IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=marandi;1178013]

Казах ти - даваш конкретни параметри, сядаме и смятаме - ще ти кажа дали имотЯта ти е актив или пасив.

................
    А ти на базата на какво и с авторитета на какъв ще му кажеш дали е актив или пасив? Само на тоя прост въпрос ми отговори.
    Ти колко имота си рентвал, че да ставаш консултант в имотни операции?

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
      Маранди, имам няколко имота, но от тях само печеля. Едни експлоатирам лично, други са отдадени. Нито един няма престижна локация, но всички носят доходи. Да, нещата се менят в годините. Баща ми е роден в царско време, преживял е соца и сега за трети път почна наново. Но имотите си стоят и никой вече не помни колко са стрували, а и изобщо не ни интересува колко струват сега.Едни купувани преди девети, други 70те, а трети - от мен в последните 10-15 години. Ние сме за малко на този свят и никой не може да предвиди нещата с десетилетия напред. ........
      Роувъров,

ти си военна шапка, а не полицейска - аз уважавам вашата професия.

Но не обичам автоматичните корелации.

1. Ти си бизнес-притежател и леки нюанси на инвеститор.
      2. Казах ти сравни данъчната тежест при рентване за Варна и Софето и ще разбереш защо този паун ми е толкова смешен. Ако си на неговите условия и на тИбя няма да ти излезе сметката, щото ще умножаваш сметките по 3-4 пъти.
      3. Наследството да се съхрани, запази и увеличи за следващите е така, но това не става с еФтинки лафчета за вечни далавери.
      4. Малкия и среден бизнес има живот между 3-5 години - дотогава фалирват над 50%, така е в развитите икономики, такива процеси протичат и тук или т.нар. концентрация на капитала, които са засилени от глобализацията.

Да даваш пример с Вувузелата, който от Космоса е видно, че е тотално неграмотен и цялото му "творчество" се крепи на няколко прочени книжки на Киосаки, които в близките 10-20 години няма да са толкова приложими, да не казвам въобще предвид народопсихологията на българите.

Не на последно място, спри да плащаш данъците 10 години и тогава ще разбереш т'ва дет' си мислиш, че е твое, дали е така.

Казах ти - даваш конкретни параметри, сядаме и смятаме - ще ти кажа дали имотЯта ти е актив или пасив.

Всички останали мантри са лафчета за балъци. Обикновено имотна сделка е най-голямата в живота на едно поколение и затова трябва внимателно да се подхожда, отчитайки една камара фактори.

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

• Явчови сказки:
        Само по твойте думи анализирам.

Така, щом нямаш кеш, при наличието на толкова много имоти, част от които отдаш под наем, извода е, че стоят празни и не можеш да намериш наематели. Лошо, много лошо. Май нещо ника по-скоро и пожелателен, а?

А след като не знаеш, че при криза cash is king, понеже изпадат изгодни оферти, почвай да препрочиташ книжките на твойте "приятели". Ликвидността ще е много важна следващите 3-5 години. А ти си се заклещил в най-ниско ликвидните "активи" . Много, ама много лошо. Дори да имаше капацитета и възможностите да се възползваш от бъдещите изгодни моменти, ти драги инвеститоре няма да можеш.
        .....................................
        Защо да е лошо? На мен ликвидност изобщо не ми трябва. Аз не спекулирам с имоти, а купувам имоти за отдаване. Това ме интересува. Вярно е че някои по-неатрактивни за големи периоди са празни, но други като този закупен през 2002г. и последния ми върнат миналия месец са си с наематели и арендатори. По субективни причини други не ползвам в момента но в бъдеще ще ползвам. Нито банка ми е увиснала на врата нито някой друг кредитор за да се налага да продавам нещо. Освен това както споменах, ако ми падне нещо изгодно тичам в банката и съм готов за 24 часа. Ти като влезеш в банката те попитах, какво ще предложиш за обезпечение? Втори път питам, дано има отговор.
        Last edited by LANDLORD 31; 19.12.2010, 16:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          + 1
          ixeos, може ли когато злобния и Анона, пишат за прошляците в Люлин да те цитирам и използвам поста ти ???
          По-добре не мога да го напиша !!!
          Само едно допълнение - тъй като душата ми иска спокойствие и тишина, съм си купил една къща на 50мин "от врата до врата" и релаксирам на воля
          Не съм казвал, че в Люлин живеят прошляци. Не съм живял там и не ме влече комплекса, само това.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            ............
            Кеша може и да не ми е достатъчен, но и твоя не е достатъчен за имот иначе щеше да си купил още преди време. Не може да ме убеди някой с години незакупил че има кеш. Плюс това ти какво можеш да представиш като обезпечение на банката освен голия си задник? Аз мога да изтегля 30 000лв. до 24 часа без накакви усилия и то потребителски кредит. Той винаги ще ми стигне за самоучастие в един ваканционен имот примерно какъвто желая да ми е следващата покупка. Ако те влече да ти разменя малко злато и ценни монети за едно студиов Съни Бийч?
            Само по твойте думи анализирам.

Така, щом нямаш кеш, при наличието на толкова много имоти, част от които отдаш под наем, извода е, че стоят празни и не можеш да намериш наематели. Лошо, много лошо. Май нещо ника по-скоро и пожелателен, а?

А след като не знаеш, че при криза cash is king, понеже изпадат изгодни оферти, почвай да препрочиташ книжките на твойте "приятели". Ликвидността ще е много важна следващите 3-5 години. А ти си се заклещил в най-ниско ликвидните "активи" . Много, ама много лошо. Дори да имаше капацитета и възможностите да се възползваш от бъдещите изгодни моменти, ти драги инвеститоре няма да можеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
              Понеже дискусията се насочи към интересна тема, а именно апартамент в града vs. къща с двор около него, ще се включа. След като живях в две държави извън БГ, където масово хората обитават китни къщички с дворчета, тоя начин на живот с къщичките ми хареса доста. ОБАЧЕ, там нямаше огради, някои даже не си и заключваха къщите. Веднъж търсейки хостел в района, който ми го хвалиха доста, за да настаня близки, без да искам влязах в грешна къща и чак като качих стъпалата до втория етаж се освятках, че това не е никакъв хостел ... Изстрелях се като светкавица навън. Та хората си живеят сладко в къщи, щото като се върнат шанса да видят някой манго тичащ с плазмата е малък. В БГ трябва да си вдигнеш 2-метров зид, да накачулиш 20 датчика, да се вържеш към СОТ-а. И зимата да се кръстиш, че пътят до къщата ще е проходим, в случай, че се задейства СОТ-а. Та накратко в БГ нямаме условията, за да се възползваме максимално от живота в еднофамилна къща, а именно сигурност, добра инфраструктура за придвижване и яки доходи, за да се поддържа къщата на ниво.

Затова и животът в бетонните кутийки ще си продължи да процъфтява. Щото от бетонната кутийка с метрото до центъра е 10 минути, до МОЛ-а с маршрутката 1.50 и 10 минути. С колата 5 минути. А от Банкя до Центъра през зимата час в едната посока и 30 лв за гориво и други разходи по колата. И като се върнеш в бетонната кутийка, плазмата и компа още са си там. Не твърдя, че е апартаментът е по-добър, просто в БГ е по-евтино и практично решение. А и в чужбина като си вземеш къщичка, покрай теб са само други къщички със същата височина. Няма шанс да ти вдигнат до теб 8 етажна кооперация и съседите да ти хвърлят боклуци в двора.
              за снега вметка ако общината не си е свършила работата за събраните данъци и е оставила пряката неизчстена /щото все пак сме европеиски държава / и надявам се някои не си мисли че и главните улици извън големите градове ги оставят неизчистени може да викнеш някои частник с трактор с лопата да оправи участъка и сумите въобще не са високи за услугата /в доста случай е по евтино отколкото да викнеш паяк да вдигне някои паркирал пред гараж в топ квартал/ иначе за двора ако си мързеливец може да платиш на някои или да си вземеш от малките колички снегорин

иначе съм съгласен че къщите в около сф не са за повечето хора на които им се налага в 9 да са работнот си място и да са до 5 щото е много голяма лудница да стигнеш дотам като много хора се опитват /инфарструктурен е проблема/ но ако не ти се налага да работиш в смисъла на job / или си от среден мениджмънт нагоре и може да ходиш по късно на работа например от от 11:30 до 19:30 времето за пътуване става минимален фактор не че изчезва но става доста по приемливо

пп да добавя че има застраховки и сот все пак и те са си необходимост и за апартамент
              Last edited by marketleverage; 19.12.2010, 17:57.
              mWPCloud.com

Коментар

...........
                Жив и здрав! Тогава що се косиш, че ще растат цените?
                Ти пак не разбра, трябва да се предприемат мерки, наложително...

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                  Недей да ми вадиш думи от контекста! Пазара на труда е отворен и 50 бона се спестяват за 2-3 години. Въпрос на избор е вече дали да се върнеш или да останеш. А пък ъп-а идва изневиделица
                  Ама не навсякъде!
                  Чакай, че още се смея от предния!

За какво говориш?

Това което казвам е, че в последно време не сме се заяждали, а защо, ти кажи?

А за ъпа, вярно е, че може да дойде изведнъж, не споря, ама за сега е надолЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Ха ха ха,

много слабо деденце,

аз имам 6 панелки, 7 тухлени и 5 къщи.

Прахта ми ще ядеш...
                    ...........
                    Жив и здрав! Тогава що се косиш, че ще растат цените?

Коментар

............
                      Кеша може и да не ми е достатъчен, но и твоя не е достатъчен за имот иначе щеше да си купил още преди време. Не може да ме убеди някой с години незакупил че има кеш. Плюс това ти какво можеш да представиш като обезпечение на банката освен голия си задник? Аз мога да изтегля 30 000лв. до 24 часа без накакви усилия и то потребителски кредит. Той винаги ще ми стигне за самоучастие в един ваканционен имот примерно какъвто желая да ми е следващата покупка. Ако те влече да ти разменя малко злато и ценни монети за едно студиов Съни Бийч?
                      Ха ха ха,

не ме търсете поне 1 час, че ще умра от смях...

Коментар

Тъй е Явка, ама главата му не увира.

Виж кака ти Джоан и Веско-то от Варна как еволюираха. При тях няма да чуеш вече ъп!
                        Недей да ми вадиш думи от контекста! Пазара на труда е отворен и 50 бона се спестяват за 2-3 години. Въпрос на избор е вече дали да се върнеш или да останеш. А пък ъп-а идва изневиделица
                        Ама не навсякъде!

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                          Не че съм се съмнявал ама това вече ми доказва факта, че кеш нямаш.

Какъв си инвеститор без кеш?

Ами ако ти предложат някой апартамент на половин цена днес, как ще изпревариш конкурентите, докато чакаш разрешение за кредит.

Голяма си лимонка да знаеш. Нищо не става от теб. Май си се заклещил яко с имотите и последната надежда ти е спада да спре.
                          ............

Коментар

.............
                            На 24г. имах една панелка. Сега на четирийдесет имам 3 панелки, 3 тухлени къщи с парцели 80дка ЗЗ , един магазин и един офис.
                            Малко е наистина, но за физическо лице е доволно и ти го казвам да го запомниш за да не спекулираш.
                            Благодаря, че ме подмлади.
                            Ха ха ха,

много слабо деденце,

аз имам 6 панелки, 7 тухлени и 5 къщи.

Прахта ми ще ядеш...

Коментар

На мен пък ми е забавно да се занимавам с клошари, дето имат една панелка на 31 години и се мислят за инвеститори в НИ
                              .............
                              На 24г. имах една панелка. Сега на четирийдесет имам 3 панелки, 3 тухлени къщи с парцели 80дка ЗЗ , един магазин и един офис.
                              Малко е наистина, но за физическо лице е доволно и ти го казвам да го запомниш за да не спекулираш.
                              Благодаря, че ме подмлади.

Коментар

..................
                                Виж какво- аз като вляза в банка и ме посрещнат по облеклото и ми казват: "Добър ден желаете ли кредит?" Като си покажа нотариалните актове, ме питат само колко желая, без да ми поставят таван.
                                Като влезеш ти в банка те посрещат с думите: "Чиба оттука псе бездомно!"
                                Не че съм се съмнявал ама това вече ми доказва факта, че кеш нямаш.

Какъв си инвеститор без кеш?

Ами ако ти предложат някой апартамент на половин цена днес, как ще изпревариш конкурентите, докато чакаш разрешение за кредит.

Голяма си лимонка да знаеш. Нищо не става от теб. Май си се заклещил яко с имотите и последната надежда ти е спада да спре.

Коментар

Working...
                                X