Същият квартал, същата площ - 90 614 лв. Разлика с реалната цена 29 544 лв., благодарение на брокера Адрес Недвижими Имоти.
                      http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...450&f1=details
                    • Същият квартал, същата площ - 103 615 лв. Разлика с реалната цена 42 545 лв., благодарение на неизвестен брокер с тел. 0886 930 122.
                      http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...587&f1=details

Ясно се вижда, че даже в народния и масов ж.к. Люлин, където трябва да има достъпни жилища за всички трудещи се, средната цена на апартамент, предлаган чрез брокер на недвижими имоти е с 50% по-висока от реалната. Както съм показвал и друг път, сякаш всички брокери са се наговорили да сложат допълнителни 30 000 лв. върху реалната цена на апартамент 67 кв.м, надявайки се някой одобрен кредитополучател да плати офертната цена.

Това в условията на продължаваща икономическа криза. Много от обявите са публикувани през последните две седмици и са със завишени цени в сравнение с тези отпреди 2-3 месеца. С наближаването на края на календарната година банките гледат да изпълнят търговските си планове и заливат медиите с реклами за "изгодни" ипотечни кредити. Съответно брокерите завишават своите цени, за да получат максимална изгода от хората, които са решили да ползват лукса на брокерските услуги и удобството на банковия кредит.

Мога само да пожелая на хората, ползващи лукса на брокерските услуги и удобствата на банковия кредит да са си направили добре сметката и да не им се случва да изпадат в състояние на невъзможност на покриване на месечните си вноски към банката. И разбира се да си ползват със здраве закупения имот Все пак покрай него печелят те, печели брокера, печели нотариуса, печели банката, печелят всички!

Коментар

• all_trader

Никой не може да каже кога ще гръмнат държавните дългове..бюджетните дефицити в ЕС.Ориентирай се кйъм момента в който в САЩ положението ще е много нестабилно 2013 - 2014 година ..няма начин да не гръмне всичко , янките няма да оставят Европа да им седне на стола и съм сигурен , че ще я разбият за две бройки време.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Трейдър не се заяждам нито споря.Живеем в условията не демокрация.Всеки има глава на раменете и да мисли.Не може все друг да ни е виновен.Когато печелим ако може да прецакаме държавата но когато губим що нямало държава.Трябва да се научим да живеем в условията на свобода и демокрация.И не е задължително всеки да има от всичко или пък жилище.Да си преценява какво може и какво не а не после друг не си вършрл работата.Няма как в условията на свободен пазар друг да е виновен.Когато човек взема решение трябва да е наясно и с неудобствата и да е готов да ги понесе.

Коментар

• .....

аноне извинявай
                          пазара на храни знам 4е не е добър индикатор
                          за състоянието на икономиката , но в определени моменти влияе на пазарите
                          така ли да разбирам?

и изобщо на нецикли4ните стоки
                          Last edited by zloblivi_podritvaniq; 16.11.2010, 18:17.

Коментар

• .....

това дали ще има хиперинфлация ще го решат
                            в зависимост от това дали голям процент от бг депозитите е в левове

а и да не е много голям , защо пък пак да не пробват

а при тия теглили кредити ще има едно бързо превалутиране

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              "Една голяма част" не са всички банки.
                              Едни от длъжниците ще спечелят, но не тези с ипотечните заеми.
                              А за печалбата на банките от евентуална хиперинфлация - разгледай добре закона за гарантиране депозитите.
                              не съм го гледал . само знам ,че са гарантирани до 200 000 хил.лв . имаш предвид това , което се случи през 96-7-ма явно .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                                да де ,но собствениците на една голяма част от тези банки са чужденци . при хиперинфлация печелят длъжниците . според мен хиперинфлацията не стои на дневен ред в БГ .моля за обяснение по кой начин би станала хиперинфлацията в БГ . интересно ми е защото гледам някои хора почнаха доста често да говорят за това , а аз не мога да си обесня как и защо това би се случило ?
                                "Една голяма част" не са всички банки.
                                Едни от длъжниците ще спечелят, но не тези с ипотечните заеми.
                                А за печалбата на банките от евентуална хиперинфлация - разгледай добре закона за гарантиране депозитите.

Коментар

Working...
                                X