Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеСладко бебе Steppenwolf е право.
Ей, тук съвсем набързо съм сравнявал имотките спрямо книжни кинти:
----------------------------------------------------------------------
1. Огромна грешка е да се сравняват несравними неща!
Парите се делят на книжни, стокови, електронни и метални. Тук е добре да се подчертае, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжните пари. Точка!
1.Не мислиш ли,че стоковите и металните пари са всъщност едно и също нещо?Ако не,моля да поясниш каква е според теб разликата.
2.Как, според теб, електронните пари не се влияят от процесите инфлация/дефлация?
Предварително благодаря за отговоритеВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Сладко бебе Steppenwolf е право.
Ей, тук съвсем набързо съм сравнявал имотките спрямо книжни кинти:
----------------------------------------------------------------------
1. Огромна грешка е да се сравняват несравними неща!
Парите се делят на книжни, стокови, електронни и метални. Тук е добре да се подчертае, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжните пари. Точка!
А, това автоматично отсвирва имотите! Освен в случаите, когато те не започнат да ни трупат гарантирани, месечни доходи, които изпреварват за дълъг период годишната инфлация или не решим да проверим доколко са ликвидни пред някоя банкова/небанкова институция. Едва тогава биха могли да се сравняват с книжни пари и основните функции, които книжните пари притежават. Накратко те са:
- служат за разменно средство;
Или, ако допуснем, че книжните пари не съществуват, то биха ни останали варианти от типа на т.нар. бартерна търговия/икономика чрез имоти да кажем.
Дали е удобен подобен инструмент при условие, че тогава трябва да имаме насрещен контрагент, който има нужда от точно тази продукция/точно с тази локация и би ни заплатил търсената цена подобаващо в това, което ние търсим? Т.е. липсва едно от основните качества на книжните пари, а именно те да са приети за официално разменно средство в икономиката.
Условно наистина можем да приемем имотите като вид стокови пари или вид актив, но за целта трябва да се съобразяваме дали те притежават качества на книжните пари като това да са лесно преносими, да са трайни във времето, също така да са делими и от пръв поглед да се проверява тяхното качество. Не на последно място подобен вид стокови пари/активи ( да кажем имоти ) трябва да бъдат рядка стока с цел запазване на стойността им.
- парите като средство за съхранение на стойността във времето;
Дали дадена стока/актив ( имот ) ще служи като разменно средство или ще бъде средство за запазване на стойността му във времето, зависи от качеството му, бъдещите грижи, които полагаме за него, административните регулации, които ни се налагат, местните данъци и такси и прочие. Или, ако даден имот вече притежава качества, сходни като стока на цветя и колбаси, то логично той трудно би съхранил стойността си във времето и обратно. Тук визирам амортизирания жилищен фонд в страната и безумните цени, които се търсят. Смело твърдя, че на пазара масово се предлагат проблеми с голямо “П”. Няма да се учудя, ако подобни проблемни имоти като вид стока/актив, се трансформират във времето и като бартерни сделки срещу друга стока, но не и срещу книжни пари.
- парите са универсална разчетна единица.
Идеята е, че дори да съвпаднат определени нужди при хората на търсене и предлагане, то имотите да кажем не са удобни като разменно средство. Защо? Защото, ако сравняваме само една стока с тях ще получим т.нар. относителна цена или разменна двойка. Но, когато стоките са 3, 10 или 100, то тогава относителните цени стават доста неудобни като брой двойки за ценообразуване.
За пример, при 3 вида стоки за обмен ще имаме 3 вида относителни цени като двойки, при 10 вида стоки ще имаме 45 относителни цени, а при 100 стоки ще имаме 4950.
Кой би си позволил да помни ежедневно постоянно променящи се стойности на стоки и услуги, свързани с фактор като имоти да кажем?
Затова идеята на книжните пари е освен да служат като универсална разчетна единица е да минимизират разходите по всяка една сделка, а също така и да се използва тяхната стойност при измерване на доходите, цените, разходите, възнагражденията и прочие в дадена икономическа/държавна територия с цел съпоставимост .....
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...i-renta.630457
---------------------------------------------------------------
Тук не съм засягал ценообразуването, щот' то па е още по-друга бира
Чиърс на бебетата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
Невероятно - НИ за лична употреба са инвестиция, нищо че не носят приходи а си имат овехтяване (живи ДМА). Направо се чудя понякога къде са ви главитеОтрицателно инвестиране хехехехе
Колкото до инвестицията, да прав си всичко което си закупил с цел бъдеща печалба може да бъде инвестиция. Закупуването на краткотрайни активи, за мен означава само едно - СПЕКУЛА, защото печалбата която се търси е от промяна на настроенията на пазара, а не от създаването на някакъв продукт. Не че има нещо лошо....
Коментар
-
Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнениеСпора беше за имотите дали са инвестиция ако са закупени за лична употреба. Аз смятам че са.
Дълготрайноста не е достатъчно условие, но е необходимо. Ти можеш ли да дадеш пример за инвестиция, която има малък срок на годност.
http://www.investopedia.com/terms/s/...nvestments.asp
Невероятно - НИ за лична употреба са инвестиция, нищо че не носят приходи а си имат овехтяване (живи ДМА). Направо се чудя понякога къде са ви главитеОтрицателно инвестиране хехехехе
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеТ.е. дали е инвестиция или не зависи само от дълготрайността?
Хе-хе!
Дълготрайноста не е достатъчно условие, но е необходимо. Ти можеш ли да дадеш пример за инвестиция, която има малък срок на годност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнениеИдеята е че по принцип може да го рентваш. Няма значение че не го правиш. Затова в САЩ за статистиката дори личните жилищни имоти се водят инвестиция. Те са дълготраен актив въпреки че имат някаква малка амортизация.
Друг пример. Купуваш на жена си накити. Това инвестиция ли е или не ? Според мен да защото е дълготрайна стока и дори след 200 години ще има стойност.
Хляба обаче се разваля за една седмица и очевидно не е инвестиция, както мляко жито и т.н.
Хе-хе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеНе вземам страна в спора, но в това болднатото е заровено кучето. Ако е за лично ползване как може да го рентваш?
Друг пример. Купуваш на жена си накити. Това инвестиция ли е или не ? Според мен да защото е дълготрайна стока и дори след 200 години ще има стойност.
Хляба обаче се разваля за една седмица и очевидно не е инвестиция, както мляко жито и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31.......................
............ завършил СУ преди 43 години?, колко си в час със съвременните технологии
..............
ПА АКО ВЗЕМЕ ЧЕРНО МОРЕ ДА СЕ ПОДКВАСИ (разбирай - имотите да поскъпнат).....
ИМА ДА ЯДЕШ, ЯДЕШ ЯДЕШ (разбирай - да продаваш, продаваш, продаваш ......)
ама само с искане не става мойто момче ...
трябва и АКЪЛ!!!
ама ти верно си май най-големия МЪПЕТ тука!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
Вувузелката31 е нагледен пример как дори чиляк да го праснат 6 наследствени имотки "свише", той като си е будала пак ще търчи да тегли кредит за 5 кв.м., наречени "магазин" в партия с брат си.
Демек, ся заради 5 кв.м. се застрашават и 6-те бройки наследствени. Още по-смешното е, че наследствените се рискуват срещу само 1 и то с кредит?!
Епаси, инвестицията?!? - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31......................
А ако съм завъшил СУ след новия век какво предлагаш в замяна? Гащите си ли? Ето какъв е проблема на всички залози!
Излиза един тотално неизвестен сривлогар и се дуе. Кажи с какво се дуеш бе Маринчо!!!!!
със седемте си кашона???!!!???
или с това че някога е завършил СУ - какво и дали - само той си знае???
излиза че аз като съм учил в СУ ти май си бил у яйцата на татко си - а?remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31.........................
имам 7 кашони
казах ти за образУванието ти с което толкова много парадираш(е)
няма как да си завършил СУ .....
такива като теб НЕ ЗАВЪРШВАТ ТАМ (или поне не по времето за което твърдиш)!!!
а ако смяташ че с 2-3 приравнителни изпита, след като ви закриха школата в симеоново, си завършил СУ си в дълбока грешка .....
ясен си ми (и не само на мен) като БОБ с ПРАЗ (не че е лошо мезето)!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31.........................
Не е така бедни ми приятелю!? Мислиш си така, щото бедността те кара, но не се сещаш , че аз имам 7 имота. Там мога да разположа безброй кашони
И без това ся са модерни времена. От книгите не "печели" мноу .. ( освен, ако не са 100 кашона с Винету )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеВсичко друго е като коментарите на оня БГГ_редч който го кара само на емоции/...
това, че съм го карал само на емоция ??????--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31Аз мисля, че между мен и теб ни дели един вагон книги в който не съм те забелязал
Понеже нещо за 3-4 път вече се напъваш и да не вземеш да си повярваш, ще ти дам малко статистика.
Имам библиотека за около над 20к събрана в последните 15 години, лично моя. Т'ва са само копията в книжен вариант, понеже имам и доста в електронен вид.
Ще ти подскажа, понеже не знаеш как изглеждат 2000 книги на едно място. Хапартаментът трябва да е различен от твоя, иначе не става ( разбирай го да не е двустаен, а нагоре ).
Та, пак се поизложи, понеже имам кашони с книги и на тавана и в мазето, и имам представа как изглежда 1 вагон. Капиш?
Коментар
Коментар