If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Та като се заговорихме за наеми, ето колко върви 3-ст, 110кв в Лозенец - 230 евро
Брррр, много паднали наемите бря...
мда, наистина са паднали, според тази обява - крайно време беше Иначе е необзаведен, което му е сериозен минус, но пък и 450 кинта за тристаен, в Лозенец, до Сити центъра си е ниска цена, на фона на наемите от преди 2 години, а и определено не е коптор, Да, явно нещата започват да си идват на мястото със спада (особено за наемите - там няма как да мърдат много, всеки месец е пропусната полза)
Много сте го заяли пича, на който и аз доста съм се присмивал, но тук е казал и доста мъдри неща, които някой са припознали като обида за егото им и са започнали коментарите
Пичове, от тия коментари да разбирам, че като заминеш за чужбина ставаш богат, умен и преуспял в живота. Ох, колко е тъжно и смешно... Направо сте жалки с тия коментари.
95% от хората живеещи в чужбина живеят в мизерия и живеят на 2 часа път с влак от работата си, но виж понеже живеят "...в ЧИКАГО брато..." и като се върнат тука са велики и богати, ама като си отидат пак в американско пестят от закуски за да харчат после в Син Сити в Софето... Това е реалността.
Тук единственото, с което не съм съгласен е за процента - според мен е около 70% (естествено на ангро). да, огромната част от българите в чужбина са мизерници и са заминали от тук поради мизерията - реално не са имали избор, горе-долу както и тези дошли в Сф, на които викаме "селяни", нищо че идват от град като Стара Загора, примерно, дето има 8 000 години история. Та тези хорица са 2 основни вида:
- родители, бачкащи, за даискарат некое евро, което да пратят вкъщи
- 20-30 годишни - бачкащи, за да съберат кинти за нещо - кола, къща, хапартамент у градО (който и да е той) или просто, за да имат кинти, като се приберат за 2 месеца в Бг да се правят на дзвйезди
И двата типа вземат по около 1000 евро (сума, която можеха да вземат и в Бг, по строежите, по време на бума, вече - йокму), спят като скотове по 5-6 човека в двустаен, ходят да си пазаруват вечер от преоценените хранителни стоки в супермаркетите и т.н. И те (бачкащите в чужбина) и дошляците в Сф гледат отвисоко своите бивши съселяни, разликата е само, че "чужденците" дават акъл за всичко и на всички в Бг (особено ме кефи репликата - като се оправите, ще се върна - в тая кочина няма живот за мен. Ами като се оправи "кочината" няма да те щем бе, охлюФ), презират държавата си, но идват тук да си лекуват зъбите (нищо, че не плащат здравни осигуровки) и не се отказват от Бг паспорта си (считам, че е крайно време да отпадне двойното гражданство, но това е друга тема)
Тези които заминават да учат в чужбина, го правят защото не ги приемат в Софииските университети и така... Толкова е просто.
Е, тук си се поолял - честно. Вярната реплика е: който не го приемат в София (независимо каква специалност), отива да учи в страната, Това с особена сила важи за УНСС - всички се пробват за него, но понеже огромната част не ги приемат (щот в УНСС труден е приемът и там е реалната цедка, а и там си има едни 25%, които влизат защото са били на курсове към буз-а и т.н., та примът съвсем отънява) и се забиват по некви смешни Винсове и Академии и се почва едно - ама УНСС това, УНСС онова. Гроздето наистина е киселко понякога, а фактите са си факти - УНСС е вузът с най-голпм наплив на кандидати и най-голям коеф. кандидати/прием (тук изключвам екзотични университети като Медицинския и други). Това е за Бг вузовете и омразата към софийските - просто не са ги приели горките
Колкото за чужбина и там категориите са две, но и за двете не важи твоята теза:
- едната група са цървули, които са записали некъв колеж (в САЩ) само и само да не ги изгонят от сащианско. "Учат" та се сцепват
- втората група са умни и кадърни деца от Бг (това вече е истинска загуба), които си вземат изпитите/печелят стипенсии и т.н. и понеже в Дойчланд и Аустрията беше безплатно ученето (или поне символично платено) обикновено ходят там. една част се реализират, макар и много трудно там, други (като Калинка-Малинка) се пишат от правилната партия и нали имат вишУ от чужбина - значи са най-големите
Е, иам и групичка дето ходи из чужбина да "учи" с на мама и тате парите, ама те са друга бира.....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
В една друга тема имаме спорове с Императора относно мангалите.Но той не иска да признае истинските виновници в лицето на българската държава народ и политици а манго откраднал направил деца давай да трепем хъхряците.Мангалите са нужни на тази страна но не в такова количество.Има работа която само те могат да свършат за толкова малко пари.Ако не са те ще ни напълзят други такива но още по зли и отвратителни.Помощи трябва да се дават примерно по сто кинта на безработен мангал а не детски.Парите които им се дават да не се обвързват с никакви деца а семейно подоходно облагане.Държавата трябва да протегне моркова към тези които искат да се интегрират и да им увеличи дажбата а на тези които не искат яка сопа.Но няма кой да го направи.Много меки пишки в политиката.А иначе софиянци си живеят в някакъв си техен измислен свят в който
1.София е най страхотния град в България
2.Всички са се юрнали към София
3.Готови са продадат всичко на безценица в провинцията дори и майка си само и само да се доберат до заветния град
4.Купуват всичко на баснословни цени щото имотите у София само растат и по добре ипотека отколкото наем.
5.Един комшия ми каза че баджанака му продал 20 декара ниви край Г.Оряховица и си купил два апартамента в София.
6.В София са най големите заплати
7.Най доброто образование
8.Най възпитаните и културни хора.
9.Най доброто здравеопазване.
И да не изброявам повече.Но светът се променя.Най интелигентните млади хора които знаят поне един чужд език отдавна са предпочели ........Германия,Англия,Италия,Австрия,Швейцария,Ф ранция,Испания.София по нищо не се отличава от което и да е място в България защото навсякъде живеят българи и всичко си прилича на нас.
Баценка, за мангустите си сравнително прав - не са толкова голям проблем, а и са стадо (това е поради ниския им интелект и стадно-номадския им живот). Само дето това за децата не си го домислил, там врътката е друга - за първо дете - 50 кинта детски, за второ - 100 кинта и за трето - 200 кинта, за четвърто и всяко следващо - дължиш по 300 кинта на държавата и тя може да си ги удържа от останалите детски - това е, много е просто. Естествено съчетано с подоходно облагане, ама то мангустите не ги касае, поне засега.
Ама за останалите глупости, дето си ги изредил - ще ме прощаваш, но ще те коригирам, защото много грешиш. Явно дългият живот на село те е позатъпил - с какъвто тръгнеш, такъв ставаш, а на село околната интелектуална среда не е от най-високите, все пак не се изисква особен акъл да си овчар или говедар, макар че и там си има тънкости, но не това е поинта ми - да не задълбавам в тази насока. И така:
1.София е най страхотния град в България - ами не знам дали е най-страхотния (и аз мисля, че не е) –, но поне данните показват, че най-големият наплив е насам - от това по-голям измерител за страхотност (от какво е породена тази страхотност и дали заради нея останалата част на БГ/без 3-4 града/ не е оставена да вегетира е друг въпрос) - здраве му кажи
2.Всички са се юрнали към София - е, ти закъде искаш да се юрнат - за Буковлък, Мечка и Долна Митрополия ли. Да всички (хайде не всички, ама едно 50% от юрналите се вътре в страната) са се запътили към София
3.Готови са продадат всичко на безценица в провинцията дори и майка си само и само да се доберат до заветния град - да, точно така, а най-интересното е, че обикновено точно майка им и баща им ги подкрепят в начинанието им с мисълта, че там (в Сф ще намерят препитание, нещо което липсва в родното градче), така както ти си се запънал с шутове да разкараш децата си от Бг, щото там, у Джърманиту щели да станат хора - ами няма да станат, споко. Така както дошляците в Сф завинаги си остават "селяни" (е, децата им вече са "чисти" софиянци), така и синът ти ще е вечния гастарбайтер, хеле пък у Джърмани, ако ще и за най-видната швабка да се ожени
4.Купуват всичко на баснословни цени щото имотите у София само растат и по добре ипотека отколкото наем. - на 50% си прав (изключвам частта за постоянния ъп). Да, такова е мисленето - заем се изплаща, наем - не. И аз доста съм се смял с това, но като се позамислиш и оставиш настрани флуктоациите на пазар (ъп-даун), има някакъв, макар и тъп резон в това - имаш сигурност, нещо твое, а и така или иначе си решил да останеш в Сф и малко нямаш друг избор, сосбено ако си решил да правиш семейство (тук Андрей е на друго мнение и аз уважавам позицията му - просто малко хора мислят като него). Сега въпросът с цената е много важен, с ипотеката - също, но не мога да мисля всички олигофрени, които са си надскочили боя, нали
5.Един комшия ми каза че баджанака му продал 20 декара ниви край Г.Оряховица и си купил два апартамента в София. - за ГОряховица не знам, но хората с по 20 дка в Банско наистина направиха точно това, след като си купха Кайени и курви. Просто логиката в Бг е такава, а и лесни пари, лесно се харчат
6.В София са най големите заплати - безспорен факт, тук наистина нищо не каза, честно
7.Най доброто образование - още по-безспорен факт, но това е за друг отговор, който ще драсна след малко
8.Най възпитаните и културни хора - е, тук може доста да се спори - да речем, че иронията ти тук е уместна.
9.Най доброто здравеопазване - от това пък по-безспорен факт, трудно може да има, затова и основна част от пенсионерите не се разкарват от София - просто на село ще умрат за секунди, ако се разболеят, а тук - хващат 604 и са в Пирогов при първата въображаема болка.
П.С. Моля те, не се излагай с подобни глупости като тези - имаш добри тези и идеи и с удоволствие чета постовете ти, но тук доста си се олял.
Ооопс ,дали ,ама надали :"При бизнес кредитите размерът им, който би гарантирал бърз ликвиден поток, покрива 40% от общия обем заеми на корпоративния сектор.
При жилищните ипотеки на физически лица коефициентът на обезпеченост (кредити към обезпечение) е 63%"
Изненадах се кой пусна инфото , а и от това че никой не коментира второто изречение цял ден.
Хахаха... Какво го нападнахте всички Ивко. Бачкал и си купил апартамент... Мога да кажа само Браво!!!, а тука го изкарахте някакъв идиот.
Въпроса е къде е причината за тая злоба, която таите...
Да не би имотките да се прекалено скъпи и да не можете да си позволите този лукс, като него...
Няма злоба.
От 10-15 неща, които беше написал, само това за влака е вярно.
Не желая да споря с теб за да не ти разбивам илюзиите.Та казваш че който не го приемат в Софийски университет отивал в чужбина.Това младеж е голяма смешка.Образованието в Софийските университети е трагично за да не кажа комично.Учат неща които отдавна са морално остарели и излизат безпомощни.Преписват не ходят на лекции преподаватели са Вълка Лупи Малката секира Румен Гечев оня дето хванаха с подкупа в УНСС на Марко Семов сина да изреждам ли още..А ти като си толкова образован що ходи в Щатите на бригада и що не идват тук американски студенти на бригада да си изкарат някой лев.Като заминеш в чужбина си същия както и тук.С разликата че ако си умен и работлив там наистина живееш по добре от тук.Но само с минаване на граница не се става нито по умен нито по работлив.Децата които заминаха и завършиха там изобщо не живеят зле.Някои от тях работят за големи фирми в сферата на компютрите електрониката други са в банки трети в сферата на науката лекарствата.А ти с твоето образование си стой в София и се кефи.Следващия път да не видим теб по новините как се караш с новите си комшии от гетото.Тогава ще си видиш инвестицията.Ама то човек дето изкарал от 4 бригади 70000 долара колко му е да пише глупости по форумите.А с тая архитектура направо смях.Че ти работа в чужбина няма да си намериш посмъртно.След време ще разбереш че шест години са загубено време за прост чертожник или търговец на строителни и инертни материали
Ами лееееееко послъгва, иначе нищо лошо. А доколко двустаен на 1-и етаж на Васил Левски преди НДК в сграда на 70 години е лукс, може много да поспорим.
Иначе приказката "гроздето е кисело, защото е високо" е запазена за ъпърчетата и беше техен любим рефрен допреди 2 години, колчем някой разумен човек се опиташе да обясни, че имотите са надценени.
Чел съм и преди негови постове, но според мен нещата, които казва са абсолютно реални. А и за $70000 никога не можело да си купиш лукс, но апартамент в центъра да. Съмнявам се да е търсил какъвто и да е било лукс, а просто жилище на хубаво място.
Колкото за имотите. Аз лично очаквам спад на средната цена на жилищата, НО това ще бъде заради сегментация на пазара а не заради масов спад на цените. Примерно цените на локаци, като Топ център, НДК, Гео Милев, Лозенец ще се задържат или ще поскъпнат, а места като Люлин и Младост, Дружба ще продължат бавно и мъчително, но сигурно надолу поне още 20-30%.
А, като споменах думата "лукс" в предния пост имах предвид, че аз гледам на собственото жилище, като на лукс...
Хахаха... Какво го нападнахте всички Ивко. Бачкал и си купил апартамент... Мога да кажа само Браво!!!, а тука го изкарахте някакъв идиот.
Да не би имотките да се прекалено скъпи и да не можете да си позволите този лукс, като него...
Ха ха ха,
Мажо, Мажо,
какъв лукс думаш?
Явно си отскоро тука и не знаеш как Ивкоооо-то се оплете сам в лъжи преди една година някъде.
Не си спомням точно какво се бе оплел, ама с тези бригади май се оказа, че изкарал УАСГ на 8 години. Или нещо подобно, та затова тука се бъзикат с него.
Иначе няма нищо лошо човек да ходи на бригада и да поприпечели някоя кинта. Няма и нищо лошо човек да си купи имот. Няма нищо лошо и имота да е до НДК.
Ами лееееееко послъгва, иначе нищо лошо. А доколко двустаен на 1-и етаж на Васил Левски преди НДК в сграда на 70 години е лукс, може много да поспорим.
Иначе приказката "гроздето е кисело, защото е високо" е запазена за ъпърчетата и беше техен любим рефрен допреди 2 години, колчем някой разумен човек се опиташе да обясни, че имотите са надценени.
Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар