IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

+ разходите по прехвърлянето (рефинансирането), които хич няма да са малки
    ако някой реши да го направи ще има смисъл да избере кредит с фиксирана лихва поне за 3 години, а там ще му лепнат още поне 1% ей така за спорта и в един момент гимнастиката ще стане безсмислена ( даже си мисля, че този момент е дошъл).

ПП оценители, нотариуси, застрахователи жънат в такива моменти.
    Ами това което казваш НЕ Е вярно.

Няма такова нещо, поне до скоро нямаше, като да "ти лепнат поне още 1% ей така" . Говориш на ангро.
    Напротив, рефинансиращата банка има интерес да ти даде дори по-ниска лихва, ( до сега така беше)за да те привлече като клиент.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ако тези, които са вързали лихвите към юрибора, /май само про кредит/ останат с по-високи лихви от други банки, кой ще спре ипотечковците да рефинансират от друга банка

в моя дог.. банката ме предупреждава, да си правя сметка ако лихвите се вдигнат до 7%
      не вярвах, че някой взима кредит с вноска на ръба, но се оказа, че имам такъв познат.
      Пропускаш лихвения арбитраж.
      Големи разлики лев/евро няма да изтраят дълго.
      Някои банки мисля, че имаха условия за рефинансиране (сума до/над)?

Как ще е само Прокредит, гледай колко оферти ми изскачат:
      КВС: фиксирана до 5.25% - за 1-та година, после променлива (6М EURIBOR + надбавка);
      ДСК: плаваща в диапазона 3.30%-4.79% като се договаря конкретно (6M EURIBOR + надбавка);
      PostBank: 5.75% - фиксирана лихва за първите пет години; 5.95 % плаваща след петата година;
      (РЛП ПРАЙМ на Юробанк България АД за обезпечени кредити + надбавка)
      УниКредит: Целеви - плаваща лихва 5.10%, формирана от 3М EURIBOR + надбавка.
      Нецелеви ипотечен - променлива лихва 5.65%, формирана от 3М EURIBOR + надбавка.
      Инвестбанк: плаваща лихва 5.80% (12М EURIBOR+ надбавка)... и т.н.

п.п. Надявам се информацията на сайта не е остаряла и неактуализирана? Не съм ги гледал по банки!
      Last edited by Julius_BG; 09.02.2023, 10:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Плъхчо ,
        Без да се заяждам с теб ,ако помниш на няколко пъти писах лично за мен ,и около мен ей така на едни приказки поне 10 подобни случай ,само аз знам за хора ,двойки,млади семесйтва ,дето теглиха ипотеки последните да кажем 3,4 години ,и които като ги теглиха не знаеха дори нищо по договорите ,единственото важно за тях беше вноската ,и само вноската каква ще е ,тогава обаче ,като теглиха .
        Никой не може да спре никой да рефинансира в друга банка,само че отвън натиска в един момент ще направи така че където и да отидеш ,лихвите ще са горе долу едни и същи ,така както бяха и ниски до оня ден ,но с малки разлики ,сега тренда ще е наобратно ,защото след Март ще започнат да вкарват и други механизми за натиск върху ликвидността на ниво Централна банка ,които от своя страна да натиснат и търговските банки
        + разходите по прехвърлянето (рефинансирането), които хич няма да са малки
        ако някой реши да го направи ще има смисъл да избере кредит с фиксирана лихва поне за 3 години, а там ще му лепнат още поне 1% ей така за спорта и в един момент гимнастиката ще стане безсмислена ( даже си мисля, че този момент е дошъл).

ПП оценители, нотариуси, застрахователи жънат в такива моменти.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Плъхчо ,
          Без да се заяждам с теб ,ако помниш на няколко пъти писах лично за мен ,и около мен ей така на едни приказки поне 10 подобни случай ,само аз знам за хора ,двойки,млади семесйтва ,дето теглиха ипотеки последните да кажем 3,4 години ,и които като ги теглиха не знаеха дори нищо по договорите ,единственото важно за тях беше вноската ,и само вноската каква ще е ,тогава обаче ,като теглиха .
          Никой не може да спре никой да рефинансира в друга банка,само че отвън натиска в един момент ще направи така че където и да отидеш ,лихвите ще са горе долу едни и същи ,така както бяха и ниски до оня ден ,но с малки разлики ,сега тренда ще е наобратно ,защото след Март ще започнат да вкарват и други механизми за натиск върху ликвидността на ниво Централна банка ,които от своя страна да натиснат и търговските банки
          да, то затова е добре да не са тънки сметките
          препоръка е

Коментар

ако тези, които са вързали лихвите към юрибора, /май само про кредит/ останат с по-високи лихви от други банки,
            кой ще спре ипотечковците да рефинансират от друга банка

в моя дог.. банката ме предупреждава, да си правя сметка ако лихвите се вдигнат до 7%
            не вярвах, че някой взима кредит с вноска на ръба, но се оказа, че имам такъв познат.
            Плъхчо ,
            Last edited by nkavrakov1982; 09.02.2023, 09:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              Щом вече и кредитните консултанти признават за очакваното повишение - е добре хората, които тепърва мислят да теглят кредит, дори банката да им го дава на 2.8% - те да си сметнат какво би станало ако лихвата се повиши до към 5%-6% (дори да е само за година) и дали няма да натовари сериозно сем. бюджет и тогава да се впускат смело.

Лихвите по ипотечните кредити ще стигнат 4% тази година и ще нарастват и догодина

https://video2.ibg.bg/repository/mp4...1675339902.mp4

Има и един друг тънък момент - да видят хубаво по кредита при какви условия лихвата следва да се понижи (веднъж след като се е вдигнала)! Защото да не стане така - банките да им я вдигнат с 2% (защото Юрибора е скочил с 2%), а после като падне Юрибора с 1.8%, а лихвата по ипотеката да остане висока, защото условието за сваляне е било същото - т.е. отново поне 2% надолу на Юрибора. Мислете хубаво!

п.п. Защото ЕЦБ почнаха да вдигат лихвата от 0-во ниво (че даже и под нулата) и може да удари 4%,
              но после като тръгнат да я свалят може изобщо да не слязат пак до 0%, а да останат на 2%!
              -> и кредитополучателя (по Юрибора) да си остане трайно на 5%-6%...
              ако тези, които са вързали лихвите към юрибора, /май само про кредит/ останат с по-високи лихви от други банки,
              кой ще спре ипотечковците да рефинансират от друга банка

препоръка е

Коментар

Щом вече и кредитните консултанти признават за очакваното повишение - е добре хората, които тепърва мислят да теглят кредит, дори банката да им го дава на 2.8% - те да си сметнат какво би станало ако лихвата се повиши до към 5%-6% (дори да е само за година) и дали няма да натовари сериозно сем. бюджет и тогава да се впускат смело.

Лихвите по ипотечните кредити ще стигнат 4% тази година и ще нарастват и догодина

Има и един друг тънък момент - да видят хубаво по кредита при какви условия лихвата следва да се понижи (веднъж след като се е вдигнала)! Защото да не стане така - банките да им я вдигнат с 2% (защото Юрибора е скочил с 2%), а после като падне Юрибора с 1.8%, а лихвата по ипотеката да остане висока, защото условието за сваляне е било същото - т.е. отново поне 2% надолу на Юрибора. Мислете хубаво!

п.п. Защото ЕЦБ почнаха да вдигат лихвата от 0-во ниво (че даже и под нулата) и може да удари 4%,
                но после като тръгнат да я свалят може изобщо да не слязат пак до 0%, а да останат на 2%!
                Плана е след като ги вдигнат ,говоря на ниво Централни банки ,да ги държат високи ,така казват ,за да можело това поскъпване на парите да си проправи път в икономиката

Коментар

• Щом вече и кредитните консултанти признават за очакваното повишение - е добре хората, които тепърва мислят да теглят кредит, дори банката да им го дава на 2.8% - те да си сметнат какво би станало ако лихвата се повиши до към 5%-6% (дори да е само за година) и дали няма да натовари сериозно сем. бюджет и тогава да се впускат смело.

Last edited by Julius_BG; 09.02.2023, 08:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

на 900 евра квадрат се мръщеше преди години сега вече може и да захлупи само трябва да почака подходящият момент
                    Личните простотии и тук ли мислите да ги пренесете?
                    Last edited by RUBLA; 09.02.2023, 10:54. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

мани ти чертите ми кажи,
                      на колко си се приготвил да захлюпваш епк-то
                      имай предвид, че покрай тия земетресения, може и да не му падне скоро цената
                      на 900 евра квадрат се мръщеше преди години сега вече може и да захлупи само трябва да почака подходящият момент

Коментар

Вместо да се правиш на оригинален забележи че тази цена е в права черта вече 10 месеца,а до сега за 10 месеца винаги е имало движение само нагоре.
                        Как така права черта нали с вдигането на лихвите трябваше да паднат?

Коментар

Явно ти убягва очевидното, макар да не изисква кой знае какъв мозъчен напън - но нека все пак ти поясня.

Хората търсят по-скоро сблъсък на мнения, прогнози и аргументи (но не и обиди), отколкото еднократно пускане на коментар. Другата тема би я сполетяла същата съдба - а именно безславно потъване, ако модераторите си вършеха съвестно работата и чистеха своевременно тоталните глупости, които няколкото тролчета бълват ежеднневно, единствено с цел нейното повдигане. Основно сблъсъка на мнения м/у двете групи държи другата тема на повърхността!

п.п. И аз съм се обявявал за обединяване на темите, както беше само една преди години, за да не се разпиляват мненията...
                          Троловете търсят поле за изява, нормалните хора не ходат да пишат в грешните теми и не заплашват и не обиждат

Коментар

Вместо да се правиш на оригинален забележи че тази цена е в права черта вече 10 месеца,а до сега за 10 месеца винаги е имало движение само нагоре.
                            мани ти чертите ми кажи,
                            на колко си се приготвил да захлюпваш епк-то
                            имай предвид, че покрай тия земетресения, може и да не му падне скоро цената
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
                              как е банда, паднаха ли цените?

Резултат от Вашето търсене на:
                              Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
                              Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,

Средна цена на имотите в извадката: 123739 euro
                              Средна цена на кв.м: 1764 euro.

Коментар

• как е банда, паднаха ли цените?

Резултат от Вашето търсене на:
                                Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
                                Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,

Средна цена на имотите в извадката: 123739 euro
                                Средна цена на кв.м: 1764 euro.

Коментар

Working...
                                X