IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
    Ми те франсетата кирки не са виждали....
    Няма да се учудя и през революциите да са стачкували някой друг ден или час То си е труд все пак да се биеш с армията или ченгетата.
    Някъде бях чел преди време, спомените на някакъв английски лорд, който бил по време на революцията от 1848 година май (не съм сигурен точно за нея ли) в Париж. Понеже тръгнал да се разхожда, то собственикът на хотела му казал "Не минавайте по тази и тази улица, че там сега се бият и трудно се минава през барикадите, пък и някой може да ви застреля по погрешка, ама може да идете да разгледате еди къде си, много е хубаво" , а вечерта на терасата на хотела докато си пият чая гледали от които улици и кой квартал се вдигала врява, се виждалат отблясъци от изстрели и се чували гърмежи от оръдия и така се ориентирали дали републиканците или роялистите водят за момента
    Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Никола Манев , разбира се ....
    Предположих
    Last edited by Jay Gould; 05.01.2011, 20:55.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Я прати линк с някоя мацаница на тоя Манов, да видя. Ако имаш нещо на удобно де.
      И да нямаш предвид МанЕв, а не Манов? Никола Манев??
      А иначе колегата е прав. Улиците са разширявани при Наполеон III и за първи път в Европа, ако не и в света се полагат с асфалт, а не с павета, но причината е доста прозаична. Асфалтът е лесен за поставяне и много по-евтин, макар и доста нетраен, а паветата скъпи, понеже са гранит и се дялкали на ръка, пък и се редят едно по едно бавно. Още, с павета при вълнения се строят лесно барикади, а с асфалта не може
      Никола Манев , разбира се ....

Коментар

• Айде,

днес с един ден наближихме достигането на
        ЛЕГЕНДАРНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

222,(ЗАПЕТАЯ, някой да не обърка двойките и да му се привидят 5 преди запетаята )222222

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Я прати линк с някоя мацаница на тоя Манов, да видя. Ако имаш нещо на удобно де.
          А иначе колегата е прав. Улиците са разширявани при Наполеон III и за първи път в Европа, ако не и в света се полагат с асфалт, а не с павета, но причината е доста прозаична. Асфалтът е лесен за поставяне и много по-евтин, макар и доста нетраен, а паветата скъпи, понеже са гранит и се дялкали на ръка, пък и се редят едно по едно бавно. Още, с павета при вълнения се строят лесно барикади, а с асфалта не може
          Ми те франсетата кирки не са виждали....
          --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
          http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Глей ся....

- чиста заплата от 1500 Е е мечта за 50% от парижани .....
            - къде пиша , че няма разлика в цените на наемите - 14,15,16 квартали - не са арабските квартали до летището - там и за 100Е, бял не се мярка.
            Да ти кажа честно - и аз не вярвах, че раздялата с Мирко ще ти се отрази толкова зле ... Той какво добро прасе беше, а ти какъв зъл нерез си станал....
            Глей ся....ти.
            Преди време тука или нейде другаде
            спорихме колко била средната в Мюнхен.
            Та излезна скоро класация на градовете
            къде била най-голяма и мисля, че в
            Мюнхен беше къде 13 Е на час.
            Да не стане сега да вземе да търся за
            Париж и да излезе къде 10 еврака на час.
            Много ме мързи да търся ама .........
            е фантасмагория да е 1500 Е само.
            Че то ще вземат да бъдат всички на
            социални. А те май бяха 1360 Е

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Той Грую има малко изтънчено чувство за хумор - но това идва от среброто в устата, с което е отгледан.......
              За доходите питайте Манов - чирпанският ни художник...Той ще ви разясни приказката - по добре пръв в прованса, отколкото последен в Рим.
              Като му избият чивиите от клечане на площада на художниците "импресионисти" в Монмартър, си идва в София да продаде нещо на снобите.....
              Ех Париж, Париж ...едно таванче и 1000Е на месец без да работя ми се иска.....
              Last edited by Jay Gould; 05.01.2011, 20:27.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Малко офф-топик:
                Асене, една молба - може ли в темата за NYSE да припомниш накратко какво ставаше с данъците от приходи от акции в САЩ. Беше споменал нещо, както и че то може да бъде причина за разпродажби.
                Благодаря предварително и се извинявам на останалите.

Коментар

• acen1975 в списъка си пропуснал още нещо.
                  Може и да бъркам , но държавата харчи
                  много голям процент от БВП. Не клони ли
                  и тои към рекордите по света?????
                  То не, че има полза ама....

Коментар

• Той Грую има малко изтънчено чувство за хумор - но това идва от среброто в устата, с което е отгледан.......
                    За доходите питайте Манов - чирпанският ни художник...Той ще ви разясни приказката - по добре пръв в прованса, отколкото последен в Рим.
                    Като му избият чивиите от клечане на площада на художниците "импресионисти" в Монмартър, си идва в София да продаде нещо на снобите.....
                    Ех Париж, Париж ...едно таванче и 1000Е на месец без да работя ми се иска.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                      Мажоритаря написа:
                      Себестойността на строителството се определя от вида на материалите и качеството на работата. Аз знам еднофамилна къща към 600 кв.м. на коята себестойността на строителството на кв.м. изилизаше около 1500 Евро. Но външните стени са с Китайски гранит, покрива и отводнителната инсталация са медни и други подобни. . Като в цената не влиза цената на земята...

Само не разбрах какво се заяждаш. Това са реалностите. Както човек може да намери на пазара в БГ къща с 3 дк. двор на село за 1000 лева, така и Апартамент за 10 000 Евро кв.м... Има такива в София , но тях рядко ще ги видиш примерно в имоти.нет

А като се заговорихте за наемите щи ви щажа следното... В Чикаго в приличен квартал минималния седмичен наем за двустайно жилище е около $500-$600, а минималната работна заплата на седмица е $200 (необлагаема с данъци).
                      Не съм се заяждал, а се шегувах.

Ако не си ме разбрал, извинявай Нищо лично!
                      Но нали разбираш, че израз, че можеш да намериш нещо скъпо, примерно 10К евро квадрата сам по себе си е смешен...

Да кажеш, че си намерил нещо хубаво на добра цена е вече нещо друго...

Поздрави и без лоши чувства...

Коментар

• Асене, написал си много верни неща, но пак те връщам на темата в която пишем - Имотите.
                        В тази тема спорът е дали имотите могат да бъдат алтернатива на кеша при тъй наречената инфлация. Аз продължавам да твърдя, че те няма да бъдат алтернатива. Още повече - поскъпването на ежедневните стоки и услуги не е инфлация, а обедняване.
                        Академичното му название може и да е инфлация, но тук има хора, които като чуят ИНФЛАЦИЯ и се хващат за ЪПА при имотките. Затова предпочитам реалното название на тази "инфлация" , а то е обедняване.
                        Поздрави.

Коментар

• Мажоритаря написа:
                          Себестойността на строителството се определя от вида на материалите и качеството на работата. Аз знам еднофамилна къща към 600 кв.м. на коята себестойността на строителството на кв.м. изилизаше около 1500 Евро. Но външните стени са с Китайски гранит, покрива и отводнителната инсталация са медни и други подобни. . Като в цената не влиза цената на земята...

Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          Слаба работа, аз пък знам еднофамилна къща, 750 кв, на 3 етажа, място 1,5 дка, басейн, райграс, оградата е с лунен камък, има вградени диаманти в бетона и много други незнайни екстри...цената е 3500 евро квадрата...
                          Търси нещо по-скъпо, не се излагай с тези нищожни 1500 евро/кв
                          Само не разбрах какво се заяждаш. Това са реалностите. Както човек може да намери на пазара в БГ къща с 3 дк. двор на село за 1000 лева, така и Апартамент за 10 000 Евро кв.м... Има такива в София , но тях рядко ще ги видиш примерно в имоти.нет

А като се заговорихте за наемите щи ви щажа следното... В Чикаго в приличен квартал минималния седмичен наем за двустайно жилище е около $500-$600, а минималната работна заплата на седмица е $200 (необлагаема с данъци).
                          Last edited by Мажоритаря; 05.01.2011, 20:14.
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Kво сте ми го захвалили тоя Париж - ебати смотания град, не знам какво толкова му харесват, честно - една смотана ръждива кула, един шибан квартал с криви улици (монмартър), една смотано заведение ...
                            Вярно, че представата за лукс на българина се изчерпва с хотел 3 звезди, ПВЧ мебели, гипскартон и Мерцедес с някоя некъпана от 3 дни смотла вътре, ама тук малко си се поолял Ако българи живееха в Париж щяха да съборят Лувъра за да си направят Мол и да се кефят каква "маркова стока" си купуват Вярно, сега последния "шик" в Булгаристан е морава пред къщата, като в американските филми. Ама никой не му идва на ум, че тия с моравите там са цървулите. Евродисни
                            За правите улици иди в Торонто Там почти всичко е само ново, улици като конец, но пък баровете затварят в 12 часа
                            Ааа... Дефанс в Париж може и да ви хареса, но и там няма кооперации с кулички и гипскартон
                            Last edited by Jay Gould; 05.01.2011, 20:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Аз ли не се изразявам правилно, вие ли не ме разбирате....

Асене, аз казвам, че нямаме инфлация (обезценка на парите). При инфлация започваш да търсиш убежище за кеша си (както се надяват някои от тук списващите). Макар и да имаме поскъпване на някои стоки и услуги, кешът продължава и още дълго време ще бъде Цар, с единствена алтернатива необработеното злато и другите ценни метали.
                              Това твърдя.

П.П. поскъпването на енергоносителите в по-дългосрочен план може да се окаже оздравително за икономиката ни, защото оцелелите ще излязат с много висока производителност на труда.
                              с постоянно вдигане на газта и тока просто няма как да не се появи инфлация в основните стоки за преживяване.българина трябва да яде,може да не си купува коли и колите на старо да падат,може да няма пари за имоти и имотите да падат,но без хляб няма как да преживее.
                              ако нямаш още инфлация в основни стоки като храни и транспорт,то скоро ще се появи,вЕрвай ми.......
                              и понеже енергията и цената на парите (лихвите) в европа са се понижили,а в бг са се качили,тук вече няма фалити на по неконкурентните компании в следствие на рецесията,вече се получават масови фалити - и добри компании няма да могат да издържат на стагфлацията.
                              в германия ще излезне по евтино да се произвеждат дори и чушки и да се докарват в бг,отколкото бг производство,нищо ,че германския чушко берач взима 20 пъти повече от този в бг.........в момента имаш обръщане на рецесията в депресия,чрез стагфлация.тази стагфлация ще унищожи и малкото останал бизнес и произдовство в бг.

не си прав,че цената на енергията ще доведе до по висококонкурентни компании,напротив-ще унищожи и малкото останали конкурентни компании.
                              защото този тип субсидиране на инфлация довежда до обедняване на населението,от където до срив в комсумацията,допълнително в турция и румъния ще станат още по конкурентно способни-по евтина валута,в пъти по евтина енергия.....и ще размажат бг икономиката......

ето ти как е невъзможно да се прави къвто и да е бизнес в бг:

1.най високи цени на енергията в целия свят
                              2.най скъпо кредитиране в целия свят
                              3.една от най бедните нации в целия свят
                              4.корупция
                              5.бюрокрация
                              6.монополни структури,изстискващи парите на бгетовеца-телефоните например-най високи цени в целия свят
                              7.намаляне на паричната маса-с 15% от нивата през 2008 .....вместо да се качи в момента,тя пада.....
                              8.велосити ъф мъни съплай-замръзнало е повече и от имотите.........който има пари ги държи в банка,заради високите лихви,а банките ги използват да покриват загуби от идиотизма си по време на бума
                              9.банките са станали прахосмукачки -поради милярдните им загуби и спасяването им от правителствата,вместо да фалират,при поява на квато и да е парична маса,тези пари се изсмукват веднага в чужбина.
                              10.рекорден емитет на ДЦК за година-дянков сериозно е погнал резервите на БНБ,което означава ,че и фискалния резерв вече се е изпарил.
                              11. 18% лоши кредити-тва не брои ,бизнесите,които вече са фалирали-тва е показател,че всеки 5ти бизнес,който до сега е отцелял е пред БЪДЕЩ ФАЛИТ
                              12. камара публични компании,които "рефинансрат" дълг-не могат да плащат задълженията си по емитираните си облигации-пенсионните фондове,които са главните собственици просто остават тези стотици милиони да стоят,вместо да влезнат в собственост,защото трябва да отчетат тези загуби в балансите си и българина кат види,че има по малко от 50% от това,което е внасял в "партидата " си,ще му се доповръща...... на всичкото отгоре имаш изпарени бъдещи пенсии ,само на хартия стоят парите .......

в бг положението е сериозно и тая стагфлация ще съсипе и малкото останал бизнес-а кой ще плаща данъци и кой ще дава работа в бъдеще в бг??

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                                Вярно е,обаче ако 30% от хората могат да 'пуснат струга',то едва 2% могат да кажат какво да се прави. И тези 2% са ПРОИЗВОДИТЕЛИ,а тези 30% - работници. не ми казвай само,че комбайнерът е земеделски производител
                                А най-хубавото е да можеш да произвеждаш стругове.... като германците.

Коментар

Working...
                                X