Първоначално изпратено от Crux
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеБубарко,
какво ще кажеш за това:
http://www.investor.bg/news/article/111174/113.html
Само в София спада на офертните цени е 15%.
А какво остава за цените на сделките - 30% надолу...
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗа съжаление София е един изкуствено надут икономо-социално-демографски балон.
Колкото по-бързо се спука този балон, толкова по-добре за града, по-бързо ще се изчисти от боклуци и от хора, които нямат работа тук...Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТук не слагам всички под общ знаменател...Държавта ни никак не е лоша"
Това е безпринципна позиция.
Коментар
-
Бубарко,
какво ще кажеш за това:
Консултанти: Офертните цени на жилищата у нас с над 11% спад за 2010
Само в София спада на офертните цени е 15%.
А какво остава за цените на сделките - 30% надолу...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеБате Пешо, едно от предимствата на големия град е анонимността. Не я подценявай.
В малкия град всеки знае всичко за другите. Освен това обикновено в тия градове има по един-двама местни дерибеи (Гриша Ганчев в Ловеч, братя Галеви в Дупница) без чието разрешение не можеш даже да пръднеш. Те държат цялата администрация, имат силно влияние и над частния бизнес и де факто са си нещо кето местни феодали. В София, при цялото разбойничество, което се шири, няма подобно нещо.
За работата не си прав според мен. Дори в град като Пловдив държавната/общинската работа е на почит и заплатите са прилични на фона на средното за града, което за София изобщо не е така. В малките градове обикновено има по 2-3 проспериращи фирми, останалите едва свързват двата края и плащат мизерни заплати, осигуряват на минимален доход и реално са по-скоро в сивата икономика.
Разходите за живот са драстично по-ниски само ако живееш на село и сам произвеждаш голяма част от храната си. Цените в Била, Лидл, Кауфланд са еднакви навсякъде в страната или разликите са пренебрежимо малки. Токът, парното и водата също не са много по-евтини от софийските. Горивата също.
По моя преценка, понеже имам голяма рода в Пловдив, заплатите там са на 50% от софийските, а цените са има-няма 10% по-ниски и то само за определени продукти. И това е Пловдив, какво е по малките градчета не знам и не ми се мисли. Иначе градът и хората са прекрасни, бих живял с удоволствие там, ако имаше как с жена ми да работим сегашната си работа със сегашната си заплата. Даже и на малко по-ниска бих се съгласил.
Колкото по-бързо се спука този балон, толкова по-добре за града, по-бързо ще се изчисти от боклуци и от хора, които нямат работа тук...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеCrux столицата дава по големи възможности в смисъл разнообразие.Има длъжности и професии които само там можеш да работиш.Във Варна други в Козлодуй трето.Който се стреми към такива отива в София ако е решил да остава в България.Въпрос на личен избор.Иначе какво е по раличното на София в битов план да речем от Ловеч Плевен Търново Русе Стара Загора Благоевград?Магазини и молове на всякъде кафенета също.Дори в София е по гадно заради липсата на свободни места в ясли и градини,мърсотия,задръствания,безумен градски транспорт,паркиране,цигания,простотия
Качеството на ток интернет водоснабдяване канализация също не е по добро.Няма такова населено място в което всичко да е добро и друго в което всичко да е лошо.Въпроса е какво иска човек и винаги се правят компромиси с едни неща за сметка на други.
Не мисля че и у нас разликите са фрапантни.Поне между големите градове.
В малкия град всеки знае всичко за другите. Освен това обикновено в тия градове има по един-двама местни дерибеи (Гриша Ганчев в Ловеч, братя Галеви в Дупница) без чието разрешение не можеш даже да пръднеш. Те държат цялата администрация, имат силно влияние и над частния бизнес и де факто са си нещо кето местни феодали. В София, при цялото разбойничество, което се шири, няма подобно нещо.
За работата не си прав според мен. Дори в град като Пловдив държавната/общинската работа е на почит и заплатите са прилични на фона на средното за града, което за София изобщо не е така. В малките градове обикновено има по 2-3 проспериращи фирми, останалите едва свързват двата края и плащат мизерни заплати, осигуряват на минимален доход и реално са по-скоро в сивата икономика.
Разходите за живот са драстично по-ниски само ако живееш на село и сам произвеждаш голяма част от храната си. Цените в Била, Лидл, Кауфланд са еднакви навсякъде в страната или разликите са пренебрежимо малки. Токът, парното и водата също не са много по-евтини от софийските. Горивата също.
По моя преценка, понеже имам голяма рода в Пловдив, заплатите там са на 50% от софийските, а цените са има-няма 10% по-ниски и то само за определени продукти. И това е Пловдив, какво е по малките градчета не знам и не ми се мисли. Иначе градът и хората са прекрасни, бих живял с удоволствие там, ако имаше как с жена ми да работим сегашната си работа със сегашната си заплата. Даже и на малко по-ниска бих се съгласил.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеТо че София е гаден град, гаден си е но за качеството на интернет например ще прощаваш - София е в топ 10 в света всъщност. А качеството на водата е по-добро от повечето места в провинцията където имат доста проблеми с твърдостта и.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеCrux столицата дава по големи възможности в смисъл разнообразие.Има длъжности и професии които само там можеш да работиш.Във Варна други в Козлодуй трето.Който се стреми към такива отива в София ако е решил да остава в България.Въпрос на личен избор.Иначе какво е по раличното на София в битов план да речем от Ловеч Плевен Търново Русе Стара Загора Благоевград?Магазини и молове на всякъде кафенета също.Дори в София е по гадно заради липсата на свободни места в ясли и градини,мърсотия,задръствания,безумен градски транспорт,паркиране,цигания,простотия
Качеството на ток интернет водоснабдяване канализация също не е по добро.Няма такова населено място в което всичко да е добро и друго в което всичко да е лошо.Въпроса е какво иска човек и винаги се правят компромиси с едни неща за сметка на други.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеХем добра държава, хем хората комплексари и с люлински манталитет.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеНе знам от кой град си, но очевидно не си наясно със ситуацията в София....
или си живеещ в някакви филми...
Като не ти харесва ходи в германско и стига рева по форумите...
Държавта ни никак не е лоша, даже напротив ама злобарчета и комплексари за които целта на живота е е да карат кайен и да имат 60 инчов LCD телевизор е опрпеделението за качествен живот. Познавам един пич дето продаде апартамента на родителите си за да си купи мерцедес..И сега горд тарикат и е по-велик от Чингис-хан. Ама това е то... Люлински манталитет...
Ай със здраве...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеНай-големите песимисти на Уол Стрийт напазаруваха апартаменти в Манхатън
Ами и тука, разни Лубриканти, Марандита и Защонтковци по цял ден обикалят из агенциите, ама накрая ще клекнат... ... те затова ухажват Лендлорда така...
Първо правиме София остров, за да е ограничена площта.
Бутаме всички сгради с повече от 50% празни апартаменти.
Правиме я финасов център на света.
И другото са дреболии.
Ама преди това да четеме това:
http://www.cnbc.com/id/41019790
Обръщаме внимание на коментара на хората от твоята статия.
"Купих апартамент в Манхатън, което изглежда безумно”, казва Тейлър
"Имах нужда от място, където да живея, защото бях под наем няколко години. Освен това диверсифицирането на активите ми има известен смисъл – може и да греша! "
И накрая се оказва това:
http://www.investor.bg/news/article/111174/113.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБуби,
викаш да си заеба 120 квадратЯ + гараж, маза и таван ( по новите стандарти над 200 кв. м. ) жилище в малка кооперация в най-скъпата част на града и да дойда в Софето за панелката на Сахибата?
Ти си бил голЕм майтапчия
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеНай-големите песимисти на Уол Стрийт напазаруваха апартаменти в Манхатън
Ами и тука, разни Лубриканти, Марандита и Защонтковци по цял ден обикалят из агенциите, ама накрая ще клекнат... ... те затова ухажват Лендлорда така...
Коментар
-
или си живеещ в някакви филми...
Като не ти харесва ходи в германско и стига рева по форумите...
Държавта ни никак не е лоша, даже напротив ама злобарчета и комплексари за които целта на живота е е да карат кайен и да имат 60 инчов LCD телевизор е опрпеделението за качествен живот. Познавам един пич дето продаде апартамента на родителите си за да си купи мерцедес..И сега горд тарикат и е по-велик от Чингис-хан. Ама това е то... Люлински манталитет...
Ай със здраве...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар