IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Население в България на възраст 50 години и повече:
    1)
    - в края на 2004г. беше 2,876,134 души или 46.6% от населението на възраст над 19 години
    2)
    - в края на 2012г. беше 2,941,164 души или 49.4% от населението на възраст над 19 години

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19

Коментар

• Чудесна новина от Агенцията по вписванията за продажбите на жилища в София:
      1)
      - през първото тримесечие на 2008г. бяха 8,035
      2)
      - през първото тримесечие на 2013г. бяха 3,600
      Тоест за 5 години има спад от над 55%.

Честито!

http://www.registryagency.bg/?page_id=26

Коментар

• Първоначално изпратено от ssaki Разгледай мнение
        Не събразих, че става въпрос само за част от сумата - 10k вече звучи реалистично.
        Това между другото са си сериозни суми (и 4к, и 10к), не вярвам събирането им да е лесно в който и да е блок с над 20 апартамента, без значение нов или стар.
        Ми и при нашите заверата върви към провал. Сградата е на 6 етажа, по 2 апартамента на етаж прави 12 апартамента общо, двама са казали: "Аз давам макс. 1000 лева, оправяйте се"... А условията при тия програми са такива, че трябва ВСИЧКИ съсобственици да са съгласни и предварително да са събрали парите в някакъв тип обща сметка. Един да се дръпне и край.
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          О, това е цената ако спечелят проекта и една немалка част се покрие с безвъзмездна помощ по програмата за енергийна ефективност. Мисля, че трябва да платят около 40% от сумата, останалото е безвъзмездна помощ. Тоест, реалната сума за саниране е по 10К лева на апартамент. Смятай какъв е шансът в еднин блок да се организират и да съберат толкова
          Не събразих, че става въпрос само за част от сумата - 10k вече звучи реалистично.
          Това между другото са си сериозни суми (и 4к, и 10к), не вярвам събирането им да е лесно в който и да е блок с над 20 апартамента, без значение нов или стар.

Коментар

• Първоначално изпратено от ssaki Разгледай мнение
            3-4 хиляди на апартамент звучи малко. За 3-стаен апартамент само дограмата ще струва толкова, при условие, че е качествена и има добра отваряемост. Не ми се мисли как с тези пари ще довършат и покрива, че и фасадата ще изолират и измажат! Незнайно защо се сещам за санирания блок във Владиславово :–)

Отделно, обикаляйки по маса огледи миналата година забелязах, че неподменените вертикални щрангове са по-скоро изключения. Масово в обитаемите панелки са подменени дограми и щрангове. Единственото нужно е обитателите да се организират за фасадата, основно от естетична гледна точка, но предполагам с времето и това ще се случи

Според мен проблемът с гетирането на панелките е в държавна/общинска бюрокрация. Примерно аз искам да си направя изолация с одобрен проект. Естествено няма никакъв начин това да се случи, което ще ме принуди да направя каквото си знам. А беше толкова лесно да се предвиди и общините да излязат с препоръки за всеки блок/вход - толкова сантиметра изолация, такава мазилка, такъв цвят. В този случай с изчезването на кръпките (всички приключват с изолацията) щеше да се тегли една нова боя и панелките щяха да са значително по-приятни на вид.
            О, това е цената ако спечелят проекта и една немалка част се покрие с безвъзмездна помощ по програмата за енергийна ефективност. Мисля, че трябва да платят около 40% от сумата, останалото е безвъзмездна помощ. Тоест, реалната сума за саниране е по 10К лева на апартамент. Смятай какъв е шансът в еднин блок да се организират и да съберат толкова

Коментар

за изолиране и измазване на фасадата, тотален ремонт на покрива и улуците и подмяна на цялата дограма (в апартаментите и общите части) сумата е от порядъка на 3-4 хиляди лева на апартамент. Ако искат и подмяна на вертикалните щрангове за вода, канал и ТЕЦ - още толкова.
              3-4 хиляди на апартамент звучи малко. За 3-стаен апартамент само дограмата ще струва толкова, при условие, че е качествена и има добра отваряемост. Не ми се мисли как с тези пари ще довършат и покрива, че и фасадата ще изолират и измажат! Незнайно защо се сещам за санирания блок във Владиславово :–)

Отделно, обикаляйки по маса огледи миналата година забелязах, че неподменените вертикални щрангове са по-скоро изключения. Масово в обитаемите панелки са подменени дограми и щрангове. Единственото нужно е обитателите да се организират за фасадата, основно от естетична гледна точка, но предполагам с времето и това ще се случи

Според мен проблемът с гетирането на панелките е в държавна/общинска бюрокрация. Примерно аз искам да си направя изолация с одобрен проект. Естествено няма никакъв начин това да се случи, което ще ме принуди да направя каквото си знам. А беше толкова лесно да се предвиди и общините да излязат с препоръки за всеки блок/вход - толкова сантиметра изолация, такава мазилка, такъв цвят. В този случай с изчезването на кръпките (всички приключват с изолацията) щеше да се тегли една нова боя и панелките щяха да са значително по-приятни на вид.

Коментар

• Crux,прав си за собствениците на панелки. Не се гражат за тях и кварталите с такива се превръщат в гета.Но по зле ще става с повечето ново строитество.Освен,че е по-некачествено и бързо се руши,повечето му собственици нямат пари да го поддържат.Продал нива или къша на село,теглил заем...работил преди кризата на 2,3 места и купил апартамент.А сега няма пари за ипотека,камо ли да го поддържа имота.Скоро като почнат да се нуждаят от поддръжка....и..те отиват на зле.

Коментар

Бъркаш категориите. За 90% от живеещите собственият имот не е капиталовложение, а нещо, което "ми се полага и си е мое!". Българинът, който дълбоко в душата си е селянин, смята, че блокът е вертикално село, а неговият апартамент - селската му къща, в която може да прави каквото си иска без да се съобразява с никого. Разходи се из някой панелен комплекс и ми кажи после колко ИЗЦЯЛО санирани блока си видял. Аз ще ти кажа - НУЛА! Или дори да не са нула, са пренебрежимо малко на фона на останалите, кърпени тук-таме със стиропор.
                  Панелките вече са се превърнали в гета и ще става все по-лошо. Оня ден ми се наложи да обикалям по работа из Люлин, където не бях ходил сигурно 5-6 години и косите ми настръхнаха, като видях какво е. Трябва да си луд, за да си купиш жилище там, еле па панелка.
                  …добре де „ ми се полага и си е мое” ОК … ама и да ти се полага то си трябва поддръжка рано или късно, след повечко годинки и реновация …. Познавам добре панелните апартаменти, имам наематели и в такива, вярно е, че санираните са нищожна част, ….. имам в предвид, че е крайно наложителна подходяща държавна политика ( след като масата няма необходимото самосъзнание) , настоящия модел видно не е работещия, ….. а отпуши ли се този сектор, освен ,че ще стане по лице приятно,…ами и работа за много народ ще се отвори, блоци да искаш в нашите градове … поле за изява достатъчно… това е което исках да кажа… а клиенти за подобни имоти още дълго ще има, само като вземеш в предвид вътрешната миграция и ти е достатъчно…щото българите над 90% имат собствен имот но по малко от 50% там където им се иска и си върви едно безкрайно преселение още от как махнаха Тошовите ограничения за гражданство..… а паричките все не стигат за новичко… с две думи скоро от този тип имущество няма изглед да се отървем … ще му дойде времето и на санирането …а умната глава която измисли работещата формула чрез която да застави „ тези дето им се полага” да погледнат на имота си с грижата на добър стопанин ще стане мноооого богат човек,… ама много ….

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                    … еми ще живеят в гета тогаз……. и на никой да не се сърдят...ако 4-5 х.л. са им много за да си реновират основното „ капиталовложение” … а в същото време на всеки апартамент се падат по две коли ( трошляка ) за по толкоз пари пред блока за които нямат и по 20 кинта на седмица дори да сипят гориво…. то явно заслужено ще да е…но дори и грозни да останат ( панелите де ) , ще ги има още много дълго време … щото иначе обратно към селата ще трябва за по голямата част, ….. за нови съвсем няма да им е по силите… както и да е, моето мнение е, че така или иначе това е основния жилфонд в градовете,..красив или некрасив ще представлява обект на сделки и по голямата част от пазара …. Дори и за поколението след нашето поне … след това бог знае…

p.s. …в Унгария и Германия доста добре им се е получило със санирането, преди години често пътувах, по 2-3 пъти в месеца и ми направи силно впечатление, явно в нас е грешката ПАК.. а това ако се отпуши, ще даде доста работа на много хора години наред…
                    Бъркаш категориите. За 90% от живеещите собственият имот не е капиталовложение, а нещо, което "ми се полага и си е мое!". Българинът, който дълбоко в душата си е селянин, смята, че блокът е вертикално село, а неговият апартамент - селската му къща, в която може да прави каквото си иска без да се съобразява с никого. Разходи се из някой панелен комплекс и ми кажи после колко ИЗЦЯЛО санирани блока си видял. Аз ще ти кажа - НУЛА! Или дори да не са нула, са пренебрежимо малко на фона на останалите, кърпени тук-таме със стиропор.
                    Панелките вече са се превърнали в гета и ще става все по-лошо. Оня ден ми се наложи да обикалям по работа из Люлин, където не бях ходил сигурно 5-6 години и косите ми настръхнаха, като видях какво е. Трябва да си луд, за да си купиш жилище там, еле па панелка.
                    Last edited by Crux; 12.04.2013, 10:09.

Коментар

Забрави за масовото саниране. Просто забрави. Това е кьорфишек. Даже и с пари по европроекти пак се падат по няколко хиляди лева на апартамент. Знам го със сигурност, защото кооперацията, в която живеят родителите ми, е пред подписване на договор по такъв проект - за изолиране и измазване на фасадата, тотален ремонт на покрива и улуците и подмяна на цялата дограма (в апартаментите и общите части) сумата е от порядъка на 3-4 хиляди лева на апартамент. Ако искат и подмяна на вертикалните щрангове за вода, канал и ТЕЦ - още толкова.
                      Има да чакаш панелните плебеи да си платят, те по 10 лева на месец за членски внос, асансьор и чистачка не щат да дават, камо ли по няколко хиляди за саниране
                      Панеляците са обречени да се превърнат в гета с все по-застаряващо и бедно население. Който има пари, гледа да се махне от панелката колкото може по-скоро.
                      … еми ще живеят в гета тогаз……. и на никой да не се сърдят...ако 4-5 х.л. са им много за да си реновират основното „ капиталовложение” … а в същото време на всеки апартамент се падат по две коли ( трошляка ) за по толкоз пари пред блока за които нямат и по 20 кинта на седмица дори да сипят гориво…. то явно заслужено ще да е…но дори и грозни да останат ( панелите де ) , ще ги има още много дълго време … щото иначе обратно към селата ще трябва за по голямата част, ….. за нови съвсем няма да им е по силите… както и да е, моето мнение е, че така или иначе това е основния жилфонд в градовете,..красив или некрасив ще представлява обект на сделки и по голямата част от пазара …. Дори и за поколението след нашето поне … след това бог знае…

p.s. …в Унгария и Германия доста добре им се е получило със санирането, преди години често пътувах, по 2-3 пъти в месеца и ми направи силно впечатление, явно в нас е грешката ПАК.. а това ако се отпуши, ще даде доста работа на много хора години наред…

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
                        Това червеното в поста ти верно ли е или се гаргалкаш с нас?
                        В 18:00 ч. на "Васил Левски" - чиста истина!
                        "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Мечо Разгледай мнение
                          Преди 2-3 години в метрото раздаваха листовки на Winslow Gardens, в които пишеше, че приносителят на въпросната листовка ползва 5% отстъпка при покупка Все едно сирене на промоция в Lidl
                          А докъде стигна Winslow Gardens може да се прочете тук:
                          http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=6577

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                            Рекламират белки некой се закачи...
                            Нема клиентииии...
                            Платежоспособни, разбира се!
                            Вчера Райфайзен раздаваха флаери пред метрото.
                            Мъка...

Коментар

• Първоначално изпратено от mtelman Разгледай мнение
                              А тук банките взеха силно да рекламират заеми...
                              Какво следва, след като успеха ще е нулев?
                              Рекламират белки некой се закачи...
                              Нема клиентииии...
                              Платежоспособни, разбира се!
                              Вчера Райфайзен раздаваха флаери пред метрото.
                              Мъка...
                              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mtelman Разгледай мнение
                                Индиянеца написа:

Средна годишна заплата / София

2012 - 11249 лв.

Щом и в столицата хората нямат пари за саниране, дали цените на имотете съответстват на реалността там?
                                Teзи цени дето ги има в офертите съответствуват на мокрите сънища и алчността на авторите им.Най ме кефят оферти по 120000 евро за умирисан коптор в центъра на града в сграда от преди 100 години

Коментар

Working...
                                X