Първоначално изпратено от Jay Gould
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениекоито има роднини в чужбинско, да взима от там кредити, без проблеми се слиза под 6 %. Къде са 6 къде са 8 и нагореhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениевижте статията за ценообразуването при НИ в financial times . цените ще падат на повечето места глобално...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
вижте статията за ценообразуването при НИ в financial times . цените ще падат на повечето места глобално .... а в България мисля ,че ще е главоломно надолу , тъй като народа обеднява все повече .
крайно време е да се престане с тези спекулативни цени в България и не само тук. Българинът трябва най-после да се научи ,че "инвестирането" в бетон и показност няма да го отведе до никъде . най-много съвсем да срине държавата ...Last edited by all_trader; 19.10.2010, 12:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от napoleona Разгледай мнениеБаровски апартаменти стават общежития
http://dom.dir.bg/2010/10/19/news7288702.html
Ето едно разумно предложение, какво да се прави с хилядите празни апартаменти.
Баровците - да го барат, когато се строи целево - доходността е добра. В техния вариант е колкото да не е без хич...
Поредния урок, научен по трудния начин.
Коментар
-
Баровски апартаменти стават общежития
http://dom.dir.bg/2010/10/19/news7288702.html
Ето едно разумно предложение, какво да се прави с хилядите празни апартаменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепонеже много пъти си споделял, че си придобил доста имотки
би ли споделил с нас какви са .. давам ти пример
апп 100кв, нова тухла, южен кв.
апп 60кв, панел , младост
гаражи 3 броя люлин
примера е измислен!
поздрави
Не съм придобил доста имотки, поне не според моите критерии. Писал съм доста в други форуми какво съм придобил под никове Собственик 31 и SAHIB 31. Нямам намерение отново да се впускам в подробности освен ако не работиш в агенцията по вписвания
Темата все пок е какво понижение очаквате и аз в това се упражнявам. Обичам да свиря по тънките струни на сополанковците-влогари, които са дошли в Софето, след като са продали две наследствени ниви в Чепърчане и искат да купят мезонет в кв. "Иван Вазов".
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеНе спиш, а? И аз тъй.
Онова за митовете за недвижимите имоти си бяха наивизми в стил 2009, ....
Айде, време е за сънуване!
"ковна" си ме пак по кокълчетата за преди сън
Кажи кое не ти харесва на митовете за имотките от нея статия? Даже и картинка съм дал тогава къде ще е БГ-стан - имотките плавно надолЕ, борсата в канала, а храните плавно нагоре.
Кое не ти харесва? ( сякаш си е така - 1 година по-късно, откакто съм я дал прогнозата тогава ).
Лека и спокойна от мИня! Утре пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВинеров,
метода на омаловажаването е отдавна известен в психологията. После си решил да приложиш метода на сравнението, което не е лошо като сглобка.
Ама, тук си се поставил в лек капан сам себе си. Първо ми отсвирваш базата на прогнозата ( НСИ ), а по този начин и самата прогноза. Дотук добре ...
Въпроса е какво предлагаш насреща ...?
Аз ще ти отговоря - една басня за мухата и двата прозореца!
Красиво си го извел, ама е със стойност нула, особено па от гледна точка на имотки.
Т'ва, че си добър продавач и умееш да рисуваш "картинки" за бъдещето на 'орицата, опъвайки точните им струни, по никакъв начин не означава, че .... вдяваш от имотки
Затова пали по една свещ за Русото да е живо и здраво и да ти светва ламБата овреме ко ста'а
П.П. Видно е, че не си прочел коментарите в 2-те статии, които ти метнах, защото щеше да забележиш, че съм предсказал всичко 1 към 1 от началото на годината до сега за т.нар. "криза" и представи си нахалството ми - даже и последователността на стъпките, които ще се извървят, за да стигнем до този резултат, а това са над 20 прогнози да кажем с точен тайминг и последователност. А, повярвай ми, когато ги давах, прогнозите звучаха налудничево и "наопаки" на всеобщите нагласи, което се вижда от негативните коментари.
Но си ми забавен - навремето проявяваше желание да понаучиш т'ва-онова, ся май си го "ударил" на мързел? Ърмм ....
Това с мухата беше просто за освежаване на текста. Не е алтернатива на темата за НСИ, а само илюстрация на нейната безсмисленост (и не беше предназначена за теб, а за тази част от четящата форума публика, която възприема по-лесно материята, когато се представи в по-забавна форма – картинки или басни). Алтернативата ти я предложих в предния пост, ама ти ми се нацупи, че не те чета. Чета те. И тези прогнози в блога ги четох още преди време. Онова за митовете за недвижимите имоти си бяха наивизми в стил 2009, но прогнозите за пролетта на 2011 ги четох внимателно. Не ги коментирах, тъй като ми изглеждат далеч от реалностите към настоящия момент, но има още доста време дотогава. В сегашната ситуация 6 месеца са дълъг период. Нагледал съм се на чудеса в последните 15 години и не бързам да ти казвам, че грешиш.
А от имоти все още не разбирам достатъчно. След още 15 години може и да почна да разбирам. И не съм особено добър продавач. Ако бях добър продавач щях да продавам много имоти, а не малко. Може и да е заради кризата, но човек не трябва да си търси оправдания в околната среда.
Айде, време е за сънуване!
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеКато един "типичен брокер" проявих небрежност при четенето на кратки текстове. За извинение мога да посоча, че поради пристрастие към обичайните ми занимания, съм си съставил напълно погрешното впечатление, че искаш да кажеш нещо по темата за имотите, а то ставало дума за цифрите на НСИ. В този случай наистина няма нищо за капишване. Дали НСИ ще забележи "дъното" в Q3 2010 или Q1 2011 е все едно да стоим в една стая, където бръмчи муха и премъдро да спорим дали ще кацне на единия или на другия прозорец.
метода на омаловажаването е отдавна известен в психологията. После си решил да приложиш метода на сравнението, което не е лошо като сглобка.
Ама, тук си се поставил в лек капан сам себе си. Първо ми отсвирваш базата на прогнозата ( НСИ ), а по този начин и самата прогноза. Дотук добре ...
Въпроса е какво предлагаш насреща ...?
Аз ще ти отговоря - една басня за мухата и двата прозореца!
Красиво си го извел, ама е със стойност нула, особено па от гледна точка на имотки.
Т'ва, че си добър продавач и умееш да рисуваш "картинки" за бъдещето на 'орицата, опъвайки точните им струни, по никакъв начин не означава, че .... вдяваш от имотки
Затова пали по една свещ за Русото да е живо и здраво и да ти светва ламБата овреме ко ста'а
П.П. Видно е, че не си прочел коментарите в 2-те статии, които ти метнах, защото щеше да забележиш, че съм предсказал всичко 1 към 1 от началото на годината до сега за т.нар. "криза" и представи си нахалството ми - даже и последователността на стъпките, които ще се извървят, за да стигнем до този резултат, а това са над 20 прогнози да кажем с точен тайминг и последователност. А, повярвай ми, когато ги давах, прогнозите звучаха налудничево и "наопаки" на всеобщите нагласи, което се вижда от негативните коментари.
Но си ми забавен - навремето проявяваше желание да понаучиш т'ва-онова, ся май си го "ударил" на мързел? Ърмм ....Last edited by marandi; 19.10.2010, 02:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от peer2k Разгледай мнениеТоя процент 1.6% няма нищо общо с това което е в БГ като заеми за крайните потребители... но и аз не очаквам голямо падане на заемите скоро.
Някой кредити са EURIBOR+надбавка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеЛихвите в България ще падат, ама няма да е скоро май.
http://www.investor.bg/news/article/107064/130.html
Коментар
-
Лихвите в България ще падат, ама няма да е скоро май.
http://www.investor.bg/news/article/107064/130.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеЧе те в момента са по-ниски лихвените нива, а аз очаквам лек спад. Междувременно ще влезем и в Еврозоната. По-скоро бих заложил като средна стойност 6-7%. Все пак средните стойности в България ще останат над средните за ЕС още доста време... Много си черноглед
Пък и това няма да повлияе на лихвените нива, за съжаление.
Коментар
Коментар