IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
    Според мен не е задължително и тази професия да се регулира по някакъв начин. Няма по-силно действащ регулатор от пазарния, съчетан със засилена гражданско-правна отговорност по ЗЗД в случай на вреди.
    Разбира се водещите агенции за недвижими имоти могат да си организират курсове или семинари за подготовка на брокери към търговско-промишлените камари и евентуално да обвързват встъпването на работа при тях с изкарването на подобен сертификат, но това би трябвало да си остане тяхно вътрешно правило.
    Първо, искам да пожелая дълголетие и здраве на моя приятел Пешо Лукса от Немско, да е Весела Коледата му и щастлива Новата му 2011 г.!

Второ, питанките, които се е опитал да повдигне са фундаментални и струват стотици млн. леФчета към днешна дата.

Аз ще се въздържа от коментар, не защото не искам да помогна, а защото ще ме четат и гаменски съсловия като брокита ( да ми простят читавите брокита - поклон пред тях, за които тази професия е призвание ).

П.П. Като цяло само ще обобщя, че е вярно - компаниите със собствена Академия през годините почти не усетиха т.нар. криза в БГ-стан. Написах Академия с голямо "А", защото ноу-хау-то там няма нищо общо с цървулските чалъми на родните брокита и секстантските им сборища, където "единодушно" решават посоката на имотките на база дзвИздите им го говорят .....

Давам и първа прогноза за догодина, че "рекламния" ( платен ) бюджет за медиите вече ще е пооглозган и имаше едно предаване: "Ами, сега?"

П.П.П. Хубави празници на сладко бебе Шъ и Никол и всички сладки бебетата от форумУ. Наздраве!!!
    Last edited by marandi; 29.12.2010, 19:46.

Коментар

Весели поздрави и от мен. Много студени празници у Немско. Мъка голяма, рев по летища, гари итн.

Брокерската професия не се регулира в Германия и буквално сульо и пульо могат да станат брокери.
      Аз съм сигурен, че ако сульо и пульо станат брокери в Германия и ако не спазват приетите обичаи за тази професия, гилдията ще ги изхвърли както организмът изхвърля чуждо тяло.

Под сульо и пульо имам впредвид не само лица без никакво образование, а лица, които не спазват никакви морални норми и правила и считат, че те имат право да правят каквото си искат.

П.П. За летищата съм много учуден, като цяло. Снеговалежът не е необичайно нещо нито за Германия, нито за САЩ, Москва, Англия. Даже снеговалежът е задължителен за тежи дестинации по това време на годината. То вследствие на глобалното затопляне, някои решиха, че сняг вече няма да има...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Поздрави, как са празниците в Немско?
        Весели поздрави и от мен. Много студени празници у Немско. Мъка голяма, рев по летища, гари итн.

Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Най-малкото не може сульо и пульо да става брокер.
        Брокерската професия не се регулира в Германия и буквално сульо и пульо могат да станат брокери.

Коментар

Според мен не е задължително и тази професия да се регулира по някакъв начин. Няма по-силно действащ регулатор от пазарния, съчетан със засилена гражданско-правна отговорност по ЗЗД в случай на вреди.
          Разбира се водещите агенции за недвижими имоти могат да си организират курсове или семинари за подготовка на брокери към търговско-промишлените камари и евентуално да обвързват встъпването на работа при тях с изкарването на подобен сертификат, но това би трябвало да си остане тяхно вътрешно правило.
          Донякъде си прав,

ако има краен резултат, т.е. интересите и на продавача и на купувача да са защитени, не е необходимо законова регулация, може и вътрешно-браншова да е достатъчна, Обаче за българската действителност моделът с вътрешно-браншова регулация не може да действа, затова трябва външна регулация. Най-малкото не може сульо и пульо да става брокер.

Днес случайно видях една обява и се смях много : Продава 1-стаен, екстри...бла-бла-бла... ПВЦ на всички стаи...

Хем едностаен, хем всички стаи, смях голям, та затова говоря, трябва регулация...

Иначе тука си много прав, че по-голям регулатор от пазара няма, обаче пазара сам по себе си не защитава нито продавача, нито купувача, докато законовия регулатор до някаква степен ги защитава...

Поздрави, как са празниците в Немско?

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            +1,

Само, че това не се прави под маската на регулиране, а просто пазарната ситуация е такава, че малките си заминават, остават големите засега, засега, докога, не се знае.
            А за регулирането, отдавна казах, че е остро необходимо регулиране в сферата на посредничеството на НИ. Брокерите са особено нагли лъжци, особено при пускане на обяви. Пускат несъществуващи обяви с нереално ниски цени да привлекат клиенти, и същевременно пускат обяви с нереално високи цени за да се вдига средната цена. Отделно брокерите крият информация, използват терминология както им е изгодно, не са сертифицирани, няма изискване за образование, а бе какво да говорим...

П.П. Агресията идва от глада, като при кучетата, през зимата ...

Коментар

• Какво стои зад една обява само един господ знае. И не само зад обявите, а се навъдиха и много агенции които и по телефона говорят врели не кипели въпреки че си им дал точни изисквания за това какво търсиш. Преди да отидеш на място няма как да си сигурен.
              регистрация на фирма

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Забелязвам доста агресивно поведение на АНИ.
                По-големите от тях като "Адрес", "Ремакс","Мирела" т.е. национално представени, "изграждат" нови офиси, опитвайки се да изтласкат по-малките и по-гъвкави фирми.
                Сега ще кажете, че това е на ползУ клиента, но не съм съгласна. Под маската на регулиране, изчистване и други подобни евфемизми се цели запазване хранилката на рояк човечЕта опосредстващи връзката клиент/продавач, но не и гарантиращи удовлетворение на двете страни.
                п.п.Имам личен опит и той е в полза на малката АНИ, която ми издейства 10% цена надолу в далечната 2001г, както и други благини, нещо което не се съгласи да направи национално представена агенция.
                +1,

Само, че това не се прави под маската на регулиране, а просто пазарната ситуация е такава, че малките си заминават, остават големите засега, засега, докога, не се знае.
                А за регулирането, отдавна казах, че е остро необходимо регулиране в сферата на посредничеството на НИ. Брокерите са особено нагли лъжци, особено при пускане на обяви. Пускат несъществуващи обяви с нереално ниски цени да привлекат клиенти, и същевременно пускат обяви с нереално високи цени за да се вдига средната цена. Отделно брокерите крият информация, използват терминология както им е изгодно, не са сертифицирани, няма изискване за образование, а бе какво да говорим...

П.П. Агресията идва от глада, като при кучетата, през зимата ...
                Last edited by luboil; 29.12.2010, 17:00.

Коментар

• Забелязвам доста агресивно поведение на АНИ.
                  По-големите от тях като "Адрес", "Ремакс","Мирела" т.е. национално представени, "изграждат" нови офиси, опитвайки се да изтласкат по-малките и по-гъвкави фирми.
                  Сега ще кажете, че това е на ползУ клиента, но не съм съгласна. Под маската на регулиране, изчистване и други подобни евфемизми се цели запазване хранилката на рояк човечЕта опосредстващи връзката клиент/продавач, но не и гарантиращи удовлетворение на двете страни.
                  п.п.Имам личен опит и той е в полза на малката АНИ, която ми издейства 10% цена надолу в далечната 2001г, както и други благини, нещо което не се съгласи да направи национално представена агенция.

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                    Хи хи хи,

Кака Цвети се изпусна и оака, като каза преди време, че има 115 хил непродадени апартамента в София. Оттогава все се мъчи да замаже издънката в очите и душите на другите колеги брокита-кокошки

Коментар

Това интервю е отпреди 5 месеца...
                      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

тя не е лицемерна

Коментар

• Покупката на апартамент е по-изгодна от живеенето под наем

http://www.jobs.bg/hc/analytics/1210

Коментар

• По писанията в Инвестора, взети предимно от американски сайтове, и по много от мненията във форума оставам с впечатлението, че много хора смятат за по-правилен подхода на ФЕД, отколкото на ЕЦБ за справяне с кризата. Винаги съм бил за еврото и съм подкрепял ЕЦБ, но това си е мое мнение.

Поводът да напиша този пост е една игра, направена от ЕЦБ и публикувана на техния сайт. Да, наистина става дума за игра - образователна игра за основните принципи и понятия, касаещи инфлацията. Помня, че имаше даже спорове във форума какво е инфлация, хиперинфлация и т.н. Ето линка към играта: http://www.ecb.int/ecb/educational/i.../index.en.html, всеки може да прецени сам дали играта е интересна или не. И да си направи сметка дали ЕЦБ или ФЕД действат по-правилно

Коментар

• като се заговирхте за общини от имоти нет

Русе - Над 28 000 лева ще плати общината на "Алианц банк" вместо русенка, която починала и не успяла да си изплати кредита. Единственият й наследник е сестра й, но тя направила отказ от наследство. Така половин апартамент станал общинска собственост. Законът е категоричен, че ако няма други наследници или всички направят отказ, общината е длъжна да приеме наследството. Половинката апартамент обаче върви в комплект с ипотеката заради изтегления банков заем.
                              И на практика сега общината ще плаща заема на покойницата. За случая се разбира от една спогодба, подписана пред Русенския районен съд между банката и общината. Няма точна статистика дали има и други такива и колко. Но е факт, че по този начин общините лесно могат да бъдат задължени да плащат огромни дългове, направени от малоимотни хора. И няма никакъв шанс данъкоплатците да не платят, освен ако не се промени законът. Въпреки опосканите си бюджети, общините просто нямат право да откажат.
                              http://www.dunavmost.bg/
                              mWPCloud.com

Коментар

• То за журналята иде дойде,
                                но много празни жилища има навсякъде!!!!
                                Общините нямат интерес да обявяват
                                реалните стойностти на жителите си
                                защото им пада категорията и финансирането
                                от Републиканския Бюджет , а
                                нереалните цифри искривяват всичко!!!!
                                ДАВАЙ ДОЛАРЕ !!!
                                http://www.youtube.com/watch?v=kbje6cyAzqY
                                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Working...
                                X