IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    дори в периоди когато петролът падаше от Лукойл пак качваха цените.
    олтрейдъров, цената на нефта по борсите е в долари, а ти купуваш бензин от Лукойл с левчета. Вземи си извади една графика на цената на нефта в евро и спри да говориш глупости най-сетне!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
      Лельо Съни, казах ти, не се взимай насериозно. Нищо лошо няма да си лелка по дух и по мислене, дори да си на 23 години

Ще се опитам да ти обясня без термини и като приказка как новите хартийки от Америка влияят на нашата икономика. По много начини, като например ето този:
      1. Китай имат фиксиран курс юан към долар. Когато има инфлация при долара, има инфлация и при Китай. Всичко, което купуваме от Китай - бяла и черна техника, мобилни телефони, компютри, т.н, т.н. идва на по-висока цена.
      2. ФЕД в САЩ е увеличил паричното предлагане, "напечатал" е изведнъж много нови пари. Обаче петролът си е същият, същото количество. Значи имаме нови, по-високи цени на петрола. Това пряко влияе на цените в България, защото се увеличават цените на горивата. А цените на горивата се калкулират в цената на почти всяка стока, която се потребява. (Хлябът трябва да се разнесе по магазините, нещо трябва да се сипе в резервоара на баничарката, нали? Бате Пешо трябва да закара прасетата с анаболи до градот да ги шитне, пак требе да сипе гориво у колата)
      3. По същия начин се увеличават цените и на други суровини, от които и ние в България имаме нужда. Ето откъде американските хартийки вдигат цените у нас и правят инфлация.
      това не е верно за инфлацията , което си написал . инфлацията зависи от съвсем други неща .

1. Юанът вече не е вързан към долара . ифнлацията няма нищо общо с валутния курс специално в този случай . китайските стоки се влият от търговските цени , не от инфлационния натиск в САЩ . не знам от къде го измисли това.

2. 2рото по принцип е верно само ,че имаме ценообразуване по български , което е малко по странно . дори в периоди когато петролът падаше от Лукойл пак качваха цените .но като цяло е така .

Коментар

• .....

както и да я смятате не може да продадете никога имот4етата

ако ще още сега да смъкнете средната цена за софия на 150 евро квадрата пак ще реализирате смешни продажби защото и на толкова не могат да си го позволят хората
        а и да могат пак няма да стане защото нуждаещите се не са много

има мераклии да се преместят от панел в ново жилище, оба4е първо ще трябва да продаде панела а това е навъзможно

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan Разгледай мнение
          Ясно е, че нищо не разбирам , а връзката с Рамбо съвсем ми убягва. ..
          ;Имам предвид оригинала "Първа кръв". Вървеше си пича по пътя и в едно село шерифа му вика: "Не ме кефиш и не си желан тука. Ако нямаш работа, пий едно кафи и по пътя". Това имам предвид под местно управление. И вместо да плачат по селата, че патрулката от града идвала веднъж на седмица, да си организират защитата. Никой копче не може да им каже на жителите на едно населено място ако натирят някоя банда крадци. И много бързо ще се превърне в желано за живот и инвестиция от порядъчни люде!!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            -как определи, че 25-30 % е справедливия отбив от цената заради скосявания?(за гаражите не спомена дали всички наоколо са със същата липса---в София масово се строеше без такива)
            Лельо Съни, казах ти, не се взимай насериозно. Нищо лошо няма да си лелка по дух и по мислене, дори да си на 23 години

Скосяванията са много неприятни, не са функционални и задължават собственика да си прави интериора, като се съобразява с гадните скосявания, вместо със своите желания. Тяхното време мина, тяхното време беше преди 5-6 години, когато много неща се пренебрегваха и с много неща се правиха компромиси. Мисля, че поне 20% от цената е справедлив отбив.
            Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            -как точно новите хартийки от Америка ни донесоха на нас инфлация?
            Ще се опитам да ти обясня без термини и като приказка как новите хартийки от Америка влияят на нашата икономика. По много начини, като например ето този:
            1. Китай имат фиксиран курс юан към долар. Когато има инфлация при долара, има инфлация и при Китай. Всичко, което купуваме от Китай - бяла и черна техника, мобилни телефони, компютри, т.н, т.н. идва на по-висока цена.
            2. ФЕД в САЩ е увеличил паричното предлагане, "напечатал" е изведнъж много нови пари. Обаче петролът си е същият, същото количество. Значи имаме нови, по-високи цени на петрола. Това пряко влияе на цените в България, защото се увеличават цените на горивата. А цените на горивата се калкулират в цената на почти всяка стока, която се потребява. (Хлябът трябва да се разнесе по магазините, нещо трябва да се сипе в резервоара на баничарката, нали? Бате Пешо трябва да закара прасетата с анаболи до градот да ги шитне, пак требе да сипе гориво у колата)
            3. По същия начин се увеличават цените и на други суровини, от които и ние в България имаме нужда. Ето откъде американските хартийки вдигат цените у нас и правят инфлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Мазето го пълня не заради края на света а защото обичам да се занимавам и не желая да ям тиквено и картофено пюре с подправки оцветени в оранжево вместо лютеница.Това с приспобяването си е негов проблем.Като не иска или не може прибира се тук и живее в рая.Аз си мисля че няма да има проблеми поради няколко неща които не харесва
              1Чалгата
              2Дискотеките
              3Шумните купони.
              В Германия тези неща не му липсват.Има още три години да завърши.После където реши.
              Е, хайде сега, негов проблем! Ако той е добре, и ти ще си добре, ако на него не му е добре, и ти ще страдаш. И ясно, че винаги може да се върне.

Това е ясно. Имах предвид дали му липсват храната и близките, приятелите (не вярвам да няма поне 2-3 съученици, които да не са чалгари), абе изобщо животът там е различен. И дали хубавите неща там са повече от лошите, според него.

Ако искаш да напишеш, като се върне, ще се радвам да го прочета. Ако не - здраве да има

И весели празници

Коментар

Бате Пешо, то си беше просто закачка И да чакаш, и да не чакаш, а и всички ние, той ще си дойде, ако и когато случайността/съдбата/господ/природата или оня, от който зависи планетите да се въртят и звездите да избухват, пожелае

Относно акъла на ФорексМастъра, ти това нема какво да го мислиш - сигурно мазето ти и така си е пълно с буркани

Аз по-скоро питах за сина дали се е приспособил, защото е различно. Някои мислят, че хубавото различно е повече от лошото, други пък - обратното. Та пиши, като се прибере. Интересно е още едно мнение.
                Мазето го пълня не заради края на света а защото обичам да се занимавам и не желая да ям тиквено и картофено пюре с подправки оцветени в оранжево вместо лютеница.Това с приспобяването си е негов проблем.Като не иска или не може прибира се тук и живее в рая.Аз си мисля че няма да има проблеми поради няколко неща които не харесва
                1Чалгата
                2Дискотеките
                3Шумните купони.
                В Германия тези неща не му липсват.Има още три години да завърши.После където реши.

Коментар

• .....

сега като се замисля тези ка4вания на долара
                  тези дни не бяха заради инфлацията в китай

специално на 15ти имаше по сериозен ъп на долара и той беше заради евентуалния даунрейт на испания
                  Last edited by zloblivi_podritvaniq; 17.12.2010, 17:38.

Коментар

И от какъв зор?! На който не му харесва, да го .......

Пък може някой ден от инвестора да ме привикат и да ме изненадат с някой чек за приноса ми

Айде лека и хубав уик-енд! И не се впрягай много, щото животът е хубав и със, и без срив на цените на имотите
                    От зор, че си дала толкова много на този форум, но си мисля, че все още не си разкрила напълно потенциала си.
                    Приятен и от мен.

Коментар

• Падат ли имотките сега... Я кажете ?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Трябва да работиш върху чувството си за хумор или поне изразяването му.
                        И от какъв зор?! На който не му харесва, да го .......

Пък може някой ден от инвестора да ме привикат и да ме изненадат с някой чек за приноса ми

Айде лека и хубав уик-енд! И не се впрягай много, щото животът е хубав и със, и без срив на цените на имотите

Коментар

Ами забавлявам се, когато ми писне да бачкам Иначе би ми се искало да ти кажа, че съм от собствениците на сайта, но за съжаление, не е вярно. Наливам вода в чужда воденичка, при това про боно Просто си плюя на имиджа на интересчийка, ама какво да се прави....
                          Трябва да работиш върху чувството си за хумор или поне изразяването му.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Ох, и ти не знаеш какво искаш. Ще спра до извинението си, че пак ще разваля идилията.

П.П. Погледни брояча на постове под ника ти и ми кажи как се връзва логически с написаното от теб.
                            Ами забавлявам се, когато ми писне да бачкам Иначе би ми се искало да ти кажа, че съм от собствениците на сайта, но за съжаление, не е вярно. Наливам вода в чужда воденичка, при това про боно Просто си плюя на имиджа на интересчийка, ама какво да се прави....

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                              Joan, аз ти казах че няма да разбереш. ако можеше да се даде рецепта в две изречения за мирно съвместно съществуване щеше да е за Нобелова награда.
                              Ясно е, че нищо не разбирам , а връзката с Рамбо съвсем ми убягва. Това не беше ли, дето Силвестъро го бяха награбили виенамезите и го държаха 10 години в някаква клетка, пък един смел американец отиде да го спасява, понеже нещо му трябваше?

Нещо ми се виждаш изпаднал в някаква мирова скръб.

Коментар

Няма проблем, много отдавна спрях да обръщам внимание на форумни обиди В началото имах илюзии, че хората пишат, за да обменят мнения и информация, и да си помагат по този начин. Сега вече ми е ясно, че болшинството пишат за забаваление и разтоварване от душевния си боклук. Тук там се завързва прилична дискусия, ама много рядко. И за кратко.

А пък ако някой си мисли, че влияе на пазар/цени или каквито и да било икономически интереси с писане във форум, е направо за детската градина (да не го пращам някъде другаде...) От тези писания меркантилна изгода имат само собствениците на сайта
                                Ох, и ти не знаеш какво искаш. Ще спра до извинението си, че пак ще разваля идилията.

П.П. Погледни брояча на постове под ника ти и ми кажи как се връзва логически с написаното от теб.

Коментар

Working...
                                X