IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
    тенденцията е париците да се изто4ват само от енергииния и хранителния сектор тях пък ги то4и държавата, държавата не увели4ава правителствените хар4ове
    Държавата увеличава данъците. По-високи акцизи на горивата, по-високи данъци на жилищата, по-чести смени на задължителни документи за да те дръсти с разноски и т.н. Държавата просто се насочва към облагане на разходите които населението е задължено да прави, като разходи за светло, топло и храна! Разбира се няма да обложи с по-голям данък продажбите на ролекси и ферарита, защото няма да вземе нищо...

Лошото е че държавата вместо да съкрати държавния апарат го е раздула допълнително през последните 2 години!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      При условие, че спестяванията гонят 30 милиарда, 90% от тях са около 27 милиарда, което разделено на 5000 души по 5 милиона и нещо на калпак кешовица. Математика, която изобщо не вързва с горната информация. По скоро 500 души държат 1 милиард и други 50000 имат по около 50000 средно на калпак

Няма как да обезумея от спада, щото той вече приключи. Догодина имотите обратно на 1000+ Евро на кв.м. Не инвестирам в жилищни имоти с цел спекула, но обичам да дразня апокалиптосите. Учудвам се, че си дал цена 500 лева, нали света щеше да свършва през 2012 година според вас?
      Себулба, гледам се изявяваш като експерт по финанси и инфлация, тук даже си цитирал някакви източници на информация, колко човека колко пари имат средно и т.н. Добре е, че си променил малко плочата и се опитваш по някакъв начин да си аргументираш тезите, не да плямпаш глупости както преди. Лошото е, че аргументите куцат.

Данните, които си цитирал по-горе, идват от статистиката на БНБ. Статистиката на БНБ казва, че към м. Септември има 25 945 353 000 лв. депозити на домакинства и НТООД. Дотук добре. Тези пари са разпределени в 12 243 256 депозита. Надявам се знаеш колко е населението на България и че не е 12 243 256 човека. Или депозитите са повече от гражданите. Или някои граждани имат по няколко депозита, а някои нямат нито един. Да гледаш какъв е броя на депозитите от 50 000 до 100 000 (50 514) и да си мислиш, че има 50 514 човека с по 50 или 70 хил. всеки е меко казано наивно. Броят на депозантите е много по-малък, а самите депозанти имат доста повече от 100 000 лв. И тези депозанти си имат жилища, ако ги търсиш за потенциални купувачи.

Всичко това ти го казвам Себулба, за да ти стане ясно едно - в България пазарът на НИ зависи най-вече от банките и това как отпускат кредитите си. Не от инфлацията, не от цените на хляба, не от желанията на брокерите Винаги ще има идиоти, които ще теглят кредити на непосилни лихви и ще купуват апартаменти на балонни цени. Въпросът е дали ще има банки, които да отпускат кредити на тези идиоти. Отговорът на този момент е не. Виж с колко се е увеличило кредитирането и си направи сметка. Виж какъв е процентът на лошите кредити и си направи сметка какви са условията, при които банките отпускат. И ще ти стане ясно, че имотките не отиват на никъде и цените ще падат още.

И всичко това при условие, че банките майки се захранват на супер нисък EURIBOR и ЕЦБ държи 1% за рефинансиране на банки. А когато се вдигнат процентите? Когато се вдигнат тези проценти след около шест месеца до година какво ще стане? Какво ще се случи с лихвите по кредити в България? С колко ще се вдигнат те? С 2%? С 4%? С повече? Или за тези, които са си купили имоти, няма да се вдигнат, а ще паднат, защото банкерите са добри хора

Коментар

• .....

извън енергииния и хранителния сектор няма ли ръзтеж дори и като цяло ценовите нива да се ка4ват ръст на бвп няма да се полу4и защото продажбите ще падат

храните и енергията нямат тенденция да се разрастват като потребление

докато ако имаш свободни пари за хар4ене
        можеш за една година и 10 телефона да смениш

можеш да искаш и още и още

затова технологи4ния сектор е толкова важен
        Last edited by zloblivi_podritvaniq; 05.01.2011, 00:56.

Коментар

• И в крайна сметка обобщението,защото темата си е за имоти. Поради намаляваща покупателна способност,населението остава без пари и цените на НИ падат до СРЕДНИ нива 500-700 е/м2 за централните райони на София и Варна. Аз го очаквах края на 2010,ама нещо го поотложиха. Да видим дали през 2011 няма да паднат и под това ниво.
          Да не говорим че по цял свят това си е цена за чиста жилищна площ,а при нас си е + поне 15% общи части.
          И всичко това е при реална цена от 200-250 е/м2,разходи до завършване по БДС и акт16. По мои сметки от 2008 и сегашни,на познат завършил кооперация 2010.
          В момента се опитва упражнението,как да си върнем 2007/08,когато работеха с 500% печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            П.П. И освен това - имаме инфлация само в задължителните харчове, в останалите си е дефлация.
            Точно така е. Казал съм го още по-миналата година, че така ще стане.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Е, как да нямате инфлация като цените пред очите ми растат... Бензин, храни, режийни... всичко е с нови още по-високи цени от първият ден на тази година... Какво ги интересува хората, че цените на новите автомобили, апартаментите, и уроците по пиано и цигулка са паднали? Говорим за всекидневната издръжка на живота а не за епизодични харчове!

Объркването ти идва от това це намесваш доходите, а това е без значение дали имаме инфлация или не. Инфлация имаш ако днес цената на една стока е по-висока от миналия месец или миналата година. Как се променят доходите няма никакво значение. Ако искаш едновременно да сравняваш двете се говори за покупателна способност! А точно там нещата са трагични поради комбинацията инфлация и падащи доходи. Спада главоломно покупателната способност на населението!
              има инфлация но тя не е здравословна защото тенденцията е париците да се изто4ват само от енергииния и хранителния сектор тях пък ги то4и държавата, държавата не увели4ава правителствените хар4ове
              което пък е предпоставка за още по голяма дефлация на стоките произведени извън тези сектори които пък сектори са много по голяма 4аст от икономиката и това ще зна4и 4е няма да могат да осигурят необходимата заетост за да я поддържа
              Last edited by zloblivi_podritvaniq; 05.01.2011, 00:58.

Коментар

Е, как да нямате инфлация като цените пред очите ми растат... Бензин, храни, режийни... всичко е с нови още по-високи цени от първият ден на тази година... Какво ги интересува хората, че цените на новите автомобили, апартаментите, и уроците по пиано и цигулка са паднали? Говорим за всекидневната издръжка на живота а не за епизодични харчове!

Объркването ти идва от това це намесваш доходите, а това е без значение дали имаме инфлация или не. Инфлация имаш ако днес цената на една стока е по-висока от миналия месец или миналата година. Как се променят доходите няма никакво значение. Ако искаш едновременно да сравняваш двете се говори за покупателна способност! А точно там нещата са трагични поради комбинацията инфлация и падащи доходи. Спада главоломно покупателната способност на населението!
                Добре - ти твърдиш, че поради инфлацията (или там както го наричате) спада покупателната способност и аз съм съгласен с това (наричам го обедняване). Но кажи ми, как точно се съчетава инфлацията с намалената покупателна способност на населението? Аз го наричам доене, не инфлация.

П.П. И освен това - имаме инфлация само в задължителните харчове, в останалите си е дефлация.
                Last edited by anon6706; 05.01.2011, 00:47.

Коментар

Да де, ама аз точно това се опитвам да оборя: Нямаме инфлация. Друго животно е.

Last edited by Forex Master; 05.01.2011, 00:34.

Коментар

В случая къде съм бил груб?
                    кошнички
                    Аз не съм хванат от гората.

Коментар

Ти пак ме забиваш към макроикономиката, а точно тя довлече всички беди.....

Сигурно това визираш:
                      In economics, stagflation is the situation when both the inflation rate and the unemployment rate are persistantly high

Ъмм ...,

имаме ограничение за дефицита да е до 3%, демек разходи да се свиват, ама те не се свиват ( както и да е ) и спихващи приходи поради спихващо потреблние, намален внос, увеличена безработица и прочие социалки, умрЕл пазар на имотките - няма и чардж.

Т'ва нЯщо как се компенсира? Кат' преди това е казано, че данъците няма да се вдигат?

Ъмм ..,

ръгаш едни благи акцизи на горива, цигарки, алкохол да кажем, после ръгаш едни "удобни" регулатори за топлото, газчица, туй-онуй и почваш да ги пляскаш, дека си сакаш, щот' от тях няма бягане, а така си гарантираш приходи в бюджета, дет' вече е издънен поради по-горните причини.

Овчето стадо блее и вика: "Ето - инфлация", а ти му думаш за фискални мерки - демек данъчна политика и как чрез нея инфлацията си оди дет' те ти я засилят.

Пак ли сложно го обясних, Анончи?

Коментар

Аааа, чувство за хумор имам в повече.
                        Широко ми е около врата.
                        Понякога си доста груб без повод и стигам до: Каквото повикало, такова се обадило.
                        В случая къде съм бил груб?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Ъмм ..,

нямам идея кой дрънка глупости?

Инфлация/дефлация като понятие се свързват само книжни пари.

Храни и енергоносители не спадат там по много причини. За т'ва и доста водещи икономики ги изключват от индексите си.

Примера с Биг Маг е доста сосен и тотално погрешен - хихи

П.П. Манчо биха пак, нашия без гол. Кофти.
                          Изумително! Обещавам да го прочета след малко отново. Между другото, инфлацията не свързва само с книжните пари (има подобни примери). А примера с Биг Мак си е удачен. Това си един вид "мини" потребителска кошница, но я използват да мерят разликата в покупателната способност в различни държави, а в една и съща през различни периоди. Философията е същата, макар, че примера го дадох със съвсем друга цел.

Коментар

Както казах Земята е кръгла. Дори и в противоположни посоки да тръгнат, пак ще се срещнат. Понеже Декс ме изпревари с цифрата, докато писах на Маранди, реших просто да се пошегувам. Явно задаващата се инфлация ви е взела акъла и сте загубили чувство за хумор
                            Аааа, чувство за хумор имам в повече.
                            Широко ми е около врата.
                            Понякога си доста груб без повод и стигам до: Каквото повикало, такова се обадило.

Коментар

Нима? И през 2010 година % на новонапечатаните пари е далече повече от % на номиналния ръст на БВП в почти всички развити икономики! А на това му се казва отрицателен реален БВП!
                              Ти пак ме забиваш към макроикономиката, а точно тя довлече всички беди.....

Сигурно това визираш:
                              In economics, stagflation is the situation when both the inflation rate and the unemployment rate are persistantly high

Коментар

Себулба, явно си бая силен по математика. Дай да те пробвам по български. Как тълкуваш въпроса в задачата: Та пита се в задачата - Какво разстояние ще е изминала мухата до момента, в който двата автомобила ще се срещнат?

Много ми е интересено това, защото вече НАПОЛОВИНА съм си отговорил що за интелект си.
                                Както казах Земята е кръгла. Дори и в противоположни посоки да тръгнат, пак ще се срещнат. Понеже Декс ме изпревари с цифрата, докато писах на Маранди, реших просто да се пошегувам. Явно задаващата се инфлация ви е взела акъла и сте загубили чувство за хумор

Коментар

Working...
                                X