Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ако са давали заеми а не помощи трябваше да го обяват. Аз не съм взел един лев, защото не отговарях на условията. Нова фирма риселер на чужда компания, собственика е единствения служител. На какво отгоре да кандидатсвам ? Ако бях взел пари , нямаше да има проблем да плащам данък "солидарност". Раздавали едни пари на едни хора и сега се усетиха , че не могат да смятат и айде плашайте всички. Да си потърсят парите от тия дето са получили подкрепа. Енергийни, 60:40, ДДС ... Защо ще искат примерно гръцка фирма, която на практика не работи в България, няма служители, регистрирала се е в Сандански и има един PO Box, за кореспонденция, миналата година е вкарала в бюджета 50-100к евро , да плати оше 100к ? Това все едно е, бягайте не Ви щем парите. Има много бизнеси, които практически висят във въздуха и може да оперират от всяка точка на света. Трябва им просто регистрация. Изкуствения интелект , за който bcon спомена е добър пример. Българското министерство на финансите вместо да се възползва от данъчното законодателство и да привлича такива бизнеси ги гони насила а хора като теб даже не могат да осмислят за какво става дума. Ми като не можете да мислите копирайте бе. Ирландия привлече всички световни компании със специални отстъпки и събира пари от нищото. Имат жители колкото България и $500 милиарда GDP. GDP на България колко е ? Има ли $100 милиарда ? Глупостта струва пари!
П.С. Ти кой си да даваш оценки дали съм си изработил парите ???? С тоя манталитет яко ще духате супата.
Държавата наду печалбите на бизнеси, помпащи инфлацията, а сега ще си търси парите обратно !!!-Много е важно това !
Даваха се пари за щяло и нещяло ,сега всеки крещи,ама аз не съм взимал ,как да не си взимал като до оня ден само пример давам,имаше отстъпка от горивата за всички Ви -с колите за по 100 хиляди лева но с отстъпки??Къде по дяволите го има това ?Къде питам ?
Ами пари под различни форми които бизнеса усвояваше като данъчни облекчения ?Всеки бизнес без изключение?
Нали влизам и гледам всичките Ви ЕИК,та абсолютно всичките Ви масрафи се виждат ,кой колко е взел и какво е взел ,то не бяха ДДС,та намаляне ,то не бяха субсидии за тока,за газ ,за какво ли не беше ,и всеки щрака с пръсти и буха парите ,как ще тръгнем напред ?
Изобщо никой да не реве ами еднократно ли ще е,даже еднократно е твърде малко ,на няколко пъти по едни 30-40% данък печалба и да се взима парата обратно .
Не се наядохте,ами и срам нямате
И не ме питай кой съм ,защото през мен минават милиони под формата на различни данъчни схеми и облекчения за Вас ,всеки божи месец и ден ,даже и нагъл ,ще ме пита кой съм бил ,вади и плащай и то бързичко
Коментар
-
Целта на кой ? На нашето правителство ?
Моите клиенти са авиокомпании, автомобилни прозводители , големи фирми в строителство ( например CRH ) и т.н. Големи са, но са малко на брой и пазара е много лимитиран като опции за растеж. Нямам една продажба в България за последните 15 години. Нарастването на лихвите спря една камара проекти и новите продажби тази година засега са 40% надолу. От 1ви Юли трябва да почна плащам авансово "свръхпечалбата" за миналата година и вероятно постъпленията ( не печалбата а постъпленията бруто) ще бъдат съзмерими с авансовите плашания. Това означава, че ше трябва да вадя готови пари да плащам авансови вноски за да се правя че имам бизнес в БГ. После ше стискам палци да ми върнат платеното, което може и да не стане , но дори да стане ще ме дрейнват и няма мога да ползвам парите СИ, поне година. Аз какво да правя ? Това е равносилно на да те тегля кредит за да плащам данъци върху пари, които не съм изкарал. Един вид, не стига , че ми вдигат данъка а ме карат и да изтегля кредит вместо държавата, за им дам парите, които ше им дължа другата година веднага. А сега съберете това с простотии като Наредба 18 и Магнитски и преценете колко от компаниите които са само регистрирани в страната и нямат реален бизнес в нея ше останат. После по цифрите преценете как ше се отрази това на строителството, но и на всичко останало, банки, здравеопазване, образование ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Бизнеса трябва да клекне ,много пари има в бизнеса ,прекалено много , той тия пари не ги е изработил ,дадоха му се под различна форма и различни канали от Ковида насам .
П.С. Ти кой си да даваш оценки дали съм си изработил парите ???? С тоя манталитет яко ще духате супата.
Коментар
-
Не го написаха по вестниците, но гледах интервщто и останах с впечатлението , че лелята имаше предвид да е със задна дата. Или поне не беше ясна , че няма да е, което на това ниво си е съшото. Еднократен данък ? Дори да е за следващата година. В средата на кризата, при сриващо се потребление, невиждана инфлация и качващи се лихвени проценти ще одрусаш крушата с повишаване на данъка с 300% ? И то ще се събира авансово. Това убива всякакъв смисъл да се прави бизнес в България. Айде направи сметка дали 3 повишаване на лихвите ше е по-голям проблем за имотния пазар от 200-300% повишаване на данъците и затваряне на 20% работни места примерно в ИТ. ИТ-то почти няма вътрешни клиенти. Дали ше пишат софтуер за Боинг от България или от Черна гора и Македония им е все тая, само да има кой да пише (и да не им искат пари напред за нещо което не им е платено). Тия с производствата, не мога да ги мисля. Продължавайте да ревете защо всичко се внася.
Коментар
-
Това беше първоначалната идея. Мисля , че започнаха да подмятат нещо подобно миналата година. Тази лелка обаче говореше за ВСИЧКИ юриодически лица. Не знам колко от строителите са на светло и дали въбще има такива, но ако има ще са дотук. Те със сигурност няма да изкарат парите , които са изкарали миналата година и ше трябва продават или да вадят кинти от джоба. Ще бъде perfect storm.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Разбира се, за какво мислиш е избрано от Решетников? Този данък не се ли отнася само за тези със "свръхпечалба" по някаква формула, където ще попаднат само фирми от ранга на Лукойл, енергийните дружества, Лидл (може би бамки) т.е тия, които взимат държавни помощи?Last edited by segato; 16.03.2023, 20:10.
Коментар
-
Целта на кой ? На нашето правителство ?
Моите клиенти са авиокомпании, автомобилни прозводители , големи фирми в строителство ( например CRH ) и т.н. Големи са, но са малко на брой и пазара е много лимитиран като опции за растеж. Нямам една продажба в България за последните 15 години. Нарастването на лихвите спря една камара проекти и новите продажби тази година засега са 40% надолу. От 1ви Юли трябва да почна плащам авансово "свръхпечалбата" за миналата година и вероятно постъпленията ( не печалбата а постъпленията бруто) ще бъдат съзмерими с авансовите плашания. Това означава, че ше трябва да вадя готови пари да плащам авансови вноски за да се правя че имам бизнес в БГ. После ше стискам палци да ми върнат платеното, което може и да не стане , но дори да стане ще ме дрейнват и няма мога да ползвам парите СИ, поне година. Аз какво да правя ? Това е равносилно на да те тегля кредит за да плащам данъци върху пари, които не съм изкарал. Един вид, не стига , че ми вдигат данъка а ме карат и да изтегля кредит вместо държавата, за им дам парите, които ше им дължа другата година веднага. А сега съберете това с простотии като Наредба 18 и Магнитски и преценете колко от компаниите които са само регистрирани в страната и нямат реален бизнес в нея ше останат. После по цифрите преценете как ше се отрази това на строителството, но и на всичко останало, банки, здравеопазване, образование ...Last edited by better; 16.03.2023, 19:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТочно така - неслучайно в петък се изнасят подобни новини.
Знаеш ли защо?
п.п.
Грешно залагаш обаче, ако си мислиш, че ЦБ-тата ще се трогнат от първите фалити и заради тях ще прекратят курса на вдигане на лихвите. ЦБ-тата все пак може и да не са толкова далеч от пика, но удрянето на тавана няма да е заради няколко регионални банки.Ще има ново равновесие на пазара и то няма да е при скромните 2% лихва. Който се адаптира - адаптира.
няма да се трогнат от първите.
ще се трогнат от броя на следващите
равновесие ще има, като мине неравновесиетопрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Може би това е целта на занятието. Не може постоянно да ти набиват в канчето, че си корумпиран, че пускаш всякаква паплач да минава през оградата, директно да ти казват, че трябва да има контрол на гл прокурор, гласуваш контра в ЕС (заедно с Унгария) и да търсиш милост. Ще ни го нахлузат четвъртит.
Моите клиенти са авиокомпании, автомобилни прозводители , големи фирми в строителство ( например CRH ) и т.н. Големи са, но са малко на брой и пазара е много лимитиран като опции за растеж. Нямам една продажба в България за последните 15 години. Нарастването на лихвите спря една камара проекти и новите продажби тази година засега са 40% надолу. От 1ви Юли трябва да почна плащам авансово "свръхпечалбата" за миналата година и вероятно постъпленията ( не печалбата а постъпленията бруто) ще бъдат съзмерими с авансовите плашания. Това означава, че ше трябва да вадя готови пари да плащам авансови вноски за да се правя че имам бизнес в БГ. После ше стискам палци да ми върнат платеното, което може и да не стане , но дори да стане ще ме дрейнват и няма мога да ползвам парите СИ, поне година. Аз какво да правя ? Това е равносилно на да те тегля кредит за да плащам данъци върху пари, които не съм изкарал. Един вид, не стига , че ми вдигат данъка а ме карат и да изтегля кредит вместо държавата, за им дам парите, които ше им дължа другата година веднага. А сега съберете това с простотии като Наредба 18 и Магнитски и преценете колко от компаниите които са само регистрирани в страната и нямат реален бизнес в нея ше останат. После по цифрите преценете как ше се отрази това на строителството, но и на всичко останало, банки, здравеопазване, образование ...Last edited by segato; 16.03.2023, 19:27.
Коментар
-
Вместо абсурдната Ковид добавка към пенсията трябваше да намалят ДДС на 15%, за да не се укрива и да се стимулира потреблението, още повече че ДБ бяха обещали намаление на 18% което би било връщане на равнището от 1993 -1996 при въвеждането му, но тогава основните храни, водата, тока и услуги бяха освободени от ДДС. Никой не смее да призове да се върне ДДС от 1993.Last edited by Кисимов; 16.03.2023, 18:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеутре ще има
петък е деня, в който се случват нещата
Знаеш ли защо?
п.п.
Грешно залагаш обаче, ако си мислиш, че ЦБ-тата ще се трогнат от първите фалити и заради тях ще прекратят курса на вдигане на лихвите. ЦБ-тата все пак може и да не са толкова далеч от пика, но удрянето на тавана няма да е заради няколко регионални банки.Ще има ново равновесие на пазара и то няма да е при скромните 2% лихва. Който се адаптира - адаптира.
Коментар
-
Не го написаха по вестниците, но гледах интервщто и останах с впечатлението , че лелята имаше предвид да е със задна дата. Или поне не беше ясна , че няма да е, което на това ниво си е съшото. Еднократен данък ? Дори да е за следващата година. В средата на кризата, при сриващо се потребление, невиждана инфлация и качващи се лихвени проценти ще одрусаш крушата с повишаване на данъка с 300% ? И то ще се събира авансово. Това убива всякакъв смисъл да се прави бизнес в България. Айде направи сметка дали 3 повишаване на лихвите ше е по-голям проблем за имотния пазар от 200-300% повишаване на данъците и затваряне на 20% работни места примерно в ИТ. ИТ-то почти няма вътрешни клиенти. Дали ше пишат софтуер за Боинг от България или от Черна гора и Македония им е все тая, само да има кой да пише (и да не им искат пари напред за нещо което не им е платено). Тия с производствата, не мога да ги мисля. Продължавайте да ревете защо всичко се внася.
П.С както Берти ко повтори нееднократно. Когато е най-зле, обикновенно и на държавата/банката и е зле, и вади бухалката (прибира чадърчето).Last edited by better; 16.03.2023, 18:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеДнес има ли още изгърмели банки, че напоследък не следя много събитиятата?
петък е деня, в който се случват нещатапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПърво, не се караме (с някои малки изключения), говорим си на тема лихви, защото имат пряко отражение в/у имотния пазар, a в случай, че не си забелязал темата е за имоти.... това че ти и още един-двама леко я разводнявате - айде, един път ви простим, втори път, ама .......
После, ти прочел-недочел надигна врява, че някой щял да те обложи за предходен период... а то ясно си пише (още повече, че някъде мярнах, че същото ще го има и в други европейски държави, не е родна приумица, просто решават да го приложат, те нямат акъл за толкова)
А да не говорим, че това е служебно правителство... повечето от тия неща дето ги плямпат - така и ще си увиснат във въздуха.
Коментар
Коментар