IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнение
    Мисля в България е долу горе така. Аз не познавам хора без имот или такива които няма да наследят: rolleyes:
    Само Ивкооо е нямал и е ходил 8 клас на бригада в САЩ да спечели долари да си купи 60 кв до НДК...за тези които не си спомнят...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
      ..., едва ли не това да притежаваш имот е някакна даденост с която човек се ражда...
      Мисля в България е долу горе така. Аз не познавам хора без имот или такива които няма да наследят: rolleyes:

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        .....300 000 лв. дължи за вода столичен блок...
        Ако си "горд" собственик на апартамент в такъв блок и го държиш като "инвестиция"...колко ли ти е печалбата от нея??
        Не си прави труда да им обясняваш. Според апокалиптиците е по добре да си "горд" собственик на апартамент със финансови тежести отколкото да държиш безполезни хартийки, наречени пари

Коментар

• .....300 000 лв. дължи за вода столичен блок...
          Ако си "горд" собственик на апартамент в такъв блок и го държиш като "инвестиция"...колко ли ти е печалбата от нея??

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
            Мисля че това ще е дъното при имотите. Ако хранителните стоки тръгнат нагоре, а те са тръгнали, петрола и металите няма смисъл да споменавам. Това значи инфлация на основните валути. Това значи една верижна реакция, дето ще повлече на буксир и цените на имотите, и доходите!
            Не си прави труда да им обясняваш... Според апокалиптиците тука имотите трябва да ги дават безплатно, едва ли не това да притежаваш имот е някакна даденост с която човек се ражда...

Коментар

• В страните с нормални и работещи пазари на НИ един имот се продавал за 2-3 месеца.

В БГ - за 6-12 месеца, ееее то след като е престоял 12 месеца каква ли му е станала цената?

Аи, иди доди, един имот да се продава средно 12 месеца, ама за един апартамент за под наем да му се търсят наематели средно 12 месеца - е т'ва е вече много показателно за пазара...

Коментар

• Мисля че това ще е дъното при имотите. Ако хранителните стоки тръгнат нагоре, а те са тръгнали, петрола и металите няма смисъл да споменавам. Това значи инфлация на основните валути. Това значи една верижна реакция, дето ще повлече на буксир и цените на имотите, и доходите!
                http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Очаквам плавно, изключително бавно понижение поради инерцията и носталгията по "цени 2008-ма" . Смятам, че дългосрочна ценова прогноза може да е подвеждаща. Възможни са нива каквито не е имало през последните 100 години спрямо средния доход на средния човек от провинциалните по-големи градове.Изключвам София, защото тя отдавна не е най-доброто място за живеене и напоследък и за бизнес и работа. Със свиването на икономиката това е неизбежно! Циганизацията на града е факт, който ще играе все по-негативна роля.Обособиха се псевдобогаташки квартали без инфраструктура и с големи ценови претенции без покритие. Някои бъркат Бистрица с Бевърли хилс!
                  Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от biliana4 Разгледай мнение
                    Да си кажем право цените на всички имоти в България са ненормално надути от 5-6 години насам. Всеки реши че трябва да печели от спекула с имоти и започна да търси "европейска цена". Само има една малка подробност - цената на имота се определя от това къде той се намира, каква инфраструктура има в раьона в който се намира (и естествено много други фактори). Пример: не може пред новата ти кооперация да има гъста селска кал и поляни с кучета и магарешки тръни, а да търсиш цена от по 1000-1500 евро за квадрат. Това е цена подходяща за затворен комплекс примерно в Северна Испания в екологична зона, на брега на океана, но не и за нашата мила родна картинка. Смятам че спекулативно надутите цени на имотите в България бавно и сигурно ще се върнат на нормалните си граници отпреди 5-6 години.
                    Добрю ютрю
                    В поста си имаш голям пропуск !!!!
                    Величнината на стойността на НИ като число
                    е следствие на функцията на доходите,
                    както и доходността на НИ като цяло !!!!
                    Те 5 лева нямат в джоба пък в
                    главите им локейшени , кал и кучета
                    В София освен на 3-4 места дето има
                    много мангали и е гадно за живеене,
                    но почти навсякъде си е едно и също,
                    т.е. локейшън до локейшън
                    Мила Моя Майнольо
                    Last edited by bgg_red; 16.01.2011, 08:46.
                    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Ами те спаднаха, но не чак толкова колкото си измисля двойника на Маранди.
                      Освен това Биляно научи как се пише район, пък тогава давай "компетентни" мнения за НИ

Коментар

• Цените на имотите все още са ненормално високи.

Да си кажем право цените на всички имоти в България са ненормално надути от 5-6 години насам. Всеки реши че трябва да печели от спекула с имоти и започна да търси "европейска цена". Само има една малка подробност - цената на имота се определя от това къде той се намира, каква инфраструктура има в раьона в който се намира (и естествено много други фактори). Пример: не може пред новата ти кооперация да има гъста селска кал и поляни с кучета и магарешки тръни, а да търсиш цена от по 1000-1500 евро за квадрат. Това е цена подходяща за затворен комплекс примерно в Северна Испания в екологична зона, на брега на океана, но не и за нашата мила родна картинка. Смятам че спекулативно надутите цени на имотите в България бавно и сигурно ще се върнат на нормалните си граници отпреди 5-6 години.
                        Last edited by biliana4; 15.01.2011, 22:53.
                        Обяви

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Има наистина нещо много сбъркано в България щом разни руси кратункьовци крадат безогледно авторско право на каквито и да било писания, без да им мигне окото. На такава наглост и безочие би трябвало не да се гледа просто подозрително, но да се натирват подобни индивиди в миша дупка още преди да са изписукали. Вчера прочел за монетарна политика и за фиск и вече той е ментора, който учи авторитетите! Веселяк!
                          ........................
                          Гледам хората измислили 5G. Аз откога откога.........
                          Ти откога,откога....си готов за 4-ти километър. Като нямаш какво да кажеш, поне недей да спамиш. Какво сме ти виновни,че цената на безценната то боксониера е паднала
                          О,извинявай,сбърках. За тебе 30% не е спад,поне това писа в един от постовете си, които модераторите великодушно преместиха в 'Бисери и Вицове'

Коментар

• Има наистина нещо много сбъркано в България щом разни руси кратункьовци крадат безогледно авторско право на каквито и да било писания, без да им мигне окото. На такава наглост и безочие би трябвало не да се гледа просто подозрително, но да се натирват подобни индивиди в миша дупка още преди да са изписукали. Вчера прочел за монетарна политика и за фиск и вече той е ментора, който учи авторитетите! Веселяк!
                            ........................
                            Гледам хората измислили 5G. Аз откога откога.........
                            Last edited by LANDLORD 31; 15.01.2011, 16:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                              Коментирах само фундамента в ЕС като цяло
                              Ами аз никъде не съм писал в поста
                              си за положението у нас.
                              То не ме и интересува по принцип.
                              Пък и ми е ясен де
                              Гледам колегите взели да ми цитират разни работи вече - има напредък значи.

http://www.capital.bg/politika_i_iko...aciia/?ref=rss

Има и доста глупости написани, ама нека гледаме позитивно.

Щом, поне вече те взеха да прайкат разлика за инфлацията като функция между монетарни и фискални мерки е добре. Даже се появяват проблясъци да се различават книжни от стокови пари ... брях - какъв напредък ...

По-нататък като ми остане време ще им драсна още някой друг урок, понеже те имат повече чуваемост, предвид позициите и ухажването от медиите, което имат.

На Русото не му дреме, че го "осребряват", важно е 'орицата да разбират какви процеси протичат в БГ-стан.

П.П. Още кат' се появих в тоя форум и Влади Въргала ме изплагиатства в Господари на ефира с моята реплика на втората седмица: "Рипат ли имотите? Рип-рип ... R.I.P.?", ми стана ясно, че в БГ-стан има нещо тотално сбъркано .... та, вече свикнах да се чета и гледам по телевизията от кого ли не. Кофти е, че не могат да го изведат логически и се получава малко папагалска работа, а икономиката е проста наука и съвсем предвидима, но не е това целта в БГ-стан да се оправяме, а фори напротив.

Мдамм ...
                              Last edited by marandi; 15.01.2011, 00:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Това е заради незапомнено ниската инфлация поради кризата. Наблюдавай хазаите - като забележиш промяна в погледа им, значи е време да ускориш покупката на жилище. Ако видиш тоя период, дето си дал за пример в долари цената приблизително се е утроила.
                                От 1990 , откакто НСИ започва да изчислява индекс на потребителските цени, инфлацията е 415883.4%, а ако някой е имал спестявания на влог, няма да му стигнат и за приличен обяд. Стискайте си хартийките
                                Казах ти каква е инфлацията за периода 2002-2009, тоест отпреди кризата. За същия период наемът ми се вдигна с 50 лева. Какво е съотношението в долари слабо ме интересува, защото моята заплата винаги е била в левове. А ти ако искаш, смятай в злато, петрол или акции от БФБ.
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X