IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Та, накратко, за да си професия трябва минимум да имаш етичен кодекс и/или положена клетва.
    Унесе се . Хипократовата клетва е средство за прикриване. Също и клетвата за служба на народа в народното събрание. Догми от които не знам кога ще се отръскаме. В твоята област ще спомена - проектирането било толкова, защото камерата си имала минимална цена. Монополи, монополи и монополи - висша форма на пазарна икономика + комунизъм + държава + корупция.

Коментар

Ще ти доразвия още малко, та дано ме разбереш как аз, както винаги "бъркам".

Ся, имаме една камара ОП РЧР ( оперативни програми за развитие на човешки ресурси ) от ЕС, които ние не можем да усвоим.

Една част от тия програми са примерно за старт в кариерата. И тук идва смеха, за който говоря - оказва се, че железния критерий за старт е да бъде по "специалността" на средно и виШУ-тУ.

И следва изненада ... училищата ни бълват специалности, които не отговарят на класификатора.

Демек, Европа ни дава кинти, ние не можем да ги усвоим, щот' още не вдяваме разликата между професия/занятие.

П.П. В крайна сметка стигаме за сетен път до БГ-станския парадокс - всичко е в рамките на закона, демек виновни няма. Да, де - ама, 'орицата от Европа се чудят тия що не си искат кинтите по ОП-тата ( оперативните програми ).

Естествено ще излезе Тотю Тъпото и ще ти обясни от екрана, че ти нищо не вдяваш, а той уникален и неповторим и така ...

Чатна ли ме поне малко или ....?
      Чаткам те, ама проблемът мисля е, че нашия класификатор не е на професии, а на длъжности и оттам стават разликите...

Коментар

• Ще ти доразвия още малко, та дано ме разбереш как аз, както винаги "бъркам".

Ся, имаме една камара ОП РЧР ( оперативни програми за развитие на човешки ресурси ) от ЕС, които ние не можем да усвоим.

Една част от тия програми са примерно за старт в кариерата. И тук идва смеха, за който говоря - оказва се, че железния критерий за старт е да бъде по "специалността" на средно и виШУ-тУ.

И следва изненада ... училищата ни бълват специалности, които не отговарят на класификатора.

Демек, Европа ни дава кинти, ние не можем да ги усвоим, щот' още не вдяваме разликата между професия/занятие.

П.П. В крайна сметка стигаме за сетен път до БГ-станския парадокс - всичко е в рамките на закона, демек виновни няма. Да, де - ама, 'орицата от Европа се чудят тия що не си искат кинтите по ОП-тата ( оперативните програми ).

Естествено ще излезе Тотю Тъпото и ще ти обясни от екрана, че ти нищо не вдяваш, а той уникален и неповторим и така ...

Чатна ли ме поне малко или ....?

Коментар

Ъмм,

не го гледай нашенския "класификатор" по икономически дейности, че ум ще ти зайде ...

Демек, в момента масово училищата ( средно и висше ) издават специалности в кетапите, които ги няма в т.нар. "класификатор". Или как да трошим кинтите на мама и тате, а държавата да се е*бава.

Та, накратко, за да си професия трябва минимум да имаш етичен кодекс и/или положена клетва.

Пример: Докторите, които ся се храцат за спорта са професия. Моя приятел Пешо Лукса тоже е професия.

Вувузелата е шапка за подслушване на 'орицата, тоя е занятие, Винеров вместе с другите брокита тоже е такова и т.н.

Чиърс!
          Ам,

бай МарАнди, що си мисля, че бъркаш специалност(в дипломите) и професия? Аз мисля, че са различни неща. Примерно няма специалност в диплома "директор" или "ръководител направление".
          Ама в БГ няма да се учудя, ако има и такива фрапиращи случаи

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            Те професиите ги има в класификатора. Ама в БГ званията на професиите търпят голяма девалвация. Ние сме сигурно в света с най-много заместник-директори и директори на глава от населението.
            Та събуди любопитството с това разграничение занаят/професия. Да не би занаята да се учи само практически?
            Ъмм,

не го гледай нашенския "класификатор" по икономически дейности, че ум ще ти зайде ...

Демек, в момента масово училищата ( средно и висше ) издават специалности в кетапите, които ги няма в т.нар. "класификатор". Или как да трошим кинтите на мама и тате, а държавата да се е*бава. Логичния въпрос на всички родители вече трябва да е като си праща детето на училище: "Тая "специалност" има ли я в "класификатора"? - примерно.

Пример: Докторите, които ся се храцат за спорта са професия. Моя приятел Пешо Лукса тоже е професия.

Вувузелата е шапка за подслушване на 'орицата, тоя е занятие, Винеров вместе с другите брокита тоже е такова и т.н.

Чиърс!
            Last edited by marandi; 29.12.2010, 22:08.

Коментар

Хихи,

аз като виден чилякозастраховател само ще вметна, че когато се попълват документи ( заявление ), една от графите е: професия/занятие ......

П.П. Мога да споделя, че досега имам само 1 случай на човек обърнал внимание на този факт и който ми даде прецизна обосновка, защо в нЕкви "пикливи" документи това е РАЗГРАНИЧЕНО по този детайлен начин?

Огромно благодарско и на него! В интерес на истината и аз не го бях забелязал т'ва ...

Беше ми изнесена цяла лекция по темата за разликите между професия и занятие, която е "жива" и до ден днешен в Русата ми кратуна.

Поклон и благодарско опять!
              Те професиите ги има в класификатора. Ама в БГ званията на професиите търпят голяма девалвация. Ние сме сигурно в света с най-много заместник-директори и директори на глава от населението.
              Та събуди любопитството с това разграничение занаят/професия. Да не би занаята да се учи само практически?

Коментар

А това червеното е това, което различава бг и германския брокер. А това, че формално един сульо германски брокер не участва в немската гилдията, не означава, че гилдията не може да го съсипе този сульо, ако не спазва някакви норми...
                Хихи,

аз като виден чилякозастраховател само ще вметна, че когато се попълват документи ( заявление ), една от графите е: професия/занятие ......

П.П. Мога да споделя, че досега имам само 1 случай на човек обърнал внимание на този факт и който ми даде прецизна обосновка, защо в нЕкви "пикливи" документи това е РАЗГРАНИЧЕНО по този детайлен начин?

Огромно благодарско и на него! В интерес на истината и аз не го бях забелязал т'ва ...

Беше ми изнесена цяла лекция по темата за разликите между професия и занятие, която е "жива" и до ден днешен в Русата ми кратуна.

Поклон и благодарско опять!

Коментар

• Понеже в съседната политическа тема се обсъждаше проблема със ТЕЦ-Шумен, аз предлагам следното решение, което ще удовлетвори повечето, особено грандоманите, а те се знаяъ кои са:

Предлагам всички населени места в България да станат официално квартали на София, така ще имаме един голям град и най-големия по площ в света - 111хил кв.км.

Хем и София ще мине така лелеяната от някои граница от 3 млн, хем дори бате Пешо (с почитания) ще може да се нарече гордо столичанин

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                    Дайте по една прогнозка за цените на имотите през декември 2011
                    Купилите декември 2010 ще бъдат на червено декември 2011

Коментар

• Дайте по една прогнозка за цените на имотите през декември 2011

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                        Единствено се изисква да попълни един формуляр към регионалната занаятчийска камара, която проверява дали лицето е надеждно (дали е осъждано) и в какво състояние са имуществените му дела. След някоя друга седмица и някое друго платено евро(такса, не нещо друго ) човек си получава разрешението.
                        Ако след това прави чалъми с обяви, вдига/намаля цени/квадратури , спестява важна информация итн, то си носи отговорност по общите граждански правила.

Щом получава разрешение, все пак има някакво регулиране, било то и на ниво камара.

А това червеното е това, което различава бг и германския брокер. А това, че формално един сульо германски брокер не участва в немската гилдията, не означава, че гилдията не може да го съсипе този сульо, ако не спазва някакви норми...

Коментар

Аз съм сигурен, че ако сульо и пульо станат брокери в Германия и ако не спазват приетите обичаи за тази професия, гилдията ще ги изхвърли както организмът изхвърля чуждо тяло.

Под сульо и пульо имам впредвид не само лица без никакво образование, а лица, които не спазват никакви морални норми и правила и считат, че те имат право да правят каквото си искат.
                          Членуването в браншовата им организация (преди бяха две, но се обединиха и сега мисля че е само една) е препоръчително, не е задължително. Изключването от организацията не означава нищо повече от прекратяване само на членството в организацията, без това да означава и отнемане на разрешението ти.
                          Пак да повторя, за да стане човек брокер в Германия, не е задължително да има и средно образование, няма задължение да членува в брокерска гилдия итн, а изискванията за необходимите морални качества ги има само из българските закони (баси уникалния критерий).
                          Единствено се изисква да попълни един формуляр към регионалната занаятчийска камара, която проверява дали лицето е надеждно (дали е осъждано) и в какво състояние са имуществените му дела. След някоя друга седмица и някое друго платено евро(такса, не нещо друго ) човек си получава разрешението.
                          Ако след това прави чалъми с обяви, вдига/намаля цени/квадратури , спестява важна информация итн, то си носи отговорност по общите граждански правила.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Първо, искам да пожелая дълголетие и здраве на моя приятел Пешо Лукса от Немско, да е Весела Коледата му и щастлива Новата му 2011 г.!

Второ, питанките, които се е опитал да повдигне са фундаментални и струват стотици млн. леФчета към днешна дата.

Аз ще се въздържа от коментар, не защото не искам да помогна, а защото ще ме четат и гаменски съсловия като брокита ( да ми простят читавите брокита - поклон пред тях, за които тази професия е призвание ).

П.П. Като цяло само ще обобщя, че е вярно - компаниите със собствена Академия през годините почти не усетиха т.нар. криза в БГ-стан. Написах Академия с голямо "А", защото ноу-хау-то там няма нищо общо с цървулските чалъми на родните брокита и секстантските им сборища, където "единодушно" решават посоката на имотките на база дзвИздите им го говорят .....

Давам и първа прогноза за догодина, че "рекламния" ( платен ) бюджет за медиите вече ще е пооглозган и имаше едно предаване: "Ами, сега?"

П.П.П. Хубави празници на сладко бебе Шъ и Никол и всички сладки бебетата от форумУ. Наздраве!!!
                          Много здраве и весели празници от мен.

По въпроса за питанките и за млн. лева.....ами затова човек не трябва да взима много навътре присъствието си във форума и по възможност да пише по-пестеливо за неща, които струват пари. Поне такава е моята позиция.

Поздрави

Коментар

• Когато влязохме в ЕС цените на НИ рязко скочиха нагоре и после рязко паднаха надолу.

А какви са ви прогнозите за цените на имотите, ако влезем в еврозоната? Мисля, че не е дискутирано, а това е много важно

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Весели Празници !
                              Весели празници и на Варна, Вие там най-рано ще посрещнете нова година по местно време

Коментар

• Весели Празници !

Коментар

Working...
                                X