IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След толкова много безсмислени заяждания и спам постове ако аз пусна един няма да се промени нищо. Ето няколко вица за брокери, които събрах из нета:

Един брокер-собственик пуснал обява в сайта imot.bg. Въпреки кризата, брокерът надул обявата, както си му е реда. След 10 мин. се позвънило, брокерът уговорил оглед с клиента. Клиентът видял апартамента, питал за цената, викнал нотариус, изкарал едно чувалче с пари и платил.
    Брокерът мислил, мислил и и го доядяло, че не поискал още по-висока цена за имота. Настигнал клиента и пред него скъсал нотариалния акт.
    -Чшш, ей, върни си ми апартамента. Не ти ща парите.

Американски брокер, български брокер и френски брокер разговарят какво ще направят, ако спечелят 10 млн. от тото.
    Американецът казва:
    -Ще купя акции на Майкрософт, Ейпъл, Ай Би Ем, Генерал Електрик, Ситибанк,...
    -А останалите?
    -Ще ги пръсна на курви и рулетка в Лас Вегас.
    Французинът казва:
    -Ще си купя яхта и ще си джиткам по курорти.
    -А останалите?
    -Ще ги пръсна за жени и вино.
    Българинът казва:
    -Ще си върна дълговете.
    -А останалите?
    -Останалите ще почакат...

Двама български брокери отиват на почивка в Египет. Влизат в Хеопсовата пирамида, където обаче е много горещо. Колкото по-навътре влизат, толкова по-горещо става. Накрая единият не издържал и казал:
    -Ее, много жега тука, много задушно. Айде пиши КУР и да излизаме.

Брокерски речник:
    Артистичен апартамент - таванско помещение или ателие със сериозни скосявания. Подходящ за хора, които могат да берат якоди прави.
    Широк център - намира се в краен, но амбициозен квартал
    Идеален център - няма, ама изобщо няма къде да паркирате
    В перспективен район - на средата на хубава нива на 50 км. от София
    Образцов хигиеничен дом - къща с външна тоалетна.
    Перфектна инвестиция - толкова е перфектна, че никой не я разбира. Подходяща за хора, които не схващат, че имотът не става за абсолютно нищо.
    Нужда се от лек ремонт - нуждае се от основен ремонт
    За ремонт - пълна дупка, за бутане
    Изгодно - фалшива обява, подла гавра със собственика на гсм-а, даден за контакт.
    Много спешно - виж изгодно
    Преди Акт 16 - обикновено постоянно състояние на имота
    Съседи българи - имотът има скрити предимства, като безплатни ток и вода
    В Района има обитаеми къщи - Обирите са всеки вторник и четвъртък, без юли и август. Иначе природата е страхотна
    Близо до вода - в Язовира може да няма риба, но е бъкано от комари

Как можеш да привлечеш вниманието на брокер на недвижими имоти?
    Като извикаш: Чшш, сервитьора!

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
      http://www.imot.bg/1g126803297549598

На колко ще се продаде това според Вас?

6-етажна сграда, разположена на метри от Александър Невски на московска
      Обявена е за 6 000 000 Е.

На колко ще се продаде незнам.

http://profit.bg/news.php?cid=1&id=70901

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Според мен под 2500Е на квадрат не бива
        За къде? За Левски, за Металург или за Слатина?

Коментар

• Според мен под 2500Е на квадрат не бива

Коментар

• http://www.imot.bg/1g126803297549598

На колко ще се продаде това според Вас?

6-етажна сграда, разположена на метри от Александър Невски на московска
            Last edited by vabo_2008; 19.12.2010, 22:03.
            в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              .............
              А дано млъкнеш, че и от брандове разбираш.
              Щях да те питам как експлоатираш бранда Хр.Стоичков, но не ми се занимава с гащници.
              .................
              Понеже апартамента ми е на прекрасна локация /зад блока имам парк/ току що ходих да правя кофички на успоредката. През деня се беше поразмекнало времето, но сега стегна доста. Въпреки това много обичам да тренирам навън на студа.
              В тоя ред на мисли се сетих, че между сривльовците има истински клошари които чакат да паднат цените до тези на металите които връщат за скраб. Сетих се че те може би студуват сега сгушени в някое кьоше завити с кашони и стари дюшеци.
              Та ако сривльовците имате един такъв първи приятел който може би и е престанал да пише във форума по обясними причини, нека ми пише на лични ще го нагостя с топла супа и греяна ракия или вино. Хора сме
              "блок" и "прекрасна локация" са две несъвместими неща, но карай да върви...
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                Чиърс бай МарАнди,

Имаме(хме) много марки, ама няма кой да ги защити...
                Да, затова ми е тъпа темата.

На 1300 години държава сме, сещай се защо в арабския свят се говори в кухнята им за продукти от булгур?

При винените ни сортове е същата работа, имаме сортове на 2500 г. като гъмза да кажем. Франсетата обраха всичко там, а техните са на едва 800 години.

При кафето "войната" беше между еспресо ( жабарите ), шварц и нес ( швабите ). А, кафето знаеш откъде идва и кога се е появило, налЕ?

Та, затова и казах, че ще остана неразбран, щот' бг-бизнеса е в час по всичко. По-точно как да бачка за жълти стинки, ама те се сърдят кат' им го кажеш така.

Същото е и строителството и жалко навремето за славната ни история, която е оставила 13 държави и навсякъде градове от бял камък. Перфектни постижения в градоустройството и строителството.

Не знам какво се случи от тогава досега да се радваме на жалки коптори от най-евтин тип без грам архитектурни достойнства. Липса на всякаква визия и мисъл поне за 5-10 години напред. Толкова ли е трудно??

Явно - да, ама само за нас у БГ-стан за съжаление. През това време останалите порят яко.

Все пак съм оптимист! ( друг път може и да кажа защо )

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  .

Както и да е ... не ми се говори.
                  .............
                  А дано млъкнеш, че и от брандове разбираш.
                  Щях да те питам как експлоатираш бранда Хр.Стоичков, но не ми се занимава с гащници.
                  .................
                  Понеже апартамента ми е на прекрасна локация /зад блока имам парк/ току що ходих да правя кофички на успоредката. През деня се беше поразмекнало времето, но сега стегна доста. Въпреки това много обичам да тренирам навън на студа.
                  В тоя ред на мисли се сетих, че между сривльовците има истински клошари които чакат да паднат цените до тези на металите които връщат за скраб. Сетих се че те може би студуват сега сгушени в някое кьоше завити с кашони и стари дюшеци.
                  Та ако сривльовците имате един такъв първи приятел който може би и е престанал да пише във форума по обясними причини, нека ми пише на лични ще го нагостя с топла супа и греяна ракия или вино. Хора сме

Коментар

Не само, кирилицата тоже и много, много други - едва ли бих се сетил за всичките

Чиърс!
                    Чиърс бай МарАнди,

Имаме(хме) много марки, ама няма кой да ги защити...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Нека и аз да ви кажа една марка или продукт, който едно време си беше само български:

Българска роза, а сега всевъзможни влажни кърпички.

Ама като едновремешната бг роза няма... туй то...
                      Не само, кирилицата тоже и много, много други - едва ли бих се сетил за всичките

Чиърс!

П.П. Италия да кажем прави фурор с една пиклива пица и еспресо, демек с кухнята си, а нашите шматки спят и регистрираха една камара български храни и питиета на комшии.

Както и да е ... не ми се говори.

Коментар

• Нека и аз да ви кажа една марка или продукт, който едно време си беше само български:

Българска роза, а сега всевъзможни влажни кърпички.

Ама като едновремешната бг роза няма... туй то...

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          Дай ми един /само един/фирмен продукт -марка известна по белия свят-кисело мляко-коя марка-позиционирай Маранди.
                          Вижте,въобще не искам да се заяждам,но истината е такава-много време ще мине докато станем извести на бизнеса по света-правя аналогии с наложени наши марки в бившия СССР.
                          Марки, които се знаят извън България. Ето от туризма например: Боровец, Банско, Албена, Златни пясъци, Велико Търново.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                            Дай ми един /само един/фирмен продукт -марка известна по белия свят-кисело мляко-коя марка-позиционирай Маранди.
                            Вижте,въобще не искам да се заяждам,но истината е такава-много време ще мине докато станем извести на бизнеса по света-правя аналогии с наложени наши марки в бившия СССР.
                            Далеч съм от идеята, че се заяждаш, ти си от полезните участници на форума и аз си те кльопам

"Марката" на киселото мляко е в името още - булгарикус бациликус или обратното, както те кефи там.

Пример как други осребряват наши постижния тоже е и "Мистерията на българските гласове", където швейцарци правят фурор през 70-те години с наш продукт и наш ресурс.

Т'ва не може да вдянат нашите производители и бизнес-притежатели, че в БГ-стан има достатъчно подготвени 'орица как се добавя висока стойност към даден продукт, а следва плюене и храцане, щот' сме ... българи. Ако, бях ингилизин примерно, Роувър-ът щеше да се впечатлява и да съм на почит. Ама, бг-еец да му дава акъл на него ...? НЕма как да стане ...

П.П. Пример за успешна търговска марка през Соц-а, за която се сещам беше: проекта "Асамблея на мира" на Людмила Живкова. Доста добре направен и изпълнен, особено за "онова" време.

Такива в БГ-стан ги убиват, също както и мИня ме убива простотията, която съм длъжен да чета от псевдо-дзвИзди, живеещи в панелки, но считащи се за богаташи ...

Поздрави, ако нещо не е ясно в тезата ми ще доразвивам.
                            Last edited by marandi; 19.12.2010, 21:02.

Коментар

Сорка, че се намесвам в "разговора" ви, пак малко да го доразвия

Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Рилския манастир, Александър Невски, киселото мляко, народния фолклор и много, много други ...
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Тая нашата борса, да почва да "работи" по 24 часа, че като гледам какви спорове се вихрят по темата( даже не мога да ви хвана дирята), съвсем ще изперкаме......

Коментар

Working...
                                X