IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Що се дърляте бе хора...
    Най-доброто учебно заведение е школата в Симеоново...защото там е учил и преподавал нашият любим, пръв и велик ръководител, строителя на съвременна България,ББ. !!!!!!!!!!!

Спорен е въпроса,но определено Магнаурската школа в Симеоново и ВИФ Г.Димитров са най добрите училища в РЪ.БЪ.Плътно по петите ги следва УНСС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan Разгледай мнение
      Маранди, пак ли те разтърсва местен патриотизъм?
      Кажи една Честита Коледа, бря - хихи

П.П. Бре, избягвам местния патриотизъм уж, дал съм линк къде ги пише тия тъпни, та не ми ги приписвай. Реакцията ми беше единствено, че е малко по-големичак от 1 специалност ВУЗ-а.

Т'ва е

Коментар

• Що се дърляте бе хора...
        Най-доброто учебно заведение е школата в Симеоново...защото там е учил и преподавал нашият любим, пръв и велик ръководител, строителя на съвременна България,ББ. !!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ е висше учебно заведение в град Велико Търново, България, създаден през 1963 година като Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“. Днес се нарежда на второ място сред държавни университети в България, международно признат, акредититиран и с голям национален и международен престиж ....

..... през есента на 15 септември 1963 година отваря врати вторият университет в България, който има за патрони светите братя Кирил и Методий ....

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...82%D0%B5%D1%82

П.П. Втори по големина държавен се води заради СУ(ниверситет). Всичко друго е надолЕ ... но като си казал, че е с една специалност - така да е ...
          Маранди, пак ли те разтърсва местен патриотизъм? Глей път тукинка к'во пишат:

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски" е водеща културна, образователна и научна институция в Република България. Той е най-голямото висше училище в Южна България и второ по големина в страната след Софийския университет „Св. Климент Охридски". Основан е през 1961 година като Висш педагогически институт по природо-математически науки.

http://www.uni-plovdiv.bg/site.jsp;j...406?ln=1&id=64

Няма как Великотърновският да е втори през 1963 след като ПУ е основан 1961, нали така?

И за да не се заядеш на дребно, в сайта на ВТУ си пише, че е създаден през 1963, а също и "Най-напред той се нарича Висш педагогически институт "Братя Кирил и Методий". ей туканка http://www.uni-vt.bg/1/?zid=1&page=1301

И ПУ е акредитиран, и ИУ Варна също.

И изобщо, за...и ги тия тъпотии. Търново си е хубав град, ама не се изхвърляй толкова.

Ако говорим за спезиализирани училища, оказва се, че има и много по-стари. ИУ Варна е създаден през 1920 година. Също и ТУ Варна е по -стар от ВТУ (1962). Сигурно има и други.
          Last edited by Joan; 30.12.2010, 10:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            Добро утро,
            Източникът е:
            http://www.monitor.bg/article?id=274233

И до какъв извод стигаме: Че ако нямаш ипотека, ще ти откраднат имота....
            Това беше свежо
            Почти като реклама на "Активия"

Коментар

• Добро утро,

гледам модератора тази нощ си е свършил добре работата. Няма да казвам какво и на кого е изтрил мнения, за да не кажете, че съм заинтересован.

Сега по диалога между бай МарАнди и Пешо от Немско.
              Аз не бих спорил, че В.Търново бил еди колко си години столица, дори съм съгласен с Маранди, обаче, че В.Т.Университет бил втория след СУ, може доста да се поспори.

А сега и за имотките. Вижте докато си сърбам кафето какво чудо на чудесата прочетох, щях да се задавя с горещо кафе:
              Ипотеката пази от имотна измама
              Ипотеката към солидна кредитна институция може да опази жилището от имотна измама. Това обясниха за „Монитор” специалисти по гражданско право. Ипотеката трябва да бъде вписана в Агенцията по вписванията и да бъде за сума над 10 000 евро, обясниха още специалистите. Ако сумата е по-ниска, тя може да бъде изплатена от мошениците и чрез фалшиво пълномощно имотът да бъде откраднат.
              Източникът е:
              http://www.monitor.bg/article?id=274233

И до какъв извод стигаме: Че ако нямаш ипотека, ще ти откраднат имота, че като минаваш през нотариус, той не те вписва в имотния регистър, а ти сам трябвало да се вписваш...

Малий, малий...Приседна ми

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                Хм. Във всяка една тези си има някакъв водещ аргумент, на чиято основа се крепи тя.
                Аз не видях някаква аргументация за тези 694 години Търновска столица. Видях само това :
                "В духовните представи на българите цели седем столетия, от 1186 до 1879 г., Търново е единствената възможна българска столица",

което не означава нищо повече от някакъв литературен завършек на някаква патетична реч.

Нямам нищо против да разкажеш тезата на Пламен Павлов за тези 694 години, използвайки неговите аргументи.
                Вероятно си имаш твои аргументи, които не съм чул още и ще са ми интересни определено.

Иначе мисля, че тезата му е повече от очевидна. Когато политическата власт е преминала в чужди ръце, то свободата се е измервала с духовна такава.

В настоящия атеистичен свят е трудно да се прецени ролята на духовенството тогава.

Имаш точка А: столица на Второто българско царство;
                Точка Б: 1878-9 г. за втори път столица - няма такъв аналог в БГ, град да е бил на 2 пъти столица.

Оттам насетне мисля, че фактологията на историка Пламен Павлов навързва всичко, включително и със събития от национално значение, които са се случили след като Търново вече не е било столица, а именно: Съединението 6 септември и Денят на Независимостта 22 септември - това са национални празници и до ден днешен, но обявени учудващо в Търново.

Интересно защо тогава 1 поколение е изповядвало толкова силно българския идеал, та чак от Софето са се вдигали да узаконят тия неща там? Вероятно, защото т'ва е бил идеала на много други поколения преди това?

После имаш Търновска Конституция ( ти поне си юрист и би трябвало да оцениш какво значи подобен акт, действала до 1947 г. ).

Накрая имаш мита за най-правилния български език къде бил? Не е тук, просто след Освобождението е прието в Конституцията, че официалния език на България, ще бъде Търновския диалект.

Накратко: имаш 2 дати за столица 1185 и 1879 г., имаш Конституция, език и вяра.

"Само" т'ва е, но е от сърце, което сме дали от нашия край за родната история ( а също така и в световен мащаб за европейската цивилизация )

Дай Боже Софето да ни задмине - бих се радвал искрено, но шансовете не са големи сякаш засега ( визирам град със световно значение, какъвто за времето си е бил Царевград Търнов ).
                Last edited by marandi; 30.12.2010, 04:03.

Коментар

Чети по-модерната историческа школа в БГ-то като Пламен Павлов ( чест гост в предаването "Памет Българска" на Божо Димитров ):

http://www.pravoslavieto.com/poklonn...ovo_Petrov.htm

П.П. Аз също обичам Историята и ще ми е интересно, ако "кръстосаме шпаги"

Иначе от известно време текат ремонти на хълма Трапезица и предполагам до 5-10 години ще се получи истински шедьовър. Т.е. вече възстановяват стените и кулите, но става бавно - няма как. Препоръчвам ти да метнеш едно око, когато имаш път "оттам".
                  Хм. Във всяка една тези си има някакъв водещ аргумент, на чиято основа се крепи тя.
                  Аз не видях някаква аргументация за тези 694 години Търновска столица. Видях само това :
                  "В духовните представи на българите цели седем столетия, от 1186 до 1879 г., Търново е единствената възможна българска столица",

което не означава нищо повече от някакъв литературен завършек на някаква патетична реч.

Нямам нищо против да разкажеш тезата на Пламен Павлов за тези 694 години, използвайки неговите аргументи.

Коментар

Тъкмо смятах да загасям, ама ме заинтригува с позицията си, че стоиш зад думите си.
                    Ще е интересно да прочета, какво точно имаш предвид, още повече че историята е едно от любимите ми занимания
                    Чети по-модерната историческа школа в БГ-то като Пламен Павлов ( чест гост в предаването "Памет Българска" на Божо Димитров ):

http://www.pravoslavieto.com/poklonn...ovo_Petrov.htm

П.П. Аз също обичам Историята и ще ми е интересно, ако "кръстосаме шпаги"

Иначе от известно време текат ремонти на хълма Трапезица и предполагам до 5-10 години ще се получи истински шедьовър. Т.е. вече възстановяват стените и кулите, но става бавно - няма как. Препоръчвам ти да метнеш едно око, когато имаш път "оттам".
                    Last edited by marandi; 30.12.2010, 02:23.

Коментар

Сподели Пеца, кое те притеснява?

П.П. Знам ти "стреличката" и мисля, че съм подготвен за нея
                      Тъкмо смятах да загасям, ама ме заинтригува с позицията си, че стоиш зад думите си.
                      Ще е интересно да прочета, какво точно имаш предвид, още повече че историята е едно от любимите ми занимания
                      Last edited by Peter(Petar); 30.12.2010, 02:00.

Коментар

без коментар
                        Сподели Пеца, кое те притеснява?

П.П. Знам ти "стреличката" и мисля, че съм подготвен за нея

Коментар

Търново е била столица на България от 1185г. до 1879 г. = 694 години
                          ??????
                          без коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                            И кои учат в СУ, бря шмати?

Провинцията е по-грамотна от София.
                            21.12.2010

http://news.ibox.bg/material/id_657202224/fpage_1/

Ърмм ...?
                            Хвана Зелката в шах!

Ако си признае, че не е от София, ще стане за смях, ако пък не - признава си че е неграмотен...

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                              59 парчета са в БГ и ако ги питаш всичките са най-големи.
                              Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ е висше учебно заведение в град Велико Търново, България, създаден през 1963 година като Висш педагогически институт „Братя Кирил и Методий“. Днес се нарежда на второ място сред държавни университети в България, международно признат, акредититиран и с голям национален и международен престиж ....

..... през есента на 15 септември 1963 година отваря врати вторият университет в България, който има за патрони светите братя Кирил и Методий ....

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...82%D0%B5%D1%82

П.П. Втори по големина държавен се води заради СУ(ниверситет). Всичко друго е надолЕ ... но като си казал, че е с една специалност - така да е ...

Коментар

• Що не кажеш с колко ника пишеш и в кои форуми пишеш?

Нищо срамно няма...

Ъммммм, утринка ще правим зеленце31 с ребърца Мммм, на батко зеленцето, муцка, ще си оближа пръстите зеленце...

П.П. Пък ти като си прост пий нафта, сладур
                                Last edited by X_Y; 30.12.2010, 02:18.

Коментар

Working...
                                X