Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеНикой на никого не му е вземал земята. Има голяма разлика между национализиране и коопериране пък било то и в някои случаи насила.
.
И защо не питаш как е ставала "насилствената колективизация"! Аман, повдига ми се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеЕеее. Бате Пешо хубаво разсъждаваш, но не ми харесва като продължавате да твърдите едни и същи неверни неща, които с времето се превръщат в истини.
Никой на никого не му е вземал земята. Има голяма разлика между национализиране и коопериране пък било то и в някои случаи насила.
В модерните условия сам да си обработваш земята няма абсолютно никакъв смисъл освен ако тя не е в достатъчно голям обем, или пък ако имаш малък парцел и го използваш за култури които изискват ръчен труд. Така че не е чудно, че младите си стоят в града, вместо да отидат на село и да си обработват 10те декара (я ги има, я ги няма).
Иначе изпадаме в смешната ситуация в 20-21век сите селяни да разкулачат кооперацията и вместо 100те декара да се обработват за нула време със съответната техника, те да използват чудото на техниката - мотиката. Копането с мотика на парцелче от няколко ара може да се наблюдава само на 2-4км (да не казвам по-малко) по полята от последния блок на София.
Бабите и дядовците никакви умения не са усвоили, освен ако не смятате копаенето и орането за велики достижения на човешката мисъл. Това кога трябва да се посее нещо и прочие неща си е опит обаче чак наука да не е. Аз поне не знам старите хора да са усвоявали умения за селекция на сортове и породи, механизиране и прочие благинки. . .
Както и да е - минало свършено. Докато в другите държави разработват какви ли не подобрения, автоматизации, подобряване качествата на растения и животни, ние стоим тука на ниво развитие уменията на ръчно доене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнениеЕеее. Бате Пешо хубаво разсъждаваш, но не ми харесва като продължавате да твърдите едни и същи неверни неща, които с времето се превръщат в истини.
Никой на никого не му е вземал земята. Има голяма разлика между национализиране и коопериране пък било то и в някои случаи насила.
В модерните условия сам да си обработваш земята няма абсолютно никакъв смисъл освен ако тя не е в достатъчно голям обем, или пък ако имаш малък парцел и го използваш за култури които изискват ръчен труд. Така че не е чудно, че младите си стоят в града, вместо да отидат на село и да си обработват 10те декара (я ги има, я ги няма).
Иначе изпадаме в смешната ситуация в 20-21век сите селяни да разкулачат кооперацията и вместо 100те декара да се обработват за нула време със съответната техника, те да използват чудото на техниката - мотиката. Копането с мотика на парцелче от няколко ара може да се наблюдава само на 2-4км (да не казвам по-малко) по полята от последния блок на София.
Бабите и дядовците никакви умения не са усвоили, освен ако не смятате копаенето и орането за велики достижения на човешката мисъл. Това кога трябва да се посее нещо и прочие неща си е опит обаче чак наука да не е. Аз поне не знам старите хора да са усвоявали умения за селекция на сортове и породи, механизиране и прочие благинки. . .
Както и да е - минало свършено. Докато в другите държави разработват какви ли не подобрения, автоматизации, подобряване качествата на растения и животни, ние стоим тука на ниво развитие уменията на ръчно доене.
Коментар
-
Ееее. Бате Пешо хубаво разсъждаваш, но не ми харесва като продължавате да твърдите едни и същи неверни неща, които с времето се превръщат в истини.
Както и да е - минало свършено. Докато в другите държави разработват какви ли не подобрения, автоматизации, подобряване качествата на растения и животни, ние стоим тука на ниво развитие уменията на ръчно доене.Last edited by Moesia; 16.06.2013, 16:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение... умения си трябват за всичко, това е вярно, не се занимавам със селско стопанство и вероятно съм те засегнал с нещо в коментарите си ( без да е нарочно ) … опитвам се да съпоставям минало и настояще. След като пра бабите ни и пра дядовците ( които със завършено трето отделение, някои и без хич ) .. съвсем добре бяха усвоили уменията ( по горе цитирани от теб ) …и в продължение на цял живот се прехранваха с това, вероятно и сега може да заработят нещата ( разбира се съобразно новите технологии, няма да връщаме 19 век) … вместо да се мизерува по градовете и да се протестира, при добро желания се трупат умения … това имах в предвид но както и да е .. та ще те цитирам, пък дано ме разбереш тоз път: Като не става там където иска човек пробва друго докато си намери мястото под слънцето … - твои думи
Айде сполай ти …..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе се обиждам.Пак ти казвам че грешиш и то много.Акъл и дисциплина трябват дори за да береш плодове.Всяко натъртване води до загниване след няколко часа.Да пасеш крави и овце също изисква знания и умения.То не е като да заведеш животните на някоя поляна и да си легнеш.Всичко е в главата и в душата.Какъвто си в главата такъв ти е живота.Не се излагайте да пишете глупости особено за неща които не разбирате и никога не сте работили.Отстрани е изглежда лесно и просто ама не е.То и компютрите изглеждат проста работа натискане на клавиши ама не са.
Айде сполай ти …..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеНе мрънкам, констатирам. И тъй като виждам, че - по стара българска традици - всички оценяваме в дълбочина уменията и проблемите на другите, аз спирам до тук. Скъпа кола и апартамент нямам. Всеки лев, който съм изкарал досега съм го инвестирал в обучение, нужни по проекти материали или пръснал по пътувания свързани с работата в чужбина. Същото се отнася и за екипа, с който работя. Да, явно сме некадърни, щом не успяваме в България. Затова говорим няколко езика, пишем научни статии за 5 европейски университета и изнесохме технологии, които вече ни дават възвращаемост и тепърва ще се развиват. Благодаря, че отново ми се напомни, защо беше взето това решение.
На ВАС, всички кадърни и умни люде - УСПЕХ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнениеВлагам друг смисъл, не съм се объркал, ( не съм искал да обидя никого ) … разбира се ,че управленското тяло трябва да носи със себе си капацитета, във всяка стопанска дейност е общовалидно това правило …. Имах в предвид ,че доста работни места могат да се отворят за по ниско квалифицира работна ръка, която в момента е по градовете и стене в недоимък …
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗаблуждаваш се, много технология се ражда в българска глава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТова за селското стопанство и акъла си се объркал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОмръзна ми от мрънкачи.Омръзна ми от хора които не умеят нищо но са им виновни другите.Кой лично на теб ти пречи?Направи фирма произвеждай рекламирай.като няма специалисти тука внеси от друга държава като няма пазар тука изнасяй.Като искаш направи фирмата в друга държава.Кой ти пречи?Който иска да работи стиска зъби в началото мизерува не ходи по курорти и молове кара кола за 2000 лева.А който не може мрънка и търси оправдания и все държавата и другите му криви.Хората започнаха с една крава с един кон с две овце.Днес имат стопанства и модерна техника.И не мрънкат.Някои още карат опели за по 2000 кинта.
На ВАС, всички кадърни и умни люде - УСПЕХ!
Коментар
-
bertram
Пример с персонажи, които прибират парите на другите но не биха похарчили пари за да осигурят възможност на някой да си изкара и той хляба. Не мен такива хора не ми харесват, очевидно са болни на темата да орлуват, но човешкия живот все пак е кратък..просто ще дойде ден в който те ще харчат много бързо или ще висят като сополи на някой опашка.Хората ,който не рискуват не движат живота напред.
Last edited by supertrader; 16.06.2013, 00:06.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеИзкарах 2 седмици в едно градче в Гърция и какво ми направи силно впечатление.
Собствениците на хотела в който бях карат едно деу на найсе години. Нямат кредити, имат хубав бизнес и хотела им е пълен + работят 300 декара тяхна си земя.
тези хора могат да карат мерцедес ако искат, но си карат деуто и не им дреме.
собственик на 2 ресторанта (оборотни) - сърбин или македонец , пич около 40-45години
кара едно бмв 3-ка с българска регистрация бмв поне на 10 години...
тези хора са си по цял ден в бизнеса, работят с клиенти, работят зад бара, работят като сервитьори... и го правят с удоволствие. За всяко нещо , което си купиш от тях получаваш заповядай и благодаря!
мисля всички сме виждали средностатистическият БГ предприемач с куп кредити, просрочени плащания към персонал и доставчици и разбира се с голям мерцедес за него и джип за жената и/или любовницата..
този манталитет ни затрива
Този "БГ предприемач", за когото говорите трябва да е в огромни кавички, защото няма нищо общо с предприемачеството. Подобни индивиди избуяха като гъби по време на имотния балон и масовото кредитиране на калпак от банките. Тези хора са си просто едни селски тарикати, които дори 70-80% от тях бяха със средно образование. И понеже са и прости и никога не са изкарвали пари с труд първата им работа след като вземат кредитчето е да си купят плазмен телевизор и модерна кола, защото така останалите простаци ще цъкат и ще им завиждат... Просто лесен начин да си купят престиж за пред останалите неграмотници...
Коментар
Коментар