IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много и разнопоспчни теми се вихрят тази вечер. Хвърлих един бърз поглед и направих също толкова бърза и непретенциозна констатация - носталгия по отминалото време - Jay Gould, опити да намерим отговор на въпроси, които си задаваме всеки ден, внушения от сорта - другите са по-добри от нас и т. н. Ако нещо в държавата ни куца, ако не сме доволни от начина си на живот, то никой не ни е виновен, виновни сме си сами ние, ние позволяваме да бъдем тъпкани, ние сме много силни индивидуалисти, но слаби в колективните изяви. През изминалите години се научихме да се спасяваме" поединично" и повечето писания тук са доказателство за това.
    Успешна и хубава година на всички! И не забравяйте- "Повече упорство, защото всяко покорство, ражда робство".

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Хайде, хайде... Нали пък Апъл откраднаха архитектурата за компютър от Джон Атанасов?
      Тук има интересна реч за корените на Аппле:
      "Всички, ама абсолютно всички се дивяхме на елегантните, до елементарна простота решения на един безспорен гений.
      И той се казваше Stephen Gary Wozniak .
      Както всеки гений и този се махна, щом нещата станаха скучни.
      И голямата слава остана за съдружникът му Steve Jobs, чиято заслуга в началото е по скоро организационна и гаражна.

Така, че това тук е речта на втория човек, успял покрай Гения."
      http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        ПС: Една голяма простотия от времето на соца. Чрез КоКом по време на соца, ни се спираше достъп до високи технологии, но въпреки това някой идиот от политбюро бе решил, че компютрите следва да се облагат за наказание с 300 % мито.
        Простотия е само за простите хора, които знаят за онова време само от статии по вестниците писани от некаъдрни журналисти платени с пари от хамерикански фондацийки...

Коком имаше значение ако искаме да внесем компютри от щатите. Тогава обаче се внасяха от Сингапур и компютри и части и периферия колкото си щеш... Митото бе да се защити производството на "Правец 16"! И до голяма степен си изпълни задачата!
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Отговорът не ми е жизненоважен. Асен повдигна темата и ми стана интересно.
          Аз си знам накъде сме тръгнали "с" или "без" включването на бюджетните заплати в БВП.
          Отговорът е "да" - влизат заплатите от публичния сектор в графа текущи правителствени разходи. Осигурителните плащания към заплатите не влизат в БВП.

П.П. Сорка, че се забавих, прайках си една салатка и ракойка си сипнах.

Ай, чиърс!
          Last edited by marandi; 06.01.2011, 01:06.

Коментар

Да вземем Know-how в компютрите. Ами нали цялата архитектура на ИМКО компютър беше точно копие на Apple.
            Хайде, хайде... Нали пък Апъл откраднаха архитектурата за компютър от Джон Атанасов?
            Last edited by Forex Master; 06.01.2011, 00:53.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Аз си знам накъде сме тръгнали "с" или "без" включването на бюджетните заплати в БВП.
              абе,ако "случайно" е " С " ,видиш ли как с пъти повече паднала индустрия и производство се "гласи" УБАВ БВП ?
              и тва не е всичко-другия момент за който намекнах е напоравилното дефлаиране на бгетовсия БВП в последните 5 години.....
              пример:
              парното в бг 2001 за среден апартамент е било кум 20 лева на месец ...... в момета същото тва парно е 400 лева на месец .....
              топливо в софето допринася в ръст за БВП от 2000 % ,като БВП за тва време е нарастнал със 100% ..... 1900 % повече фиктивен ръст ....
              та примера с заплатата на шефа на БФБ ,който дадох за сравнение е НИЩОЖЕН с диспропорционалното инфаиране на дадени сектори за тва време..... а още по интересното знаеш ли кое е?
              че целия тоя ръст в топливо го пишат в БВП , ОБАЧЕ там пропускат да се кажат стотиците милиони задлъжнения на дружеството
              същото като с такев- борсата му е на "отрицателен приход " ,но заплатката му допринася за 900 % ръст в БВП ...... топливо- стотици милиони дългове,НО "производството " на парно е допринесло с 1900 % ръст в БВП за последните 10 години

още примерчета трябват ли ти ,или просто ще се разходиш и преброиш фалиралите заводи в бг за последните 10 години и ще се запиташ как така всичко в тая държава е фалирало,а дянков обявява 100% ръст в БВП за десетилетие ....

Коментар

Jay Gould, изобщо не си прав. Поне в областите, в които аз имах достъп.
                Да вземем Know-how в компютрите. Ами нали цялата архитектура на ИМКО компютър беше точно копие на Apple. Как ще отваряш пазари с държави, от които крадеш интелект?
                Само калашници, ракети и консерви можехме да търгуваме с тях.
                За*би тази работа със СИВ.
                Да не мислиш, че американците не знаеха, че крадем. Е вярно нямаше да изнасяме Правец 8 за Германия, но щяхме да продължим да ги зареждаме с консерви, зеленчуци, да им продаваме обувки, кожи, телешко, кисело мляко и т.н. Половината, по-голямата макар и по-бедна Германия бе наша.
                Виж, тя икономиката тук още 80-те към средата почна да се скапва, но прехода щеше да е по-лек и по-плавен. А изнасяхме много и най-различни неща. Само за пример ще дам. Завода в който бях изнасяше за над 34 страни, между които, САЩ, Белгия дори Великобритания и Шотландия че и Чехия. Да продавахме кристал на чехите. На немците също и на острилките и на западните. И то по-добър от техния и най-важното купуваха го, защото бе и по-евтин. Все страни които ни бяха пряка конкуренция точно в същите продукти, но нашите наистина бяха добри, с качество и добри цени. Имахме например добър износ за Мексико. Да ама с разпадането на СИВ и Мексико като асоцииран член отпадна, а с него загубихме и част от пазара в САЩ.
                Аз заминах май малко преди това или след не помня точно, но знам, че с падането на СИВ изведнъж около 50%-60%-70 от продукцията остава непродадена, защото го няма пазара в източна Европа и се налага да се гради пак, но държава по държава, а разходите са си същите, че и растат. Как например ще държиш пазара си в Западна Европа, ако нямаш пари да поддържаш производството от останалия си пазар? Търси се нов? Да, но това не става за ден-два. Всеки в сегашната криза ще ти го каже.
                Бил съм на всички пловдивски и нам си какви панаири и изложения къде ли не. В Пловдив обаче се излагаше цялата ни индустрия. Всичко което имаме. Произвеждахме доста неща и най-различна гама от продукция. Някоя по-лоша от западната, друга по-лоша но по евтина (пак я купуваха), а някоя с много добро качество. Разбира се имаше да наваксваме светлинни години докато стигнем запада, но както казах прехода нямаше да е така драстичен и поне част от пазарите щяхме да запазим. А с падането на пазара се вдигнаха митата и всичко почва от ново, но от нула

ПС: Една голяма простотия от времето на соца. Чрез КоКом по време на соца, ни се спираше достъп до високи технологии, но въпреки това някой идиот от политбюро бе решил, че компютрите следва да се облагат за наказание с 300 % мито. тоест те онези ни забраняват да купуваме и без това. Човек примерно с риск прекарва подобна техника през границата, а тук местните идиоти искат на всичко отгоре и 300 % мито, вместо да се кефят, да се радват и да го разкулачат за да видят как работи
                Last edited by Jay Gould; 06.01.2011, 00:35.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                  виж тука

в бг уикипедията както и в други преводи на български пише то4но обратното
                  4е заплатите на държавни служители не се вклю4ват в бвп

остава да се изясни дали грешно са го превели или просто за бг е разли4но от сащ

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...83%D0%BA%D1%82
                  хм,американците като са плагиятсвали българомедията и преводача на гайднър и бернанки е направил грешка в превода........
                  няма да е зле да им се обадят в трежъри дипартмън в уошингтън да ги предупредят,че са в грешка......неправилно са преписали българономиката

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                    и аз сам сметкаджия
                    ти дебнеш маранди

аз дебна тебе

кръговрат, какво да го правиш

Коментар

Ама ти верно ни смяташ тук за хора с тръстикови полички.
                      И аз знам да търся с Гуглето.
                      Дай ми държавен линк за изчисляване БВП на България, не Уикипедийски истории.

Твоят цитат е за БВП на САЩ, а тук нали говориш за БГ?
                      аноне,не само сащ изч1исляват така,не само бгетовицата,ами и патагонците и те така го изчисляват......

защо смяташ,че адвокатската заплата се брои за БВП,а държавната не?и двамата не създават никакъв реален продукт....... или готвача-кво създава той?
                      приликата между всичките тях-таксиджията,браснаря,готвача,адвоката и номенклатурчика са ,че са в сървис икономиката,разликата е,че едните са на директно заплащане от комсуматора,а другите с индиректно заплащане чрез данъци от ПАК същия комсуматор....... демек ти ......
                      защо таксиджията ще се води като БВП , а шофиора на дянков няма да се води към БВП?
                      защо заплатата на шефа на БФБ няма да се води към БВП , а комисионните на брокера ще се водят?
                      всичките са сървис икономика,само с различен начин на заплащане,НО е еднакъв пърчасинг пауър....
                      значи,доктор на частна практика ще се води като част от БВП на държавата,но доктор на държавна практика няма?

Коментар

Айде само да не ни избива на комунизми, социализми и други политически нелепици.
                        Това си бе работещ пазар. САЩ и ЕС не са и не бяха глупави, че искаха да го запазят. Идята им беше СИВ да се отвори, както и Общия пазар към нас, за тях това значеха нови пазари, а за нас запазване на старите поне в малка част. Буш старши също не бе глупак нито съветниците му. От стъпването на Горбачов на власт, ние и петрола и газта си ги внасяхме по пазарни цени. За това и доста се бяха позабатачили нещата с външния ни дълг. Поне част от пазарите обаче щяхме да запазим. За съжаление всички свързваха думите СИВ с комунизъм, сякаш мавзолея на Ленин и Женския пазар са едно и също.
                        Минали работи. Няма носталгия, но ако човек не вижда и не помни какви глупости са правени някой ден пак ще се сблъска с тях.
                        Jay Gould, изобщо не си прав. Поне в областите, в които аз имах достъп.
                        Да вземем Know-how в компютрите. Ами нали цялата архитектура на ИМКО компютър беше точно копие на Apple. Как ще отваряш пазари с държави, от които крадеш интелект?
                        Само калашници, ракети и консерви можехме да търгуваме с тях.
                        За*би тази работа със СИВ.

Коментар

Айде само да не ни избива на комунизми, социализми и други политически нелепици.
                          Това си бе работещ пазар. САЩ и ЕС не са и не бяха глупави, че искаха да го запазят. Идята им беше СИВ да се отвори, както и Общия пазар към нас, за тях това значеха нови пазари, а за нас запазване на старите поне в малка част. Буш старши също не бе глупак нито съветниците му. От стъпването на Горбачов на власт, ние и петрола и газта си ги внасяхме по пазарни цени. За това и доста се бяха позабатачили нещата с външния ни дълг. Поне част от пазарите обаче щяхме да запазим. За съжаление всички свързваха думите СИВ с комунизъм, сякаш мавзолея на Ленин и Женския пазар са едно и също.
                          Минали работи. Няма носталгия, но ако човек не вижда и не помни какви глупости са правени някой ден пак ще се сблъска с тях.
                          Отдавна не бях чел подобни щуротии.
                          СИВ не беше никакъв работещ пазар. Нещо се бъркаш. Според СИВ и по съветско разпореждане всяка държава можеше да произвежда точно определени продукти. За нас бяха заделени земеделието и компютрите. И това ако е пазар - здраве му кажи.
                          Пазарът предполага конкуренция. В СИВ такава нямаше. Имаше планове, директиви и вечен дефицит на всичко.
                          Много ме кефи, когато пазарни принципи се прилагат към непазарни икономики. Особено постфактум.
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

На "неговия". Нали чакам отговор от "него".
                            Аз съм стар сметкаджия.
                            и аз сам сметкаджия
                            ти дебнеш маранди

аз дебна тебе

кръговрат, какво да го правиш

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              ...................
                              А ти на кой отбор пожела успех???????????????????
                              На "неговия". Нали чакам отговор от "него".
                              Аз съм стар сметкаджия.

Коментар

Аз те питам за
                                E = m*c2, а не как Айнщайн е стигнал до това уравнение.

Кажи с да или не.

Успех на отбора ти!
                                ...................
                                А ти на кой отбор пожела успех???????????????????

Коментар

Working...
                                X