IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
    За втори път чета това твое твърдение и не мога да разбера какво влагаш в него. Помислих първия път, че е някакв езикова грешка, но явно греша.
    Инфлацията се отпеделя на базата на стойността на потребителска кошница. И как продуктите в тази кошница са поскъпнали , а инфлация няма?
    Рядко правя езикови грешки, но не съм безгрешен.
    По въпроса ти:
    Зависи от кошницата. Мога да ти избера кошница по която да ти надуя двуцифрена инфлация за годината и такава по която да имаш двуцифрена дефлация.
    По отношение на темата за поскъпване/понижаване на НИ е важно каква твоя кошница ще си избереш.
    Тогава ще определиш дали ОБЕДНЯВАМЕ или се ОБЕЗЦЕНЯВАТ СПЕСТЯВАНИЯТА НИ.
    Разликата е от земята до небето.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
      кофтито е 4е парите в обръщение в бг намаляват и все по малко ще се изисква като резерв в БНБ за удържането на борда
      Тука малко оплете нещата
      парите в обръщение не намаляват, а ако намалеят, тва значи и че резерва е източен в чужбина... така работи борда
      намаляват левчетата в обращение, намялават и еврата в резерва...

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
        +1024 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Винаги съм го повтарял на тия
        евентуалните ипотекарчета преди години!!!
        Питах ги простия въпрос
        след като вчемеш 60 000 - 70 000
        евра от банката как смяташ да и върнеш
        около 200 000 евра с лихвите????
        Що сега нямаш 60 000 - 70 000 евра и
        що мислиш , че ще имаш след
        време тия 200 000 евра???
        Отговор никога не е имало, а само
        МИГАХА КАТО МИШКИ В БРАШНО !!!
        Като стана дума за мишки.....

Ето борба на АНИ-тата с Пазара на НИ. Още 1929г. са го "видели".
        http://www.youtube.com/watch?v=o5zdHAspBAQ

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
          маранди аз не мисля 4е брокерите влияят
          особено на цените в момента
          тия мизерници щом опряха дотам 4е да не взимат комисионна от купува4а смятай за какво става въпрос

пък и за броките няма решаващо зна4ение на каква цена се изповядва сделката докато за собственика има огромно

собствениците са проблема - строителите

банките им разсро4ват, те си свикнаха и докато ножа не опре до кокала голям зор за продажби няма да има

държавата крепи банките 4рез резерва/да не забравяме 4е тези пари са ни4ии и могат да бъдат пожертвани в името на из4акването/
          и докато той не стигне нива недостатъ4ни за да се поддържа борда мисля 4е това няма да приклю4и
          кофтито е 4е парите в обръщение в бг намаляват и все по малко ще се изисква като резерв в БНБ за удържането на борда
          Аз когато съм шпрехал за това в черничкото, брокитата още отричаха спихването:

Мит №4: На имотния пазар има животно "лалугер".

Това е медийно понятие, което г-н Хърсев измисли като термин за купувачите и строителите на жилища и те можели спокойно да чакат с години докато ги реализират на по-късен етап с печалба. Абсолютна неистина! Има фирми като "Дън енд Брадстрийт", които изучават резултатите на успели и провалили се компании по Света в продължение на повече от 50 години. При анализиране на данните за фалирали компании се вижда, че главна причина за това е ниското им равнище на продажби. И обратно - успяващите фирми са били такива поради високите си нива на продажби. Всичко останало е несъществено!

http://marandi.blog.bg/biznes/2009/1...imotite.417284

В момента дали не ми е смешно кат' чета напъните на брокитата по имотните сайтове как за тях било важно сделка да имало, а вече не били важни цениТЕ на имотиТЕ?

Я, да помисля?

П.П. Вкарвай ми въпрос по въпрос, че така кат' ме "стреляш" с питанки, ми се отщява да ти отговоря!

Следващите ти разсъждения са некоректни. Попрочети малко за валутния борд, може ли държавата да помага на търговските баМки, може ли БНБ да помага на държавата или търг. баМки и т.н. Фискалния резерв е за друго

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            За мен проблемът не са лихвите, а главницата. Хората нямат пари за изплащане на главницата по дълговете си, но както винаги се ползват стари похвати за отклоняване на общественото внимание - лихвите им били виновни. Дрън-дрън, ярина.

По-добре е да се каже, че банките прилагат непосилни лихви, а не че доходите на кредитираните са недостатъчни както за лихвите, така и за главницата. ОБЕДНЯВАНЕ!!!!
            в англия запо4наха да се усещат/под усещат имам предид 4е ве4е няма накъде/ 4е главницата е проблем и цените на имотите са висо4ки въпреки спада

пуснаха една статиика по този въпрос преди ден два
            може да си я про4ел

Коментар

Ама аз доста време се опитвам да обяснявам тук, че е възможно да има поскъпване на стоки и услуги без да има инфлация.
              Демек - вдигат ми цената на тока, но това за мен не е инфлация (обезценка на спестяванията ми), а допълнителен разход. Дори напротив - от такова повишение ще бъда все по-нащрек за всички неежедневни разходи, в това число и покупка на НИ.

Не съм силен в макроикономиката. Май Joan може да ти опонира/импонира в нея.
              Общо взето, това са общи приказки.
              За втори път чета това твое твърдение и не мога да разбера какво влагаш в него. Помислих първия път, че е някакв езикова грешка, но явно греша.
              Инфлацията се отпеделя на базата на стойността на потребителска кошница. И как продуктите в тази кошница са поскъпнали , а инфлация няма?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Според мен дъното в цените за едно средно жилище ново строителство ще бъде около 200 евро квадрата по съпоставими цени към момента. Може и след 2-3 години да е даже... Колкото повече се отлага достигането на тези нива толкова по-вероятно става да падне и под тези нива!
                дъно може да се формира само при ситуация в която световните спекуланти в НИ отново влязат в действие
                те надуха балона и предизвикаха свръх балон в бг те спукаха този балон следователно и само те могат да ка4ат цените в бг отново

в противен слу4ай при 300 000 имота за продажба/с тенденция да се увели4ава цифрата поради просро4ия и продължаващите завършвания на строежи макар и не много /ще се радвам да 4уя как
                задлъжнелия намаляващ народ с един от най високите проценти на собствени жилища в света ще завихри отново търсене като преди при положение 4е не му се отпускат кредити

Коментар

За мен проблемът не са лихвите, а главницата. Хората нямат пари за изплащане на главницата по дълговете си, но както винаги се ползват стари похвати за отклоняване на общественото внимание - лихвите им били виновни. Дрън-дрън, ярина.

По-добре е да се каже, че банките прилагат непосилни лихви, а не че доходите на кредитираните са недостатъчни както за лихвите, така и за главницата. ОБЕДНЯВАНЕ!!!!
                  +1024 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Винаги съм го повтарял на тия
                  евентуалните ипотекарчета преди години!!!
                  Питах ги простия въпрос
                  след като вчемеш 60 000 - 70 000
                  евра от банката как смяташ да и върнеш
                  около 200 000 евра с лихвите????
                  Що сега нямаш 60 000 - 70 000 евра и
                  що мислиш , че ще имаш след
                  време тия 200 000 евра???
                  Отговор никога не е имало, а само
                  МИГАХА КАТО МИШКИ В БРАШНО !!!
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Ти, па ся скачаш от един фундамент на друг, не мо'а те следвам чак

Т'ва, което исках да кажа е, че в баМковия лихвен процент влиза и очакваната годишна инфлация инфлация ( кат' % ) като един от критериите за пресмятане цената на заемния ресурс, демек лихвата.

Ся, нека помислим малко: Как може някой да говори "експертно" по медиите, че инфлацията ще рипне с много, а лихвените проценти на заемния ресурс ще падат?

Аз за т'ва говоря!

П.П. Иначе т'ва дет' го пишеш, просто ти е бедна фантазията с какъв рекламен бюджет разполагат АНИ-тата в БГ-стан. Те затова и не слизат от страниците всеки ден. Важното е да си тикат "стоката" в очите на 'орицата и там не е важно какво се шпреха, а важното да се шпреха евридей. Няма значение какво ...
                    Ама аз доста време се опитвам да обяснявам тук, че е възможно да има поскъпване на стоки и услуги без да има инфлация.
                    Демек - вдигат ми цената на тока, но това за мен не е инфлация (обезценка на спестяванията ми), а допълнителен разход. Дори напротив - от такова повишение ще бъда все по-нащрек за всички неежедневни разходи, в това число и покупка на НИ.

Не съм силен в макроикономиката. Май Joan може да ти опонира/импонира в нея.
                    Общо взето, това са общи приказки.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                      Губиш почва под краката. Толкова изречения - и накрая нищо. Преквалифицирал си се на журналист.
                      Мириндата е наклецал поредната порция глупости в блога си. Със снизхождение приемам, че просто още не е изтрезнял от новогодишното парти

Коментар

• Според мен дъното в цените за едно средно жилище ново строителство ще бъде около 200 евро квадрата по съпоставими цени към момента. Може и след 2-3 години да е даже... Колкото повече се отлага достигането на тези нива толкова по-вероятно става да падне и под тези нива!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• .....

по друг на4ин оба4е стои въпроса с брокерите инвестирали в НИ

които... не се знае колко са

Коментар

• .....

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Булбата си няма хал-хабер какви ги шпреха.

Напомня ми на АНИ-тата, дет' очаквали висока инфлация и понижаване на лихвените проценти по кредитите. Демек оксиморон или нЕква "нова" икономическа теория доживяхме - може и Нобел да пробват.

Ама, аз малоумни брокерски блянове отдавна спрях да коментирам. Или за "бясното" кредитиране, което ни очаквало през 2011 г.

При такива дивотии, с които масово облъчват 'орицата чрез медиите, е най-добре ритуално да се самоубият.
                            маранди аз не мисля 4е брокерите влияят
                            особено на цените в момента
                            тия мизерници щом опряха дотам 4е да не взимат комисионна от купува4а смятай за какво става въпрос
                            пък и за броките няма решаващо зна4ение на каква цена се изповядва сделката докато за собственика има огромно

собствениците са проблема - строителите

банките им разсро4ват, те си свикнаха и докато ножа не опре до кокала голям зор за продажби няма да има

държавата крепи банките 4рез резерва/да не забравяме 4е тези пари са ни4ии и могат да бъдат пожертвани в името на из4акването/
                            и докато той не стигне нива недостатъ4ни за да се поддържа борда мисля 4е това няма да приклю4и

Коментар

По-добре е да се каже, че банките прилагат непосилни лихви, а не че доходите на кредитираните са неплатежоспособни освен за лихвите, така и за главницата. ОБЕДНЯВАНЕ!!!!
                              Ти, па ся скачаш от един фундамент на друг, не мо'а те следвам чак

Т'ва, което исках да кажа е, че в баМковия лихвен процент влиза и очакваната годишна инфлация инфлация ( кат' % ) като един от критериите за пресмятане цената на заемния ресурс, демек лихвата.

Ся, нека помислим малко: Как може някой да говори "експертно" по медиите, че инфлацията ще рипне с много, а лихвените проценти на заемния ресурс ще падат?

Аз за т'ва говоря!

П.П. Иначе т'ва дет' го пишеш, просто ти е бедна фантазията с какъв рекламен бюджет разполагат АНИ-тата в БГ-стан. Те затова и не слизат от страниците всеки ден. Важното е да си тикат "стоката" в очите на 'орицата и там не е важно какво се шпреха, а важното да се шпреха евридей. Няма значение какво ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                ЧНГ и от мИня на бебетата сладки!

Гледам, че сте се разгорещили, ако имате време ето ви последното ми материалче кат' прогнозка за 2011 г.:

БГ Емигрантът и Европейските средства - ключови за 2011 г.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/01/04/.661837

П.П. Успешна нова годинка на всички!

Чиърс!
                                Губиш почва под краката. Толкова изречения - и накрая нищо. Преквалифицирал си се на журналист.

Коментар

Working...
                                X