IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Знам, че ти си "над тия неща", някой като ти подчертава твоите текстчета и ти показва колко си неграмотен, ти т'ва не го "забелязваш".

Ай, прегледай ни дискусията, да видиш аз колко се забавлявах да ти коригирвам грешките в черничко.

Затова ти казах, ако караме на всяка твоя грешка по 1 нот. акт - дотук са вече около 20 парчета за 3 дена, по метода ин витро - хихи

Ама ти нямаш толкова имотки, бедни мой приятелю, но за сметка на това си си все същия неграмотник
    ...................
    Кво си ми коригирал ти бе недоучил "инженер"-проектант на орехови черупки? Докато ти наливах акъл с фунията как се правят прогнози на инфлацията, ти се мажеше с вазелин и лъжеше, че гледаш мача.
    Днес чу, че няма разлика между електронни и книжни пари. Утре ще научиш още една азбучна истина и ще почнеш да я развяваш като своя. Ти си чист плагият-крадец от най-висока класа. Такива като теб на запад биват осъдени на много кинти за авторско право. Само, че ти си толкова объл, че не можеш и да се усетиш. Скоро ще се набучиш, неле си ми дивен провансал.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Хе хе, много забавно наистина се получава. Преди още три дни му отворих очите на този облюдък как се прогнозира инфлацията и той трая като биен гъз. Но сега, след като три дни е сричал в ньета, вече дава акъл как се прогнозира кое?????????ИНФЛАЦИЯТА.
      ...............
      Преди по-малко от месец той прогнозираше дефлация и се изложи много, но вижте наглия колко удобно забравя, колко е смешен и сега продължава да дава уроци. Когато и да го изгориш на кладата, все е късно.
      Знам, че ти си "над тия неща", някой като ти подчертава твоите текстчета и ти показва колко си неграмотен, ти т'ва не го "забелязваш".

Ай, прегледай ни дискусията, да видиш аз колко се забавлявах да ти коригирвам грешките в черничко.

Затова ти казах, ако караме на всяка твоя грешка по 1 нот. акт - дотук са вече около 20 парчета за 3 дена, по метода ин витро - хихи

Ама ти нямаш толкова имотки, бедни мой приятелю, но за сметка на това си си все същия неграмотник

Коментар

• Хе хе, много забавно наистина се получава. Преди още три дни му отворих очите на този облюдък как се прогнозира инфлацията и той трая като биен гъз. Но сега, след като три дни е сричал в ньета, вече дава акъл как се прогнозира кое?????????ИНФЛАЦИЯТА.
        ...............
        Преди по-малко от месец той прогнозираше дефлация и се изложи много, но вижте наглия колко удобно забравя, колко е смешен и сега продължава да дава уроци. Когато и да го изгориш на кладата, все е късно.
        АДМИНИСТРАТИВНИ, значи, че са администрирани, облюдъко! Същото е. Администрира се нещо от администратор и става административно. Смешко!
        Last edited by LANDLORD 31; 04.02.2011, 23:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          ..........................
          Споко, аз това му го написах на тоя тъпунгер още преди 3 дена за инфлацията на администрираните цени, но той се наака от незнание и си затрая като лисугер в дупката си.
          Не бре, Вувузелка, както и тогава, така и сега ти ги повдигам в оцветено, белким се научиш как се пишат поне и едва тогава да коментираш дали аз не знам за какво си се опитвал да ми говориш. Капиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            абе наистина не ме интересува дали имаш сестра или не.
            ето ти пример,макар,че знам,че си ме разбрал,но се правиш на приятно разсеян:
            имаш парична маса (за която така си се хванал) -тя е една и съща,велоситито също не се променя:
            хляба в бг е 1 лев при 20% ддс.
            1.ддс пада- без да имаш промяна в монетарно отношение ( твойта формулка) ,хляба ще стане ли 80 стотинки ,или не,защото монетарния баланс е същия?
            2. дянков вдига ддс на 100% ,без да изменя паричната маса- значи при 80 стотинки цена до потребителя и 100% ддс,хляба става 1.60 ,ВЪПРЕКИ,че и в двата случая НЯМАШ монетарно изменение на парична маса и нейното велосити,в първия случай се получава 20% дефлация,във втория случай имаш 60% имфлация!
            виждаш ли как данъците могат да оказват мнооооооого по голямо влияние на инфлационнните процеси,отколкото паричната маса,или още ти е тръдно да вденеш?

друг пример с коствени данъци :
            дянков слага 100% акциз на нефта ,НО не променя паричната маса..... според теб инфлация е невъзможно да има,защото "твоята" формула няма да отчете такава ????????
            Тук скачаш в 3 отделни въпроса без да се усетиш. Ай, попрочети малко и тогава да коментираме, че така ми е скучно

1. ΔM = ΔYR + ΔP – ΔV

ΔM - изменение в паричната маса
            ΔYR - изменение в реалната активност ( или изменение в номиналните транзакции )
            ΔP - изменение в равнището на цените
            ΔV - измение в скоростта на обръщение

Или в примера, който даваш при твоите параметри, ще рефлектира върху икономическата активност.

2. Промяна в ДДС е по-скоро обект на фискалната политика, а не толкова на монетарната.

3. Все пак, ако държиш да ти коментирам конкретния пример как се прогнозира за инфлация ще се получи нещо такова:
            - първо трябва да се определи т.нар. базисна инфлация ( демек отсвирваш административните цени, в случая ДДС ).
            - после хляба ти е към хранителните стоки, но пшеницата е към пресните храни;
            - после прогноза на горивата, пак махаш административните цени, в случая акциза;
            - после прогноза за валутния курс лев/долар;
            - после на услугите смяташ ( там най-голямо влияние оказва т.нар. очаквана инфлация );

Накрая налагаш всичко докато изчислиш базисната инфлация и добавяш тази на административните цени и получаваш прогноза. Понеже примера ти е "фенски", директно ти казвам, че поради сезонността на нещата/климатичните бедствия и граждански конфликти както при храните, така и при горивата, никой не може да ти ги прогнозира точно. Ако някой ти го "гарантира", значи е идиот.

Но, ако се следи за паричната маса и нейното изменение, то тогава ще влязат в сила преразпредилителните функции на инфлацията и общото изменение на цените ще се самобалансира.

Ще ти метна и един бонус, затова в икономиката се говори за т.нар. ригидни цени, които ти предполагам не си чувал, когато се говори за инфлация.

Идеята е, че монетарните мерки оказват влияние в период от 1-3 години, затова примера ти с цената хляба е много "секси" и ме кефи. Неслучайно доста от икономическите школи изключват от индексите си за инфлация цените на пресните храни, храните и горивата, защото при тях монетарните мерки не са определящи за тяхното бъдещо ценово поведение
            Last edited by marandi; 05.02.2011, 00:29.

Коментар

• Ей, приятели,

преброяването започна!

А крайния резултат е много важен фактор за движението на цените на НИ.

Според вас:
              1.Как ще се отрази на цените на НИ преброяването?
              2.Ще бъдат ли манипулирани резултатите за една или друга кауза? ( имайки впредвид слабостта на нси да угажда на някого, а не да дава действителни резултати)

Коментар

• Демек същото като заемите от ЕЦБ на търговските банки примерно. Защо не го разбират великите икономисти с прякор "инженер", не мога да разбера

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Абе толкова ли не разбирате какво ви реди Маранди.
                  Който вдява от форекс, ще се сети:
                  Търговските банки са нещо като бъкетите във форекса (въртят между тях си едни виртуални пари), т.е. не е много сигурно електронните пари дали съответстват във всеки един момент на книжните и по тази причина не могат да бъдат мерило за инфлация/дефлация..
                  Какво толкова има за спорене не разбирам....
                  аноне,форекса е деривативс зиро сум гейм,както повечето останали деривативс-тва,че имаш колосален левъридж не означава,че е образувана нова парична маса,просто срещу теб някой друг е заел противоположна позиция и двете се самоунищожават......
                  единствено централната банка може да помпа паричната маса,а при останалите играчи е нищо повече от зиро сум гейм.
                  например фючърите на петрола са с левъридж 1:1000 ,тва не значи,че са балонирани или подценени ...... или пък ще има 1000 пъти повече потребление от реалното...
                  или пък да речем сингъл сток фючър на епъла- че е с левъридж 1:10 не значи,че капитализацията на компанията е нарастнала с 10 пъти ....
                  в този случай левъриджа е нищо повече от шанс за мощен пърчасинг пауър и ...до там.

Коментар

имаш парична маса (за която така си се хванал) -тя е една и съща,велоситито също не се променя:
                    1.ддс пада- без да имаш промяна в монетарно отношение ( твойта формулка) ,хляба ще стане ли 80 стотинки ,или не,защото монетарния баланс е същия?
                    2. дянков вдига ддс на 100% ,без да изменя паричната маса- значи при 80 стотинки цена до потребителя и 100% ддс,хляба става 1.60 ,ВЪПРЕКИ,че и в двата случая НЯМАШ монетарно изменение на парична маса и нейното велосити,в първия случай се получава 20% дефлация,във втория случай имаш 60% имфлация!
                    виждаш ли как данъците могат да оказват мнооооооого по голямо влияние на инфлационнните процеси,отколкото паричната маса,или още ти е тръдно да вденеш?

дянков слага 100% акциз на нефта ,НО не променя паричната маса..... според теб инфлация е невъзможно да има,защото "твоята" формула няма да отчете такава ????????
                    ..........................
                    Споко, аз това му го написах на тоя тъпунгер още преди 3 дена за инфлацията на администрираните цени, но той се наака от незнание и си затрая като лисугер в дупката си.

Коментар

Асенка, ти май си превъртял, братле

От 3-4 дена, откакто пощим темата постоянно обяснявам, че "нямам" сестра.

Прочети всички постове досега и ще видиш, че навсякъде съм говорил за парична маса ( това от лявата страна на формулката е парична маса ) и никъде не съм споменавал пари в обръщение?!

Почна кат' Онуфри и ти май, да ми приписваш какво съм бил "казал", а па то го няма - хихи

П.П. Във формулката единия параметър ( от дясната част ) е изменение в равнището на цените? И тогава какви глупости ме питаш пак за ДДС-та? Да обеснявам, че пак "нямам" сестра?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Абе толкова ли не разбирате какво ви реди Маранди.
                        Търговските банки са нещо като бъкетите във форекса (въртят между тях си едни виртуални пари), т.е. не е много сигурно електронните пари дали съответстват във всеки един момент на книжните и по тази причина не могат да бъдат мерило за инфлация/дефлация..
                        +1! Примерно, когато ти дават заплата в книжни пари, т.е. в брой, тях трябва да ги има в наличност за да ти ги дадат, да ги вземеш и след това да ги харчиш. Когато обаче заплатата ти я превеждат по банков път, е възможно нейният (съвкупен) еквивалент да не съответства на книжни (напечатани) пари, защото не всеки веднага отива в дадена търговска банка да си тегли заплатата и то цялата, така че според мен търговските банки могат умело да работят с т.нар. електронни пари, които обаче, както казва Маранди не бива да са мерило за инфлация... Поздрави за дискусията, просто разсъждавам

Коментар

• http://www.capital.bg/politika_i_iko...ov_sobstvenik/

И БАКБ е за продажба в момента според пресата...

Кредитирането да се раздвижи сериозно ама друг път...Банките вече едва кретат...18% лоши и преструктурирани кредити (над 7 милярда лв.). Преди когато лошите кредити бяха например 10% - са преструктурирали спокойно, но едва ли ще правят същото сега и ако се увеличат още повече, каквато е тенденцията в момента. Обявите при ЧСИ досега си се увеличиха сериозно, но тепърва ще се увеличават, защото банките няма да могат повече да правят компромиси с некоректните платци. Това ще натисне пазара надолу.

Колкото до инфлацията в световен мащаб -всичко зависи колко пари ще се напечатат- EUR и USD.
                          За БГ инфлацията - от внесената през EUR инфлация + простотиите на БГ правителство-парно, ток,вода.... Ама нещо парното тръгнаха да го намаляват- защо ли - едва ли имат сериозна събираемост, за това.... Другото за инфлацията са картелите в БГ - олиото щяло да бъде 5 лева - > миналата седмица си купих зехтин за 3,49 на промоция от Т-маркет; кви 5 лева ?!?!? мечти на някой си....
                          Видно е, че ножа е опрял до какала на производителите и търговците на храни. В медиите последно се шуми за таз война. Защо преди я нямаше ? - ами защото имаше лапачка и за едните и другите. А щом вече и продажбите на храна не вървят, какви имоти се надявате да продавате !?!?!??!?!??!

+ евентуална политическа криза-> на президентските избори ще цифне подкрепата на народа за управляващата партия... дори да няма предсрочни избори правителството ще бъде много по слабо...
                          Last edited by baba_meca; 04.02.2011, 22:45.

Коментар

напротив,казах ти,че парите в обръщение са един от критериите,ти не вдяваш,че НЕ са единствения критерии за инфлация!
                            избий си от главата понятия като хартиени пари и електронни пари,това са различни начини на движение,които единствено служат за облекчение на паричните трансфери,не и за създаване на парична маса ............ съдаване на парична маса може да имаш чрез например ПЧИ- да дали англичанина ще ги е внесъл кеш през границата или ще ги е превел по електронен път-ТВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !
                            в бг имаш най вече пари,съдадени с дълг- банките майки години наред кредитираха бг звената си - тва,че са преведени по електронен път,на не са ги карали с камиони в бг,не значи,че ако ги бяха вкарвали с камиони хартиени евра,инфлацията щеше да е по голяма,отколкото ако са през електронен трансфер!
                            пак да те питам,защо смяташ,че само емитираните книжни пари влияят на инфлацията и нищо друго?
                            ето ти уравнение,което го няма в твойто,дето си го копи пейстнал:
                            приемаме,че твойто уравнение с константно във двата вида ситуация:
                            1.вид- ДДС отпада като данък
                            2.вид- ддс става 100 %
                            ха сега кажи ми,ако в твойта формула няма никакво изменение,смяташ ли че няма да има изменение и в инфлацията при отпадане на ддс, и при ддс 100% ?
                            Асенка, ти май си превъртял, братле

От 3-4 дена, откакто пощим темата постоянно обяснявам, че "нямам" сестра.

Прочети всички постове досега и ще видиш, че навсякъде съм говорил за парична маса ( това от лявата страна на формулката е парична маса ) и никъде не съм споменавал пари в обръщение?!

Почна кат' Онуфри и ти май, да ми приписваш какво съм бил "казал", а па то го няма - хихи

П.П. Във формулката единия параметър ( от дясната част ) е изменение в равнището на цените? И тогава какви глупости ме питаш тогава за ДДС-та какво щяло да стане като имаш формулка какво ще стане? Да обеснявам, че пак "нямам" сестра?
                            Last edited by marandi; 04.02.2011, 22:42.

Коментар

• Абе толкова ли не разбирате какво ви реди Маранди.

Коментар

Аз тоже ти обясних и ти не искаш да вдяваш, че за инфлация/дефлация се гледат кинтите, които Централната баМка създава.

Електронни, електрически, електро-диодни и т.н. кинти спадат към т.нар. баМкови или кредитни кинти, създават ги Търговските баМки и нямат отношение към инфлация/дефлация. Ти продължаваш да ми говориш какви качества имали, които аз не оспорвам?!
                                напротив,казах ти,че парите в обръщение са един от критериите,ти не вдяваш,че НЕ са единствения критерии за инфлация!
                                избий си от главата понятия като хартиени пари и електронни пари,това са различни начини на движение,които единствено служат за облекчение на паричните трансфери,не и за създаване на парична маса ............ съдаване на парична маса може да имаш чрез например ПЧИ- да дали англичанина ще ги е внесъл кеш през границата или ще ги е превел по електронен път-ТВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !
                                в бг имаш най вече пари,съдадени с дълг- банките майки години наред кредитираха бг звената си - тва,че са преведени по електронен път,на не са ги карали с камиони в бг,не значи,че ако ги бяха вкарвали с камиони хартиени евра,инфлацията щеше да е по голяма,отколкото ако са през електронен трансфер!
                                пак да те питам,защо смяташ,че само емитираните книжни пари влияят на инфлацията и нищо друго?
                                ето ти уравнение,което го няма в твойто,дето си го копи пейстнал:
                                приемаме,че твойто уравнение с константно във двата вида ситуация:
                                1.вид- ДДС отпада като данък
                                2.вид- ддс става 100 %
                                ха сега кажи ми,ако в твойта формула няма никакво изменение,смяташ ли че няма да има изменение и в инфлацията при отпадане на ддс, и при ддс 100% ?

Коментар

Working...
                                X