Първоначално изпратено от индианеца
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
-
Искам да внеса едно уточнение.Целта на този разговор не е София да бъде очернена оплюта или пък потопена в хвалебствия.Целта е доста хора да си кажат мнението и всеки за себе си да покаже това което го привлича и това което го отблъсква.Всеки е прав за себе си всеки е взел най доброто решение за себе си и никой не бива да спори по този въпрос или пък да се присмива на някого.Според мен големите заплати в София са мит и повече плод на изхвърляне.Не визирам хора от форума.90% от роднините ми са в София знам какви доходи имат и знам как живеят.Убеден съм и че София е най доброто място за млади хора програмисти икономисти компютърни специалисти.Като изключим икономиститите другите две професии са до време.След 45 ако не си направил своя фирма с кариерата ти е свършено ставаш само да носиш кафе на тинейджърите във фирмата ако изобщо си на работа.Много млади хора живеят със заблудата че всички в София вземат заплата на добър програмист и компютърен специалист.Заплатите на учители,лекари,армия, университетски преподаватели,БАН,БДЖ,МВР,ЧЕЗ,общински чиновници са еднакви навсякъде.Държавната администрация също не е с високи заплати.Продавачки и въобще бачкерски персонал 600 кинта.Ето според в.Стандарт колко взема продавачка.Някои ще кажат че това не е истинската заплата.Аз обаче си мисля че е истинската защото ако вземаше 1000лв. едва ли ще продава дрога.На София само мащаба е различен.И може би 1% от хората да кажем които са шефове на фирми и банки.
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=354587
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПрав си, 7.5 - 1 = 6.5 ( останалото в БГ ) по 1/3 = 2.167
1 + 2.167 = 3.167 милки <- така харесва ли ти?Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Попаднах на интересна дискусия в американски форум. Темата с "Защо хора, които не са от Ню Йорк, така отчаяно искат да живеят тук?"
" Why do people who aren't from NYC want to live here so badly? "
[www.city-data.com]
И някои отговори:
"The vast majority of transplants are poseurs merely trying to bask in the reflected glory."
"Many NYers think that they are better than the rest, even better than their neighbors that came from somewhere else"
"Honestly, I agree with the question. Why indeed. Overpriced, noisy, polluted, expensive, etc. BUT it is a capital of fashion, arts, great food, and culture. It's not for me, but it's the perfect place for some."
Бате Пешо, всяка прилика с теб е случайна
И един екзалтиран провинциалист от Лос Анжелис и репликата му за метрото
"I moved here from Los Angeles! I like the urban feel,the food, restaurants, culture, diversity, size, opportunity, possibilities! I also feel like im cheating the system I live in thecity and don't spend three hours everyday sitting in traffic! Instead I listen to my Ipod and read on the subway! I still have all the amenities of the best cities! A dream come true! Oh yeah and a low crime rate! NY is the best place to live!"Last edited by Joan; 20.01.2011, 10:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеТака както си го сметнал населението на Софето го броиш 2 пъти
1 + 2.167 = 3.167 милки <- така харесва ли ти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАа .., благодарско за кафенцето - хихи
Ами и със 7.5 млн. население да боравим, 1/3 е 2.5 + 1 = 3.5 милки. Аз лично имам доста резерви към това число за Софето.
И за протокола, не изпитвам никакви чувства към столицата ни
Днес ще е прекрасен ден - усещам!Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеНе,приятелю,овен съм
Не са ти много вярни сметките,увиБългария отдавна не е 8.5 милиона,за съжаление.Последните данни,които се въртят са за малко над 7 милиона.Една трета от тях е малко над 2 милиона.Колко са постоянно живущите в София ще стане ясно при преброяването след 2 седмици.А колко са хората,които не са регистрирани в София,а живеят тук?А тези,които живеят в околните градове и работят в Софето.Заповядяй някоя сутрин в моя квартал(ще черпя кафе
) да преброим колко са софийските коли и колко са с регистрация ПК,Е,КН и други
Тях защо не ги броиш?Те точно това са направили -юрнали са се към Софето,щото тук има препитание за тях,нищо че вечер се прибират по родните места.
Знам,че ти е неприятен факта,че народа се е юрнал към Софето,ама това е положениетоИ на мен не ми харесва!
Ами и със 7.5 млн. население да боравим, 1/3 е 2.5 + 1 = 3.5 милки. Аз лично имам доста резерви към това число за Софето.
И за протокола, не изпитвам никакви чувства към столицата ни
Днес ще е прекрасен ден - усещам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеДобро утро!
Ех, това бебе ... упорито е като магаре - хихи
Да правиш изводи, че и да ги обобщаваш на база: "след като 1/3 от населението на страната се е юрнало към Софето" буди малко недоумение в мИня.
Пример: Софето 1 милка преди 20 години, БГ-то 8.5 милки.
Т.е. твърдиш, че 1/3 от 8.5 млн. = 2.8 млн. добавяме към 1 милка и днес Софето е 3.8 милиона, така ли?
Брех ...
П.П. Ако обаче Софето не гони 4 милки население, значи твърдението ти нещо не е коректно, а оттам сякаш не е добре да правиш изводи и за останалите, поради невярност.
Още по-неприятно е, когато па някой на база поглешни изводи и твърдения, започне да взема и решения. Ако са в личен план - майната му ( всеки си носи кръста ), ама ако касаят и останалите 'орица .... не е добре сякаш.
Не са ти много вярни сметките,увиБългария отдавна не е 8.5 милиона,за съжаление.Последните данни,които се въртят са за малко над 7 милиона.Една трета от тях е малко над 2 милиона.Колко са постоянно живущите в София ще стане ясно при преброяването след 2 седмици.А колко са хората,които не са регистрирани в София,а живеят тук?А тези,които живеят в околните градове и работят в Софето.Заповядяй някоя сутрин в моя квартал(ще черпя кафе
) да преброим колко са софийските коли и колко са с регистрация ПК,Е,КН и други
Тях защо не ги броиш?Те точно това са направили -юрнали са се към Софето,щото тук има препитание за тях,нищо че вечер се прибират по родните места.
Знам,че ти е неприятен факта,че народа се е юрнал към Софето,ама това е положениетоИ на мен не ми харесва!
Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеМи след като 1/3 от населението на страната се е юрнало към Софето как човек да не си направи съответните изводи....пък после нека му се сърдят,че говори от името на другите...
Ех, това бебе ... упорито е като магаре - хихи
Да правиш изводи, че и да ги обобщаваш на база: "след като 1/3 от населението на страната се е юрнало към Софето" буди малко недоумение в мИня.
Пример: Софето 1 милка преди 20 години, БГ-то 8.5 милки.
Т.е. твърдиш, че 1/3 от 8.5 млн. = 2.8 млн. добавяме към 1 милка и днес Софето е 3.8 милиона, така ли?
Брех ...
П.П. Ако обаче Софето не гони 4 милки население, значи твърдението ти нещо не е коректно, а оттам сякаш не е добре да правиш изводи и за останали неща, поради невярност.
Още по-неприятно е, когато па някой на база поглешни изводи и твърдения, започне да взема и решения. Ако са в личен план - майната му ( всеки си носи кръста ), ама ако касаят и останалите 'орица .... не е добре сякаш.Last edited by marandi; 20.01.2011, 09:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеХихи
На Русата ми тиква й се чини, че юрналото се население е в пъти повече към чужбината, отколкото това, което се юрна към Софето в последните 20 години.
Ама, местния "патриотизъм" винаги ми е бил любим за изследване
П.П. Помисли малко върху това болднатото ...
Повярвай ми,много добре съм помислил преди да го напиша
Когато говорим за "най-добро място за живеене" какво имаме предвид - най-спокойно,най-чист въздух,най-малка престъпност,най-високи заплати,най-добро образование,най-голяма възможност за развитие,най-добър нощен живот,най-добро образование?Мисля,че това си е строго индивидуално .Въпрос на вкус,казало кучето,и си облизало г..а.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение... В София играе Левски. ....
Някой виден културтрегер примерно ще ти изтъкне множеството театрални постановки, изложби и концерти в София..
Ами ако искаш да развиеш някъв собствен бизнес имате ли идея колко пъти се ходи до София за технологична спецификация примерно или калибриране на рентгенов уред. Да не говорим за европейските програми, че без столични консултанти не става нищо. Ами защо не построиха едно национално летище ами се изсипаха мильони за втори терминал на мъгливата поляна дето няма никакъв транспорт откъм страната?
и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеCrux би ли опиташ да изброиш предимствата на София пред другите да речем 10 големи града в България.
1. Има немалко специфични професии, които могат да се упражняват само в София. Пример - телекомуникационен инженер. Брат ми е такъв. Освен в София, и то в някой от мобилните оператори или в представителство на голяма чужда компания, той няма какво друго да работи. Същото, макар и не в толкова голяма степен, се отнася за IT специалистите като мен. Каква работа има за администратор на UNIX база данни в Пловдив или Варна? Или за специалист по IT сигурност? Дори за системен/мрежов администратор, каквито по принцип са нужни на всяка фирма или организация с персонал над 15 човека, местата са много малко, а условията - смехотворни.
2. Заплатите в София са доста по-високи, отколкото в другите градове.
3. Всички големи компании, в които имаш някакъв потенциал за развитие, са в София. Какво развитие можеш да имаш във фирма с 30 души персонал, в която шефът е и едноличен собственик, жена му е търговски директор, а току-що завършилият му син - начлник на производстото?
4. Най-добрите университети са в София. При всичките си кусури, а те никак не са малко, СУ е на светлинни години пред Пловдивския, Търновския, Шуменския или Благоевградския университети, ТУ е в пъти по-добър от техническите университети в Габрово или Русе, дори УНСС, който за мен е позор за висшето образование, е с класи над ВИНС или свищовската "академия".
5. В София играе Левски. Като човек, който има абонаментна карта вече почти 20 години и не изпуска мач, това си е важен плюс
Това са моите виждания. Някой виден културтрегер примерно ще ти изтъкне множеството театрални постановки, изложби и концерти в София, купонджията ще ти изброи десетки, ако не и стотици барове, клубове и дискотеки, маниаците на тема хайлайф ще ти разкажат как единствено в София можеш да се отъркаш о Евгений Минчев, Николета Лозанова, Бербатов, Стефан Данаилов или Симеон Дянков. За мен, понеже не съм културтрегер, купонджия или жаден читател на Блясък, тия неща нямат никакво значение, но за мнозина имат.
Има и недостатъци, разбира се:
1. Животът в София е по-скъп;
2. Конкуренцията в София е много по-жестока. Не само между фирмите, но и между хората;
3. Ужасна инфраструктура - мръсотия, трафик, презастрояване, липса на регулация, проблеми с паркирането;
4. Сган, изсипала се от цяла България да си търси късмета "у Софето";
Както сам каза, идеално място няма. За мен предимствата на София пред другите градове с неоспорими. За теб не е така. Уважавам твоето мнение, но не го споделям.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар