IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Формално е така, но имаше една инициатива "предай хазяйна" точно за физически лица. А те фискалния документ могат да ползват само за едни нужди щото никой не ти признава разход.
    Примерно сина ми е студент на майната си и ми струва 200 кинта, а аз съм дал стаята му под наем на работник от Сунгурларе примерно. С тази мярка НАП не ми взема данък върху дохода, който е нула, а ме глобява 40 лева за дето сина ми учи в чужд град

Да не говорим за кво ми харчат парите
    Не знам за колегите, но аз винаги съм се вдъхновявал от дълбочината в постовете на Вяску ...

Чиърс на бебетата, чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
      За сметка на това много добре схващам,че някои хора не искат да плащат данъци,а на други им треперят гащите да не им лъснат истинските доходи
      Онуфре, ако визираш наемателите като хора които не искат да плащат данъци - няма на какво основание, нали затуй е напъна да променят именно това в момента. Наемателят получава единствено усложнението да превежда парите, абсолютно безсмислено и с ясна цел - облагодетелстване на "наши банки". Той няма какво да укрива и няма какво да не иска да плаща - това не са неговите данъци а на наемодателя

Коментар

• .....

аноне преди време беше казал 4е запасите на суров петрол се гледат при устой4ив ръзтеж на БВП, а тези за бензин и дестилат когато ръзтежа не е устой4ив или е отрицателен

защо това е така?
        Last edited by zloblivi_podritvaniq; 26.01.2011, 19:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Е ми уточнили сме се --- след като паднат до основи , много ясно че ще са яко нагоре , както казва Злобли
          Колко процента е увеличението от 0 лева до 1 лев?

Коментар

• някой може ли да ми даде някаде линк за кривата на цените на недв. имоти в София за последните 5 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
              Един казва ще падат до основи
              а друг казва ще лятят право нагоре
              като ракета до Луната......
              Вземете се уточнете най накрая !!!!
              Е ми уточнили сме се --- след като паднат до основи , много ясно че ще са яко нагоре , както казва Злобли
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                Я разправи???????
                Не мога в детайли - щото след като се разбра че след 2 седмици бюрокрация може би ще ми издадат чека и разноските ще са малоумни - използвах двама приятели - служители в банка и стана без пари.
                Българските банки нямат нищо общо с банковото дело - като цяло.

Коментар

• Един казва ще падат до основи
                  а друг казва ще лятят право нагоре
                  като ракета до Луната......
                  Вземете се уточнете най накрая !!!!
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• .....

я по спокойно бе
                    този закон ще принуди горките наематели да купят по бързо имот защото ужасно много хора
                    от из4акващите са то4но под наем
                    ли4но за мен имотите са право нагоре в близко и дале4но бъдеще

Коментар

• Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                      Онуфрий ама май ти не схващаш логиката на договорите! Има ли договор той трябва да се спазва!!!! И никой, трето лице, не може да внасе допълнителни уговорки в него!!!!! Ако някой не си плаща - ами да го подгонят данъчните, а не да обикалят фирмите и да лапат на корем квот намерят!

Тая простотия плаче за конституционен съд!
                      Това пък откъде го измисли??!!!
                      Всеки договор се подчинява на действащото законодателство. Щото аз мога да си изпляскам с някого някакъв договор и да кажа на НАП, на Съда, на Прокуратурата - Абе я си гледайте работата. Аз си имам договор, какво ме интересуват законите......
                      Last edited by anon6706; 26.01.2011, 16:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Влизам в твоя тон и начин на изказ: Доста ти е тъпо твърдението в червено, а и не само то. Когато фирмата приспада от облагаемия доход разходите за наем, то тогавата държавата се явява заинтересована страна в тъй-наречното от теб частно-правно отношение. Става ли ти по-ясно?!

А, я се пробвай да си изгониш наемателте, да видим ка ще си намериш нови. Голем смех ще пада.
                        Естествено... Когато се касае за какъвто и да е търговски договор, той така или иначе е "облечен във рамката" на законите на държавата, което неизменно я прави най малкото косвен участник. Естествено че държавата може да влияе на начина по който ще се плащат определени данъци и такси.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          За сметка на това много добре схващам,че някои хора не искат да плащат данъци,а на други им треперят гащите да не им лъснат истинските доходи
                          +100

Коментар

Аноне ма ти си цял ПР на НАп бе!!! Колко взимаш от тях тая тъпа пропаганда?

Виж сега отношенията -- наемател-наемодател са частно правни отношения, и тук държавта я НЯМА! Не може трето лице, макар че и двете първи лица имат допълнителни задължения към нея, да се бърка и да определя паричните потоци!
                            Наемодателя издава фискален документ към наемателя, ако това не е така, това си съвсем друг казус! След като фирмата е декларирала разход за наем и е посочила кой е наемодателя ЕГН- физ.лице ами тъпите чиновници да си влязат в базата и да изпратят една честитка ако не е направил вноската!

Но някой да определая кой и как да изчислява и внася чужди задължение е правен абсурд! Пак ти повтарям аз имам договор за 300 лева -- фирмата трябва да ми преведе 300 лева, според клаузите на договора между нас ако не го стори става неизряден платец и я изгонвам като мръсно коте! Да си търси държавен офис!!!! А ако иска да плаци и горница за 300-те лева на вържавата да си ги плаща за своя сметка!
                            Влизам в твоя тон и начин на изказ: Доста ти е тъпо твърдението в червено, а и не само то. Когато фирмата приспада от облагаемия доход разходите за наем, то тогавата държавата се явява заинтересована страна в тъй-наречното от теб частно-правно отношение. Става ли ти по-ясно?!

А, я се пробвай да си изгониш наемателите, да видим как ще си намериш нови. Голем смех ще пада.
                            Last edited by anon6706; 26.01.2011, 16:18.

Коментар

Онуфрий ама май ти не схващаш логиката на договорите! Има ли договор той трябва да се спазва!!!! И никой, трето лице, не може да внасе допълнителни уговорки в него!!!!! Ако някой не си плаща - ами да го подгонят данъчните, а не да обикалят фирмите и да лапат на корем квот намерят!

Тая простотия плаче за конституционен съд!
                              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Аноне ма ти си цял ПР на НАп бе!!! Колко взимаш от тях тая тъпа пропаганда?

Виж сега отношенията -- наемател-наемодател са частно правни отношения, и тук държавта я НЯМА! Не може трето лице, макар че и двете първи лица имат допълнителни задължения към нея, да се бърка и да определя паричните потоци!
                                Наемодателя издава фискален документ към наемателя, ако това не е така, това си съвсем друг казус! След като фирмата е декларирала разход за наем и е посочила кой е наемодателя ЕГН- физ.лице ами тъпите чиновници да си влязат в базата и да изпратят една честитка ако не е направил вноската!

Но някой да определая кой и как да изчислява и внася чужди задължение е правен абсурд! Пак ти повтарям аз имам договор за 300 лева -- фирмата трябва да ми преведе 300 лева, според клаузите на договора между нас ако не го стори става неизряден платец и я изгонвам като мръсно коте! Да си търси държавен офис!!!! А ако иска да плаци и горница за 300-те лева на вържавата да си ги плаща за своя сметка!

Томе ти май до сега никога не си гонил агресивни наематели дето отказват да науснат имота? Споменаваш го няколко пъти, та ми става ясно че до сега не си влизал в тази безумна, точеща се с години сага със съдилища, полицаи, сменяне на брави итн.....

Коментар

Working...
                                X