Първоначално изпратено от jamiemirror
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнениеАма какво сте се хванали за това ГРАО ???
Колкото у нас НСИ е статистика, толкова и на ГРАО данните са реални!
Просто всеки отива да си вади документи и декларира каквото си иска! Ама дали живее там, няма кой да провери или удостовери!
Така че без майтап, ама данни дето се подсмихваш Маранди са съвсеееем реалистичти!
аз с любов се шегувам. Даже си мисля, че трябва да се гласува точкова система относно регистрацията в следния порядък:
1. За Софето регистрацията да се умножава по 3.
2. За Варна и Филибето по 2 всяка регистрация.
3. В прованса кат' Каспичан по 0.5.
4. За Горно Нанадолнище по 0.1 <- те там не са 'орица.
С тия елементарни корекции от "точковата" ми система ще се решат следните кахъри, които терзаят БГ-станеца:
1. Рязко ще спихне селенията.
2. Демографската криза ще е спомен и БГ-то пак ще подмине 10 милки кат' население, щот' 1 шоп ще е равен на 3-ма българи.
Чиърс на бебетата сладки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЩо да ти звучи абсурдно?!
Третират наемодателите като получатели на хонорар от фирмата наемател. Когато фирма изплаща хонорар на фиизическо лице, тя е длъжна да удържи и внесе авансов данък по дохода.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеjamiemirror въпроса ми е дали е законно?????
Щото звучи абсурдно като логика, но.....
Мисля че както обикновено ще се пробват с подзаконов акт/инструкция към ведомството да го прокарат. В тая държава кой ти спазва законите - най-малко пък институциите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеjamiemirror въпроса ми е дали е законно?????
Щото звучи абсурдно като логика, но.....
Третират наемодателите като получатели на хонорар от фирмата наемател. Когато фирма изплаща хонорар на физическо лице, тя е длъжна да удържи и внесе авансов данък по дохода.
Коментар
-
Реде, откак ГЕРБ е на власт - много безумия са изпробвани и след ден-два потъват нанякъде и никой не чува за тях.
Логиката ти е правилна, хазяите трябва да декларират доходите си от наем и да си платят данък. Това че Дянков се надява да събере тези пари предварително е друга тема, аз не бих платил и стотинка (наемател съм).
Коментар
-
Гледах преди малко по новините , че се присетих......
Това дето искат наемателите авансово да
внасят данък върху дохода на своите хазай.
Бе как да кажа........
Много афиф ми се вижда от към законност това.
По принцип данък върху дохада не требе да ли
да го плаща тоз които го дължи. т.е собстениците?????
То все едно данак печалба да я плаща
не собственика на фирмата, а на бръснаря брат му--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениесамо да ми кажеш в кое населено място си регистриран? Защото за регистрира се иска или договор за наем или нот. актА в Софи я вече не е възможно човек да се регистрира на една честна дума
Но бат Бойко и някои други кметове много тръбяха как нерегистрираните пребиваващи в София и други градове трябва да излязат на светло. Това с нот.акт или договор за наем ми изглежда че вместо да ги извади на светло тези хора ще ги скрие по-дълбоко.
Всичко това с нот.актове и договори за наем е логично единствено за борба с преселването по време на избори, но не и с това да се разбере кой къде живее.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеС временна адресна карта не е възможно да си смениш адреса на л.к. трябва постоянна адресна регистрация, ако ти си го направил, това е пропуск на служител, не на новата система!
Дрън дрън та пляс - възможно е и още как
Гледам си се довлякъл в стадото БФБ, ела ми ела душо кукурузена
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениесамо да ми кажеш в кое населено място си регистриран? Защото за регистрира се иска или договор за наем или нот. актА в Софи я вече не е възможно човек да се регистрира на една честна дума
За София пак си в грешка, вадиш си в общината в която си искаш временна адресна карта и я използваш после и за смяна с постоянен адрес - ако ти е кеф.
Премисли пак какви ще ги пишеш, от 15 години и отгоре вече си живея в София - с ловешките документи. Няма нотариални актове, няма договори за наем няма нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеБъркаш се.
Значи като се регистрира за постоянен адрес, той/тя се регистрира и като настоящ адрес
......
Източник: В-к Сега
Значи като се регистрира за постоянен адрес, той/тя се регистрира и като настоящ адрес в общия случай/в повечето случаи, когато лицето остава да живее по нов постоянен адрес.
Освен постоянен всеки има и настоящ адрес, на който пребивава.
Нелогичното е защо се увеличават постоянните адреси, а настоящите намалят? Досега никой не е дал логично обяснение, не че искам конкретно от някой, просто ми е любопитно. Може би хора от Варна си сменят настоящата регистрация в друго населено място заради изборите? Интересно как ако някой се регистрира по настоящ адрес в другия край на страната в как в града с постоянен адрес разбират и го снемат от отчета на настоящите адреси? Може би чрез служба грао, ама много ме съмнява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lukoilЗначи като се регистрира за постоянен адрес, той/тя се регистрира и като настоящ адрес.
Постоянният адрес е в населеното място, с който всеки избира да бъде вписан. Той винаги е на територията на България, за разлика от настоящия, който може и да е в чужбина при определени правила. Постоянният адрес е основен и всяко лице може да има само един такъв. Той се вписва в личната карта. В заявлението за вадене на лична карта или международен паспорт, както и при подаване на данъчна декларация обаче се посочват и двата адреса - постоянен и настоящ.Освен постоянен всеки има и настоящ адрес, на който пребивава. Той се заявява чрез подаване на адресна карта до общинската администрация. Това трябва да стане лично и само по изключение (например неподвижен човек) - от упълномощено лице с нотариално пълномощно. За малолетни и непълнолетни и на поставени под запрещение лица заявяването се извършва от законните им представители.
При промяна на настоящия адрес всяко лице е длъжно да заяви това в срок от 30 дни. Адресната карта се подава в общината или кметството, където пребивава лицето. Смяната струва също под 2 лв. Ако някой не заяви промяна в настоящ адрес, а пък живее на друго място повече от 30 дни, го грози глоба от 20 до 200 лв.
Коментар
Коментар