IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Това е явно някаква типично балканска черта. Виж как е в Сърбия, Гърция, Румъния, Македония, Албания - във всички тия държави огромната част от икономиката е съсредоточена в столицата и съответно столицата привлича много голяма част от населението на страната. Ние с градове като Пловдив и Варна сме горе-долу добре, виж примерно в Сърбия или Румъния кои са вторите по големина градове и какво население имат.
    Румъния не може да се сравнява с БГ за това. Първо населението и е колко беше, 30-40 млн, после имат доста градове над 500 хил население. Втория град по големина е Клуж, а също и Тимишоара и Констанца са големи, като Констанца претендира да е дори втори по големина, ама аз като ходих там, доста пъти, ми се стори по-малък от Варна, а да не говорим че Варна е много по хубав град от Констанца. Имат и много други големи градове - Яш, Галац, Плоещ, Крайова, Брашов. За Сърбия - те по ни мязат - имат Белград и Нови Сад. Ама преди да се разпадне Югославия не беше така.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Бубарко,

какво ще кажеш за това:

http://www.investor.bg/news/article/111174/113.html

Само в София спада на офертните цени е 15%.
      А какво остава за цените на сделките - 30% надолу...
      Не отричам. Ама това е вчерашен вестник. В утрешния пише " ръст от 10% за 2011"

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        За съжаление София е един изкуствено надут икономо-социално-демографски балон.
        Колкото по-бързо се спука този балон, толкова по-добре за града, по-бързо ще се изчисти от боклуци и от хора, които нямат работа тук...
        Това е явно някаква типично балканска черта. Виж как е в Сърбия, Гърция, Румъния, Македония, Албания - във всички тия държави огромната част от икономиката е съсредоточена в столицата и съответно столицата привлича много голяма част от населението на страната. Ние с градове като Пловдив и Варна сме горе-долу добре, виж примерно в Сърбия или Румъния кои са вторите по големина градове и какво население имат.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Тук не слагам всички под общ знаменател...
          Ако тези с "люлинския манталитет" са по-голямата част от хората - къде тогава я видя тази "
          Държавта ни никак не е лоша"
          Ако пък са малка част - защо ги даваш за пример?

Това е безпринципна позиция.

Коментар

• Бубарко,

какво ще кажеш за това:

Консултанти: Офертните цени на жилищата у нас с над 11% спад за 2010

Само в София спада на офертните цени е 15%.
            А какво остава за цените на сделките - 30% надолу...

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
              Бате Пешо, едно от предимствата на големия град е анонимността. Не я подценявай.
              В малкия град всеки знае всичко за другите. Освен това обикновено в тия градове има по един-двама местни дерибеи (Гриша Ганчев в Ловеч, братя Галеви в Дупница) без чието разрешение не можеш даже да пръднеш. Те държат цялата администрация, имат силно влияние и над частния бизнес и де факто са си нещо кето местни феодали. В София, при цялото разбойничество, което се шири, няма подобно нещо.
              За работата не си прав според мен. Дори в град като Пловдив държавната/общинската работа е на почит и заплатите са прилични на фона на средното за града, което за София изобщо не е така. В малките градове обикновено има по 2-3 проспериращи фирми, останалите едва свързват двата края и плащат мизерни заплати, осигуряват на минимален доход и реално са по-скоро в сивата икономика.
              Разходите за живот са драстично по-ниски само ако живееш на село и сам произвеждаш голяма част от храната си. Цените в Била, Лидл, Кауфланд са еднакви навсякъде в страната или разликите са пренебрежимо малки. Токът, парното и водата също не са много по-евтини от софийските. Горивата също.
              По моя преценка, понеже имам голяма рода в Пловдив, заплатите там са на 50% от софийските, а цените са има-няма 10% по-ниски и то само за определени продукти. И това е Пловдив, какво е по малките градчета не знам и не ми се мисли. Иначе градът и хората са прекрасни, бих живял с удоволствие там, ако имаше как с жена ми да работим сегашната си работа със сегашната си заплата. Даже и на малко по-ниска бих се съгласил.
              За съжаление София е един изкуствено надут икономо-социално-демографски балон.
              Колкото по-бързо се спука този балон, толкова по-добре за града, по-бързо ще се изчисти от боклуци и от хора, които нямат работа тук...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Crux столицата дава по големи възможности в смисъл разнообразие.Има длъжности и професии които само там можеш да работиш.Във Варна други в Козлодуй трето.Който се стреми към такива отива в София ако е решил да остава в България.Въпрос на личен избор.Иначе какво е по раличното на София в битов план да речем от Ловеч Плевен Търново Русе Стара Загора Благоевград?Магазини и молове на всякъде кафенета също.Дори в София е по гадно заради липсата на свободни места в ясли и градини,мърсотия,задръствания,безумен градски транспорт,паркиране,цигания,простотия
                Качеството на ток интернет водоснабдяване канализация също не е по добро.Няма такова населено място в което всичко да е добро и друго в което всичко да е лошо.Въпроса е какво иска човек и винаги се правят компромиси с едни неща за сметка на други.
                Не мисля че и у нас разликите са фрапантни.Поне между големите градове.
                Бате Пешо, едно от предимствата на големия град е анонимността. Не я подценявай.
                В малкия град всеки знае всичко за другите. Освен това обикновено в тия градове има по един-двама местни дерибеи (Гриша Ганчев в Ловеч, братя Галеви в Дупница) без чието разрешение не можеш даже да пръднеш. Те държат цялата администрация, имат силно влияние и над частния бизнес и де факто са си нещо кето местни феодали. В София, при цялото разбойничество, което се шири, няма подобно нещо.
                За работата не си прав според мен. Дори в град като Пловдив държавната/общинската работа е на почит и заплатите са прилични на фона на средното за града, което за София изобщо не е така. В малките градове обикновено има по 2-3 проспериращи фирми, останалите едва свързват двата края и плащат мизерни заплати, осигуряват на минимален доход и реално са по-скоро в сивата икономика.
                Разходите за живот са драстично по-ниски само ако живееш на село и сам произвеждаш голяма част от храната си. Цените в Била, Лидл, Кауфланд са еднакви навсякъде в страната или разликите са пренебрежимо малки. Токът, парното и водата също не са много по-евтини от софийските. Горивата също.
                По моя преценка, понеже имам голяма рода в Пловдив, заплатите там са на 50% от софийските, а цените са има-няма 10% по-ниски и то само за определени продукти. И това е Пловдив, какво е по малките градчета не знам и не ми се мисли. Иначе градът и хората са прекрасни, бих живял с удоволствие там, ако имаше как с жена ми да работим сегашната си работа със сегашната си заплата. Даже и на малко по-ниска бих се съгласил.
                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                  То че София е гаден град, гаден си е но за качеството на интернет например ще прощаваш - София е в топ 10 в света всъщност. А качеството на водата е по-добро от повечето места в провинцията където имат доста проблеми с твърдостта и.
                  Боби не случайно съм написал водоснабдяването а не водата.Сравнението не е между София и някое безводно селце а между София и големите български градове.Та половин София няма канализация.Не искам да определям София като гаден град.Това какво е гадно пак е личен избор.Пак казвам че всичко е въпрос на личен избор.За да си удовлетворен от професията си ще се наложи да търпиш битови несгоди.За интернета също няма как да се съглася.

Коментар

Crux столицата дава по големи възможности в смисъл разнообразие.Има длъжности и професии които само там можеш да работиш.Във Варна други в Козлодуй трето.Който се стреми към такива отива в София ако е решил да остава в България.Въпрос на личен избор.Иначе какво е по раличното на София в битов план да речем от Ловеч Плевен Търново Русе Стара Загора Благоевград?Магазини и молове на всякъде кафенета също.Дори в София е по гадно заради липсата на свободни места в ясли и градини,мърсотия,задръствания,безумен градски транспорт,паркиране,цигания,простотия
                    Качеството на ток интернет водоснабдяване канализация също не е по добро.Няма такова населено място в което всичко да е добро и друго в което всичко да е лошо.Въпроса е какво иска човек и винаги се правят компромиси с едни неща за сметка на други.
                    То че София е гаден град, гаден си е но за качеството на интернет например ще прощаваш - София е в топ 10 в света всъщност. А качеството на водата е по-добро от повечето места в провинцията където имат доста проблеми с твърдостта и.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                      Хем добра държава, хем хората комплексари и с люлински манталитет.
                      Тук не слагам всички под общ знаменател...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        Не знам от кой град си, но очевидно не си наясно със ситуацията в София....
                        или си живеещ в някакви филми...
                        Като не ти харесва ходи в германско и стига рева по форумите...
                        Държавта ни никак не е лоша, даже напротив ама злобарчета и комплексари за които целта на живота е е да карат кайен и да имат 60 инчов LCD телевизор е опрпеделението за качествен живот. Познавам един пич дето продаде апартамента на родителите си за да си купи мерцедес.. И сега горд тарикат и е по-велик от Чингис-хан. Ама това е то... Люлински манталитет...
                        Ай със здраве...
                        Хем добра държава, хем хората комплексари и с люлински манталитет.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                          Най-големите песимисти на Уол Стрийт напазаруваха апартаменти в Манхатън

Ами и тука, разни Лубриканти, Марандита и Защонтковци по цял ден обикалят из агенциите, ама накрая ще клекнат... ... те затова ухажват Лендлорда така...
                          Аз даже имам план как да изпревариме Манхатън.

Първо правиме София остров, за да е ограничена площта.

Бутаме всички сгради с повече от 50% празни апартаменти.

Правиме я финасов център на света.

И другото са дреболии.

Ама преди това да четеме това:

http://www.cnbc.com/id/41019790

Обръщаме внимание на коментара на хората от твоята статия.

"Купих апартамент в Манхатън, което изглежда безумно”, казва Тейлър

"Имах нужда от място, където да живея, защото бях под наем няколко години. Освен това диверсифицирането на активите ми има известен смисъл – може и да греша! "

И накрая се оказва това:

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Буби,

викаш да си заеба 120 квадратЯ + гараж, маза и таван ( по новите стандарти над 200 кв. м. ) жилище в малка кооперация в най-скъпата част на града и да дойда в Софето за панелката на Сахибата?

Ти си бил голЕм майтапчия
                            Не е много. От колко члена е семейството ти?

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              Най-големите песимисти на Уол Стрийт напазаруваха апартаменти в Манхатън

Ами и тука, разни Лубриканти, Марандита и Защонтковци по цял ден обикалят из агенциите, ама накрая ще клекнат... ... те затова ухажват Лендлорда така...
                              Професора Рубини си купи апартамент за 5.5 милиона? Явно пророкуването е далеч по-добър бизнес от професурата, м? И как да му вярваме - едно говори, друго прави и на всичко отгоре се оказва че от приказките си печели добре от шараните дето му вярват?

Коментар

Не знам от кой град си, но очевидно не си наясно със ситуацията в София....
                                или си живеещ в някакви филми...
                                Като не ти харесва ходи в германско и стига рева по форумите...
                                Държавта ни никак не е лоша, даже напротив ама злобарчета и комплексари за които целта на живота е е да карат кайен и да имат 60 инчов LCD телевизор е опрпеделението за качествен живот. Познавам един пич дето продаде апартамента на родителите си за да си купи мерцедес.. И сега горд тарикат и е по-велик от Чингис-хан. Ама това е то... Люлински манталитет...
                                Ай със здраве...
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X