IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сега и в тая тема ще има умрели плъхове и капани за мишки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Намекваш, че благодарение на теб аз паразитирам? Моля да ми пратиш колко данък се внесъл в хазната, че моята заплата е голяма, като половината от нея ми я плаща ЕС, а не мизерници, като теб...
      Благодарение на такива, като мен в Бг влизат милиарди евра от ЕС, което косвено държи цените на НИ!
      Трайчо я го натисни тоя.Като се прави на отворен.Егати и плъха ,има си начини знаеш ,вкарай го в кошарата да го одрусат едно хубаво.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Да ги сравни, ама това е единствения държавен служител, който здраво работи срещу собствената си държава.
        И как по точно работя против държавата? С това, че казвам истината както я виждам? Или може би работя против държавата, като не бъркам в кацата с меда и не обръщам всичко откраднато в тухли, за разлика от много други мой колеги?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ти плащаш ли си на 100% данъка за маломерките, които отдаваш под наем ?
          не визирам данък сгради и смет, а 10-те% (след приспаднаията) на прихода от наем официално деклариран.
          Нема , загубихме го , сега ще е 2 дни партизанин...
          Тук разрешават да си отписваш годишно мисля че 3.6% от стойността на имота ако го даваш по наем. Данъчните признават , че имота се амортизира за 27 години и на 27-та година стойността му е нула и разрешават да си намаляваш данъка с 1/27-ма от сумата всяка година. Отделно разходи и консумативи. Много лендлордове не плащат данъци в първите 10-15 години след покупката а после до към 20-тата са ниски. Ма данъците в България били ниски а тук високи. Само пример за бизнес среда и защо приказките за ниските данъци в България са глупости

Интер - Милан 2:0- до 10-тата
          Last edited by segato; 10.05.2023, 22:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

да, моя грешка, но ти си с претенциите
            аз ако не плащах и стотинка данък, като един държавен служител,
            не бих имал нахалството да искам публични услуги и инфраструктура, платени от труда на други,
            на чиито гръб паразитирам.
            ти плащаш ли си на 100% данъка за маломерките, които отдаваш под наем ?
            не визирам данък сгради и смет, а 10-те% (след приспаднаията) на прихода от наем официално деклариран.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

не бих имал нахалството да искам публични услуги и инфраструктура, платени от труда на други,
              на чиито гръб паразитирам
              .
              Намекваш, че благодарение на теб аз паразитирам? Моля да ми пратиш колко данък се внесъл в хазната, че моята заплата е голяма, като половината от нея ми я плаща ЕС, а не мизерници, като теб...
              Благодарение на такива, като мен в Бг влизат милиарди евра от ЕС, което косвено държи цените на НИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ами сравни данъците в България с"белите държави ",които изобщо не са толкова бели вече.Сравни цените на стоките и услугите,сравни възможността да отидеш само за няколко часа с автомобил в планината (а в София Витоша ви е до града),на море,на минерални извори. И всичко това на поносима цена.Сравни възможностите за забавление в България -ресторанти,нощни клубове, кино, театър и така нататък и на какви цени са с в сравнение с тези в Западна Европа .Сравни престъпността в София с тази в големите европейски градове, сравни етническия състав на населението в София с този в големите европейски градове, където белите все повече намаляват
                Да ги сравни, ама това е единствения държавен служител, който здраво работи срещу собствената си държава.

Коментар

Поне си признаваш, като сбъркаш (ти си ми любимия повишител)!
                  Претенциите ми са следствие на това, че знам колко пари се изливат от ЕС в БГ (и как се разходват) и резултата е плачевен, а можеше наистина БГ да е едно по-добро място за живот.
                  може това, което се случва
                  и понеже си ми любимия чиновник, след жена ми
                  не стискай кеша,
                  търси му работа.
                  препоръка е

Коментар

Да, така е и жена ми получава толкова!
                    Аз ти написах, че не всичко е до пари, а до заобикаляща среда. Даже да имах милиони е все тая, като тези около мен са зле и дишаме един въздух и караме по разбити улици и вървим по разбити тротоари (ако изобщо има такива или се ползват, като парко места ...
                    Не трябва да се преекспонират нещата. Тук има райони където водата не става за пиене, за въздуха не знам, зашото индустрията вече не е голям фактор, но в ЛА едно време знам , че заради колите смога е бил жесток. Навсякъде има замърсяване , разбити улици , но се взимат мерки. В ЛА например смога е много по-малко отпреди 30 години , направили са магистрали да намалят задръстванията, сменили са стандартите за изгорели газове и т.н. сега мисля , че смога е в порядъци по-малък. Говорим за ЛА който има 2 пъти повече жители от България концентрирани на половината от площта на България В Париж преди години забраняваха определени дни коли с четни/нечетни номера, правеха някакви акции за безплатно метро ... абе всеки прави по нещо и се опитва да решава проблемите. При нас нещо не се чува да се решават проблемите а някой ако почне да говори за тях се почва , плюел, търсил си оправдание за грешни решения ... айде стига бе , да не би на мен да ми пречи въздуха, корупцията и разбитите тротоари ? Всъщноист корупцията и на мен ми пречи , зашото последствията от нея се усещат където и да си. Но въздуха .... да отворят предишни мнения да видят , оше миналата година като мрънках , че цените в София не правят смисъл казах , че за зимата трябва още едно жилище някъде другаде. От репорта на Делойт се вижда , че фирмите не могат да намерят хора да дойдат да работят в София заради такива проблеми ма много по-удобно е да ги отречем отколкото да ги решим.

Коментар

Ти пак за пари ми говориш? Ти да не си адвокат на България?
                      Ами сравни данъците в България с"белите държави ",които изобщо не са толкова бели вече.Сравни цените на стоките и услугите,сравни възможността да отидеш само за няколко часа с автомобил в планината (а в София Витоша ви е до града),на море,на минерални извори. И всичко това на поносима цена.Сравни възможностите за забавление в България -ресторанти,нощни клубове, кино, театър и така нататък и на какви цени са с в сравнение с тези в Западна Европа .Сравни престъпността в София с тази в големите европейски градове, сравни етническия състав на населението в София с този в големите европейски градове, където белите все повече намаляват

Коментар

Поне си признаваш, като сбъркаш (ти си ми любимия повишител)!
                        Претенциите ми са следствие на това, че знам колко пари се изливат от ЕС в БГ (и как се разходват) и резултата е плачевен, а можеше наистина БГ да е едно по-добро място за живот.
                        Last edited by Traicho_80; 10.05.2023, 21:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Чак пък да са зле тия около теб. При средна заплата 2000 лв в София официално (неофициално е поне 2500 лв)няма как да са зле тия около теб.И разбитите тротоари са само един от десетките фактори,които определят стандарта на живот. Ти си се вторачил в един и твърдиш,че заради него животът в България е зле.
                          Ти пак за пари ми говориш? Ти да не си адвокат на България?

Коментар

Къде написах, че жена ми е чиновничка? Само загатнах колко и е заплатата?
                            на чиито гръб паразитирам.
                            Last edited by ratten; 10.05.2023, 21:44.
                            препоръка е

Коментар

олеле, семейство чиновници
                              трайчо, като чиновник, сигурно знаеш. че плащаш само 10% дод и нищо друго
                              не може да настояваш за блага, платени с парите на другите, нали?
                              Къде написах, че жена ми е чиновничка? Само загатнах колко и е заплатата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

За форума, беше просто прекрасно, че не е съществувал. Нямаше да си представяме, че държавни служители, безнаказано могат да играят роля на национални предатели.
                                Колега, ти осмисли моето пребиваване във форума (почти се бях отказал да пиша)!
                                По добре ли щеше да бъде ако пиша, че Бг е най-доброто място на света, да прибирам пликове с не броени пари (а имам тази възможност) и да съм ви конкуренция при наемите? Кажи честно?

Коментар

Working...
                                X