IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнение
    Грешиш. Емигрантския натиск е по-голям в уредените държави, така или иначе зора е същия в момента и ще стане още по-трудно като влезем в Шенгения - поне целта да си заслужава.
    Aз мисля, че ти грешиш - в Африка има много бъдещ емингрант, ще има и за БГ и за по-уредените.
    Въпросът е кой къде ще отиде! По-умните няма да са тук. Нещо като с туристите...
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
      Те се въртяха въртяха и къде отидоха????
      произведоха дългове.

Коментар

• Първоначално изпратено от p.s.petrov Разгледай мнение
        Не 89 година учех във Варна.Вярно много от заводите в Русе ги няма.Гаврил генов го няма но има Оргахим.Няма как да работят старите заводи много са енергоемки и не са ефективни.За Варна нямам идея какво работят хората.

Лека вечер господа.
        Верно е , че много от заводите бяха енергоемки,
        верно е, че много от заводите бяха много стари,
        обаче имаше много , които бяха много много
        добри(меко казано) !!!!!
        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Не 89 година учех във Варна.Вярно много от заводите в Русе ги няма.Гаврил генов го няма но има Оргахим.Няма как да работят старите заводи много са енергоемки и не са ефективни.За Варна нямам идея какво работят хората.

Лека вечер господа.

Коментар

...Защо всички си мислите че в БГ нищо не се прави и тук сме легнали да мрем.
            Ами щото Петров ,съм сигурен че към 1989 г. си надничал под полата на лелката в забавачката ...Тоест си бил на 3 -- 5 години и в БГ завод доказано не си ходил ! Това дето ми го цитираш в Русе и Варна не са заводи а най --обикновенни манифактури с по 50-ина души работници на повикване и средна заплата макс.400 лева ...

В Русе завод ,примерно беше " Гаврил Генов " ...отдавна фалирал и разграбен ; беше "Дунарит " --военен завод за производство на есклоазиви ликвидиран покрай евро--атлантическата Ни колонизация ; завод беше и този за 'Тежко машиностроене чак вече не му помня името ....ликвидиран и разграбен ...и още много --о-о-г-о други не само в Русе ....

В Търговище заводът за стъкло ( мисля на "Шише Джам" ) не е нов ,но работи на ишлеме ,което не е лошо само дето това е колкото работниците да вегетират ....

Пък за Варна изобщо не говори ,че освен едната проституция не виждам друг поминък за вече 200 000 -я град

Най -лошото е че в БГ хора по на 25 -- 30 години не знаят ( няма и къде да видят ) завод , индустрия .....и икономика !

П>С : Модераста е прав -- всичко замина в дребни купюри ( кеш , в брой и на ръка ) за топлите страни ...
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Петров , я ни кажи в кой БГ--завод си бил за последно и кога ? Име и отрасъл на производство , предмет на дейност ....ей такива най-общи неща ни сподели ...Че да видим къде биха се насочили ( евентуално ) чуждите инвеститори !
              Да ти кажа ли? Към всяка дейност където се точи хазната - всички концесии. И после в голяма част от случаите лъсва че "чужди инвеститори" са ония пари от изнесените куфарчета в последните 20 години....

Коментар

• Не съм бил в български завод даже не съм работил в БГ.От Русе съм и знам че има 3-4 нови завода.Френския монтьпе прави алуминиеви глави за двигатели и всичко от алуминий за марките VW .Рено и Ауди.Другите не ги знам какво правят.Във Варна мой съвипосник от морско училище наследи и сега управлява делфин има поръчки за кораби от чужбина и БМФ.В търговище турците пуснаха нов завод за стъкло.Защо всички си мислите че в БГ нищо не се прави и тук сме легнали да мрем.

Коментар

Привет на всички в този интересен форум.

Моето мнение е че просто парите в бг вече не се въртят стоят си в банките и не работят за икономиката.Нали с тях се заплаща труд а той в момента е малко.
                  Какво ще стане ако има намаляване на безработицата и вдигане на заплатите,ако дойдат чужди инвеститори има нови заводи, а паричната маса остане същата.Тогава според мен парите ще се завъртат по бързо и цените ще скочат.

Искам да уточня че не съм икономист.
                  Те се въртяха въртяха и къде отидоха????

Коментар

...ако дойдат чужди инвеститори има нови заводи, а паричната маса остане същата.....
                    Петров , я ни кажи в кой БГ--завод си бил за последно и кога ? Име и отрасъл на производство , предмет на дейност ....ей такива най-общи неща ни сподели ...Че да видим къде биха се насочили ( евентуално ) чуждите инвеститори !
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Привет на всички в този интересен форум.

Моето мнение е че просто парите в бг вече не се въртят стоят си в банките и не работят за икономиката.Нали с тях се заплаща труд а той в момента е малко.
                      Какво ще стане ако има намаляване на безработицата и вдигане на заплатите,ако дойдат чужди инвеститори има нови заводи, а паричната маса остане същата.Тогава според мен парите ще се завъртат по бързо и цените ще скочат.

Искам да уточня че не съм икономист.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                        Това е другата теза, че в БГ ще останат цигани и пенсионери. Но аз очаквам емигрантски натиск към БГ от страни извън ЕС и промяна на демографската структура... В наши дни пазара на труда и равнището на живот работи по закона на скачените съдове... Тс. няма да сме живи да видим но след век два (нищо врем в исторически план) българите на дали ще изглеждаме така... Може и да има черни или с дръпнати очи...
                        Грешиш. Емигрантския натиск е по-голям в уредените държави, така или иначе зора е същия в момента и ще стане още по-трудно като влезем в Шенгения - поне целта да си заслужава.

Коментар

Това не е възможен, а най-вероятния сценарии!!!
                          Замислил ли си се колко българки ще има
                          във фертилна възраст след 15 години ????
                          Дори вчера четох изследване на ЦРУ (в Уикипедия) по този въпрос - хич не са оптимистични нещата... В момента на практика деца раждат жени родени преди 1989та... До 15 години те на практика няма да раждат... Наборите сслед това са много малки (по около 40 000 деца, миналата година са 80 000 (но 50% от тях са циганета - факт), засегнати от емиграция и с много здравословни проблеми... Та след 15 години ако не почнат китайци, индийци и негри да се възпроизвеждат в БГ, просто българчета ще станат дефицит... То и циганите, защото са паразитно общество ще тръгнат към Париж и Виена, като няма от кой да се краде.... И тогава ставаме бунището на Европа. Мъртвата зона коятъо разделя континента от мюслиманите и емигрантите и в която ще произвеждат всички продукти които при тях не се разрешава да се произвеждат....

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                            И това е напълно възможен сценарий
                            Това не е възможен, а най-вероятния сценарии!!!
                            Замислил ли си се колко българки ще има
                            във фертилна възраст след 15 години ????

Коментар

Няма да се притесняваш толкоз!!!!!
                              След 25-30 години българите ще
                              са наполовина от сегашния си брой
                              и панеляците ще се си се самосабарят
                              празни !!!!
                              Те като се поизпразнят скакалците
                              ще ги налазят !!!
                              И това е напълно възможен сценарий

Коментар

• Първоначално изпратено от moderast Разгледай мнение
                                Няма да се задълбочи поради новата демографска картина на българина.
                                Това е другата теза, че в БГ ще останат цигани и пенсионери. Но аз очаквам емигрантски натиск към БГ от страни извън ЕС и промяна на демографската структура... В наши дни пазара на труда и равнището на живот работи по закона на скачените съдове... Тс. няма да сме живи да видим но след век два (нищо врем в исторически план) българите на дали ще изглеждаме така... Може и да има черни или с дръпнати очи...

Коментар

Working...
                                X