If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Сега ще ти дам една задачка-закачка и ще ме разбереш:
Имаш разстояние от т. А до т. В равно на 900км.
В един и същи момент от двете точки А и В тръгват 2 автомобила. Първият се движи със скорост от 78км/ч, вторият с 22км/ч.. В момента на тръгването на първия автомобил, от предното му стъкло полита муха със скорост от 292км/ч. Въпросната муха лети право срещу втория автомобил. В момента в който тя допре стъклото му, тръгва в обратната посока към първия автомобил. Стигайки него, тя започва същото движение към втория.
Приемаме за идеални условията и че няма "размазване" на мухата по някое от стъклата и че тя не губи време при удара.
Та пита се в задачата - Какво разстояние ще е изминала мухата до момента, в който двата автомобила ще се срещнат?
Казва се стагфлация от стагнация+инфлация. Описва точно сегашната ситуация когато доходите на населението намаляват, а разноските за всекидневната издръжка на живота растат.
Не си прав. СТАГ идва от стагниране, а аз не виждам вече по света отрицателен растеж.
аз постоянно отделям нещата на фискални и монетарни, ама колкото Вальо ме вдява, толкоз ще ме вдене и Себулбата
Не ти вдяват, защото говориш сложно.
Сега ще ти дам една задачка-закачка и ще ме разбереш:
Имаш разстояние от т. А до т. В равно на 900км.
В един и същи момент от двете точки А и В тръгват 2 автомобила. Първият се движи със скорост от 78км/ч, вторият с 22км/ч.. В момента на тръгването на първия автомобил, от предното му стъкло полита муха със скорост от 292км/ч. Въпросната муха лети право срещу втория автомобил. В момента в който тя допре стъклото му, тръгва в обратната посока към първия автомобил. Стигайки него, тя започва същото движение към втория и т.н. и т.н..
Приемаме за идеални условията и че няма "размазване" на мухата по някое от стъклата и че тя не губи време при удара.
Та пита се в задачата - Какво разстояние ще е изминала мухата до момента, в който двата автомобила ще се срещнат?
Казва се стагфлация от стагнация+инфлация. Описва точно сегашната ситуация когато доходите на населението намаляват, а разноските за всекидневната издръжка на живота растат.
А,
ако имаме свестен индекс за инфлацията като да кажем в Япония и УСА, който изключва цените на храните и енергоносителите от нЕква измислена потребителска кошница, какво ще имаме?
Не е точно инфлация. Аз съм се поразтърсил, но досега не намирам аналог на случващото се по света.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Не е точно инфлация. Аз съм се поразтърсил, но досега не намирам аналог на случващото се по света.
Имаме инфлиране на задължителните разходи за домакинствата, но имаме дефлиране на останалите разходи.
Не знам, може скоро да му измислят име - нещо от сорта на poorflation.
Ъмм,
аз постоянно отделям нещата на фискални и монетарни, ама колкото Вальо ме вдява, толкоз ще ме вдене и Себулбата
ОБЕДНЯВАМЕ, но поради други причини.
инфлация+безработица+намалено потребление+обезценка на активите(инвестициите) Как се нарича не знам, но от ситуацията печеливши май няма (криза сигурно е определението).
Напротив има, ама толкова си ми чел и статията:
"Две думи за монетарната ни политика, в България се стигна до световен прецедент, където лихвите по банкови депозити са по-високи от доходността по живото- застраховане и нивата на годишна инфлация. Няма такова “животно” в света, което показва, че българската икономика все още е тотално небалансирана." <-- демек "омразните" влогари/сривльовци или там както ги наричате ...
инфлация+безработица+намалено потребление+обезценка на активите(инвестициите)
Как се нарича не знам, но от ситуацията печеливши май няма.
Имаме инфлиране на задължителните разходи за домакинствата, но имаме дефлиране на останалите разходи.
Не знам, може скоро да му измислят име - нещо от сорта на poorflation.
Рядко правя езикови грешки, но не съм безгрешен.
По въпроса ти:
Зависи от кошницата. Мога да ти избера кошница по която да ти надуя двуцифрена инфлация за годината и такава по която да имаш двуцифрена дефлация.
По отношение на темата за поскъпване/понижаване на НИ е важно каква твоя кошница ще си избереш.
Тогава ще определиш дали ОБЕДНЯВАМЕ или се ОБЕЗЦЕНЯВАТ СПЕСТЯВАНИЯТА НИ.
Разликата е от земята до небето.
инфлация+безработица+намалено потребление+обезценка на активите(инвестициите)
Как се нарича не знам, но от ситуацията печеливши май няма (криза сигурно е определението).
Тука малко оплете нещата
парите в обръщение не намаляват, а ако намалеят, тва значи и че резерва е източен в чужбина... така работи борда
намаляват левчетата в обращение, намялават и еврата в резерва...
dex, малко бъркаш емитираните пари и тези в обръщение....
Пример: Фискалният резерв са емитирани пари, но обикновено не са в обръщение.
Тука малко оплете нещата
парите в обръщение не намаляват, а ако намалеят, тва значи и че резерва е източен в чужбина... така работи борда
намаляват левчетата в обращение, намялават и еврата в резерва...
сори ако съм се объркал
тъй като ситуацията в бг не ме грее особено явно пропускам някои подробности
Коментар