Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Викаш да оставим на децата по един два апартамента, че да не стане Мюнхен положението и детето да вика "ейй, тати ако го беше купил онзи панел в престижния Младост 4, сега нямаше да съм на кофти наем в Елин Пелин.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lemon's Разгледай мнение
Каква е тази жлъч бе песимист? Не съм го очаквал. Кофти ти е, че продадох на цифра, която все още не може да се достигне ли? Или че от тези пари построи къща и ще ми останат за копторчето /ако поискам/. Прав си другите оферти в квартала още стоят при тоя "бум", а аз и
Ботата се ширим в къщи, без холокухни на всичкото отгоре пък и с височина 3,40м
Какво да ти кажа заслужава си продажбата изпълнен съм с удовлетворение, сега окомплектовам хардуера за смарт-хоум ще е
невероятно.. От телефона докато съм в офиса настройвам температурата в къщи, преглеждам Моушън детекта от камерите, а като се прибера казвам само "светлина и музика" Как ти се струва продажбата песимист? А най ме кефи да гледам детето щастливо как тича от неговата стая до приземието, където е киносалона и после на колелото във фитнеса. Е това ме изпълва с удовлетворение. А като се сетя как се свирахме в тристаен четиричленно семейство.
Не благодаря!
Разбирам че си под емоцията на финалната права и постигането на нещо което ти харесва и си мечтал/желал и искаш да се похвалиш... Радвам се за теб..., наистина. Осъществил си това за което си мечтал.
В сравнителната част апартамент на топ място спрямо къща някъде е въпрос на спор предвид целите на даденият имот....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lemon's Разгледай мнение
Каква е тази жлъч бе песимист? Не съм го очаквал. Кофти ти е, че продадох на цифра, която все още не може да се достигне ли? Или че от тези пари построи къща и ще ми останат за копторчето /ако поискам/. Прав си другите оферти в квартала още стоят при тоя "бум", а аз и
Какво да ти кажа заслужава си продажбата изпълнен съм с удовлетворение, сега окомплектовам хардуера за смарт-хоум ще е
невероятно.. От телефона докато съм в офиса настройвам температурата в къщи, преглеждам Моушън детекта от камерите, а като се прибера казвам само "светлина и музика" Как ти се струва продажбата песимист? А най ме кефи да гледам детето щастливо как тича от неговата стая до приземието, където е киносалона и после на колелото във фитнеса. Е това ме изпълва с удовлетворение. А като се сетя как се свирахме в тристаен четиричленно семейство.
Не благодаря!
Че със студена вода термопомпа вода-вода не е на далавера.
Иначе съвременните люкс апартаменти не стават за нормално живеене на 4 членно семействоLast edited by bota156; 16.01.2020, 19:17.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Имаш напредък... Научил си една столица на несъществуваща реално държава...и да и там са по-високи от София...., Още малко ако потърсиш ще се увериш, че има и Африкански град в топ 50 по цени на света....По-скъп от Берлин и Виена около 2 пъти....
Всичко това няма да ти помогне да преглътнеш факта че в Изток /ако беше там/ от както продаде цените са 25% нагоре..., но си си построил къща с тези пари така че загубата може да я причислиш към разходите по строежа...
ПП Да не се чудиш - имам си около 4 къщи освен апартите. 2 от тях са в радиус под 50 км от центъра на София....
Не благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Налага ми се да работя с няколко IT специалисти. Като оставим настрана факта, че биологичният им часовник е съвсем сбъркан, напоследък забелязвам в част от тях наченки на разумен живот.
Единият от тях миналата година си купи бяла спретната къщурка на 5 минути с кола от Болярия /Велико Търново/ и каза, че ще продължи да живее под наем в Голямо село.
Хипотетично, в необозримото бъдеще щял да си кара спокойните пенсионерски години там. Парите, които изкарва ги сбира и ще ги инвестира в отрочетата си, а след като те получат подходящо образование сами да се погрижат за жилище, където смятат да живеят
Всички тук във форума мислят, че е правилна схемата ''учи мама да не работиш'' , но за да учиш качествено трябват много пари ама наистина много / около 2 двустайни апартамента по сегашни Софийски цени / и идва въпроса дали моЙто чаве ще е най-умното / всъщност за професионален успех акъла е важен, но не е най-важното или поне не единственото важно нещо/ и инвестираните средства в образУвание не е много сигурно доколко ще се изплатят. Какво го грее средният Немец , че се е изучил и получава 3К след данъците, когато апарт в Мюнхен в нетурски квартал е между 500К и 1М без люксове... ?! Клонящо към никога да може да купи подобно нещо и обречен на имот в предградията с доживотна ипотека или наем и жълти жилетки....В същото време неговите родители вместо за харчат пари за обучението му 25 години назад можеха да са купили този апарт ... / да знам че е безплатно обучението в Германия и че най-умните учат в безплатните държавни училища... тва в кавички..../ Тогава немаше да е виШист , а некъв общак за 2К нето /вместо 3/ , но със собствено жилище....
Накратко без да съм правил напоследък точната калкулация съм убеден, че има ОГРОМЕН балон в родителските очаквания за децата им след инвестирането на тонове пари в него, а резултата е съмнителен. Няма как всички деца да станат шефове или поне най-високо платените , за да оправдаят образователната инвестиция... Единици биха оправдали тази инвестиция...Сега гледам около мен има подобна спортна мания .... половин дузина девойки ще стават фигуристки / 500 кинта месечно разход, без лагерите и състезанията по чужбина, които в някои случаи могат и 5 цифрени да станат като месец лагер в Германия с мама/. Колко фигуристки ще изплатят инвестицията от хонорари...от реклами...от мъж може би....мъка....
Тази стратегия ще бъде пълен провал за 95% от родителите и децата им най-малкото защото вида работа и типа работници след няколко десетилетия ще бъде съвсем различен от това за което тези деца ще се подготвят / тип средна класа работа ще бъде масово автоматизирана/...
За къщурката браво на младежа....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 16.01.2020, 18:15.
Коментар
-
Може разбира се, проблема е на друго място, че желаещите да ги ползват социали искат тези жилища да са на жълтите павета, а в Ихтиман не искат...и дворец да им дадеш без пари в Ихтиман предпочитат барака на паветата....:-)))
И сериозно тези идеи не са лоши, АКО вървят с прилежащата инфраструктура.... нека да има транспорт/метро/градинки/училища/болници/тротоари/паркоместа/асфалт по улиците/магазини и т.н. Не виждам защотогава човек не би живял в такова жилище... Уви при нас това няма никакъв шанс да се случи... инфраструктурата.....
Единият от тях миналата година си купи бяла спретната къщурка на 5 минути с кола от Болярия /Велико Търново/ и каза, че ще продължи да живее под наем в Голямо село.
Хипотетично, в необозримото бъдеще щял да си кара спокойните пенсионерски години там. Парите, които изкарва ги сбира и ще ги инвестира в отрочетата си, а след като те получат подходящо образование сами да се погрижат за жилище, където смятат да живеятПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Все някога ще отмине тази мания - язе съм най-велик полага ми се палат на жълтите павета.
Младите като гледам други субстанции ги влекат и не вярват на дъртото че нищо не идва даром. Че има глад и като не работиш точно това те чакаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ихтиман и Радомир са им прекалено далече, което и разбираемо. Ама ей ги на Божурище, Нови Искър и селата около тях. Гурмазово, Пожарево, Росоман ей ги къде са. На 5 минути с колата от Божурище и 10 от Люлин. Че и пътя е път и направо си се чудя защо стоят празни такива китни селца на такава удобна локация.
След Нови Искър надолу посока Своге също има хубави села Владо Тричков, Реброво и там парцелите са жълти стотинки. Да хващат лопатите и да си строят къщи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Може, но пак ще бъдат по периферията и полята...както и в САЩ всъщност. На скъпите парцели кой и как и защо да построи сглобяема колиба. Де Киро на кирия?
тухлен палат на паветата само за богоизбрани - той не е за простомъртни събрали някой лев от закуски. Или пък лишения 20-30г да изплащаш ипотека. Имот се купува като се чудиш какво да си правиш парите - нямаш идеи как и в какво да ги инвестираш, че да се множат.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Може разбира се, проблема е на друго място, че желаещите да ги ползват социали искат тези жилища да са на жълтите павета, а в Ихтиман не искат...и дворец да им дадеш без пари в Ихтиман предпочитат барака на паветата....:-)))
И сериозно тези идеи не са лоши, АКО вървят с прилежащата инфраструктура.... нека да има транспорт/метро/градинки/училища/болници/тротоари/паркоместа/асфалт по улиците/магазини и т.н. Не виждам защотогава човек не би живял в такова жилище... Уви при нас това няма никакъв шанс да се случи... инфраструктурата....
Младите като гледам други субстанции ги влекат и не вярват на дъртото че нищо не идва даром. Че има глад и като не работиш точно това те чакаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
за жалост вървим към забрани - да строиш, да гледаш прасе, козички. Скоро ще ни забранят и кола на гориво да караме, да гледаме зарзават само и само да сме зависими роби.
За качественото и здраво строителство. Тухлата е само пълнеж. Има кофти изисквания за екологичност и трябва да се ползват вати/стиропор после пък той трябва да се защитава от вода, слънце. И покрай бетонотухлената къща добавяш още една еднодневка като опаковка.
Най-смешното е че тея дето продават САМО еднодневките искат същите пари сакаш отвътре има и здрава къща направена.
Трябва политика за евтини (социални) къщи - Кавръковата идея. Ако го направим като Турците заводско ще можем да сглобяваме като лего къща и на подобни на техните цени - 300-400лв ЗАВЪРШЕНА со банята, кухнята без уредите.
ДА не говорим че може директно там да си ги поръчваме а тука само да ги монтираме за 1 седмицаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар