If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами повечето нямат акъл и си вкарват парите в банките. И депозитите растат всяка година. Нулеви лихви са поне от 5-6 години, но това не пречи депозитите да растат.
Народопсихология-българинът знае само банки и имот,за да си вложи парите.Плюс това българите са много пестеливи. Познавам пенсионери с общо 1000 лв пенсия,които всеки месец заделят пари в банка.С нарастване на доходите и депозитите ще нарастват. А ще намаляват кредитите заради демографският срив.
Нулевите лихви бяха навсякъде, но вече не е така, освен в Бг де. Сещай се кво следва (то вече започна).
Признавам си, че днес прочетох нови висоти на понижителната мисъл, различни от дежурните мантри, които чета от 12 години.
Разходих се до МОЛ Сердика център и с удивление видях, че там е затворен клона на моята банка, а то защо било!
Всички влогари са разбрали от нашите понижители, че има алтернативи, много по-атрактивни от депозита и тутакси ударно са почнали да изтеглят 120-30 млрд депозити и да ги набиват в тези алтернативи. Признавам, че такава иновативна мисъл в понижителните сърца, много ме развълнува и съм сигурен, че резултата ще бъде растеж на лихвите в геометрична прогресия и ГОЛЯМ срив на имотите.
Ти май не разбираш, че фалирала фирма не се нуждае от кадри...
В България има 340 хиляди работещи пенсионери. В индустрията е пълно с роми. Ако имаха други кадри дали щяха да опрат до пенсионери и роми?
Така че риск от висока безработица няма.
Еми, 2008 точно това спука балона... Не 200 лв. увеличение на ипотечната вноска, а факта, че хем си без заплата, хем разходите са нарастнали, хем не можеш да си намериш нова работа на същото възнаграждение.
2008г нямаше такъв недостиг на кадри и ниска безработица .Доходите бяха много по-ниски,а цените малко по-ниски от сега.Ситуацията е коренно различна.
Фалита на бизнеса ще дръпне имотите повече отколкото самите ипотеки .
Еми, 2008 точно това спука балона... Не 200 лв. увеличение на ипотечната вноска, а факта, че хем си без заплата, хем разходите са нарастнали, хем не можеш да си намериш нова работа на същото възнаграждение.
То пък голямото геройство,че съм изтеглил потребителски кредит. И да ти кажа честно предпочитам да съм излъгал,ама за съжаление не е така.
И аз съм изтеглил такъв кредит. Разбира се, че не е геройство. Засега минаха две години, без да ми вдигат лихвата. Обаче още в средата на 22-ра, ми се вдигна дохода с половината от стойността на цялата вноска, без да съм отдал имота, който съм купил, дори за една нощувка, въпреки, че можеше да го направя още от април 21-ва. Така, че трудно разбирам някои понижители, кой точно плашат с това, че не са си закупили имоти, повечето от тях когато е трябвало.
Коментар