Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЩе ти доразвия още малко, та дано ме разбереш как аз, както винаги "бъркам".
Ся, имаме една камара ОП РЧР ( оперативни програми за развитие на човешки ресурси ) от ЕС, които ние не можем да усвоим.
Една част от тия програми са примерно за старт в кариерата. И тук идва смеха, за който говоря - оказва се, че железния критерий за старт е да бъде по "специалността" на средно и виШУ-тУ.
И следва изненада ... училищата ни бълват специалности, които не отговарят на класификатора.
Демек, Европа ни дава кинти, ние не можем да ги усвоим, щот' още не вдяваме разликата между професия/занятие.
П.П. В крайна сметка стигаме за сетен път до БГ-станския парадокс - всичко е в рамките на закона, демек виновни няма. Да, де - ама, 'орицата от Европа се чудят тия що не си искат кинтите по ОП-тата ( оперативните програми ).
Естествено ще излезе Тотю Тъпото и ще ти обясни от екрана, че ти нищо не вдяваш, а той уникален и неповторим и така ...
Чатна ли ме поне малко или ....?
Коментар
-
Ще ти доразвия още малко, та дано ме разбереш как аз, както винаги "бъркам".
Ся, имаме една камара ОП РЧР ( оперативни програми за развитие на човешки ресурси ) от ЕС, които ние не можем да усвоим.
Една част от тия програми са примерно за старт в кариерата. И тук идва смеха, за който говоря - оказва се, че железния критерий за старт е да бъде по "специалността" на средно и виШУ-тУ.
И следва изненада ... училищата ни бълват специалности, които не отговарят на класификатора.
Демек, Европа ни дава кинти, ние не можем да ги усвоим, щот' още не вдяваме разликата между професия/занятие.
П.П. В крайна сметка стигаме за сетен път до БГ-станския парадокс - всичко е в рамките на закона, демек виновни няма. Да, де - ама, 'орицата от Европа се чудят тия що не си искат кинтите по ОП-тата ( оперативните програми ).
Естествено ще излезе Тотю Тъпото и ще ти обясни от екрана, че ти нищо не вдяваш, а той уникален и неповторим и така ...
Чатна ли ме поне малко или ....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЪмм,
не го гледай нашенския "класификатор" по икономически дейности, че ум ще ти зайде ...
Демек, в момента масово училищата ( средно и висше ) издават специалности в кетапите, които ги няма в т.нар. "класификатор". Или как да трошим кинтите на мама и тате, а държавата да се е*бава.
Та, накратко, за да си професия трябва минимум да имаш етичен кодекс и/или положена клетва.
Пример: Докторите, които ся се храцат за спорта са професия. Моя приятел Пешо Лукса тоже е професия.
Вувузелата е шапка за подслушване на 'орицата, тоя е занятие, Винеров вместе с другите брокита тоже е такова и т.н.
Чиърс!
бай МарАнди, що си мисля, че бъркаш специалност(в дипломите) и професия? Аз мисля, че са различни неща. Примерно няма специалност в диплома "директор" или "ръководител направление".
Ама в БГ няма да се учудя, ако има и такива фрапиращи случаи
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТе професиите ги има в класификатора. Ама в БГ званията на професиите търпят голяма девалвация. Ние сме сигурно в света с най-много заместник-директори и директори на глава от населението.
Та събуди любопитството с това разграничение занаят/професия. Да не би занаята да се учи само практически?
не го гледай нашенския "класификатор" по икономически дейности, че ум ще ти зайде ...
Демек, в момента масово училищата ( средно и висше ) издават специалности в кетапите, които ги няма в т.нар. "класификатор". Или как да трошим кинтите на мама и тате, а държавата да се е*бава. Логичния въпрос на всички родители вече трябва да е като си праща детето на училище: "Тая "специалност" има ли я в "класификатора"? - примерно.
Та, накратко, за да си професия трябва минимум да имаш етичен кодекс и/или положена клетва.
Пример: Докторите, които ся се храцат за спорта са професия. Моя приятел Пешо Лукса тоже е професия.
Вувузелата е шапка за подслушване на 'орицата, тоя е занятие, Винеров вместе с другите брокита тоже е такова и т.н.
Чиърс!Last edited by marandi; 29.12.2010, 22:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеХихи,
аз като виден чилякозастраховател само ще вметна, че когато се попълват документи ( заявление ), една от графите е: професия/занятие ......
П.П. Мога да споделя, че досега имам само 1 случай на човек обърнал внимание на този факт и който ми даде прецизна обосновка, защо в нЕкви "пикливи" документи това е РАЗГРАНИЧЕНО по този детайлен начин?
Огромно благодарско и на него! В интерес на истината и аз не го бях забелязал т'ва ...
Беше ми изнесена цяла лекция по темата за разликите между професия и занятие, която е "жива" и до ден днешен в Русата ми кратуна.
Поклон и благодарско опять!
Та събуди любопитството с това разграничение занаят/професия. Да не би занаята да се учи само практически?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеА това червеното е това, което различава бг и германския брокер. А това, че формално един сульо германски брокер не участва в немската гилдията, не означава, че гилдията не може да го съсипе този сульо, ако не спазва някакви норми...
аз като виден чилякозастраховател само ще вметна, че когато се попълват документи ( заявление ), една от графите е: професия/занятие ......
П.П. Мога да споделя, че досега имам само 1 случай на човек обърнал внимание на този факт и който ми даде прецизна обосновка, защо в нЕкви "пикливи" документи това е РАЗГРАНИЧЕНО по този детайлен начин?
Огромно благодарско и на него! В интерес на истината и аз не го бях забелязал т'ва ...
Беше ми изнесена цяла лекция по темата за разликите между професия и занятие, която е "жива" и до ден днешен в Русата ми кратуна.
Поклон и благодарско опять!
Коментар
-
Понеже в съседната политическа тема се обсъждаше проблема със ТЕЦ-Шумен, аз предлагам следното решение, което ще удовлетвори повечето, особено грандоманите, а те се знаяъ кои са:
Предлагам всички населени места в България да станат официално квартали на София, така ще имаме един голям град и най-големия по площ в света - 111хил кв.км.
Хем и София ще мине така лелеяната от някои граница от 3 млн, хем дори бате Пешо(с почитания) ще може да се нарече гордо столичанин
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеДайте по една прогнозка за цените на имотите през декември 2011
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнениеЕдинствено се изисква да попълни един формуляр към регионалната занаятчийска камара, която проверява дали лицето е надеждно (дали е осъждано) и в какво състояние са имуществените му дела. След някоя друга седмица и някое друго платено евро(такса, не нещо друго) човек си получава разрешението.
Ако след това прави чалъми с обяви, вдига/намаля цени/квадратури , спестява важна информация итн, то си носи отговорност по общите граждански правила.
А това червеното е това, което различава бг и германския брокер. А това, че формално един сульо германски брокер не участва в немската гилдията, не означава, че гилдията не може да го съсипе този сульо, ако не спазва някакви норми...
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеАз съм сигурен, че ако сульо и пульо станат брокери в Германия и ако не спазват приетите обичаи за тази професия, гилдията ще ги изхвърли както организмът изхвърля чуждо тяло.
Под сульо и пульо имам впредвид не само лица без никакво образование, а лица, които не спазват никакви морални норми и правила и считат, че те имат право да правят каквото си искат.
Пак да повторя, за да стане човек брокер в Германия, не е задължително да има и средно образование, няма задължение да членува в брокерска гилдия итн, а изискванията за необходимите морални качества ги има само из българските закони(баси уникалния критерий).
Единствено се изисква да попълни един формуляр към регионалната занаятчийска камара, която проверява дали лицето е надеждно (дали е осъждано) и в какво състояние са имуществените му дела. След някоя друга седмица и някое друго платено евро(такса, не нещо друго) човек си получава разрешението.
Ако след това прави чалъми с обяви, вдига/намаля цени/квадратури , спестява важна информация итн, то си носи отговорност по общите граждански правила.
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПърво, искам да пожелая дълголетие и здраве на моя приятел Пешо Лукса от Немско, да е Весела Коледата му и щастлива Новата му 2011 г.!
Второ, питанките, които се е опитал да повдигне са фундаментални и струват стотици млн. леФчета към днешна дата.
Аз ще се въздържа от коментар, не защото не искам да помогна, а защото ще ме четат и гаменски съсловия като брокита ( да ми простят читавите брокита - поклон пред тях, за които тази професия е призвание ).
П.П. Като цяло само ще обобщя, че е вярно - компаниите със собствена Академия през годините почти не усетиха т.нар. криза в БГ-стан. Написах Академия с голямо "А", защото ноу-хау-то там няма нищо общо с цървулските чалъми на родните брокита и секстантските им сборища, където "единодушно" решават посоката на имотките на база дзвИздите им го говорят .....
Давам и първа прогноза за догодина, че "рекламния" ( платен ) бюджет за медиите вече ще е пооглозган и имаше едно предаване: "Ами, сега?"
П.П.П. Хубави празници на сладко бебе Шъ и Никол и всички сладки бебетата от форумУ. Наздраве!!!
По въпроса за питанките и за млн. лева.....ами затова човек не трябва да взима много навътре присъствието си във форума и по възможност да пише по-пестеливо за неща, които струват пари. Поне такава е моята позиция.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВесели Празници !
Коментар
Коментар