IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дали ще е инфлация или намаляване покупателната способност на населението,за мене няма значение думата,важното е че хората обедняват. И няма нужда да гледам статистиката. Аз съм от Варна и честно като се замисля,няма нито едно голямо промишлено предприятие. Има едно БМФ, корабостроителница и кораборемонтен завод,но поради кризата не са много на печалба. И това е... От къде,се питам хората изкарват пари??? Добре,сектор на услугите, ама от къде се печелят пари(реални) за да се плащат тези услуги??? Магазини, молове, болници,бензиностанции,автокъщи това са услуги. Къде е производството????
    И един въпрос към асен - ясно е че действията на правителството са неадекватни. Дай идея,какво да правим, като отделни граждани(без емиграция,това го знам) за да се предпазим от последващия срив и обедняване.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Асене, съмнявам се да има аналог. При всички рецесии досега и депресията имаме поевтиняване на енергоносителите и суровините (нямало е печатане на пари). Сега не е така.
      Продължавам да отричам аналогии от миналото. Сега сме в нова непозната фаза на глобалната икономика.
      влез в гугъл и виж кво е ZERO SUM GAME.тва е много важна теория,която в бг въобще не са чували разбира се,но дори и много добри икономисти по света подценяват.......
      не е нужно да се печатят пари,за да има инфлация.......просто паричната маса дори и да е свита,тогава се получава точно стагфлацията-дадени стоки поскъпват за сметка на други,които поевтиняват........ефекта на предлагане/търсене,спрямо паричната маса,до която населението има достъп.
      друг момента на зиро сум гейм е данъчен баланс прямо парична маса в побръщение-при вдигане на данъците-в случая енергията-това прави ефекта на инфлацията в система,без да имаш "печатене" на пари.......просто се получава,че някои неща мощно поевтиняват за сметка на други.
      не бъркай ,че само монетарна политика може да доведе до инфлация!

Коментар

Аз искам да съм в Еврозоната, но при съседи с плаващи валутни курсове е малко Mission: Impossible (I, II and III) за икономиката ни.
        Е? Искаш да кажеш, че при такива съседи не си сигурен дали искаш да си част от еврозоната?!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Нали искаш дългосрочно да си част от ЕС и еврозоната или вече не искаш? Ако искрено ги желаеш то за теб не би трябвало да е дилема дали да използваш еврото като валута, което и правиш в момента с фиксирания курс на лева.
          Аз искам да съм в Еврозоната, но при съседи с плаващи валутни курсове е малко Mission: Impossible (I, II and III) за икономиката ни.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            феномен , изживян вече в сащ преди близо столетие .......
            Свърши ли ти вече смяната в пицарията? Или си в обедна почивка?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              мързи ме да изброявам повече , НО повярвай ми - ИМА АНАЛОГ по света и се казва ДЕПРЕСИЯ ......
              Асене, съмнявам се да има аналог. При всички рецесии досега и депресията имаме поевтиняване на енергоносителите и суровините (нямало е печатане на пари). Сега не е така.
              Продължавам да отричам аналогии от миналото. Сега сме в нова непозната фаза на глобалната икономика.
              Last edited by anon6706; 05.01.2011, 01:52.

Коментар

• ...

с една дума казано след левъридж следва РЕВАЛидж

Коментар

но дългосрочно дали не горим и суровото покрай сухото?
                  Нали искаш дългосрочно да си част от ЕС и еврозоната или вече не искаш? Ако искрено ги желаеш то за теб не би трябвало да е дилема дали да използваш еврото като валута, което и правиш в момента с фиксирания курс на лева.

Коментар

Не е точно инфлация. Аз съм се поразтърсил, но досега не намирам аналог на случващото се по света.
                    Имаме инфлиране на задължителните разходи за домакинствата, но имаме дефлиране на останалите разходи.
                    Не знам, може скоро да му измислят име - нещо от сорта на poorflation.
                    казва се стагфлация,която е на път да превърне рецесията в депресия.
                    мотамо се движи бг икономиката и монетарната политика,се едно е началото на 30те години в сащ,с абсолютно същите грешки.
                    1. имаш краш на сток маркета в продължение на 4 години в сащ-в бг е 3 година поред-ранното известяване на депресия с десетилетни последици.

2.неправилна монетарна политика в следствие на балон:
                    в сащ понеже долара е бил вързан към златото,е нямало достатъчно злато за да се финансира бума и той се е финансирал с левъридж образувания-репо сделки на фондовите борси+междуфирмено задлъжняване в 100ци проценти+ задлъжняване към банките в имотния сектор,без банките да имат парите да си позволят това.тва ти е америка преди 1929 година.....нещо да ти напомня с бг 2007?абсолютно същитъе показатели.....
                    дълевъридж процеса в сащ поч3ва в края на 1929 и продължава до 40те години-над десетилетие.....
                    започва с борсов краш и масови фалити-в бг бе същото......после хората по големите градове в сащ остават без жилища-банките им ги конфискуват ......в бг в момента имаш 18% лоши кредити
                    после банките фалират,в бг не,защото се спасяват.........

3. в следствие се получава ДЕурбанизация-в сащ в големите градове хората остават без работа,заради фалитите на компаниите и безработицата ги задължава да се връщат по родните места.........
                    в софето.....нещо да не би "случайно" трафика да е намалял спрямо 2007-2008 год?е нали е невъзможно тва?нали ужким големите градове в бг тепърва привличат нови провинциялисти?
                    4. първия социялен ефект на депресията в сащ е ,че въпреки ,че е имало повече имоти от нужното за населението,голяма част от населението остава бездомни,банките конфискуват и после фалират......в бг това още не е дошло,но се задава-18% лоши кредити НЕ означава,че това са конфискувани имоти-когато го направят,те ги изчистват-банката го продава,обавява загубата и ИЗЧИСТВА ЛОШИЯ КРЕДИТ........18% лоши кредити значи,че те ТЕПЪРВА ще се конфискуват и после кво ще ги правят банките идея си нямам,нито ме интересува.....проблема е социялен-кво ще правят тези хора,които останат на улицата?
                    тук говориме да десетки хиляди,ако не и стотици хиляди засегнати семейства.......
                    5.масовите банкиви фалити в следствие на дилевъридж -тва още не сме го видели....днес виждаме правителствата да фалират,вместо банките......ей тва до къде ще доведе ще се учиме........
                    6.масовите фалити на компании и масова безработица-дилевъридж процеса винаги води до там,ако не може да се балансира с монетарна политика......в бг,както и в сащ през 30те правителството седи и гледа отстрани.....
                    7.в сащ през 30те се появяват дъстстормс в мидуест-фермарите фалират заради сушата ,от където въпреки рецесията се появява инфлация заради недостатъно месо и зърнени храни.......
                    в бг-въпреки че имаш рецесия и няма проблеми с времето,имаш скок в храните-първата причина е глобализирането на цените на зърнените култури+поредица от пожари и наводнения,които вдигнаха цените на зърното,ОТДЕЛНО имаш гамен за финансов министър,който допълнително финансира инфлация в рецесия,с вдигане на енергийните продукти........

стагфлацията НЕ е инфлация в цялата икономика-стагфлацията е "лоша" инфлация в секторите за първо потребление ( оцеляване ) +дефлация в секторите,които са балонирани или ненужни за оцеляването на нация в рецесия.....демек имоти,коли,молове, акции , бондове , ресторанти , магазини , хотели и т.н. , което довежда до масови фалити И В ОБСЛУЖВАЩИТЕ сектори на икономиката.

мързи ме да изброявам повече , НО повярвай ми - ИМА АНАЛОГ по света и се казва ДЕПРЕСИЯ ......

данните за БВП и прочие дянкови измишльотини,като оценката на наркотрафика в бг като част от БВП са нищои повече от смешни медийни игрички,които няма как да помогнат....ВИНАГИ "медийни икономики" са завършвали ФАТАЛНО....гърция е последния пример......с лъжи не става.....стагфлацията ще вкара бг от рецесия в депресия........

18% необслужвани кредити .... истинския кур ще се почувства когато тези лоши кредити почнат да намалят в статистиката на БНБ .... тва ще значи десетки хиляди хора да остават без дом,въпреки,че бг е презастроена и има покрив за всички ......... феномен , изживян вече в сащ преди близо столетие .......
                    Last edited by acen1975; 05.01.2011, 01:41.

Коментар

Не виждам алтернатива. Евентуална девалвация на лева няма да помогне на родната икономика, защото в момента България няма икономика. Девалвацията би помогнала само на няколко десетки дълбоко затънали с кредити видни "бизнесмени" чийто бизнес досега бе да крадат държавата и да се възползват от евтиния наемен труд.
                      В това ти виждане (червеното) съм много съгласен, но дългосрочно дали не горим и суровото покрай сухото?

Коментар

Между другото - Все още ли си отявлен защитник на валутния борд (паричният съвет)?
                        Не виждам алтернатива. Евентуална девалвация на лева няма да помогне на родната икономика, защото в момента България няма икономика. Девалвацията би помогнала само на няколко десетки дълбоко затънали с кредити видни "бизнесмени" чийто бизнес досега бе да крадат държавата и да се възползват от евтиния наемен труд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                          [FONT="Lucida Sans Unicode"]Себулба, гледам се изявяваш като експерт по финанси и инфлация, тук даже си цитирал някакви източници на информация, колко човека колко пари имат средно и т.н.
                          Всичко това ти го казвам Себулба, за да ти стане ясно едно - в България пазарът на НИ зависи най-вече от банките и това как отпускат кредитите си. Не от инфлацията, не от цените на хляба, не от желанията на брокерите Винаги ще има идиоти, които ще теглят кредити на непосилни лихви и ще купуват апартаменти на балонни цени.
                          От желанията на брокерите със сигурност не зависи, както и от желанията на съдебните изпълнители и от желанията на строителите. Пазарът в България зависи от банките, макар и не в толкова голяма степен, колкото си мислиш (те ако можеха да са ги закарали на 3к+ Е) . Не важно на колко субекта са депозитите, а кога ще излязат от банките. Не е и толкова важно да се юрне да купува НИ с тях , това което ще се случи на пазара на НИ ще е вторичен ефект вследствие на променената макроикономическа среда. Та ключовия момент е кога населението ще започне да харчи тия 400 милки на месец, дето ги спестява така ударно Ох, спирам. 1 часа е, спи ми се

Коментар

• .....

в бг знам хора които го караха само на хляб и фотосинтеза по време на икономи4еския бум
                            оба4е караха скъпи коли и вси4ките им пари отиваха за поддържането им

тъй 4е индекса core cpi е най важен то4но за бгто
                            тъй 4е да вземат да го сътворят най накрая та да я видиме тая инфлация

Коментар

Държавата увеличава данъците. По-високи акцизи на горивата, по-високи данъци на жилищата, по-чести смени на задължителни документи за да те дръсти с разноски и т.н. Държавата просто се насочва към облагане на разходите които населението е задължено да прави, като разходи за светло, топло и храна! Разбира се няма да обложи с по-голям данък продажбите на ролекси и ферарита, защото няма да вземе нищо...
                              Това звучи поносимо за държави като САЩ, Германия или Япония.
                              За България е самоубийствено.

Между другото - Все още ли си отявлен защитник на валутния борд (паричният съвет)?

Коментар

• .....

утре бай ганьо кат ме види с новия мерцедес
                                ше изкопа земата ама ще намери на4ин и той да се вземе по скъпа кола и гарантирам 4е няма да мисли за последствията

щото знае ли 4овек може и жена му да по4на да пое.вам

това движи световната икономика
                                а не покупките на зеле и ряпа
                                Last edited by zloblivi_podritvaniq; 05.01.2011, 01:09.

Коментар

Working...
                                X