If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако е 1-во априлска , е проява на много лош вкус.
Ако не е, 1-во априлска и фирмата не е Телъс, направо отивайте в министерството на финансите и подпуквайте дебелата свиня дето си играе на министър.
От днес в голяма ИТ фирма(фирмата, в която работя), 250 човека (тук в България) са безработни(включително и моя милост). Та идееее, идееее. Все ище нагласите на колегите са, че лесно щели да си намерят работа. Да видим .
Коя е фирмата? Какъв стак сте? Очаквах съкращенията в САЩ да доведат до аутсорсване на още проекти и отваряне на нови позиции в България. Успех с търсенето.
Лихвите не се вдигат, защото имаше мн пари на 0% лихва, но това мн бързо се променя, защото парите скоростно напускат банките. Има голяма вероятност, не само да наваксаме, ами и да минем всички по-ръст на лихвите, тогава вече, ще е много късно! Разберете, за да ви дават банкстерите 3% по кредити, трябва да има шарани дет пък да дават на бамките на 0%. Точно тези шарани вече се усетиха и показват среден пръст на банкстерите. Искам да пижелая на кредитополучателите следното: Дупи да ви е яко.
Еее, чакай ся - то това е входното ниво 3%, ама не е речено, че до края на периода ще остане 3%!
Еле пък по нашите ширини.........
Жалко, 250 човека не са малко и пазара на труда трудно ще ги поеме, особено ако в целия сектор ит компаниите са с нагласи да освобождават служители. То се очакваше де, голямата вълна, тръгнала от Twitter, Meta, Google, Amazon и други, които съкратиха по 10к+ IT служители, нямаше как да не повлече IT сектора в глобален мащаб.
Сега ще източите малко и без това едва смогващата социална система с обезщетения за безработица. Предпологам повечето, ако не всички, са ви осигурявали на макс. осигурителен доход. Дано само не са ви излъгали да напуснете по взаимно съгласие.
Ако си senior, едва ли трудно ще си намериш работа. Успех.
Обявите за работа в IT сектора са намалели с 34% през този февруари спрямо същия месец на предходната година, показват данни на HR компанията и кариерен сайт JobTiger. Така тенденцията за спад се запазва - през януари тази година понижението на годишна база беше 30%.
От днес в голяма ИТ фирма(фирмата, в която работя), 250 човека (тук в България) са безработни(включително и моя милост). Та идееее, идееее. Все ище нагласите на колегите са, че лесно щели да си намерят работа. Да видим .
Жалко, 250 човека не са малко и пазара на труда трудно ще ги поеме, особено ако в целия сектор ит компаниите са с нагласи да освобождават служители. То се очакваше де, голямата вълна, тръгнала от Twitter, Meta, Google, Amazon и други, които съкратиха по 10к+ IT служители, нямаше как да не повлече IT сектора в глобален мащаб.
Сега ще източите малко и без това едва смогващата социална система с обезщетения за безработица. Предпологам повечето, ако не всички, са ви осигурявали на макс. осигурителен доход. Дано само не са ви излъгали да напуснете по взаимно съгласие.
Ако си senior, едва ли трудно ще си намериш работа. Успех.
Много неприятно /но не и неочаквано/!
Пратих л.с.
Виж дали си го получил.
Еми не ги следя тея цени, следователно не мога да ти дам...
Знам само, че послените 1-2 години, цената на земеделската земя в България поскъпна с астрономически проценти... който купил-купил...
благодаря за честния отговор
последните 2 и повече години всичко поскъпна
мисля, че наеми и аренди тепърва имат да догонват.
може ли да ми дадеш конкретен пример за зз
с истински цени за купуване и аренда
и моля те, не ми повтаряй глупостите на бъртрам
с които съветваше накавръка да купува пасища и да чака субсидия
Еми не ги следя тея цени, следователно не мога да ти дам...
Знам само, че послените 1-2 години, цената на земеделската земя в България поскъпна с астрономически проценти... който купил-купил...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Откакто почна ерата на нулеви/отрицателни лихви, та до сега целият наличен кеш в бг се наливаше в тухларници, просто защото нямаше друга алтернатива.
Към настоящия момент обаче се сещам за поне няколко алтернативи за свободния кеш, които са с много по-добра доходност от тухлите в бг:
- депозит в чужда валута в чуждестранна банка(доходност 5-9% годишно в зависимост от локация и валута)
- инвестиция в облигации (доходност 4-7-9% годишно) в зависимост от издател и срок
- инвестиция в акции - слава Богу доходността на портфейла ми от акции от началото на годината е +19% При имотите доходността е едва 2-3% годишно макс..
- инвестиция в земеделска земя - годишна доходност много по-висока от тхулите, най-хубавата част е, че това е абсолютно пасивен доход - доходите са освободени от данъци, на края на годината получаваш един плик с пари без да си мръднеш пръста, и за разлика от имотите не трябва да се занимаваш нон-стоп денонощно с наематели-пияници, наркомани, с данъци върху наема, с регистрации по ДДС, разходи за периодични ремонти, разходи за общински данъци и прочее... Да не говорим, че капиталовата доходност от зем. земя вече е по-голяма от капиталова доходност от тухлите...
В в бг-банките ще останат кинтите само на хората с финансова неграмотност, които си знаят от едно време, че освен депозит и тухла, други инвестиции няма, и те ще бъдат стопени от инфлацията...
може ли да ми дадеш конкретен пример за зз
с истински цени за купуване и аренда
и моля те, не ми повтаряй глупостите на бъртрам
с които съветваше накавръка да купува пасища и да чака субсидия
къде ще идат парите, бетерчо
в облигации на египет ли
или в бай хойн
Откакто почна ерата на нулеви/отрицателни лихви, та до сега целият наличен кеш в бг се наливаше в тухларници, просто защото нямаше друга алтернатива.
Към настоящия момент обаче се сещам за поне няколко алтернативи за свободния кеш, които са с много по-добра доходност от тухлите в бг:
- депозит в чужда валута в чуждестранна банка(доходност 5-9% годишно в зависимост от локация и валута)
- инвестиция в облигации (доходност 4-7-9% годишно) в зависимост от издател и срок
- инвестиция в акции - слава Богу доходността на портфейла ми от акции от началото на годината е +19% При имотите доходността е едва 2-3% годишно макс..
- инвестиция в земеделска земя - годишна доходност много по-висока от тхулите, най-хубавата част е, че това е абсолютно пасивен доход - доходите са освободени от данъци, на края на годината получаваш един плик с пари без да си мръднеш пръста, и за разлика от имотите не трябва да се занимаваш нон-стоп денонощно с наематели-пияници, наркомани, с данъци върху наема, с регистрации по ДДС, разходи за периодични ремонти, разходи за общински данъци и прочее... Да не говорим, че капиталовата доходност от зем. земя вече е по-голяма от капиталова доходност от тухлите...
В в бг-банките ще останат кинтите само на хората с финансова неграмотност, които си знаят от едно време, че освен депозит и тухла, други инвестиции няма, и те ще бъдат стопени от инфлацията...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
после приеха по-скъпите клинични пътеки за ковид пациенти
и ес започна да отпускат ковид помощи
а какво ти си чел и в какво си повервал си е твоя грижа
как можах да забравя най-важното
въведоха матрЯлен стимул на медицинския персонал, който работи с 'ковид" пациенти
Все си припомням ковида и как имахме по един-два случая в продължение на 7-8 месеца и после БАМММ, първенци по смъртност.
Нека припомня тогавашните експерти какво казваха
Гадателката на Берлускони: В България ще има един-два случая на коронавирус
Доказано: Българската БЦЖ ваксина функционира срещу Ковид-19
Проф. Мутафчийски: Новата вълна от грип тип Б е по-опасна от коронавируса
после приеха по-скъпите клинични пътеки за ковид пациенти
и ес започна да отпускат ковид помощи
а какво ти си чел и в какво си повервал си е твоя грижа
как можах да забравя най-важното
въведоха матрЯлен стимул на медицинския персонал, който работи с 'ковид" пациенти
Коментар