IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Голям си теоретик. Аз ще ти кажа как стоят нещата в действителност. Живея под наем от май 2002 година. До септември 2009 - последователно в два двустайни напълно обзаведени в Бели брези на един и същи собственик. През май 2002 сключихме договор за наем 130 долара месечно (около 300 лева), а когато напуснахме през септември 2009 , наемът беше 350 лева. В момента живеем пак в Бели брези, само че в тристаен напълно обзаведен и плащаме 600 лева без абсолютно никакъв намек за вдигане, даже напротив - хазяите ни гледат като писани яйца, защото много, много трудно ще намерят на тази цена наематели, които да не закъсняват и ден с наема, да плащат моментално всички битови сметки и да пазят апартамента и обзавеждането.
    Инфлацията от май 2002 до септемри 2009 е 52%. Цените на жилищата в София от май 2002 до септември 2009 с се повишили със 143% (данни на НСИ)
    Та толкова за цените и скачащите наеми
    Това е заради незапомнено ниската инфлация поради кризата. Наблюдавай хазаите - като забележиш промяна в погледа им, значи е време да ускориш покупката на жилище. Ако видиш тоя период, дето си дал за пример в долари цената приблизително се е утроила.
    От 1990 , откакто НСИ започва да изчислява индекс на потребителските цени, инфлацията е 415883.4%, а ако някой е имал спестявания на влог, няма да му стигнат и за приличен обяд. Стискайте си хартийките

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ъмм,

драснах 3 коментара в блог-а си, че не ми се повраря сега оттам, погледни ги. Тотална грешка е автоматично да се прехвърлят проблемите на развитите с тия у нас. Там съм се опитал да го развия малко. Т.е. техните проблеми, не са нашите.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/0...-2011-g.661837

Последните 3 коментара, демек моите

Чиърс и на тИбя!

П.П. Просто ви манипулират с международната ситуация, проблемите са съвсем други при нас и мерките са тотално неадекватни с обяснението, ама другите правят така. Тук, даже и не правят това, което "там", но както и да е ...
      Коментирах само фундамента в ЕС като цяло
      Ами аз никъде не съм писал в поста
      си за положението у нас.
      То не ме и интересува по принцип.
      Пък и ми е ясен де
      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Специално за лаладжиите във форума: съществува и понятието инфлация. Колко е тя за последните 100 месеца, колко ще бъде за следващите 100 месеца? Или очакваш вечно да не ти вдигат наема? Да ти подскажа: за последните 100 месеца инфлацията е 64% (и тя е толкова малка основно заради отшумяващата вече криза), а за следващите 100 месеца очаквам да е над 100% при това бясно печатане. Ако приемем, че наема ще се актуализира с инфлацията , цифрите са съвсем други.
        Голям си теоретик. Аз ще ти кажа как стоят нещата в действителност. Живея под наем от май 2002 година. До септември 2009 - последователно в два двустайни напълно обзаведени в Бели брези на един и същи собственик. През май 2002 сключихме договор за наем 130 долара месечно (около 300 лева), а когато напуснахме през септември 2009 , наемът беше 350 лева. В момента живеем пак в Бели брези, само че в тристаен напълно обзаведен и плащаме 600 лева без абсолютно никакъв намек за вдигане, даже напротив - хазяите ни гледат като писани яйца, защото много, много трудно ще намерят на тази цена наематели, които да не закъсняват и ден с наема, да плащат моментално всички битови сметки и да пазят апартамента и обзавеждането.
        Инфлацията от май 2002 до септемри 2009 е 52%. Цените на жилищата в София от май 2002 до септември 2009 с се повишили със 143% (данни на НСИ)
        Та толкова за цените и скачащите наеми
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
          Миранди тя тая работа с плюскането
          и се вижда края вече !!!!
          Инфлацията е на 2.2% в еврозоната ,
          а влиза вече и доста висока производствена,
          та поне на лесния достъп му се види края.
          За лихвите ЕЦБ ще се ослушват допоследно,
          но лесния достъп ще го спрат скоро.
          Това при условия , че китайците не
          се избушат в кочината си и суровините
          не паднат.
          Катайците обаче , ако удържат фронта ЕЦБ
          първо спира лесния достъп, а ако инфлацията
          мине 3-те% до края на годината може и лихви да дигат.
          Въпроса в цялата таз картинка е как
          ще се финансират ПРАСЕТАТА ?????
          Ъмм,

драснах 3 коментара в блог-а си, че не ми се повраря сега оттам, погледни ги. Тотална грешка е автоматично да се прехвърлят проблемите на развитите с тия у нас. Там съм се опитал да го развия малко. Т.е. техните проблеми, не са нашите.

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/0...-2011-g.661837

Последните 3 коментара, демек моите

Чиърс и на тИбя!

П.П. Просто ви манипулират с международната ситуация, проблемите са съвсем други при нас и мерките са тотално неадекватни с обяснението, ама другите правят така. Тук, даже и не правят това, което "там", но както и да е ...

Коментар

• Миранди тя тая работа с плюскането
            и се вижда края вече !!!!
            Инфлацията е на 2.2% в еврозоната ,
            а влиза вече и доста висока производствена,
            та поне на лесния достъп му се види края.
            За лихвите ЕЦБ ще се ослушват допоследно,
            но лесния достъп ще го спрат скоро.
            Това при условия , че китайците не
            се избушат в кочината си и суровините
            не паднат.
            Катайците обаче , ако удържат фронта ЕЦБ
            първо спира лесния достъп, а ако инфлацията
            мине 3-те% до края на годината може и лихви да дигат.
            Въпроса в цялата таз картинка е как
            ще се финансират ПРАСЕТАТА ?????

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
              Чиърс Бат Маранди!!!
              Ама вече с Винце, че ракийката ми дойде в повече ......
              А иначе имотките рипат ЯКО ......
              особено ако питаш бат Булби
              ама то други от неговата партия не останаха ....
              И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН ...... !!!!!
              Миски, да ти е сладко и на тИбя!

Превъртам една статия за имотките, която съм ти обещал през Русата си кратуна вече. Само да предупредя, че няколко дена ще ми виси на комп-еца кат' я напиша, после малко редакции и ако не ми хареса ... няма да я пусна - хихи

П.П. Чаках ЕЦБ-то да обявят ОЛП-то, не е добре ра'утата - демек монетарно се борят с дефлацията още, държавите дет' са нагрухани с държавни дългове и дефицити пък фискално ебават майката на такованката.

Демек, 2 противоположни фундамента, а т'ва не е добре за имотките.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Как е рипат ли имотките?

Чиърс на бебетата сладки с една ракойка!
                Чиърс Бат Маранди!!!
                Ама вече с Винце, че ракийката ми дойде в повече ......
                А иначе имотките рипат ЯКО ......
                особено ако питаш бат Булби
                ама то други от неговата партия не останаха ....
                И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН ...... !!!!!
                remember remember the fifth of november

Коментар

• Как е? Рипат ли имотките?

Чиърс на бебетата сладки с една ракойка!
                  Last edited by marandi; 14.01.2011, 22:20.

Коментар

• Като триете ще пусна без прасето !!!!
                    Аз не чакам нищо от никого да ми продаде !!!!
                    Имам си достатъчно имоти!!!
                    Банките ще продават, че свят ще им се завие,
                    но ще стане като албумите на Володя Стоянов.
                    Продават се но никои не купуват
                    Ще ви пусна прасето щето за РъБъ
                    ще става все по актуално !!!
                    Знаете кое прасе

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                      искренно мерси за комплимента за годините.
                      а цената я обърнах в евро за леснота.
                      17 500 долара беше. някои поработвахме навънка отрано.
                      верно опитвам да го продам, но и хич не ми пари дали ще мине сега или след 5г.
                      за никъде не бързам
                      Комплименти за чесноста!!!
                      Горе-долу толкова фърфяха тогиз 3 стайните (или 4-многостайните по сегашни стандарти)
                      И отново - хубаво е тук да пишат хора които наистина имат някакъв РЕАЛЕН опит в НИ.
                      А ти, relatively new - за какво продаваш???
                      както си писал - след 5 г. НИ - пак ще са гребена на вълната ....
                      Може би .....
                      Last edited by marin1; 14.01.2011, 22:08.

Коментар

хи хи. мога да си чакам и 5г и да си прибирам наема. какво ми пречи.
                        вие си чакайте банките да ви продадат на безценица. ще се случи приблизително.............никога
                        Аз не чакам нищо от никого да ми продаде !!!!
                        Имам си достатъчно имоти!!!
                        Банките ще продават, че свят ще им се завие,
                        но ще стане като албумите на Володя Стоянов.
                        Продават се, но не се купуват
                        Ще ви пусна прасето щото за РъБъ
                        ще става все по актуално !!!
                        http://www.vbox7.com/play:e3e388ed

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          ralatively new - верно, ама много верно си "относително ноффффффф....."
                          1995 - все още немаше евро .....
                          1995 - цените беха у USD .......
                          курса USD/DEM беше ........ - айде щото си нов и требе да се докажеш ще оставя на многоточието ти да го попълниш.
                          От целия ти пост - дъха на младежжжжж - наследил хапартамента и се опитва, повтарям - ОПИТВА, да го продаде .....
                          прилятелю - от мен да знаеш - ако някой се опитва да ти представи нещо "като подарък" беж от там и то ДАЛЕЧЕ
                          горния съвет е съвсем ИСКРЕН и ПРИЯТЕЛСКИ....
                          искренно мерси за комплимента за годините.
                          а цената я обърнах в евро за леснота.
                          17 500 долара беше. някои поработвахме навънка отрано.
                          верно опитвам да го продам, но и хич не ми пари дали ще мине сега или след 5г.
                          за никъде не бързам

Коментар

а ако апартамента е купен 1995 за 15кЕ
                            и досега се е изплатил от наеми, тогава какво правим.
                            нека се сетя. продаваме го по 200Е на квадрат за нуждаещите се от форума.
                            ralatively new - верно, ама много верно си "относително ноффффффф....."
                            1995 - все още немаше евро .....
                            1995 - цените беха у USD .......
                            курса USD/DEM беше ........ - айде щото си нов и требе да се докажеш ще оставя на многоточието ти да го попълниш.
                            От целия ти пост - дъха на младежжжжж - наследил хапартамента и се опитва, повтарям - ОПИТВА, да го продаде .....
                            прилятелю - от мен да знаеш - ако някой се опитва да ти представи нещо "като подарък" беж от там и то ДАЛЕЧЕ
                            горния съвет е съвсем ИСКРЕН и ПРИЯТЕЛСКИ....

Коментар

• .....

ама това брадатото същество много здраво държи борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Нов продукт специално за сривлювци:

Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                И няма да има живи хора или пък ще живеят в пещери, може би? А, Спарти?
                                Защо питаш, когато сам си го написал?

Коментар

Working...
                                X