If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Формално е така, но имаше една инициатива "предай хазяйна" точно за физически лица. А те фискалния документ могат да ползват само за едни нужди щото никой не ти признава разход.
Примерно сина ми е студент на майната си и ми струва 200 кинта, а аз съм дал стаята му под наем на работник от Сунгурларе примерно. С тази мярка НАП не ми взема данък върху дохода, който е нула, а ме глобява 40 лева за дето сина ми учи в чужд град
Да не говорим за кво ми харчат парите
За какво точно НАП ти ги взима тези 40 кинта,би ли пояснил?И как така дохода ти е нула след като си дал стаята под наем и получаваш някакъв доход от това(който ти в примера не си конкретизирал)?
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Май не плащат авансов данък, а чак след подаването на данъчната декларация. Т.е. досега наемодателите (дори и коректните пред НАП) ползваха данъчен кредит.
Напротив,през годината се дължи авансов данък,ама явно малко хора го плащат.
Не защитавам НАП, но е нормално когато някой взима пари за стока или услуга да издава фискален документ.
Стремежът на НАП не е да хване наемите между физическите лица. Гонят данъците от наемите на фирмите.
Формално е така, но имаше една инициатива "предай хазяйна" точно за физически лица. А те фискалния документ могат да ползват само за едни нужди щото никой не ти признава разход.
Примерно сина ми е студент на майната си и ми струва 200 кинта, а аз съм дал стаята му под наем на работник от Сунгурларе примерно. С тази мярка НАП не ми взема данък върху дохода, който е нула, а ме глобява 40 лева за дето сина ми учи в чужд град
Мисля,че излишно се драматизира тази ситуация с наемите.И сега наемодателите са длъжни да си обявяват доходите от наеми и да плащат авансов данък.Проблемът е,че не го правят.Така че,според мен,реват само тези,които си укриват доходите!
Май не плащат авансов данък, а чак след подаването на годишната данъчна декларация. Т.е. досега наемодателите (дори и коректните пред НАП) ползваха данъчен кредит.
Мисля,че излишно се драматизира тази ситуация с наемите.И сега наемодателите са длъжни да си обявяват доходите от наеми и да плащат авансов данък.Проблемът е,че не го правят.Така че,според мен,реват само тези,които си укриват доходите!
А можеше просто да напишат ,че разходите за наем ,не им се признават , демек им увеличават облагаемата печалба ....Така щях да им вадят душите с памук ,а сега ги гонят с тоягите . Резулатът ще е ,че фирми и наемодатели ще минат масово на бартер ( договори за съвместна дейност )
За такова нещо ще изпратят НАП на съд в Страсбург. Няма как да стане.
А можеше просто да напишат ,че разходите за наем ,не им се признават , демек им увеличават облагаемата печалба ....Така щях да им вадят душите с памук ,а сега ги гонят с тоягите . Резулатът ще е ,че фирми и наемодатели ще минат масово на бартер ( договори за съвместна дейност )
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Ало, кви хонорари кви 5 лева -- това е договор между вде страни и държавата няма какво да прави между тях! Всеу едно като вляза в магазина, на не плащам 1.20 за нещо, а да платя 1.00 и да внеса ДДС-то 20 ст аз !!!! ))))
Нека само някой се опита от моите наематели да ми приложи тази глупост и веднага изгаря! Или ще ми плаща колкото сме се разбрали в договора и да си плаща колкото иска %% на държавата за своя сметща или да се счита предупреден за един месец да се изнася и да търси държавен наме някъде !!!
Егати олигофрените! Гледах го снощи този идиот от НАП, селянин нещастен дето пляска разни бози без да си е направил справката с адвокат!!!!!
Не защитавам НАП, но е нормално когато някой взима пари за стока или услуга да издава фискален документ. За покупките в магазина не внасяш ти ДДС-то, защото ти се издава касов бон и по този начин продавачът "осветлява" сделката и съответно се задължава да внесе ДДС-то, което ти си платил.
Доколкото знам, наемодателите физически лица нямат касови апарати. НАП следва тази логика - този който води счетоводство - той да плаща данъка.
Стремежът на НАП не е да хване наемите между физическите лица. Гонят данъците от наемите на фирмите.
Така е за от преди кризата говоря. Прав си. Логиката ти е напълно вярна. Търсейки безрискови печалби по време на кризата и понеже в БГ са безнаказани, банките надуха до неузнаваемост таксите и комисионните. Пробвай само да издадеш банкова гаранция, дето не е обезпечена с кеш или да откриеш ескроу сметка - все едно си купуваш кола..... Страшни мухали и паразити..... Да не говорим за разните пакети дето измислиха от типа - взимаш кредит и ако имаш и карта и ако заплатата ти се превежда в Бнака, нямаш такси за обслужване на сметки и касиерката ти прави свирка, но ако искаш да ти лиже и ташаците, ти вдигат лихвата с 2% и незнам си какво....
Много сложно го раздаваш - пробвай просто да издадеш най-обикновен ЧЕК!
Цирка няма равен хахахаха
Точно там е заровено кучето я. Лев и петдесе за превод се взима за всичко. И като внасяш данък, и за ЗО, и за нови документи и за всякакви бележки и държавни такси и то ако се светнеш да направиш превод! Ако дадеш паричките на каса може и с 5 лева да те одрусат. Смятай какви милиони са годишно. Евала на човека дето се опъна и си подаде заявлението със залепени таксови марки, ама малко са хората у нас дето си дирят правата
Еваларка, Веско,
наистина право думаш. Ако туриш на всеки превод по 1 левче, дали има статистика колко превода са направени в БГ за 1 година? Ще бъде много интересно...Отделно смятай и заплатите на всички работещи по дебитни карти, повечето с месечна такса, повечето с такса при теглене, а да не говорим, ако се тегли от банкомат, който не е на банката на картата...
Що да ти звучи абсурдно?!
Третират наемодателите като получатели на хонорар от фирмата наемател. Когато фирма изплаща хонорар на физическо лице, тя е длъжна да удържи и внесе авансов данък по дохода.
Ало, кви хонорари кви 5 лева -- това е договор между вде страни и държавата няма какво да прави между тях! Всеу едно като вляза в магазина, на не плащам 1.20 за нещо, а да платя 1.00 и да внеса ДДС-то 20 ст аз !!!! ))))
Нека само някой се опита от моите наематели да ми приложи тази глупост и веднага изгаря! Или ще ми плаща колкото сме се разбрали в договора и да си плаща колкото иска %% на държавата за своя сметща или да се счита предупреден за един месец да се изнася и да търси държавен наме някъде !!!
Егати олигофрените! Гледах го снощи този идиот от НАП, селянин нещастен дето пляска разни бози без да си е направил справката с адвокат!!!!!
Коментар