IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хах , кво става с имотките бре .

Във връзка с това дали брокерите "надписват" цените.

Една съборетинка в едно село се обявява от една агенция на 18к лефа . Отивам, гледам , не ми харесва, ама викам, чаай сега да се пазаря малко.

Казвам, че давам макс 12к , АНИ се дърпа (уж собственика) , после се обаждат за 15к . Аз се дърпам. Проследявам обявата и тя пада до 12к леФа (колкото давах първоначално) .

Но междувременно съм размислил (видял недостатъци) и се отказвам. Обявата изчезва - викам си некой го купИ...

Друг път. Гледам миналата седмица обява за същата съборетина от друга АНИ за 20к леФа.

СМЕХ

Коментар

• За да ви върна отново в темата:

Експертите по недвижими имоти очакват спад поне с 30% през 2011 г.

Преведено на български това означава спад с поне 50-60%!

Весели празници на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
        Много беше грозно... Както обичайно в БГ... Красимир е признато име в редица държави. В момента живее и преподава в САЩ (до колкото чух последно).... Обаче във форума на инвестора е важно да слушаме кой колко кеш има и ъъъъъп (даун)..... Не си оценяваме в България кадрите... В тая държава се продават подмазвачи, простаци итн.... Като се замислиш от един К.Петров човек може много да научи, може да дискутира на всякакви теми. може да разбере теории които още в БГ дори не са познати........ А иначе попрочети дискусията в тази тема последните два три дни и ще разбереш какво ни е нивото...
        В сравнение с дискусията от последните два дни,в-к Уикенд е като труд на Достоевски

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Относно Кр. Петров не мисля, че важното в случая е било дали Кондратиев е бил или не бил Нобелов лаурят. Важното бе сакън да не взема да се размисли целокупното население, че току виж "хубавата работа' с кредитите взела, че се закучила. Такова вряскане беше...
          Относно настоящата криза- за съжаление е по-лоша от тази преди 10години.

Много беше грозно... Както обичайно в БГ... Красимир е признато име в редица държави. В момента живее и преподава в САЩ (до колкото чух последно).... Обаче във форума на инвестора е важно да слушаме кой колко кеш има и ъъъъъп (даун)..... Не си оценяваме в България кадрите... В тая държава се продават подмазвачи, простаци итн.... Като се замислиш от един К.Петров човек може много да научи, може да дискутира на всякакви теми. може да разбере теории които още в БГ дори не са познати........ А иначе попрочети дискусията в тази тема последните два три дни и ще разбереш какво ни е нивото...

Коментар

• Днес, понеделнишки и предпразнично, ме е обзело поетично настроение.
            Гледам, че не реагирате на постове на чужд език, та да ви пусна един англомузикален.
            Ето един предпразничен и не чак толкова весел, но има какво да се помисли върху него.
            http://www.youtube.com/watch?v=YpQ6Gn900JQ

Van Morrison » Sometimes We Cry

Sometimes we know, sometimes we don't
            Sometimes we give, sometimes we won't
            Sometimes we're strong, sometimes we're wrong
            Sometimes we cry
            Sometimes it's bad when the going gets tough
            When we look in the mirror and we want to give up
            Sometimes we don't even think we'll try
            Sometimes we cry

Well we're gonna have to sit down and think it right through
            If we're only human what more can we do
            The only thing to do is eat humble pie
            Sometimes we cry

'Fore they put me in a jacket, and they take me away
            I'm not gonna fake it like Johnnie Ray
            Sometimes we live, sometimes we die
            Sometimes we cry

Sometimes we can't see anything straight
            Sometimes everybody is on the make
            Sometimes it's lonely on the lost highway
            Sometimes we cry, sometimes we cry

Gonna put me in a jacket, and take me away
            I'm not gonna fake it like Johnnie Ray

Коментар

Именно Анон.
              Имаше вероятност да бъдат предотвратени тези неща, но за съжаление по високите етажи на държ. администрация са пълни безхаберници.
              Ако 2008 г бяха обнародвали така да се каже кризата и бяха предприели истински оздравителни мерки сега може би нямаше да водим този разговор.

"Образованият" Глупак е в пъти по-опасен от луд с картечница.
              Не мисля, че би имало полза. Стадото при хората не е като това при овцете. Онези поне слушат кучетата (хапят ги), ако и да си затварят ушите за овчаря. Хората си самоорганизират кризите, а малък брой овчари печелят от това. "Кучетата" обикновено са оплюти, изритани от сцената и забравени..... в подготовка на новата криза.

Във форума уж има хора с претенции, с образование.... Вече се е "разнесъл димът" - Да си чула и сега една разумна дума от тях?! Аз не. Правят се на ощипани осмокласнички и дотам.
              Last edited by anon6706; 20.12.2010, 18:19.

Коментар

• Именно Анон.
                Имаше вероятност да бъдат предотвратени тези неща, но за съжаление по високите етажи на държ. администрация са пълни безхаберници.
                Ако 2008 г бяха обнародвали така да се каже кризата и бяха предприели истински оздравителни мерки сега може би нямаше да водим този разговор.

"Образованият" Глупак е в пъти по-опасен от луд с картечница.

Коментар

Ще си позволя да го обясня с метафора:
                  През 1997 откраднаха портфейлите на хората от джобовете им, но след това всички започнаха на чисто, макар и повечето обеднели.
                  Докато сега им пуснаха чужди портфейли в джобовете и ги "обадиха" на полицията. Хем ще им вземат портфейлите, хем ще излежават 20-30 годишни присъди за кражба + плащания за "обезщетения" на ищците (банките) и чак тогава могат да започнат на чисто, но с досие в полицията.
                  Last edited by anon6706; 20.12.2010, 17:52.

Коментар

• Относно Кр. Петров не мисля, че важното в случая е било дали Кондратиев е бил или не бил Нобелов лаурят. Важното бе сакън да не взема да се размисли целокупното население, че току виж "хубавата работа' с кредитите взела, че се закучила. Такова вряскане беше...

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan Разгледай мнение
                      А така! Това е то

Но все пак имотът ти е компромисен, поне за мен.
                      Джоан,разбери,вложенията в имоти дори и в ЦЕНТЪРА,са на загуба. Независимо от малкото предлагане сега,най-много след 5г ще се чудят на кой да ги продадат.
                      Ти загуби от НИ в крайни квартали,сега се опитваш да загубиш и от НИ в центъра. Не знам във София още колко ще падат,но във Варна вече има НИ в центъра около моята търсена цена,около 600 е/м2.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                        Е, добре като махнем големите градове в БГ, някои части от Черноморието и планините, цените на имотите са тотална леш. Има къщи и апартаменти в Северозападна България по 10 -20 хиляди лева. И какво, пичовете там са станали много конкурентни и инвеститорите се избиват, за да купуват парцели и да строят сервизи?! Все едно аз да отида в Челси (Лондон) и да рева, че цените са много високи и не мога да си наема или купя офис и така градът губи от моята предприемчивост ...

Пич, богатите държави не са богати щото са много конкурентноспособни. Не ми казвай, че един хамерикански кодер е 3 пъти по-производителен от български такъв. Американците са богати щото са произвели долари и светът им ги купува. А ги купува щото всички суровини са деномирани в долари. А суровините са деномирани в долари щото ония имат най-големият военен бюджет и са "гарант" за стабилността на света. 40% от "богатството" в щатите са генерира от финансовия сектор. Е, нема такъв смях. Има един град, който символизира най-добре паданието на американската конкурентноспособна икономика от миналото както я знаем от учебниците ...

http://www.youtube.com/watch?v=1hhJ_49leBw

Put your hands up for Detroit, a lovely city ...
                        Е там, цената е земята е 0. Аре твоят познат да отиде да си отвори сервиз.
                        Дадох ти пример, как понижаването на имотите може да е положително. Нещо което ти отричаш. Ти ми обясняваш, че армията на америка е силна.

А в Севеозападна България липса търсене на подобно услуги, защо да го прави там?

А за конкурентноспособността и богатсвото не си прав. Нали твърдиш, че Америка е добре заради силната армия. ОК. Сега да те питам нейната армия по-конкурентноспособна ли е от другите? И ако отговора е да, как така хем са най-добри в нищо, да не кажеме всичко, хем не са конкурентноспособни.
                        Last edited by javcho; 20.12.2010, 17:44.

Коментар

По моите разбирания не би трябвало това дали аз ще спечеля или загубя да е повод за каквито и да е чувства у теб Но пък всеки си има радости в живота

Айде лека вечер!
                          Правя едни статистически изследвания за "базата" и ми е интересно.

Коментар

Не отговарям на лични въпроси във форум.
                            Брях,

Мило, ти си била кат' Парижките потайности в 4 тома ...

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Питам, щото да си знам дали след като си загубила досега 30% от активите си в имоти, дали ще загубиш още толкова, че и повече от кеша си.
                              Умрем да ти знаем "личния живот". Това ми дава причини да живея, да знаеш.
                              По моите разбирания не би трябвало това дали аз ще спечеля или загубя да е повод за каквито и да е чувства у теб Но пък всеки си има радости в живота

Айде лека вечер!

Коментар

Не отговарям на лични въпроси във форум. За другото ти знам мнението и не ми е интересно. Нищо лично!

Питам, щото да си знам дали след като си загубила досега 30% от активите си в имоти, дали ще загубиш още толкова, че и повече от кеша си.
                                Умрем да ти знаем "личния живот". Това ми дава причини да живея, да знаеш. (Последното е ирония, че като ти знам чувството за хумор, нищо чудно да се почувстваш и поласкана)
                                Last edited by anon6706; 20.12.2010, 17:30.

Коментар

Working...
                                X