Първоначално изпратено от ludakrava
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеhttp://www.autodesk.com/products/aut...rical/overview - с това нещо справяш ли се ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеБат' Пешо, тука леко ще ти опонирам.
Че образованието е вътрешен , а не външен процес - спор няма.
Качеството и самото разбиране за образование на Запад, е много по-различно отколкото в БГ-то.
В БГ-то за интелигнтност все още се счита запаметяването и зазубрянето на материал.
На Запад, за интелигентност се счита самото осмисляне на материала.
Нагледен пример за ралзиката в образованието.
Семестър и изпит по икономика:
В БГ преобладава теоретична подготовка, а за изпит трябва да зазубриш поне един учебник, дори със самата структура на точки и подточки на всяка тема. Формулите също се зазубрят!!!
Подготовката минава в нечовешко четене и зазубряне. Всичките "знания" обаче се изпаряват с отпразнуването на взетия изпит.
На Запад, подготовката започва още с първият учебен ден. Теорията е минимална, но се компенсира с практически занимания и курсови работи на всеки 2 седмици. Още в началото подписваш агреемент, че няма да плагиатстваш, и че си запознат с последствията ако го направиш! Имаш по един час лична среща с ръководителя си, с които обсъждате всяка курсовата работа. Между другото, всеки ден с който закъсняваш с предаването на работата, ти се намаля оценката.
Финалният изпит е тест плюс задача. Препоръчително е да отидеш с учебник и калкулатор, които можеш свободно да ползваш по време на изпита. Преписването е невъзможно, защото теста е логически и не цели да възпроизвеждаш информация. С други думи, готови отговори няма. Никой не очаква да зазубряш формули! Очаква се да знаеш че има такава формула, да знаеш къде да я намериш, но най-вече да можеш да осмислиш всяка от променливите и параметрите.
Като материал се учи едно и също, то така или иначе учебниците ни са преведени западни....
Разликата в качеството и крайният резултат обаче е ФЕНОМЕНАЛНО !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеТочно така, на село е си е най-хубаво, стойте далеч от София. В София се сещам за 40 места, които са супер за живеене, ама ти няма от къде да ги знаеш, щото на екскурзия от училище няма как да ги видиш... И квартал "Магнолия" в столицата не съществува, това е комплекс, каквито има още стотици.в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеа бай дъ уей, като в беге има толкова кадърни инженери де са ни фабриките бре? де са ни високите технологии?
Само за менАжер нагоре се учи.
Коментар
-
и това долното защо е написано?
патиланеца се опитва да ви обясни разликата в образователната система на запад и в беге, а вие си нижете колко сте учени и какви сте физициумни сте всички до един, цвета на нацията сте
а бай дъ уей, като в беге има толкова кадърни инженери де са ни фабриките бре? де са ни високите технологии? или от много формула сте станали над теа неща
а по темата - понижение повече не очаквам. за напред цените ще са си на това ниво просто инфлацията ще яде стойността на хапартамента а доходите от наеми в близките 2-3 години съвсем ще паднат - това още повече ще отблъсне всякакви купувачи...Last edited by ludakrava; 27.05.2013, 16:12.
Коментар
-
За мое голямо съжаление не си имал никакъв допир до физика на микросвета ( Атомна, Ядрена, Квантова ,... физика) за да имам правото да изисквам от теб да си промениш мнението.
Просто там думата точност е едно много относително понятие.
Веднага ще ти дам пример за гении които не ставаше за този дисциплина:
3-ти курс имахме изпит по Ядрена физика и са ни събрали няколко курса на една дата по този предмет.
Писмената част минава и професор-а почва на случаен принцип да тегли писмените работи, първият студент беше един от пещера и пред него пазаренето на продавачите на руският пазар бледнееше.
Дигна нервите на професора, изкара 4-ка и си замина.След него дойде въпросната персона, и още в началото професора му прасна 2-ката с довода че е преписал, 10 минути разправии че не е бил преписал, като 50 човека седим, вече на тръни и виждаме как оценките ни падат поне с една единица.
Професора с пияна на устата вика ,"абе келеш този въпрос дето си го преписал не съм го преподавал от 4 години" след което казва че изпита е приключил и другите ще се явяваме на ново.
Едвам се отърва от як пердах преписвача. След като страстите се охладиха и "биячите"( тук слагам в кавички че най-хилавите най-отворени , пък човек беше як като канара) се разотидоха, аз и още двама от курса го
питаме :" добре, падна се 19 въпрос , защо като нашият конспект беше пред теб ти не видя че 19 въпрос в нашият конспект е друг от този които са ти дали, съответно и царските пищови от 18 въпрос на горе ти се разминават с 1?"
Отговора ни втрещи "Ами защото въобще не съм чел каквото писах !"
Дадох му един вестник да чете, и човека си сричаше като първолак. Оказа се, че за него дори буквите са странни завъртулки и както го види, така го и "рисува".
Пробвах го с мой текс, защото почерка ми е много крив, и ми направи копие едно към едно, само по това че натискам химикала повече на 3 от главните букви се вижда кое е оригинала и кое не, иначе сложени едно върху друго нямат никаква разлика.
Когато "прочете" нещо една седмица помни и след това пак го забравя. И тъй като бил на почивка, по Ядрената физика нищо не е "чел" и като му дали пищовите не се и замислил.
За мен този човек си е гении и фалшификатор отвсякъде, но просто не беше за тази дисциплина
А относно твърдението ти, че тук образованието не струва, ще ти опонирам като заявя че не е така. Истината е, че сегашните студенти искат да учат това което е 'модерно", а не това това за което стават. От тук вече идва и ефекта на "завършилите идиоти "
За да не е офтопик, че темата е за намаление на имотите, в Пловдив нещата са си трагични, имот които е бил купен за 60 000 евро почти на върхът на балона, преди месец беше продаден за 29 500 евро , а сега дават вече 27 000 чисти.Говорим за Тракия, че познатите там имаха.
Ама като отидох и като видях новата църква в Тракия, точно до блок с апартамента, да думка здраво през час ..... Егати късмета дето са имали продавачите
Айде със здраве и успешен ден на всички
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПатилан, друго искат да ти кажат хората.
Едно време ни учеха да доказваме теоремите (и то по няколко начина!!!), а сега теоремите се приемат за аксиоми от студентите.
Независимо в коя област на познанието.
Доказателствата на теоремите е характерно за точните науки, като физика и математика.
Икономиката първо не е точна наука, и второ работи предимно с теории. Теорията не се извежда с формули, а на база от емпирични наблюдения.
Пример: Всички познати лебеди са бели, следвателно извеждаме теорията че всички лебеди са бели. Тази теория е валидна докато не бъде открит черен лебед.
А това че Novak-ът иска математически да му се изведе теорията че всички лебеди са бели, го отдавам едиствено на профисионално изкривяване.Last edited by Patilan; 27.05.2013, 15:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнениеПодземните бункери са хитът сред богаташите в САЩ
http://dom.dir.bg/news.php?id=14002762
Рррррррррррррръст на недвижимите..... бункери
Коментар
-
Подземните бункери са хитът сред богаташите в САЩ
http://dom.dir.bg/news.php?id=14002762
Рррррррррррррръст на недвижимите..... бункери
Коментар
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеВикаш извеждал си формули!? Ами и аз съм извеждал формули - но само по физика, и рабрах че не е за мене ... а и не съм се напъвал.
Едно време ни учеха да доказваме теоремите (и то по няколко начина!!!), а сега теоремите се приемат за аксиоми от студентите.
Независимо в коя област на познанието.Last edited by anon6706; 27.05.2013, 14:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеДоста си далеч от истината, ама и от темата.
Не става въпрос за истини, а за опит !!
А че не е част от темата - не е. Но това е отговар само на Бат' ти Пешо, а не към темата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнениеPatilan, а не смятате ли, че човек който трябва да зубри формули за да си вземе изпитите, и съответно тези формули не може да си ги изведе сам, просто не е за там-каквото учи !
Веднага ти дашам пример с няколкото предмета по теоретична физика които съм изучавал.
Имаше хора така си правеха - зубриха катo алтави, ама при положение, че имаш 40 въпроса( като всики въпрос е от 3 теми) и всеки въпрос има горе долу 70 важни формули(демек са най-важните от всевъзможните варианти ), сами разбирате какви им бяха резултатите. А когато ги скъсваха се оплакваха, че видиш ли било много трудно !
Изводите които си направих тогава тогава, че тези хора, ама въобще не им е там мястото, обаче като разбрах че махнат ли ги ще ни премахнат групата и ще ни прехвърлят към друг курс, просто трябваше да им помагаме до последно.Като реално имам освен моята си 6-ца още една 5-ца и три 4-ки(и на тепсия да му го занисеш идиота си е идиот) под друго име и друга книжка. Накрая завършихме 4-ма, а почнахме 25, защото като не им помогнахме да си направят курсовите работи и последната година ги допуснаха с 4 невзети изпити,за да запазят групата и окапаха хората като пилци
В крайна сметка теоретичната физика не е за всики
Лек и успешен ден на всичкиЩе го карам на ти, за да не стане твърде сух разговорът, а и все пак е форум, а не Виенски бал
Викаш извеждал си формули!? Ами и аз съм извеждал формули - но само по физика, и рабрах че не е за мене ... а и не съм се напъвал.
ние сме в investor.bg, общо взето икономиески форум, обсъждаме икономическа тема, и съм дал пример за икономическа дисциплина за 2-ри курс.
Извеждане на формули на този етап НЯМА. Може и да има в магистърска или докторанска програма, но не и в Бакалавърска програма.
С други думи, отговрът на въпроса ти е: Не ми е работа да смятам такива неща - има си хора за това, но в началните курсове по икономика няма изеждане на формули.
Иска ми се да ти препоръчам някой форум по теоретична физика, но за съжаление не ми е в интереса и не знам такъв.
п.п. Има и по-деликатни начини да се направиш на умен
Коментар
-
Patilan, а не смятате ли, че човек който трябва да зубри формули за да си вземе изпитите, и съответно тези формули не може да си ги изведе сам, просто не е за там-каквото учи !
Веднага ти дашам пример с няколкото предмета по теоретична физика които съм изучавал.
Имаше хора така си правеха - зубриха катo алтави, ама при положение, че имаш 40 въпроса( като всики въпрос е от 3 теми) и всеки въпрос има горе долу 70 важни формули(демек са най-важните от всевъзможните варианти ), сами разбирате какви им бяха резултатите. А когато ги скъсваха се оплакваха, че видиш ли било много трудно !
Изводите които си направих тогава тогава, че тези хора, ама въобще не им е там мястото, обаче като разбрах че махнат ли ги ще ни премахнат групата и ще ни прехвърлят към друг курс, просто трябваше да им помагаме до последно.Като реално имам освен моята си 6-ца още една 5-ца и три 4-ки(и на тепсия да му го занисеш идиота си е идиот) под друго име и друга книжка. Накрая завършихме 4-ма, а почнахме 25, защото като не им помогнахме да си направят курсовите работи и последната година ги допуснаха с 4 невзети изпити,за да запазят групата и окапаха хората като пилци
В крайна сметка теоретичната физика не е за всики
Лек и успешен ден на всички
Коментар
Коментар