IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
    [ATTACH=CONFIG]n4040462[/ATTACH]
    Бабето сега нанася щети на имотаджиите ,нека им е да видят какво е

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      Лихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.

Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).
      При тази инфлация 0.25 е смешно ,несериозно и безотговорно ,основния проблем е времето ,и те знаят ЧЕ ГО НЯМАТ

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

И още по-интересно ще стане когато безработица скочи,Ганъо го уволнят и банките си поискат тяхното
        И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверки
        по-добре да не се случва скоро
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
          Аз съм за 50, но може би ще играят с 25, за да успокоят тълпата, ако се чувстват несигурни! След това ще наваксат!
          Лихва от 0.25% на мен ми изглежда най-възможният вариант по няколко причини, но най-важната от тях е, че дават предвидимост на пазара! Те не казват докъде ще ги вдигнат (защото и те самите НЕ знаят къде ще е върха - дали 5.5%, дали 6%... дали 8% - защото всичко зависи от стат. данни), но когато го правиш с равномерни стъпки и през равни интервали - все пак даваш на бизнеса някаква предвидимост и сигурност.

Почнеш ли да шаваш единия месец с 0.5%, после с 0.25% после пак с 0.5% - това е несериозно! Подобни лабилни решения генерират твърде голяма несигурност в пазарите, а паниката така или иначе вече е на достатъчно високи нива, че както виждаш гъта здрави банки (макар и със силиконови крака).

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            това нищо не е
            Проблем ще стане, когато влезем в рецесия и вноската стане 1500, а бизнеса/заплатата си седи на настоящите нива в най-добрия случай.
            И още по-интересно ще стане когато безработица скочи,Ганъо го уволнят и банките си поискат тяхното
            И като почне една лавина....и едни пукотевици...едни фойерверки
            Колкото по-голям е балона,повече болка ще има.В БГ без никакво съмнение,най-големия такъв е в НИ
            Дирижабъл с хелии
            Last edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
              Днес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.

П.с казах има аз, яденето и пиенитУ - свърши. Иде келнера със сметката.
              Click image for larger version

Name:	55.JPG
Views:	1
Size:	29.0 КБ
ID:	4040462

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                Днес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.

това нищо не е

Проблем ще стане, когато влезем в рецесия и вноската стане 1500, а бизнеса/заплатата си седи на настоящите нива в най-добрия случай.
                След вчерашните изцепки на МФ си мисля, че рецесията ни е в кърпа вързана.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Днес един се оплака, че получил честитка - ипотечката му от 1100 евра станала 1220. Като гледам в неактуалната тема къв ступор е настанал, вероятно не е само той.

Коментар

Кофти новина за раТко и останалите заблудени повишителчета.Примката се затяга яко.....
                    Който не го е разбрал,ще е за негова сметка.
                    Ифлацията ще я бутнат на всяка цена,балабар с имотите
                    Въпроса е само твърдо или много твърдо ще е приземяването.
                    Всяко едно разсейване и удължаване, води след себе си все по-твърдо приземяване!

Коментар

• ЕЦБ "пивота" е близо,което значи и започването на ски слалома

Last edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Викаш изчаткаха ги с 0.5%. Абсолютно очаквано!

Въпросът е другата сряда дядя Федя дали само 0.25% или с 0.5% ще сурвака нежните им гръбчета.

п.п.
                        И все пак аз залагам на 0.25% (обзаложих се вече на виртуален бас, ама никой не излезе насреща).

Както и за Ецб-то бях напълно сигурен, че никакво Креди Сюис няма да им отмени намеренията.
                        Аз съм за 50, но може би ще играят с 25, за да успокоят тълпата, ако се чувстват несигурни! След това ще наваксат!

Коментар

Кофти новина за раТко и останалите заблудени повишителчета.Примката се затяга яко.....
                          https://www.burgas24.bg/novini/Bylga...na-4-5-1601902

Отдръпване на купувачите от пазара ще предизвика строители и инвеститори да понижат цените и/или да предоставят по-големи отстъпки при продажбата на имоти.

Охлаждането на имотния пазар, както и понижаване на инфлацията, би се отразило в посока поевтиняване на недвижимостите. Същото се отнася и за строителните материали (заради по-ниско търсене), и за строително-ремонтните дейности.

Именно високите разходи за довършителни работи са основната причина все повече хора да предпочитат да купуват завършени имоти, а не такива в строеж.

Процесът е задействан от високата инфлация, от една страна, а от друга – от стопирането на покупките на имоти от страна на колебаещите се клиенти на фона на високите цени и несигурната икономическа и политическа обстановка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гладен_Брокер Разгледай мнение

В имоти няма да е със сигурност
                            Мина им времето на имотите.

Коментар

09:15 EUR ECB Interest Rate Decision (Mar) 3.50% 3.50% 3.00%
                              Ипотечка нещо?
                              Last edited by petrg5s; 16.03.2023, 15:39.

Коментар

09:15 EUR ECB Interest Rate Decision (Mar) 3.50% 3.50% 3.00%

Ипотечка нещо?
                                Инструктирани са, изобщо не се замислиха!

Коментар

Working...
                                X