If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Няма банка, която да взима процент от превода, обикновенно са 1-1,5лв за превод по БИСЕРА и 9-15лв за ПРевод РИНГС, без значение дали е 1000 или 100 млн. лв..
Точно там е заровено кучето я. Лев и петдесе за превод се взима за всичко. И като внасяш данък, и за ЗО, и за нови документи и за всякакви бележки и държавни такси и то ако се светнеш да направиш превод! Ако дадеш паричките на каса може и с 5 лева да те одрусат. Смятай какви милиони са годишно. Евала на човека дето се опъна и си подаде заявлението със залепени таксови марки, ама малко са хората у нас дето си дирят правата
вярно, за таксите за преводите сбърках, но все пак и от там си имат банките приходи. Но не това е важното, което исках да кажа, а това:
20% са си 20% и си е добър процент. И все пак както обясняваш, предполагам, че говориш за времето преди кризата или поне в началото на кризата. Преди банките да вдигнат всякакви такси и комисионни.
Предполагам, че тези 20% са се вдигнали сега. Ако имаш инфо, моля каже, ще е интересно.
А сега приходите на банките от такси и комисионни да са станали 30% - това не е малко...
Така е за от преди кризата говоря. Прав си. Логиката ти е напълно вярна. Търсейки безрискови печалби по време на кризата и понеже в БГ са безнаказани, банките надуха до неузнаваемост таксите и комисионните. Пробвай само да издадеш банкова гаранция, дето не е обезпечена с кеш или да откриеш ескроу сметка - все едно си купуваш кола..... Страшни мухали и паразити..... Да не говорим за разните пакети дето измислиха от типа - взимаш кредит и ако имаш и карта и ако заплатата ти се превежда в Бнака, нямаш такси за обслужване на сметки и касиерката ти прави свирка, но ако искаш да ти лиже и ташаците, ти вдигат лихвата с 2% и незнам си какво....
Те имат минимуми и максимуми за такси при валутните прводи (0.15% от сумата например, но не по малко от 15 евро и не повече от 250 евро)... В последната Банака която работех над 80% (останалите 20% се опълваха освен от такси и комисионни и от дилърите, ама там на практика приходите са измислени (разбирай нямаъ реални сделки на валутните пазари а само продават и купуват ресурс между звената в банката и банкта майка)от приходите идваха от лихвите по кредитите и цел номер едно ни беше да увеличим приходите от такси и комисионни. Те се смятат за най сладки защото са с нулев риск....
Привет Рапана,
вярно, за таксите за преводите сбърках, но все пак и от там си имат банките приходи. Но не това е важното, което исках да кажа, а това:
останалите 20% се опълваха освен от такси и комисионни и от дилърите
20% са си 20% и си е добър процент. И все пак както обясняваш, предполагам, че говориш за времето преди кризата или поне в началото на кризата. Преди банките да вдигнат всякакви такси и комисионни.
Предполагам, че тези 20% са се вдигнали сега. Ако имаш инфо, моля каже, ще е интересно.
А сега приходите на банките от такси и комисионни да са станали 30% - това не е малко...
Не съм казал, че банките се издържат изцяло от такси. Но таксите са доста добро перо на приходи. Вземи един превод от 1 000 000 (1млн) лева с такса 1% прави 10 000 лева. Добра пара без никаква работа.
П.П. За 1% го казвам наизуст, защото с точни цифри не съм запознат, но все пак е добро предположение
Те имат минимуми и максимуми за такси при валутните прводи (0.15% от сумата например, но не по малко от 15 евро и не повече от 250 евро)... В последната Банака която работех над 80% (останалите 20% се опълваха освен от такси и комисионни и от дилърите, ама там на практика приходите са измислени (разбирай нямаъ реални сделки на валутните пазари а само продават и купуват ресурс между звената в банката и банкта майка)от приходите идваха от лихвите по кредитите и цел номер едно ни беше да увеличим приходите от такси и комисионни. Те се смятат за най сладки защото са с нулев риск....
Няма банка, която да взима процент от превода, обикновенно са 1-1,5лв за превод по БИСЕРА и 9-15лв за ПРевод РИНГС, без значение дали е 1000 или 100 млн. лв. Процент от спревода се взима при международен превод и там на 2 млн евро е 200евро.
PIMP,
благодаря за разяснението.
Отдавна не съм работил с преводи с банка, поне 5-6 години.
Приемам, че си прав, в такъв случай лошите кредити имат тежка дума...
Не съм казал, че банките се издържат изцяло от такси. Но таксите са доста добро перо на приходи. Вземи един превод от 1 000 000 (1млн) лева с такса 1% прави 10 000 лева. Добра пара без никаква работа.
П.П. За 1% го казвам наизуст, защото с точни цифри не съм запознат, но все пак е добро предположение
Няма банка, която да взима процент от превода, обикновенно са 1-1,5лв за превод по БИСЕРА и 9-15лв за ПРевод РИНГС, без значение дали е 1000 или 100 млн. лв. Процент от спревода се взима при международен превод и там на 2 млн евро е 200евро.
Няма банка в България, която да успява да се издържа от банкови такси и комисионни! Ако успееш да ми посочиш една ще си върна думите назад и ще си посипя главата с пепел. И още нещо, това че са на ръба не го казвам аз а Уникредит Булбанк и се отнася основно за малките банки.
Кредитите трудно ще обърнат банките. Виж ги какви явни и скрити такси и таксички вземат ежедневно, ежемесечно..., за всеки превод вземат, за всяко разплащане вземат, а бизнесът се разплаща чрез банките...
Няма банка в България, която да успява да се издържа от банкови такси и комисионни! Ако успееш да ми посочиш една ще си върна думите назад и ще си посипя главата с пепел. И още нещо, това че са на ръба не го казвам аз а Уникредит Булбанк и се отнася основно за малките банки.
Интересното е, че не е обяснено как ще продават имоти с тежести! Или поне не видях да пише. Нещо намирисва...защото и на официалната страница на фирмата организираща тези аукциони на НИ не пише нищо за тези тежести, как ще се решава въпросът с тях. При ЧСИ е ясно - там е принудително производство по искане на кредитора. Ето и сайта на фирмата: http://almark.bg/bg
Dir.bg
Интересно става, кредитите са на ръба да съсипят банковата ни система, кредитирането за покупка на имот продължава, а цените на недв. имоти продължава да падат. По ясен сигнал за движението на цените на НИ имоти едва ли има
Кредитите трудно ще обърнат банките. Виж ги какви явни и скрити такси и таксички вземат ежедневно, ежемесечно..., за всеки превод вземат, за всяко разплащане вземат, а бизнесът се разплаща чрез банките...
Всеки пети кредит не се обслужва
- A + / 25 януари 2011
Всеки пети кредит, изтеглен през 2010 г. не се обслужва. Това става ясно от изчисления на Livebiz на база данните на Българската народна банка.
Общо 18.1% от всечки отпуснати кредити са лоши или преструктурирани, показват данните на финансовата институция. Процентът на необслужените кредити е абсолютен рекорд за банковата система. Само за декември ръстът на лошите кредити се е увеличил с 1.5% спрямо месец по-рано.
Данните са изключително тревожни, твърдят специалисти. Според оценка на УниКредит за банковия сектор в България, десетте най-големи банки в страната могат да се справят с нарастване на лошите кредити до 20% без да имат необходимост от допълнителен капитал. Това обаче не важи за по-малките институции. Очакванията са пикът на лошите кредити да е през тази година, което означава че можем да очакваме над 20% от кредитите да имат проблеми с обслужването.
Според нормативната уредба за лоши кредити се смятат тези заеми, които имат просрочие 90. Общото кредитиране в страната също бележи ръст, макар той да е само 1.1% на годишна база. Общият обем на отпуснатите средства през 2010 г. е достигнал 51.5 млрд. лв. Най-голяма част от парите са се паднали на нефинансовите предприятия - 31.6 млрд. лв, което е ръст от 2.4% спрямо 2009 г. За разлика от тях домакинствата са получили с 0.8% по-малко заеми. Интересното в случая е, че покачване от 3.8% се наблюдава единствено при жилищното кредитиране. Това означава, че през 2010 г. за закупуването на нови жилища са били отпуснати 8.7 млрд. лв.
Интересно става, кредитите са на ръба да съсипят банковата ни система, кредитирането за покупка на имот продължава, а цените на недв. имоти продължава да падат. По ясен сигнал за движението на цените на НИ имоти едва ли има
Коментар