IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
    и това долното защо е написано?
    патиланеца се опитва да ви обясни разликата в образователната система на запад и в беге, а вие си нижете колко сте учени и какви сте физици умни сте всички до един, цвета на нацията сте

а бай дъ уей, като в беге има толкова кадърни инженери де са ни фабриките бре? де са ни високите технологии? или от много формула сте станали над теа неща

а по темата - понижение повече не очаквам. за напред цените ще са си на това ниво просто инфлацията ще яде стойността на хапартамента а доходите от наеми в близките 2-3 години съвсем ще паднат - това още повече ще отблъсне всякакви купувачи...
    За да има фабрики инженерите са необходимо но не достатъчно условие.Трябва да има и закони и правосъдие в една държава.А фабрики няма щото на власт са лумпени завършили престижни западни универсотети и великите УНСС и СУ.Разни тарикати адвокати и счетоводители така наречената мъгла

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      http://www.autodesk.com/products/aut...rical/overview - с това нещо справяш ли се ?
      В сферата в която работя в момента тази програма не ми трябва.Не се занимавам с проектиране в момента.

Коментар

• Бате Пешо

http://www.autodesk.com/products/aut...rical/overview - с това нещо справяш ли се ?
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
          Бат' Пешо, тука леко ще ти опонирам.
          Че образованието е вътрешен , а не външен процес - спор няма.

Качеството и самото разбиране за образование на Запад, е много по-различно отколкото в БГ-то.

В БГ-то за интелигнтност все още се счита запаметяването и зазубрянето на материал.
          На Запад, за интелигентност се счита самото осмисляне на материала.

Нагледен пример за ралзиката в образованието.
          Семестър и изпит по икономика:

В БГ преобладава теоретична подготовка, а за изпит трябва да зазубриш поне един учебник, дори със самата структура на точки и подточки на всяка тема. Формулите също се зазубрят!!!
          Подготовката минава в нечовешко четене и зазубряне. Всичките "знания" обаче се изпаряват с отпразнуването на взетия изпит.

На Запад, подготовката започва още с първият учебен ден. Теорията е минимална, но се компенсира с практически занимания и курсови работи на всеки 2 седмици. Още в началото подписваш агреемент, че няма да плагиатстваш, и че си запознат с последствията ако го направиш! Имаш по един час лична среща с ръководителя си, с които обсъждате всяка курсовата работа. Между другото, всеки ден с който закъсняваш с предаването на работата, ти се намаля оценката.

Финалният изпит е тест плюс задача. Препоръчително е да отидеш с учебник и калкулатор, които можеш свободно да ползваш по време на изпита. Преписването е невъзможно, защото теста е логически и не цели да възпроизвеждаш информация. С други думи, готови отговори няма. Никой не очаква да зазубряш формули! Очаква се да знаеш че има такава формула, да знаеш къде да я намериш, но най-вече да можеш да осмислиш всяка от променливите и параметрите.

Като материал се учи едно и също, то така или иначе учебниците ни са преведени западни....

Разликата в качеството и крайният резултат обаче е ФЕНОМЕНАЛНО !!!!
          Патилански аз икономика не съм учил.Учил съм за инженер.А преди това завърших електротехникум.Готов съм да се изправя срещу колеги завършили най престижните училища за електроинженери да видим колко са велики.Имам представа от западното образование на инженери.Е не е по добро.Много неща не учат.Проблема на нас ни е че жулим двойки и системата е на калпак парите следват студента.Требе да се жулят двойки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
            Точно така, на село е си е най-хубаво, стойте далеч от София. В София се сещам за 40 места, които са супер за живеене, ама ти няма от къде да ги знаеш, щото на екскурзия от училище няма как да ги видиш... И квартал "Магнолия" в столицата не съществува, това е комплекс, каквито има още стотици.
            квартала с къщи до Англо-американското даскало също е хубав.
            в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
              а бай дъ уей, като в беге има толкова кадърни инженери де са ни фабриките бре? де са ни високите технологии?
              Много вожд, малко индианец.
              Само за менАжер нагоре се учи.

Коментар

• и това долното защо е написано?
                патиланеца се опитва да ви обясни разликата в образователната система на запад и в беге, а вие си нижете колко сте учени и какви сте физици умни сте всички до един, цвета на нацията сте

а бай дъ уей, като в беге има толкова кадърни инженери де са ни фабриките бре? де са ни високите технологии? или от много формула сте станали над теа неща

а по темата - понижение повече не очаквам. за напред цените ще са си на това ниво просто инфлацията ще яде стойността на хапартамента а доходите от наеми в близките 2-3 години съвсем ще паднат - това още повече ще отблъсне всякакви купувачи...
                Last edited by ludakrava; 27.05.2013, 16:12.

Коментар

• За мое голямо съжаление не си имал никакъв допир до физика на микросвета ( Атомна, Ядрена, Квантова ,... физика) за да имам правото да изисквам от теб да си промениш мнението.
                  Просто там думата точност е едно много относително понятие.
                  Веднага ще ти дам пример за гении които не ставаше за този дисциплина:
                  3-ти курс имахме изпит по Ядрена физика и са ни събрали няколко курса на една дата по този предмет.
                  Писмената част минава и професор-а почва на случаен принцип да тегли писмените работи, първият студент беше един от пещера и пред него пазаренето на продавачите на руският пазар бледнееше.
                  Дигна нервите на професора, изкара 4-ка и си замина.След него дойде въпросната персона, и още в началото професора му прасна 2-ката с довода че е преписал, 10 минути разправии че не е бил преписал, като 50 човека седим, вече на тръни и виждаме как оценките ни падат поне с една единица.
                  Професора с пияна на устата вика ,"абе келеш този въпрос дето си го преписал не съм го преподавал от 4 години" след което казва че изпита е приключил и другите ще се явяваме на ново.
                  Едвам се отърва от як пердах преписвача. След като страстите се охладиха и "биячите"( тук слагам в кавички че най-хилавите най-отворени , пък човек беше як като канара) се разотидоха, аз и още двама от курса го
                  питаме :" добре, падна се 19 въпрос , защо като нашият конспект беше пред теб ти не видя че 19 въпрос в нашият конспект е друг от този които са ти дали, съответно и царските пищови от 18 въпрос на горе ти се разминават с 1?"
                  Отговора ни втрещи "Ами защото въобще не съм чел каквото писах !"
                  Дадох му един вестник да чете, и човека си сричаше като първолак. Оказа се, че за него дори буквите са странни завъртулки и както го види, така го и "рисува".
                  Пробвах го с мой текс, защото почерка ми е много крив, и ми направи копие едно към едно, само по това че натискам химикала повече на 3 от главните букви се вижда кое е оригинала и кое не, иначе сложени едно върху друго нямат никаква разлика.
                  Когато "прочете" нещо една седмица помни и след това пак го забравя. И тъй като бил на почивка, по Ядрената физика нищо не е "чел" и като му дали пищовите не се и замислил.
                  За мен този човек си е гении и фалшификатор отвсякъде, но просто не беше за тази дисциплина
                  А относно твърдението ти, че тук образованието не струва, ще ти опонирам като заявя че не е така. Истината е, че сегашните студенти искат да учат това което е 'модерно", а не това това за което стават. От тук вече идва и ефекта на "завършилите идиоти "

За да не е офтопик, че темата е за намаление на имотите, в Пловдив нещата са си трагични, имот които е бил купен за 60 000 евро почти на върхът на балона, преди месец беше продаден за 29 500 евро , а сега дават вече 27 000 чисти.Говорим за Тракия, че познатите там имаха.
                  Ама като отидох и като видях новата църква в Тракия, точно до блок с апартамента, да думка здраво през час .... . Егати късмета дето са имали продавачите

Айде със здраве и успешен ден на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Патилан, друго искат да ти кажат хората.
                    Едно време ни учеха да доказваме теоремите (и то по няколко начина!!!), а сега теоремите се приемат за аксиоми от студентите.
                    Независимо в коя област на познанието.
                    Разбирам какво иска да ми каже човека, но да не бъркаме круши с ябълки

Доказателствата на теоремите е характерно за точните науки, като физика и математика.

Икономиката първо не е точна наука, и второ работи предимно с теории. Теорията не се извежда с формули, а на база от емпирични наблюдения.

Пример: Всички познати лебеди са бели, следвателно извеждаме теорията че всички лебеди са бели. Тази теория е валидна докато не бъде открит черен лебед.

А това че Novak-ът иска математически да му се изведе теорията че всички лебеди са бели, го отдавам едиствено на профисионално изкривяване.
                    Last edited by Patilan; 27.05.2013, 15:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                      Подземните бункери са хитът сред богаташите в САЩ
                      http://dom.dir.bg/news.php?id=14002762

Рррррррррррррръст на недвижимите..... бункери
                      Това е защото центъра на световното правителство лека полека се измества от САЩ. Богаташчетата там, които не са част от него го значт много добре и се страхуват от някое апокалиптично събитие.

Коментар

• Подземните бункери са хитът сред богаташите в САЩ
                        http://dom.dir.bg/news.php?id=14002762

Рррррррррррррръст на недвижимите..... бункери

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
                          Викаш извеждал си формули!? Ами и аз съм извеждал формули - но само по физика, и рабрах че не е за мене ... а и не съм се напъвал.
                          Патилан, друго искат да ти кажат хората.
                          Едно време ни учеха да доказваме теоремите (и то по няколко начина!!!), а сега теоремите се приемат за аксиоми от студентите.
                          Независимо в коя област на познанието.
                          Last edited by anon6706; 27.05.2013, 14:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                            Доста си далеч от истината, ама и от темата.
                            За никаква истина не претендирам - чисто и просто сравнявам една и съща дисциплина от БГ топ 3 университет с абсолютно същата дисциплина и специалност в Английски топ 10 университет.
                            Не става въпрос за истини, а за опит !!

А че не е част от темата - не е. Но това е отговар само на Бат' ти Пешо, а не към темата

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
                              Patilan, а не смятате ли, че човек който трябва да зубри формули за да си вземе изпитите, и съответно тези формули не може да си ги изведе сам, просто не е за там-каквото учи !
                              Веднага ти дашам пример с няколкото предмета по теоретична физика които съм изучавал.
                              Имаше хора така си правеха - зубриха катo алтави, ама при положение, че имаш 40 въпроса( като всики въпрос е от 3 теми) и всеки въпрос има горе долу 70 важни формули(демек са най-важните от всевъзможните варианти ), сами разбирате какви им бяха резултатите. А когато ги скъсваха се оплакваха, че видиш ли било много трудно !
                              Изводите които си направих тогава тогава, че тези хора, ама въобще не им е там мястото, обаче като разбрах че махнат ли ги ще ни премахнат групата и ще ни прехвърлят към друг курс, просто трябваше да им помагаме до последно.Като реално имам освен моята си 6-ца още една 5-ца и три 4-ки(и на тепсия да му го занисеш идиота си е идиот) под друго име и друга книжка. Накрая завършихме 4-ма, а почнахме 25, защото като не им помогнахме да си направят курсовите работи и последната година ги допуснаха с 4 невзети изпити,за да запазят групата и окапаха хората като пилци
                              В крайна сметка теоретичната физика не е за всики
                              Лек и успешен ден на всички
                              Ще го карам на ти, за да не стане твърде сух разговорът, а и все пак е форум, а не Виенски бал

Викаш извеждал си формули!? Ами и аз съм извеждал формули - но само по физика, и рабрах че не е за мене ... а и не съм се напъвал.

ние сме в investor.bg, общо взето икономиески форум, обсъждаме икономическа тема, и съм дал пример за икономическа дисциплина за 2-ри курс.
                              Извеждане на формули на този етап НЯМА. Може и да има в магистърска или докторанска програма, но не и в Бакалавърска програма.

С други думи, отговрът на въпроса ти е: Не ми е работа да смятам такива неща - има си хора за това, но в началните курсове по икономика няма изеждане на формули.

Иска ми се да ти препоръчам някой форум по теоретична физика, но за съжаление не ми е в интереса и не знам такъв.

п.п. Има и по-деликатни начини да се направиш на умен

Коментар

• Patilan, а не смятате ли, че човек който трябва да зубри формули за да си вземе изпитите, и съответно тези формули не може да си ги изведе сам, просто не е за там-каквото учи !
                                Веднага ти дашам пример с няколкото предмета по теоретична физика които съм изучавал.
                                Имаше хора така си правеха - зубриха катo алтави, ама при положение, че имаш 40 въпроса( като всики въпрос е от 3 теми) и всеки въпрос има горе долу 70 важни формули(демек са най-важните от всевъзможните варианти ), сами разбирате какви им бяха резултатите. А когато ги скъсваха се оплакваха, че видиш ли било много трудно !
                                Изводите които си направих тогава тогава, че тези хора, ама въобще не им е там мястото, обаче като разбрах че махнат ли ги ще ни премахнат групата и ще ни прехвърлят към друг курс, просто трябваше да им помагаме до последно.Като реално имам освен моята си 6-ца още една 5-ца и три 4-ки(и на тепсия да му го занисеш идиота си е идиот) под друго име и друга книжка. Накрая завършихме 4-ма, а почнахме 25, защото като не им помогнахме да си направят курсовите работи и последната година ги допуснаха с 4 невзети изпити,за да запазят групата и окапаха хората като пилци
                                В крайна сметка теоретичната физика не е за всики
                                Лек и успешен ден на всички

Коментар

Working...
                                X