Първоначално изпратено от unimog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЛихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.
Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
И още по-интересно ще стане когато безработица скочи,Ганъо го уволнят и банките си поискат тяхното
И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверкитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеАз съм за 50, но може би ще играят с 25, за да успокоят тълпата, ако се чувстват несигурни! След това ще наваксат!
Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетова нищо не е
Проблем ще стане, когато влезем в рецесия и вноската стане 1500, а бизнеса/заплатата си седи на настоящите нива в най-добрия случай.
И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверки
Колкото по-голям е балона,повече болка ще има.В БГ без никакво съмнение,най-големия такъв е в НИ
Дирижабъл с хелииLast edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеДнес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.
П.с казах има аз, яденето и пиенитУ - свърши. Иде келнера със сметката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеДнес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.
П.с казах има аз, яденето и пиенитУ - свърши. Иде келнера със сметката.
Проблем ще стане, когато влезем в рецесия и вноската стане 1500, а бизнеса/заплатата си седи на настоящите нива в най-добрия случай.
След вчерашните изцепки на МФ си мисля, че рецесията ни е в кърпа вързана.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Кофти новина за раТко и останалите заблудени повишителчета.Примката се затяга яко.....
Който не го е разбрал,ще е за негова сметка.
Ифлацията ще я бутнат на всяка цена,балабар с имотите
Въпроса е само твърдо или много твърдо ще е приземяването.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеВикаш изчаткаха ги с 0.5%. Абсолютно очаквано!
Въпросът е другата сряда дядя Федя дали само 0.25% или с 0.5% ще сурвака нежните им гръбчета.
п.п.
И все пак аз залагам на 0.25% (обзаложих се вече на виртуален бас, ама никой не излезе насреща).
Както и за Ецб-то бях напълно сигурен, че никакво Креди Сюис няма да им отмени намеренията.
Коментар
-
Кофти новина за раТко и останалите заблудени повишителчета.Примката се затяга яко.....
Въпроса е само твърдо или много твърдо ще е приземяването.
Отдръпване на купувачите от пазара ще предизвика строители и инвеститори да понижат цените и/или да предоставят по-големи отстъпки при продажбата на имоти.
Охлаждането на имотния пазар, както и понижаване на инфлацията, би се отразило в посока поевтиняване на недвижимостите. Същото се отнася и за строителните материали (заради по-ниско търсене), и за строително-ремонтните дейности.
Именно високите разходи за довършителни работи са основната причина все повече хора да предпочитат да купуват завършени имоти, а не такива в строеж.
Процесът е задействан от високата инфлация, от една страна, а от друга – от стопирането на покупките на имоти от страна на колебаещите се клиенти на фона на високите цени и несигурната икономическа и политическа обстановка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гладен_Брокер Разгледай мнение
В имоти няма да е със сигурност
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеИпотечка нещо?09:15 EUR ECB Interest Rate Decision (Mar) 3.50% 3.50% 3.00%
Въпроса е само твърдо или много твърдо ще е приземяването.Last edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение09:15 EUR ECB Interest Rate Decision (Mar) 3.50% 3.50% 3.00%
Ипотечка нещо?
Коментар
Коментар