IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    ...............
    Понеже неграмотен и необразован пак ме предизвиква, пиша за последно тази вечер:
    ..........................
    Видове инфлация: очаквана, неочаквана, умерена, галопираща, хиперинфлация, фискална и импортна. Само, че когато инфлацията се разглежда за нейното прогнозиране, се дели на инфлация на потребителската цена и инфлация на производствената цена. Това за мизерните неграмотни сривлогари.
    Обикновено кат' се ползва чичко гугъл без да се разбира значението, се получават "свежи" моменти.

Т'ва черничкото е култово, може да се пробваш за някой Нобел с него под мотото: Нови видове инфлация

Коментар

• Ти колко вида инфлация познаваш, Вувузелка? [/QUOTE]
      ...............
      Понеже неграмотен и необразован пак ме предизвиква, пиша за последно тази вечер:
      ..........................
      Видове инфлация: очаквана, неочаквана, умерена, галопираща, хиперинфлация, фискална и импортна. Само, че когато инфлацията се разглежда за нейното прогнозиране, се дели на инфлация на потребителската цена и инфлация на производствената цена. Това за мизерните неграмотни сривлогари.
      Last edited by LANDLORD 31; 02.02.2011, 00:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Немски,

за много години, бря! Да си жив и здрав, и мноу щастлив!
        За много години и от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
          Виж ся Петре, мерси за включването и може би за обща култура ще се заинтересувам от посочената теория. Но общо взето последното ти изречение е най-блозко до истината. Аз и сам щях да му кажа "Остави" на марандиту да не се хаби, ама се загледах в телевизора. Като прос инженер хич не ме интерсува как са го кръстили онези. За мен е важно как да си запазя стойността на парите и спазвам принципите на баба ми:
          1. Не слагай яйцата в една кошница
          2. Долара си е винаги долар
          3. Имот не се продава
          п.с. По онуй време имот не се е казвало на панелка!
          Нямам нищо против заветите на баба ти, дори напротив ( трябва да се внимава с т.2). Само дето под "запазване стойността на парите " никога не се е разбирало инвестиция, а това което ти е казала баба ти е по- скоро в смисъл "Гледай много-много да не вземаш решения, понеже може и да се объркаш" (без да се обиждаш).
          Във всяка една инвестиция имаме както казват англичаните proper management of the risk, имаме по принцип пари взети на заем и вложени в дейност, която може и да не излезе успешна. Заветите на баба ти не отговарят на тези изисквания и следователно няма смисъл да се пишеш инвеститор.

Коментар

Абе глупчо, нали прогнозирането е на основата на моделиране на индекси и подиндекси бе. И на основата на очаквани промени в администрираните цени.
            Ти, че си правиш прогнозите за цените на имотите, на базата "звездите ми го говорят", не значи, че и нормалните хора прогнозират така.
            Айде, че ми се повръща от тебе вече.
            "очаквани промени в администрирани цени ..." <-- WTF?!?

"прогнозиране на основа на моделиране - индекси и подиндекси" <- как звучи само

Вувузелка, днес уби коча с фритюрника - хихи

П.П. Иначе, обикновено, за да прогнозираш нещо, трябва първо да го знаеш какво представлява.

Ти колко вида инфлация познаваш, Вувузелка?
            Last edited by marandi; 02.02.2011, 00:28.

Коментар

• Русия кривак Марандиньо, се покри под предлог, че гледа мач, а сега срича как се прогнозира инфлацията. Естествено, че не знае, затова тепърва ще му гледам сеира с регресии и други таратанци..............

Коментар

.
                Щото таз година РЪСТ
                малииииииии ......................
                remember remember the fifth of november

Коментар

• Не съм ги заменил, щото тука всички нумизматици са типични клошари, искат да ловят С трици маймуни. Затова съм се регнал в сайта на нумизматиците и там очаквам хора - ценители да изкупят всичките ми излишъци за да ги набия в тулхи и бетон.
                  Щото таз година РЪСТ
                  Last edited by LANDLORD 31; 01.02.2011, 23:55.

Коментар

• [QUOTE=LANDLORD 31;1198720]
                    Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                    кажи пишман лордче - хубаво ли миришат нотариалните актове???
                    .............
                    ............
                    ..........
                    ...........
                    ..................
                    Хубаво миришат. А на теб не ти ли мирише в задимения интернет клуб в Обеля, дето сте седнали само безимотни клошари и бедни като църковни мишки сривлогари?
                    ейййййй
                    тоя верно е от "ония" - колко бързо само ме локализира и ме изпрати в обеля ....
                    еваларка държавни служителю - велик си
                    я кажи сега - замени ли пендарките на баба с "СТУДИО" на СЪНИТО???
                    горката женица - ако знае какъв внук е отгледала .....

Цитирам по памет за първи и последен път: "Капиталистическата организация на обществото е строго индивидуална в икономическата си част - и всеки със своите навременни действия и/или бездействия носи отговорност за собственото си и на поколението си бъдеще"
                    та така драги ми СМЕХУРКО
                    боли и още повече ще те боли

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                      Тебе ти обират акаунта веднъж месечно, загрижил се за народа, дето е едва през 20 години. Не е лесна твойта, да живееш от заплата до заплата , за да си вземеш дозата хазарт на...
                      Ех Буби, всеки месец дано ми го "обират" както Януари
                      Обещавам да ти пратя дори 10% от изкараното -ни жаден ша останеш ни гладен

Коментар

• [QUOTE=marin1;1198714]кажи пишман лордче - хубаво ли миришат нотариалните актове???
                        .............
                        ............
                        ..........
                        ...........
                        ..................
                        Хубаво миришат. А на теб не ти ли мирише в задимения интернет клуб в Обеля, дето сте седнали само безимотни клошари и бедни като църковни мишки сривлогари?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Хихи,

Слагай нот. акт на 1-но от кимита и ще ти светна ламБата
                          кажи пишман лордче - хубаво ли миришат нотариалните актове???
                          сигур ги душиш в момента и се чудиш кой да заложиш??? а???
                          я ходи малко кофички под 99 децибела на кацащи самолети - нема сутрин обед и вечер
                          топ локация - пфу
                          да ти дам съвет - залагай кашона който е най-шуменнннн!!!
                          Мастър Маранди - няма как да разбере и ще го прецакаш - аре и да черпиш една бира после .....
                          МЪПЕТ

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                            Не е така Веско. Наистина не правиш разлика между спестяване и инвестиция, а такава си има. Saving-Investment- дискусията отдавна не е актуална в икономиката.( След излизането на General Theory на Кейнс през 1936г. са се поизписали малко статии за уточняване на понятията, но към 1945 г. вече е имало ясно отграничение между двете. Към днешна дата това не е тема, която да вълнува умовете по света.
                            Спестяванията се различават от инвестициите по много направления : както по целите, които преследват, така и по начина (източника) си на финансиране, по времевия си хоризонт, доходността си итн.

Това пилеене на времето по форуми, в писане по теми, които по всичко личи, че изобщо не ви интересуват, наистина не го разбирам.
                            Виж ся Петре, мерси за включването и може би за обща култура ще се заинтересувам от посочената теория. Но общо взето последното ти изречение е най-блозко до истината. Аз и сам щях да му кажа "Остави" на марандиту да не се хаби, ама се загледах в телевизора. Като прос инженер хич не ме интерсува как са го кръстили онези. За мен е важно как да си запазя стойността на парите и спазвам принципите на баба ми:
                            1. Не слагай яйцата в една кошница
                            2. Долара си е винаги долар
                            3. Имот не се продава
                            п.с. По онуй време имот не се е казвало на панелка!

Коментар

• Абе глупчо, нали прогнозирането е на основата на моделиране на индекси и подиндекси бе. И на основата на очаквани промени в администрираните цени.
                              Ти, че си правиш прогнозите за цените на имотите, на базата "звездите ми го говорят", не значи, че и нормалните хора прогнозират така.
                              Айде, че ми се повръща от тебе вече.

Коментар

• Хихи,

дали не знам, ърмм?

Слагай нот. акт на 1-но от кимитата и ще ти светна ламБата

П.П. Тоя стил от Цецко физкултурника ли го прихващате? Да ръсите простотии на висок глас и после да се изнизвате кат' пръдня от гащи без едно "извинявайте", оклепал съм невинни 'орица?

Т'ва дет' пелтечиш и се мъчиш да го обясниш некадърно и с една камара грешки не са методи за прогнозиране, а индекси за измерване на инфлацията.

Ся ще ти кажа една "голяма" тайна: индексите измерват, а не прогнозират

Т'ва дет' си се опитал да го обясниш е пълен смях, щот' се вижда отдалеч, че и ти не го разбираш. Не е кофти чиляк да не знае нещо, никой не се е родил научен. Смешно е, кат' се пъне на всеослушание да покаже колко е неграмотен. Капиш?

Гледам мача ся - после ще ти обърна повечко внимание.
                                Last edited by marandi; 01.02.2011, 23:27.

Коментар

Working...
                                X