IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=marandi;1178039]Досадно ми е да коментирам тоя паун, ама се налага, за да станат ясни процесите.

.............................
    Именно от коментарите на меката селска китка Русата кратуна никога нищо не става ясно.
    За пореден път го питам от базата на какъв точно коментира прави анализи и оценки? На г-н Никой? На световно неизвестен никому индивид, дошЕл от село и дава вече ум у градО.
    Точно процесите не са му ясни на рус кратункьо, но ги обЕснява
    Дали има общинска или държавна политика за облагородяване на града и създаване на определен облик, не ОТМЕНЯ ФАКТА ЧЕ СТРОИТЕЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ И РАЗРЕШЕНИЯ КОИТО СА НУЖНИ ОПРЕДЕЛЯТ САМО СЕБЕСТОЙНОСТТА И САМО ЧАСТ ОТ СТОЙНОСТТА. КОЛКОТО Е ПО-ДОБРА ЛОКАЦИЯТА ТОЛКОВА ТАЗИ СЕБЕСТОЙНОСТ Е ПО-МАЛОВАЖНА В ТЕЖЕСТТА НА ОБЩАТА ЦЕНА. ЗАПОМНЕТЕ ГО ДОБРЕ ПРЕДИ ДА ПЕЕТЕ ЗА СЕЕБСТОЙНОСТ.
    Иначе русия пезевенг пак се прави на интересен и обяснява неща които и на него не са ясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      ....................
      Ами колко е разликата в себестойността в ситито на Париж или Лондон, при почти еднакви цени на строителни материали?
      Цената зависи от локацията и себестойността е само едно малко перо от стойността. В най-добрите локации много малко.
      Плюс това не познавам търговец който продава на себестойност.
      Досадно ми е да коментирам тоя паун, ама се налага, за да станат ясни процесите.

Именно, правилното планиране, целеполагане и създаване на търговската марка Париж, Лондон и прочие добавя огромна стойност към всичките им продукти, включая и строителството и имотките им.

Софето е пълно безумие и затова вместо столица, умните кратуни кат' Вувузелата го превърнаха в един бачкерски град.

За да се има понятие за какво говоря, чиляк трябва малко да е обикалял къде как е. Пример веднага мога да дам. Още през 1990 г. управляващите в Унгария решават Будапеща, градът да се превърне в най-атрактивната туристическа дестинация на източна Европа ( конкуренция й прави Прага ). За целта следва да се разкарат всички производства и да не се допуска строителство, което да е от висок тип, като целта е архитектурните им паметници да се виждат от всяка точка на града, тъй като няма да има бутафории, които да ги засенчват. Този план е до 2015 г. и вече наистина в Будапеща няма останал нито един комин да стърчи.

Ефекта е, че годишно града се радва на 10 млн. туристи, а за сравнение "туристическата" дестинация България за една година привлича едва 7 млн. Т'ва те го правят само с 1 град.

Затова и може би реагирам малко по-остро на подобни самовлюбени, неграмотници кат' Вувузелата. Такава простащина, която води към мизерия трябва да се спира навреме!!

Иначе ще се чудим защо младите избират чужбина и което е още по-лошо, няма да успяваме да ги разберем за мотивите им?
      Last edited by marandi; 19.12.2010, 18:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        бизнесите ако става дума за производствени или логистични помещения е най-изгодно да строят така им излиза на себестоиност... купуването е било изгодно прз 90 те когато някои си купиха затворени детски градини за жълти стотиники... иначе да купуваш от пазара при такава разлика със себестоиноста си е направо глупаво
        ....................
        Ами колко е разликата в себестойността в ситито на Париж или Лондон, при почти еднакви цени на строителни материали?
        Цената зависи от локацията и себестойността е само едно малко перо от стойността. В най-добрите локации много малко.
        Плюс това не познавам търговец който продава на себестойност.

Коментар

• бизнесите ако става дума за производствени или логистични помещения е най-изгодно да строят така им излиза на себестоиност... купуването е било изгодно прз 90 те когато някои си купиха затворени детски градини за жълти стотиники... иначе да купуваш от пазара при такава разлика със себестоиноста си е направо глупаво
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
            В основата са били бизнеса и това, че се трудиш ,не някакви НИ.

Един бизнес ако не може да изкарва за наема, не го брой изобщо. Как ще го развиваш и разширяваш, ако не можеш да покриеш наема и разходите, с кредити?
            Явката,

насочва към едни процеси, протичащи в БГ-стан и те са, че родните бизнес-притежатели трудно успяват да добавят стойност към продукта си.

Затова и когато се излезе на един отворен пазар, повечето от тях стават неконкурентно-способни, нормите на печалба падат и те се чудят какво става? Чуждите марки с лекота ги "избутват".

Факт, е че не искат да се променят спрямо новите реалности, не разбират колко напред е останалия свят в т.нар. корпоративна идентичност, а предпочитат да се доверят на думите на някой политик, баМкер или клоун кат' Вувузелата. Оттам тръгват и трагедиите, защото в БГ-стан думата доверие е циркаджийска дума и затова разни палячовци смело обещават повече, отколкото са икономическите и човешките реалности.

Самата баМкова система е изградена в основата си на думата Доверие, но малцина го разбират.

В крайна сметка, аз съм оптимист и България е едно прекрасно място за живеене!

Чиърс!

П.П. Сравнително лекия начин на успех през изминалите години и липсата на висока добавена стойност към продуктите им ги кара да направят поредната грешка. Започват да "инвестират" в НИ с ниска добавена стойност, в строителство без достойнства или в бурафорични проекти от тип мутро-барок. Естествено държавата и администрацията охотно съдействаха за тия строителни шльоковици, предвид и нивото на тяхната подготовка.
            Last edited by marandi; 19.12.2010, 18:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение

Един бизнес ако не може да изкарва за наема, не го брой изобщо.
              ..............
              Е по-добре е да му режат главата и за наеми така ли?
              В днешно време много дребни бизнесмени не издържат на наема и бегат, после идват други и т.н.
              Иначе тука има освен гениални инвеститори и много добри бизнесмени- на думи. Всички са толкова успешни докато не ги питаш с кво се занимават. Тогава беж с 200

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
                В основата бяха НИ. Където бях под наем, ми режеха главата.

Един бизнес ако не може да изкарва за наема, не го брой изобщо. Как ще го развиваш и разширяваш, ако не можеш да покриеш наема и разходити. С кредити?
                Last edited by javcho; 19.12.2010, 18:42.

Коментар

Всичко това е дъвкано и предъвквано десетки пъти. Неоспорим факт е, че е по-добре да имаш, отколкото да нямаш. Факт е също, че човек, изкарал парите за няколко имота, ще съумее да ги управлява добре. Е, ако данъците станат непосилни, ако вече си на възраст и не можеш да ги ползваш по предназначение, то има начини да се отървеш от тях. Дали ще ги продаваш, заменяш или даваш под наем - зависи от обстоятелствата. Но ми отговорете - какво щях да правя тези пари, ако не бях купил нищо. Купувах техника за производство, купувах оборудване за магазини, направих и някакви влогове. И земи някакви имам, бизнесът ми тези дни навършва май 19 или 20 години. Корпорациите няма как да бръкнат в него. Ще работя, докато ми е кеф.
                  Факт е, че през тези двадесетина години моето семейство не изпита никакви трудности, а това е най-важното. Нито един път парите не свършиха, не изпаднах в унизителното положение да искам заеми за бизнеса си, или за лични разходи. Данъци и консумативи, застраховки са плащани предварително, колите се зареждат фул, заплати навреме, осигуровки преди 7мо число. В основата бяха НИ. Където бях под наем, ми режеха главата. И сега, когато всичко се е свило, аз съм в своя собственост и само един данък плащам. Помислете си за това.
                  Добре е, да има такива 'орица кат' тИбя и дано още дълго време успяваш да си упражняваш хобито - демек бизнеса.

Иначе т'ва изобщо не е факт, че чиляк изкарал кинти за няколко имота, автоматично означава и че може да ги управлява добре.

Примери бол ...

Добрия вариант е, от частни случаи ( твоята камбанария ), да не се правят глобални изводи.

Иначе ще изпаднеш на едно ниво, което едва ли заслужаваш. Военните шапки сте дисциплинирани, работоспособни и постоянни.

Ползвай тия неща за бизнеса си и виждаш, че имотките идват сами, но не излизай от тия качества, защото нямаш подготовка да ръсиш "универсални" акъли?

Коментар

Неоспорим факт е, че е по-добре да имаш, отколкото да нямаш.
                    Ама е важно и какво имаш. А още по-важно е колко ти струва годишно да го имаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                      Като ти казах преди малко да се гръмнеш, защо не ме послуша,а се излагаш като кифладжия.
                      Ти 30 000 ЛЕВА за кредит ли ги имаш?????
                      Че какво можеш да купиш с тези пари??????
                      Да ми се хвалиш със сума,която всеки НОРМАЛЕН 'инвеститор', трябва да има на разположение в денонощен сейф.
                      Съвсем се излагаш и ни убеждаваш че лъжеш. По твоите думи излиза,че имаш собственост за поне 1млн(или панелките са боксонери в Перник по 10 000 ЛЕВА парчето). И при толкова собственост, се хвалиш,че можеш да изтеглиш КРЕДИТ(зависи от банката),за 24 часа?????? Ами ако е петък сутрин
                      ..................
                      Сульо оф дъ севън puddles
                      , моята банка отпуска максимум до 30 000лв. потребителски кредит.
                      Ако е петък сутрин, няма да тегля от банката, а ще взема от приятели ако се наложи.
                      Само, че в моята сфера такива неща не се налага. Аз да не играя на борсата или форекс? И по твоите писания си личи че имотите са много далеч от теб

Коментар

бизнесът ми тези дни навършва май 19 или 20 години. .
                        Прекалил си със застояването. Трябвало е 2006-2008 при бума и при факта, че е бил вече над 10г. и при растящата икономика, да го продадеш. Скоро ще трябва да го сменяш, искаш не искаш. За 10 г един бизнес се изчепрва, няма как да очекваш тепърва да има ръстове. Оттук само равно или надолу. По-скоро ако е зависим от кризата надолу. Пише го дори в учебниците.

Коментар

• За начало може да обясни Любчо- мазния в какво инвестира? Соленото старче Маранди също не е зле да каже с какви инвестиции се занимава за да не останем с впечатлението че само с консултантски услуги по примера на Ахмед Доган и Цветан Цветанов се занимава
                          Маранди може да води приза за най-виртуозен консултант, защото той консултира поне в 3 сфери в които си няма понятие. Де да можеше и да излъже някой за такъв хонорар като Доган

Коментар

............
                            Кеша може и да не ми е достатъчен, но и твоя не е достатъчен за имот иначе щеше да си купил още преди време. Не може да ме убеди някой с години незакупил че има кеш. Плюс това ти какво можеш да представиш като обезпечение на банката освен голия си задник? Аз мога да изтегля 30 000лв. до 24 часа без накакви усилия и то потребителски кредит. Той винаги ще ми стигне за самоучастие в един ваканционен имот примерно какъвто желая да ми е следващата покупка. Ако те влече да ти разменя малко злато и ценни монети за едно студиов Съни Бийч?
                            Като ти казах преди малко да се гръмнеш, защо не ме послуша,а се излагаш като кифладжия.
                            Ти 30 000 ЛЕВА за кредит ли ги имаш?????
                            Че какво можеш да купиш с тези пари??????
                            Да ми се хвалиш със сума,която всеки НОРМАЛЕН 'инвеститор', трябва да има на разположение в денонощен сейф.
                            Съвсем се излагаш и ни убеждаваш че лъжеш. По твоите думи излиза,че имаш собственост за поне 1млн(или панелките са боксонери в Перник по 10 000 ЛЕВА парчето). И при толкова собственост, се хвалиш,че можеш да изтеглиш КРЕДИТ(зависи от банката),за 24 часа?????? Ами ако е петък сутрин

Коментар

• Всичко това е дъвкано и предъвквано десетки пъти. Неоспорим факт е, че е по-добре да имаш, отколкото да нямаш. Факт е също, че човек, изкарал парите за няколко имота, ще съумее да ги управлява добре. Е, ако данъците станат непосилни, ако вече си на възраст и не можеш да ги ползваш по предназначение, то има начини да се отървеш от тях. Дали ще ги продаваш, заменяш или даваш под наем - зависи от обстоятелствата. Но ми отговорете - какво щях да правя тези пари, ако не бях купил нищо. Купувах техника за производство, купувах оборудване за магазини, направих и някакви влогове. И земи някакви имам, бизнесът ми тези дни навършва май 19 или 20 години. Корпорациите няма как да бръкнат в него. Ще работя, докато ми е кеф.
                              Факт е, че през тези двадесетина години моето семейство не изпита никакви трудности, а това е най-важното. Нито един път парите не свършиха, не изпаднах в унизителното положение да искам заеми за бизнеса си, или за лични разходи. Данъци и консумативи, застраховки са плащани предварително, колите се зареждат фул, заплати навреме, осигуровки преди 7мо число. В основата бяха НИ. Където бях под наем, ми режеха главата. И сега, когато всичко се е свило, аз съм в своя собственост и само един данък плащам. Помислете си за това.
                              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Защо да е лошо? На мен ликвидност изобщо не ми трябва. Аз не спекулирам с имоти, а купувам имоти за отдаване. Това ме интересува. Вярно е че някои по-неатрактивни за големи периоди са празни, но други като този закупен през 2002г. и последния ми върнат миналия месец са си с наематели и арендатори. По субективни причини други не ползвам в момента но в бъдеще ще ползвам. Нито банка ми е увиснала на врата нито някой друг кредитор за да се налага да продавам нещо. Освен това както споменах, ако ми падне нещо изгодно тичам в банката и съм готов за 24 часа. Ти като влезеш в банката те попитах, какво ще предложиш за обезпечение? Втори път питам, дано има отговор.
                                Много нещо омекна, защо така. Нали беше, много богат и имотен. Лимонка си, даже не си от скритите.

И преди съм казвал, че съм си купил апартамента на 500Е в Стрелбище за ново сторителство. Това е с разсрочването, защото не ми се даваха толкова пари на куп. И с някой други екстри, като малък процент общи части и това че всички от семейството на строителя живеят в този блок, така че е строено прилично.

Цени над тази са високи, според мен. Но и на тази аз не бих купил, защото не ми трябва, а за разлика от теб не искам да съм ренитер в толкова зле уредена и безперспективна държава, пълна с мангали и ленлордове. Най-малкото скоро данъците за НИ ще литнат. Защото както твоя приятем маранди обича да казва, българите са хитри и не искат да плащат, така че единствения начин дължавата да им прибере парите е чрез данъци, такси и акцизи, върху нещата които няма как да не ползват, като горива, ел. енергия, имоти и тн.

Коментар

Working...
                                X